Ingredienser
200 g smör
2 dl strösocker
2 msk sirap
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker

Gör så här:
(1) Sätt ugnen på 175 grader
(2) Rör ner rumstempererad smör, socker och vaniljsocker
(3) Blanda i resten av ingredienserna
(4) Rulla degen till en boll och dela i fyra lika stora delar
(5) Lägg två av de på en plåt klädd med bakplåtspapper.
(6) Forma degen till två längder, längderna är ungefär 2-3 cm breda, 3 fingertjocka
(7) Grädda mitt i ugnen ca 12 min
(8) Skär längderna i sneda kakor medan de är varm
(9) Plocka isär kakorna när de har svalnat

Likes

Comments

Ingredienser​
4 ägg
4 dl socker
​200g smält smör
​6 dl rivna morötter
​4 dl mjöl
​3 tsk bakpulver
​1 tsk kanel

Glasyr
400g philadelphiaost
6 dl florsocker
6 tsk vaniljsocker
150g smält smör

Ovanpå
Valnötter
Jordgubbar

Gör så här:
(1) Riv morötterna
(2) Sätt ugnen på 175 grader
(3) Smält smöret och låt det svalna
(4) Vispa socker och ägg pösigt
(5) Rör ner smöret (ska ej vara för varmt)
(6) Blanda i mjöl, kanel och bakpulver
(7) Tillsätt de rivna morötterna
(8) Häll smeten i en smörad och mjölad form och grädda in i mitten av ugnen ca 20 min (ha koll!).

(9) Glasyr: Smält smöret och låt det svalna
(10) Vispa philadelphiaosten med florsocker och vaniljsocker lite i taget (smaka och känn efter)
(11) Häll i smöret lite i taget och fortsätt vispa
(12) Fördela glasyren över kakan som har svalnat

(13) Häll i valnötter i en påse och krossa
​(14) Strö över kakan
(15) Dela jordgubbar i 4 delar och lägg på kakan




Likes

Comments


Tårtbotten 
2 glas mjöl
4 tsk bakpulver
2 glas socker
2 glas ägg (8 st)
(detta gjorde jag 2 gånger)

Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och häll i önskad form. (2 gånger om det ska bli en större tårtbotten)

Fyllning 1: Hallongrädde
4 dl grädde
3 dl hallon
1 dl strösocker

Börja med att vispa grädde och socker. Tillsätt sedan hallonen som du krossar lite förhand och vispa en kort stund.

Fyllning 2: Vaniljkräm
Ekströms Marsán "vaniljsås att koka" 6 portioner

Följ instruktionerna bakom paketet.

Ovanpå: 
Grädde
Jordgubbar
Krossade hasselnötter (3 paket)

Dansukker Gelésocker Multi (valfritt)
1 dl gelésocker
1 dl vatten
Koka upp, låt det svalna och häll över jordubbarna
* Häll i lite saft från hallonen för att få den röda färgen


Likes

Comments


Tårtbotten
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Fyllning: hallongrädde
4 dl grädde
3 dl hallon
1 dl strösocker

(1) Blanda grädde, socker och till sist hallon. Lägg fyllningen åt sidan. 
(2) Sätt ugnen på 250 grader
(3) Klä ugnens långpanna med bakplåtspapper
(4) Vispa ägg och socker mycket pösigt
(5) Häll i vetemjöl och bakpulver lite i taget och rör om
(6) Bred ut smeten i långpannan till en stor rektangel 
(7) Grädda i nedre delen av ugnen i ca 5 min, det ska bli en gyllenbrun färg
(8) Strö socker över den varma kakan 
(9) Lägg över ett bakplåtspapper på kakan och vänd  
(10) Ta bort bakplåtspappret på insidan av kakan
(11) Rulla kakan (utan bakplåtspapper) och låt svalna. 
(12) När kakan har svalnat bred ut fyllningen och rulla.



Likes

Comments

Receptet på kladdkakan hittar ni här http://hillesbakverk.blogspot.se/2014/12/kladdkaka-med-chokladtacke.html?m=1

Choklad & hasselnöts ganache 
50g smör
2dl grädde
200g choklad 
100g hasselnötter 

(1) Smält smöret i en kastrull 
(2) Häll i gräddet 
(3) Krossa hasselnötterna
(4) Rosta hasselnötterna en stund i stekpannan (OBS endast hasselnötter)
(5) Häll i hasselnötterna i kastrullen och blanda
(6) Näll kladdkakan svalnat, häll över ganachen varm


Likes

Comments

Recept:
1 paket kokos (ca 200g)
1 burk kondenserad mjölk
1 helt block vit choklad 
kokos att rulla bollarna i 

(1) Smält vit chokladen i vattenbad
(2) Blanda kondenserad mjölk och kokos
(3) Häll i vit chokladen
(4) blanda ordentligt och låt stå i kylskåpet en stund för att sedan kunna rulla i bollar
(5) rulla blandningen i bollar och sedan i kokos 
(6) låt kokosbollarna stå i kylskåpet några timmar, de kan även frysas. 

*det ni ser på bilden är toffifee askar som jag har återanvänt :) 

Likes

Comments

När man bakar chokladbollar behöver receptet inte vara exakt. Det är kul att mixa för att få en smak som passar en själv. Man kan exempelvis lägga till nutella, nötter, kokos, daim, rispuffar osv. Mitt recept här nedan är en bas som är fantastisk god! Om ni inte gillar kaffe, kan det uteslutas, men utifrån mitt recept kan jag säga att kaffet inte smakar alls, men det ger en godare smak i chokladen.

Recept (ca 34 små chokladbollar)
200 g smör
2 dl strösocker
5 msk kakao
2 msk vaniljsocker
ca 5 dl havregryn
6 msk vatten
2 msk kaffe
Kokos/Strösocker

(1) Börja med att skära smöret i små bitar, i en bunke. 
(2) Blanda smöret, strösocker och vaniljsocker med händerna. 
(3) Lägg till kakao.
(4) Lägg till vatten, kaffe och havregryn lite i taget. 
(5) Häll kokos (eller strösocker) i en tallrik åt sidan.
(6) Rulla blandningen till bollar och rulla sedan i kokosen. 
Om det blir svårt att rulla, lägg bunken en liten stund i kylskåpet. 



Likes

Comments

Bu pogacalar yumusak ama ayni zamanda biraz tikir oluyor sirke sayesinde.

iki tepsi

2 cay.b sivi yag
2 cay.b smör/margarin
2 cay.b yogurt
2 corba.k bakpulver/karbonat
2 cay.k sirke
2 cay.k tuz
alabildigi kadar un

1. Sivi malzemeleri karistirin. Sirkeyi ve karbonat/bakpulveri beraber karistirin.
2. Unu yavas yavas karistirarak yumusak bir hamur (kulak memesi) kivamina elde edene kadar yogurun.
3. Cevis buyuklugunde toplar yapin. (hamur beklemeycek)
4. Toplari elinizle acip peynirli karisimini icine koyun.
5. Yumurta sarisini ve beyazini ayirin. Beyazini hamuru yapistirmak icin kullanin. Sarisini en son uzerine surun.
6. Pogacalari tepsiye dizin.
7. Cörek otu veya susam serpin.


Not: resimdeki pogacalar daha yeni buzluktan cikmis hali.

Likes

Comments

Kakan:
150 g smör
3 st ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl


UGN: 175 grader
1. Smält smöret, låt svalna
2. Vispa ägg och socker i en bunke.
3. Blanda i bakpulver, vaniljsocker och kakao.
4. Tillsätt mjölk och smör.
5. Till sist häller du försiktigt i mjölet.

Glasyr:
100 g smör
2 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker
2 msk kaffe
5 msk vatten

1. Smält smöret i en kastrull.
2. Sänk värmen, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsockret.
3. Bred glasyren över kakan medan den är varm.
4. Strö över en massa kokosflingor.

Likes

Comments

Detta är en version av cake-pops som liknar klassiska chokladbollar. Receptet är taget ur Passion4Baking, jag har bara minskat kaffesmaken och lagt in hasselnötter.

Chockladkulor
3dl socker
ca 6dl havregryn
1 1/2 dl kakao
200g smält smör
ca 2 dl skalade och rostade hasselnötter (valfritt)
2 msk kallt kaffe (kan ersättas med vatten)
2 msk vatten

Garnering
400g mörk choklad
kokos
minipärlor
hasselnötter
+ Grillpinnar (skär dem i önskad storlek)

Gör så här:
(1) Krossa hasselnötterna
(2) Blanda med de torra ingredienserna
(3) Blanda sedan smöret, vattnet och kaffet.
(4) Låt blandningen stå i kylskåpet 15-30 min. Om du känner att det blir för torrt, häll i mer vatten och smör.
(5) Medan blandningen står i kylskåpet, smält chokladen.
(6) Rulla sedan till bollar
(7) Doppa pinnarna först i choklad och sedan i chokladbollarna (du ska inte doppa chokladbollarna i chokladsåsen än).
(8) Lägg sedan dem i frysen ca 10min.
(9) Nu ska du doppa chokladbollarna i det chokladsåsen och sedan ställa dem på en bricka med bakplåtspapper. (OBS! ej på tallrik, då fastnar dem)
(10) Strö över kokos/minipärlor/hasselnötter, det ni hittar hemma.
(11) Låt stå i kylskåpet minst 1 timme.

Likes

Comments