Ja idag är det tränings dag igen. Veckorna bara rullar på och man undrar vart tiden tar vägen....


Hur eller hur. Gårdagen bjöd på ett lättare pass på grusvägarna han var snäll och det är bra men han hade lite svårt att jobba ihop sig. Så i galoppen gick det bara fortare och fortare åt ena hållet men det var inget bråk och det får jag vara nöjd med. Men vill ju såklart få ordning på den där bakdelen som aldrig kommer bli bra känns det som då det alltid ska hända något tydligen. -han har troligtvis sträckt sig så ska upp nu och massera och se om jag får loss någonting iallafall. Sedan ska vi väl se om vi kan rätta till det där bak sedan.


Ska upp till hästarna här eftersom är färdig med inlägget och gå en promenad med Tecki och sedan står jag väl med Nelson tills jag ska hämta mamma på jobbet. Fixa lite mat till Nelson i transporten, då han varit orolig de senaste gångerna så när vi åkte hem från kliniken i Måndags fick han stå brett och då gick det lite bättre. Men ja vi får se när vi hittar tid till ett besök av veterinären som är "specialisten" här i trakterna på dem partierna.


Nu får jag väl åka så jag hinner med allt innan det blir dags för avfärd.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nelson MM

Helgen hände inte mycket låg typ och sov hela dagarna pga nattjobb. Så det blev lite vila över helgen för herr kuse buse.

Igår då, Måndag var det in till kliniken och kolla tänderna på Nelson bland annat för att det trots allt är på tiden samt att han är så bökig i munnen och så musklar han sig inte som han borde och ska ha gjort.


Han blev lite longerad i båda varven, just för att se hur han gick. Inga jätteproblem i traven men galoppen vill han ju inte riktigt fullfölja stegen som man vill att dem ska så vi gjorde några tester och ja han var väldigt oförstående och verkade inte fatta att man skulle rätta sig efter första gången... Är ju så dock även när det kommer till bommar.


Ja hur eller hur tog vi in honom igen och så fick han lugnande och så tittade vi in i munen på honom. Fanns ganska vassa partier så fanns även lite sår i mungiporna. Han hade även lite hakar så det blev bort slipat så nu är munnen fin på honom iallafall så får vi se hur det blir med resten sen. Han fick även lite lackning av samma typ man själv får hos tandläkaren med med goda banansmaken så han luktade gott därefter!


När han vaknat till lite efter en kvart-, tjugo minuter så tog vi ut honom och gick lite fram o tillbaka innan vi lastade in honom o åkte hem igen. Väl hemma fick han sig en promenad runt en halvtimme därefter fick han sin mat och sedan var det bara att gå ut i hagen igen och ta det lugnt.


Även Tecki fick komma ut en stund innan vi åkte iväg igår och hon fäller som bara den just nu och så kliar pälsen på tok för mycket så hon kliade och fick stora pälstussar i munnen. Men ja hin var nöjd att få lite omtanke fast jag tror hon hade velat stått där längre, men tyvärr tickade klockan iväg så var tvungen att byta häst..


Idag då blir det att sitta upp på herrn och se hur han känns idag blir att jogga lite och köra lite lättare dressyrarbete.

Likes

Comments

Nelson MM

Dagarna tre har bestått av halvdåliga pass allihop. Började med dressyrträning i skogen på Måndagen. Allt gick super bra och han började slappna av och gå i rätt form i traven när väl pappa kommer ute på vägarna i närheten med traktorn och där efter blir han lika stel som en pinne och humöret vände på en femöring. Kom dock tillbaka lite och vi kunde avsluta någorlunda bra. Gick även ner i vattnet i mitten av passet och tog lite vattengympa där innan vi fortsatte uppe i skogen igen.

I Tisdags blev det ett liknande pass dock tog vi mina stockar jag har i skogen också, detta passet fick vi inte alls till och han var rena mardrömmen och puttade ut bakdelen så hans styrservo slutade funka. Fick ordning på det och det gick bättre o bättre. Så han fick avsluta när humöret blev åt det bättre. Även här fick han en tur ner i vattnet men bara för att svalka benen lite. Bra lyfta på benen träning är det med.


Igår Onsdag var det åter träning och ja man kan ju inte påstå att humöret var på topp och han ville inte alls ge mig något stöd i vänstersidan och fick jag tag på den blev det en arg häst. Så övningar gick ju inte precis strålande men för att vara honom så fick vi till det sista gången och han hade benen på rätt ställe större delen av alla bommar.


När vi var hemma ringde vi dock och beställde tid hos tandläkaren, så det blir det på Måndag hoppas det ger något och att vi kan hitta något som kan vara felet då.


Idag blev det vilodag, dock hade Tecki fått något slags sår vid ena ögat, dock inget allvarligt vad jag kunde se så rengjorde det och smörjde med lite cream så får vi se hur det ser ut lite senare.

Likes

Comments

Nelson MM

Blev en längre ritt på schemat i dag i det fina vädret. Så över stora vägen och sedan rida de gamla ridvägarna i lövskogen och alvarsbeten. Passade på med lite vattenträning då det verkligen var mycket vatten!!! och det ska vara vattenbrist, men så mycket vatten har jag aldrig sett var jag har minne utav. Men men under turen och just på stoea vägen lyckades jag såklart åka av. Skulle rida över en snöhög med blandning av grus som plogats bort från vägen. Men inte skulle herr klant gå över den utan blev en ordentlig tvärnit så det fanns inte mycket jag kunde göra då jag fastnade med ena tygeln så han bara svängde annars hade jag nog suttit kvar. Men men sånt kan hända och hade ju koll innan så det var ju långt kvar innan bilarna skulle komma så det var ju tomt på den fronten i allafall.


Annars så blev det en salig blandning på dagens pass. Igång och avsaktningar om vartannat blev lite terräng med några språng över ett dike. Vattenjobb i en bäck som just nu då hade väldigt mycket vatten att det blev riktig vattengympa även för min halvt vattenrädda häst. Men men har var lite på tårna som han troligen kommer vara nu då hans foder tog slut och nästa leverans har inte kommit så han äter Teckis just nu så han har ju lite havre chock men får ta det så länge han håller sig något på marken!


Imorgon blir det ju att lära sig TDB och även Equipen lite till. Sedan får vi se vad klockan hinner bli men hoppas jag kan följa med och träna dressyr medans mamma är på styrelsemötet då det är rätt storlek på det ridhuset för mitt program alltså 20x40m. Annars lär det bli en vilodag imorgon.

Likes

Comments

Ja ad ska man säga. Börjar bli lite av en trend att blogga med en veckas mellanrum eller något liknande. Har väl hunnit med en och en halv vecka och då också två tränings onsdagar, var av den ena var tränaren sjuk ( vilket inte händer ofta!) Men vi åkte dit ändå för att hoppa lite då jag ville testa honom en gång till då vi ev. skulle åka på tävling i söndags. (Dock lovades det snöoväder så valde att jobba när jag ändå fick det).


Men, men träningen bjöd väl på både bra o dåliga saker. Han blev lite butter och jag har ju inte riktigt lärt mig honom, han är ju helt annat än vad jag är van med sedan tidigare. Alla andra hästar har jag har man ju bara kunnat vänta in hindren men här vet man aldrig vad som händer. Antingen ligger han lugnt hela vägen eller så bara exploderar han så måste lära mig honom bättre men det blir nog bra, hoppas jag.


Annars har veckan rullat på tyvärr blev det lite stillestånd i ridningen under snöovädret då det kom en del snö, inte för att det gör mig något men med den blåsten som blir så är det inge roligt att stå att göra i ordning honom, så han fick faktiskt stå då.

Onsdagen bjöd i vanlig ordning på träning, och denna vecka var Otto tillbaka. Markarbetet gick bra och för en gångs skull gick de upphöjda bommarna bra! Dock har jag lite svårt med distanser på honom och då blir allt fel så ibland gick det bra och ibland blev det katastrof och jag hamnar i det gamla med att väja undan och bromsa, eller snarare panikbromsa. Just för att jag vill hamna rätt men det är inte lätt att hjälpa honom när han kan bäst själv utan jag måste låta honom få tänka själv och låta honom göra fel.


Dagarna två nu har han fått ridit nere på stora vägen vilket verkligen gått kanon. Möt alla slags fordon vissa dock på lite håll men han var verkligen duktig och ingen panik. Igår blev det mörkt innan vi han ut så blev bara skritt o trav men idag tog vi även galopp så hans sämsta ställe att göra det på då han bara dra ut i åkern på sidan om, men inte idag och det får han en guldstjärna för det med! Idag blev det även verkning o skoning för dem två kusarna. Tecki får dock börja gå barfota nästa gång då hon verkligen inte sliter på fötterna utan fått på samma skor i 3 skoningar nu och dem lär vara fina nästa gång med så då blir det byte Tecki barfota o Nelson lär då ev. få skor.


Resten av veckan nu då, Imorgon lördag, händer inte mycket. Blir ev. ett dressyr pass ute i skogen hoppas jag vi kan få till. Annars är det inget planerat. Söndagen blir vi först på Ponnyhoppning på KHSK för att lära oss TDB och Equipe sedan ska mamma på styrelsemöte och har vi tid att ta med Nelson följer jag med o rider i ridhuset där uppe och träna lite dressyrprogram inför vårens div 3. Ska försöka göra en liten tävlingsplanering så ni kan få ta del av det något. Måst bara bestämma ur jag ska göra med en tävling först då jag har lite beslutsångest över om jag kan lära mig 2st olika program på bara några få veckor emellan. Jaja det får väl komma när det kommer.


Nu ska jag sticka å hämta mamma på jobbet sedan är det bara hem å sova för att invänta morgondagen.

Likes

Comments

Ja lite surt att få lön efter GHS så man inte kunnat åka men får spara till annat istället. I o med lönen fixade jag pengar till TDB i morse så nu nu låg dem inne på mitt konto. Så Licenser är nu betalda och jag kan nu anmäla tillkommande tävlingssäsong.


Starten på året kommer bli med en salig blandning av dressyr o hoppning. Är ju anmäld för Div3 i dressyren på något tävling blir det och är an på humör så kommer det ju att gå bra. Hopptävlandet får vi se när det sätter igång ska fråga mamma om någon tävling, resten har ju propparna inte kommit ut till. Tanken är iallafall att starta upp året med en 1m klass. Just för att träna framhoppning samt att jag ska hitta rätt tempo!


Annars har Nelson fått ett utepass idag med lite fokus på att han skulle gå i rätt form och sedan i halterna och av- och igångsättningar. Han hade sina vanliga hyss för sig med att byta galopp hit o dit när det blir för jobbigt men något jag kan ta när det ändå blir åt det bättre. Men han gjorde allt mycket bra och jag är nöjd över honom även idag.


Efter passet fick han bli avtvättad på benen som mest är fyllda av lera, o inte blev dem finare när han kom till hagen igen. Även Tecki fick komma ut och bli borstad, lite päls blev hon av med dock inte tillräckligt då den lösa pälsen kliar så fenomenalt! Hon fick även leka lite grann dock inte tillräckligt enligt henne. 


Med detta hälsar jag god natt och så får vi se vad morgondagen har att ge.  

Likes

Comments

Då var ännu en träning till ända och nu får man börja lära sig att rida tror jag allt när hästen börjar sköta sig!


Ja idag stod det banhoppningsträning på schemat. Inte ofta vi gör ren banhoppning men det är ju bra att göra det ibland. Vi red fram i alla gångarter. Sedan rullade vi på det som skulle bli kombinationen, först med bara bommar och sedan höjdes dem upp successivt upp till 110cm någonting. Där han bland annat lyckades göra känguru språng och allt där till innan hindret. Gick där efter och hoppade en oxer snett igenom ett per gånger, dock blev det lite fel när det blev lite högre då men tillslut red jag som jag behöver göra nu och då gick det galant!


Där efter blev det en bara på detta med alla typer av hinder. Där bland räcken, oxrar, kombination och Trippelbar som blev hans första gång på den typen av hinder. Men Nelson tar ju hindren ändå så inget man behöver tänka på direkt. Men banan gick bra och jag kom mer till ridningen man bör ha på Nelson just nu, Sitt still och låt honom jobba. Springer han i väg så får bommen dressera honom då han har NOLL respekt ibland. Men han skötte sig fint. Så pass att jag till o med tog fel hinder i mitten av banan. En av få gånger vi fått beröm faktiskt. Så nu ska vi finslipa mer och så hoppas vi han fortsätter så här så vi är redo när tävlingarna börjar... Lagom till sommaren typ. Är mycket kvarka i närområdet såför Teckis o fölis skull får vi nog tyvärr vänta lite så det förhoppningsvis hinner lägga sig.


Nedan får ni en film på rundan vi gjorde.

Likes

Comments

Nelson MM, Tequila

Idag vankas träning igen ännu en vecka har gått med gagbettet och allt har flutit på bra, Nelson har skött sig prima i 2veckor nu.


Igår tog jag och red ut med sällskap för första gången på snart ETT ÅR, åh sista gången gick det inte speciellt bra. Men igår då kunde vi ligga både före o efter utan att han bråkande mer än att studsa och göra något litet känguru skutt. Han fick lite kondis träning och hoppa lite terräng hinder och allt gick riktigt bra så kan tänka mig att faktiskt ta ut honom på uddens terrängbana till våren om han fortsätter så här. för detta tyckte han var kul! Och ännu roligare var det att ha lite ridsällskap, ända nackdelen är ju att man måste åka dit för lite långt är det allt att rida.


Annars då har jag fixat protokollet för årsmötet (blev mötets sekreterare) så nu ska det bara skrivas under. Sedan är det bara att skicka vidare det till nästa. Har även lite bilder som ska redigeras. Där bland ovisade bilder på min något för tjocka lilla Teck. samt på min kompis och hennes medryttarhäst som jag hade en liten lektion för förut om veckan.


Ska väl snart upp och ut å gå med Nelson samt ge honom lite massage över korset o länden samt om tiden finns borsta av Tecki och stoppa hennes täcke i torktumlaren då jag fick byta i morse när jag åkte för bi då hela täcket blåst upp och låg på halsen. Så det blev väldigt blött!

Likes

Comments

Ja då har jag varit uppe hos hästarna och ridit och mamma fyllde på vattnet.

Nelson fick på sig lite nya grejer idag.  Ett remont träns och så dressyrdamasker som var lite av det jag köpte på Börjes igår.  Och i vanlig ordning för denna veckan så gick han bra.  Hade lite småhyss för sig idag men inget farligt.  Red ut på stora vägen för första gången på länge,  eftersom det är söndag så är det ju inte lika mycket trafik utan det är väldigt lugnt. 

Tog iallafall efter den rundan o gick ut på hans vanliga åker och jobbade lite.  Tränade lite galoppombyten som nu börjar bli bättre o bättre.  Ett byte fick han till riktigt bra!

Annars kommer fokuset ligga lite på att han ska vara rak på långsidorna samt inte skjuta ut bogen framför allt i högervarvet.  Så blir en massa jobb med det nu när han börjar gå bra så man kan jobba honom. 

Det blev en svettig Nelson iallafall och även lite glad skulle jag tro. 

Nu snart ska vi iallafall i väg på Örfs årsmöte där efter hem o sova för att sedan orka jobba hela natten. 

Hoppas kunna fixa lite bilder på det som blev köpt på Börjes igår.  Benskydden är ju dock inte dem finaste om man säger så...

Bild på fölis pappa från igår får stå för bilden.  Triton Hästak

Likes

Comments

Ja då var vi inne i helgen.  Veckan har rullat på som jag sa med mycket jobb.  Nästan varje dag har det blivit.  Sitter och jobbar nu och går av imorgon bitti,  då blir det hem o sova ett par timmar iallafall sedan bär det av till Tingsryd.  Med lite Börjes o sedan Clinic. 

Annars då Nelson rullar på väldigt bra.  Gaget har funkat bra och han verkar trivas på det.  Kan till och med rida ut utan massa bråk bara en känguru men det kan jag stå ut med. 

Även träningen gick bra i onsdag.  Han gick riktigt bra i travarbetet och lyfte fint på benen över bommarna.  Galoppen gick väl inte lika bra men han gjorde sin uppgift på ett väl godkänt sätt.  Bara jag som fick lite skäll för min ytter tygel...  Men man måste få det med ibland så man få hem o jobba med sig själv med. 

Ne nu blir det jobb.  Troligtvis sover alla nu så vi säger väl ha en bra Lördag allesammans. 

Likes

Comments