Ja igår Måndag var det Dressyrträning igen.Även sista på 2 månader då hon sak åka iväg.


Men allt började med att jag glömde stigbyglarna!!! Hade ridit Tecki innan och demhar inte samma sadel just nu. Så var bara att låna från dem som träningen är hos, tur det går iallafall. Träningen när vi väl kommer igång gick riktigt bra, första dagen han sköte sig på närmare 2 veckor! Han hoppade upp en gång och gjorde en minibockning men det var i det minsta lagret så inget att klaga på. Fick testa lite knep och fick honom då att bli väldigt fin. Han slappnade av fint och sökte sig bra neråt. Tina tyckte även det var det bästa han gått i galoppen.


Idag blev det lite tömkörning igen, tyvärr är det lite halt i hagen men man får jobba på så gott det går. Fokuset ligger för tillfället på att han ska slappna av och inte trilla inåt. Inte det lättaste att få honom utåt men det blir bättre o bättre och han börjar bli fin i arbetet.


Tecki fick sig en uteritt igår med lite trav inslag till hennes glädje. Idag vila då jag ite fick hjälp med Charlie som lärt sig att gå igenom trådarna.... Så måste ha hjälp med henne.


Nu ska jag snart lägga mig och försöka sova en stund, innan det är dags för en natt av jobb. Ska även försöka äta innan sovdags.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Måste bara få säga ännu en gång hur underbart det är att börja få igång Tecki igen! Är så skönt med en häst man bara kan ta och skritta ut på långa tyglar även fast hon vilat över ett halvår typ.


Men men I fredags var det tömkörning för hela slanten och Tecki som såklart är stel tyckte det var väldigt roligt att få galoppera och att få gå över en bom ska vi bara inte prata om. Men hon såg för rolig ut. Nelson skötte sig riktigt bra han jobbade på bra i ett bra tempo, en guldstjärna fick han faktisk för detta.

I Lördags var det då dags för Idrottsgalan på ön. Vilket mamma och jag fick gå på. Innan det hade jag jobbat Natt och sovit bort hela dagen så hästarna fick alltså vila.


Igår söndag var det dags att rida igen efter lite ärenden i Kalmar. Blev en tur till ridhuset med Nelson då det inte riktigt går att rida honom hemma...


Han fick iallafall sig ett dressyrpass, med fokus på att få under bakbenen,vilken han har stora problem med och blivit lite för bekväm för att inte jobba. När vi tog galoppen var det en riktig kamp att sitta kvar då han enbart bockade och bråkade i början. Men efter mycket och men gav han med sig och blev han fin i galoppen. Sedan travade vi vidare och han blev riktigt fin på slutet men det är mycket jobb för att komma dit.


Tecki fick vila då det blev mörkt innan vi blev klara med Nelson.


Idag är det måndag. En helt ny vecka med mycket dressyr på schemat. Idag måndag blir det dressyrträning för Tina vid kl.16 innan det ska jag försöka få ut Tecki på en runda. Sedan får vi se hur planeringen för resten av veckan blir men På söndag blir det iallafall Dressyrträning igen.


Nepp vi får avsluta här för nu så hörs vi senare.

Likes

Comments

Nelson MM, Tequila, Charlie

Då var det ett långt tag sedan sist i vanlig ordning verkar det som och oj vad mycket som ändå hänt iallafall som känns det så.


Tar väl det i lite punkt form. Blir lättare och mindre rörigt.

  • Vi har varit hos mormor och hälsat på. En dyr resa det där!
  • Köpte massagemaskin till hästarna och oss själva, så ska väl massera varannan vecka ungefär.
  • Tittade på en Lastbil som även följde med oss hem på fredagen! Så nu åker dem som kungar och drottningar
  • Börjat träna för dressyrtränare
  • Nelson har haft en hovböld och stod i ca en vecka, där efter har han varit helt ofokuserad
  • Tecki är på väg igång!!!!
  • Charlie växer så det knakar, blir 4 månader i morgon! Har fått varit ute och gått promenader utan mamma på vägen och han sköter sig fint tills man ska tillbaka.

Så det har hänt en del och bara att Tecki är på väg igång är hur underbart som helst speciellt när Nelson och hemsk just nu att rida... Då känns det så himla underbart att bara kunna hoppa upp och rida vart man vill med så långa tyglar som helst och kunna våga sig att lita på hästen till 100% och då att Tecki har öronen framåt och bara gasar på av lycka. En underbar känsla.

Annars jobbar jag och står i, förra månaden blev det mycket jobb och denna har jag hittills så gott som bara tagit det lugnt och bara jobbat fåtalet dagar så långt.


Nepp får jobba på lite nu med klubbens papper och hoppas på det bästa att jag kan få ut lite protokoll under kvällen... Iallafall in i datorn. Annars håller jag på med lite arbete inför nästa års hemma tävlingar.


Ja ne nu får vi jobba på innan mamma ska hämtas!

Likes

Comments

Det är hur jag skulle beskriva Nelson på gårdagens ridtur!

I Måndags fick herren vila och chi fick jag för det. I går Tisdag satte jag mig upp på en något spänd häst men fler rävar en någonsin bakom öronen... Red vanliga turen ner på stora vägen och runt byn. På vägen upp till byn igen så finns en stubbåker som jag tänkte han kunde få gå på istället när vi skulle börja trava då han trampat av båda skorna, duktig är han.

Hur eller hur så blev han lite övertaggad och hoppade upp i galopp och började bocka och studsa ända tills jag fick tag på honom ordentligt. När jag fick ner honom i traven gick han spänd som en pinne och det gick verkligen inte att få honom avslappnad. Så tog och skulle rida en längre tur gick bra bortåt och även när jag behövde vända då en av bönderna håll på o slog gräset. Så tänkte jag att varför inte testa galoppen igen. Så i galoppfattningen tog han världens hopp och sedan bar det av i hopp och bockningar och fort gick det också. Fick tag på honom en gång och då gick han fint i tre galoppsprång och sedan drog han järnet igen. Valde att hoppa av när vi kom fram till vägen då han gick på helspänn och glodde överallt o ingenstans!

Så planen för idag är att åka till ridhuset så han får springa av sig på lina... Och därefter kanske jag kan sitta upp. Galning är han.

Sedan var det bara att vänta på att klockan skulle gå. Då Charlie skulle få besök av Veterinären och få sina papper i fyllda och bli vaccinerad samt chippad. Läskigt tyckte han men skötte sig ändå fint min lilla galning. Så nu ska papperna bara skickas in sedan är hans fina namn ett faktum.

So Far So Good ak Charlie

Nu ska jag snart avsluta rasten och gå iväg och jobba vidare. Så vi får helt enkelt höras senare. Och hoppas på att Nelson får springa av sig lite!

Likes

Comments

Utblev från bloggen igår, men fanns aldrig tid till det förens men var trött o helt slut.


Så Nelson fick igår gå på töm. Han var fin och trampade på bra. Tyvärr fuskar han genom att trilla inåt. Vilket tyvärr inte är så lätt att korrigera då man inte kan ha ett spö som en förlängd arm #nervighäst. Men ja efter ett ändå bra travarbete släppte jag honom en sväng för att ta bilder på honom men det gick inte riktigt så bra som jag hoppats. Han är lite för närgången och följsam för att det ska gå... Sedan gick jag iväg o han stannade kvar då tar han o börja rulla då åker tränset av och han tar och springer i väg. Dock till förvåningen att det var i väldigt fin samlad galopp. Så han gav helt enkelt matte lite smörjarbete.


Idag då har vi tagit bilen och åkt till Börjes. Charlie skulle ha ett regntäcke, Nelson en sadelgjord. Sedan följde det även med lite Müsli till hästarna, en ny foderhink till Nelson då han på något vänster tagit sönder sin, ett par ny handtag till staketet. Ett par ridbyxor en T-shirt en jacka ett vintertäcke till Nelson, Kanske ni vill ha en Haul?


Efter detta åkte vi en snabbis till Jula för att hämta lite grejen, där jag fick med mig lite träningskläder, hoppas ju kunna komma igång lite med det när förkylningen försvunnit ordentligt. Efter det åkte vi hem en liten snabbis lämnade lite varor i handlat och åkte vidare till hästarna.


Hos hästarna fick Nelson sig en skritttur med lite inslag av trav. Han har blivit så himla pigg nu. Ingen lunka lunka skritt här längre inte utan nu finns det lite go. Imorgon gör vi något liknande eller så blir det vila beror på vad klockan hinner bli. Sedan blir det jobb och innan lite vallnings SM som går är på Ön.


Nu tv sedan sova!

Likes

Comments

Hallå hallå i stugorna! Över en vecka sedan ännu en gång... Blir typ ett inlägg i veckan eller något.


Hur eller hur blev det ingen ridning av Tecki under föregående vecka då det vara regna och vi vill ju du inte att Charlie ska halka i onödan så han skadar sig på något vis. Nelson hade ju som jag nämnt tidigare en veckas vila efter hans behandling förra måndagen.


Så i Måndags var det dags att sitta upp. Men. Det gick inte riktigt så bra som man hoppats på... Allt börjar med att Nelson blev rädd för något och drog bakåt så han fick ett sår på nosen och en stor svullnad över nosbenet(Syntes dagen efter). Så skulle man hoppa upp o rida i väg, men kom inte ens ifrån grusplanen ut på vägen. Men nepp han skulle inte gå en meter utan att vända tillbaka eller ställa sig på bakbenen.... Så hoppade av fixade lite och fick sedan hjälp av mamma att komma ut på vägen i ett nytt försök. Men då kom det en motorcykel, vilket Nelson inte är allt förtjust i så skulle gå ner för en väldigt liten slänt och då tog han och bockade av en så det stod härliga till och sprang iväg. Så mamma tog och försökte fånga honom och där låg jag i gräset. Jag var oskadd. En av grannarna stannade samt han på motorcykeln och tittade så jag hade klarat mig, grannen frågade som första fråga och jag brutit något. Tur nog nej, men ja så här i efterhand en rolig fråga.


Så efter vi fick tag på honom iallafall valde jag att longera honom istället. Oh ja där var det en hel del energi kan man säga! Lite väl mycket kanske... Blev ett par repor utan något stopp, så han fick helt enkelt springa runt tills han blev trött.


I tisdags blev det då att fortsätta med longeringen för att se hur han var. Och det var en helt ny häst och gick lugnt o sansat så valde att sitta upp och skritta och det gick fint!


Igår Onsdag blev det vilodag, då vädret inte skulle vara det bästa. Istället tog vi dem till de andra hagarna(där jag rider) så mockade vi ut under snetaket. Så nu ar det klart och det ska bara upp takrennor och en vindduk så blir det förhoppningsvis ännu bättre denna vintern!


Idag har vi skrittat ut en runda på på asfalten om ca 20-30min. Var lite skeptisk när vi gick bortåt men blev bättre ju längre vi kom. Så en bra skritttur i utkanten av samhället. Sedan har det inte hänt så mycket under dagen. Sitter just nu hemma och funderar på vad som ska göras. Blir iallafall mat gå ut med hunden sedan sova helt enkelt.

Men tills vi kommit på något blir det TV läge och glo lite här på datorn.

Likes

Comments

Nelson MM, Tävling/träning

Ja detta skulle kommit igår kväll med duktigt som jag var raderade jag hela texten så tog princip och drog täcket över mig, efter att gått en sväng med hunden i regnet.

Så vi lägger upp inlägget lite annorlunda. I söndags var vi då äntligen på Tävling, andra för detta året och veckan till tävlingen gick åt till att få Nelson nöjd så han inte skulle vara surare än behövligt på mig på själva tävlingsdagen. Helt enkelt göra saker han tycker är lite roligare speciellt i slutet av veckan. Dock började han bråka lit, dock var det troligen padden då han musklat sig det senaste nu och jag har nu lyckats rida utan padd och sadeln ligger bra utan och Nelson krånglade inte direkt heller.


Så första klassen var en 90cm Avd.B

Framridningen var han riktigt fin på lyssnade som han skulle och inte istadig på något sätt mer än att han tyckte en specifik häst var läskig, fjant ♥. Nej men han var fin.


Framhoppningen sedan var ju rena katastrofen. Tyvärr vet jag det om Nelson och man ska knappt hoppa fram honom, men så vill man ju ha med sig en känsla in också o i denna klassen var den inte så bra. Räcket hoppade han ändå fint på men när vi skulle ta oxern så skulle alla börja hoppa fram så det blev för mycket för min lille galning. Så bara en massa bråk. Sänkte oxern efter ett X antal försök och då kom vi åtminstånde över.


Inne på banan var han lite spänd medan ryttaren innan hoppade men när han väl gått mot starten var han i sitt esse och fokuserade bra på hindrena. Fick upp ett bra tempo tempo och i och med det kunde han även kortas ihop riktigt bra där det behövdes. Så en Nolla blev det! Så vill vi kan vi starta i Avd.A nu men får se hur det blir med det. Som det ser ut finns det igen direkt 90cm kvar i år.


Andra klassen var då 1m även det Avd.B

Här var han lite mer spänd på framridningen, inte blev det bättre när hästarna nedanför banan började busa. Det tyckte inte Nelson var okej.


Framhoppningen gick bättre men valde att bara skritta tills jag nästan skulle in då tog jag två språng på räcket och två språng på oxern. På räcket blev det lite av o på då han började studsa på stället men oxern blev riktigt bra. Så gott förtroende in på banan.


Inne på banan var han verkligen hur fin som helst. Sedan om jag kunde ha ridit där efter så hade det ju inte precis skadat! Hinder nr.6 kom vi för nära just för att jag inte blev klar förens hindret var precis framför nosen. Ändrade mig hela tiden. Så här föll en bom tyvärr. Hindret efter sedan tänkte jag lägga av honom för stort men här räddade han upp det med att ta ett extra steg innan upphoppet. Sista linjen gjorde har riktigt samlad o fin. Men blev något trött så själva sprången var inte riktigt dem bästa. Så här blev det du ett förargligt pet så 4fel.


Igår fin han då även en välförtjänt behandling igen. Han satt fast lite fortfarande men han har ju verkligen blivit bättre sedan i våras och nu ska det bli ännu bättre. Så denna veckan blir det vila och där efter så ska vi skritta igång för att sedan jobba på i vanlig takt innan åter besöket om 3 veckor. Så några tävlingar som var planerade får vi ju då skippa men bättre jag har en häst för framtiden.


Så nu blir allt krut på Tecki när vädret tillåter att lämna lilla Charlie själv i den just nu något för hala hagen.

Ber om ursäkt för den dåliga kvaliten, men regnet var inte riktigt telefonens vän i söndags...

Likes

Comments

Ja var ju då i tisdags jag uppdaterade sist. Och strax efter jag skivit klart det inlägget fick vi samtal av bonden som tar hand om markerna runt oss att Nelson stuckit ur hagen efter att han kommit o skulle tröska bredvid. Så var bara att åka upp och fånga in den store kraken. Bytte därefter hage med Tecki o Charlie så Nelson hamnade lite längre bort från dem. Just då Tecki inte brydde sig så värst mycket. Tog sedan o hämtade sadeln och red en sväng på Tecki i både skritt o trav och hon är verkligen fin så långt efter hennes lilla vila.


I onsdags gick större delen åt att vara i Kalmar, fixa lite priser inför helgen. hoppas ryttarna blir glada över dem såklart. Själv skulle jag handla lite nytt foder som tagit slut men blev även en fin blå mulle grimma till charlie och ett efterlängtat rött schabrak med guldig passpoal. Kommer användas på tävlingen nästa helg! Hästarna fick denna dagen vila.Fick även veta av bonden att Nelson hoppat över ett hinder jag hade ställt precis vid staketet, Tydligen hade han kört några repor i hagen och sedan hade han bara dragit o hoppat över hindret.


Igår då, Blev det lite jobb på morgonen till 15.30 sedan blev det att hämta vovven hos pappa och åka hem för att på hoppningen och lugna huvudvärken innan jag begav mig ut på en tur med Nelson. Blev lite arbete med olika tempon, öka och korta. och han gjorde det så fint. På dessa grusvägar jag red brukar han kunna bråka en del men nej då det var inte alls som tidigare. Fin o duktig häst som hela tiden hade ett fint stöd på bettet.


Idag är tanken att jobba lite bommar. Detta beror dock på vart bönderna är och jobbar. Eftersom han inte riktigt konserterar sig med dem i närheten, eller rättare sagt kan an få lite panik för traktorer. Så kan det bli ändringar i passet. Hoppas även kunna komma ut med Tecki med det blir isåfall i eftermiddag.

Nu får vi dock ta o kanske städa o tvätta lite samt glo på lite dressyr och därefter dra till hästarna eller hämta mamma beroende på vad klockan hinner bli.

Likes

Comments

Idag var det då som tidigare nämnt dags för en uteritt. Nelson var lite som tidigare dagar något seg men piggade på sig när vi skulle börja med galoppen. Men innan var han lugnet själv vilket är så skönt när han har sådana dagar. Galopparbetet rullade på riktigt bra och kunde korta honom riktigt bra trots att jag la på mina skänklar för att få honom att jobba lite med baken. Mot slutet ställde jag mig i lättsits så han fick jobba i lite lägre form. Travade sedan av lite smått och sedan skritt jobbade vi hem med öppnor o slutor.


Ska upp lite senare för att ge dem sin mat och kanske hoppa upp på Fröken en sväng. Får se vad klockan hinner bli innan jag kommer iväg. Imorgon blir det Kalmar o handla både mat till hästarna och sedan även lite annat smått o gott inför helgen.


Nelson är nu även anmäld till tävling nästa helg, blir 90cm och 1m. Blir att sätta andra nollan i 90cm så kan jagom jag vill hoppa i avd.A där. Hoppas såklart sätta nollan i 1m med men man vet aldrig vad som händer med stora bäbisen. Är riktigt taggad nu då vi bara startat 1 gång i år vilket inte är mycket... för mig som är van att tävla en del per år.


Avslutarmed att fråga er läsare om ni vill veta/läsa något speciellt? Kommentera gärna det då :)

Likes

Comments

Då har vi satt igång igen. Blev en någon dags vila. Igår blev det longering och idag tog jag några språng i lydnads syfte.

Han var lite seg idag även lite igår. Men gissar att det har att göra med att det både är varmt och att dem har så mycket flugor runt om sig. Men han hoppade fint och lugnt men mot slutet taggade han till lite när musten började gå ut i bakbenen. Avslutade med att galoppera av i lägre form och han är så fin.

Imorgon blir det uteritt. Ska även försöka bestämma mig om jag vill åka till Västervik eller Torestorp nästa helg. Innan dess ska vi dock ladda för egna tävlngar på klubben i helgen.

Nu ska jag jobba sista halvtimmen sedan hem o ge hästarna lite kvällshö

Likes

Comments