Tisdag kväll och jag sk snart lägga mig. Vi är just nu uppe i Dalarna då mormor fyllde år igår då vi även kom upp med två kisse missar varav ena i skrivande stund sover i mitt knä.  Vi kommer iallafall åka hem tidigt i morgon bitti då det blir dräktighetskoll på Tequila där på kvällen sedan så vi får hoppas dräktigheten håller i sig.

Annars hoppas jag Nelsons sår lagt sig lite mer så jag kan börja rida igång honom igen vill testa lite nya saker på honom så skulle ju vara bra om jag får rida igång honom snart, men eftersom det var mycket bättre innan vi åkte upp hit så lär jag kunna sitta upp.

Ne nu får jag sova så man kommer upp imorgon.

Vi hörs

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ja idag har det regnat större delen av förmiddagen... Tråkigt men väldigt välbehövligt. Vi plockade även in hästarna i deras "vinterhage" igår vilket var tur med tanke på den mängd som ändå kom så dem kunde komma under taket. Så idag fixade vi med att strö upp lite mer hämta lite mat till dem. Bugatti fick även ett nytt täcke då dem hade dragit sönder det som han hade på sig sedan tidigare.


Annars blev det ingen ridning idag tyvärr. Är inte så roligt att stå ute i rusket och göra i ordning dem så dem fick stå idag för nu är det både mörkt och mamma ska snart hämtas på jobbet. Får ladda om och rida dem imorgon istället.


Annars har det inte hänt allt för mycket idag utan suttit och kollat lite från Breeders, Några kommer ju här ifrån trakterna och sedan är det alltid lika kul med att kolla stammar och även lite "köpeintressen" (om man nu skulle ha plats och pengar då)


Ne får snart ge mig iväg och ge dem små kusarna lite mat och sedan hämta mamma, vi hörs lite senare med lite mer uppdatering.

Likes

Comments

Ska man försöka skriva några rader nu då? Ja det var ett tag sedan igen, har loggat in många gånger för att skriva med sedan så kommer det bara inget att skriva om. Jag har velat skriva men vet inte riktigt om vad eller vart jag ska börja och då har jag helt enkelt lagt ner och inte skrivit något.


Det har inte hänt något speciellt utan hästarna fick en vila på ca en vecka på grund av skördesten vi hade här på Öland förut om veckan. Där pappa hade öppet så fick hjälpa honom att förbereda och då blev hästarnas ridning lite sido satt. Men det var förhoppningsvis något väl behövligt. Åtminstone för Bugatti som nu har blivit något bättre i dressyren dessa pass jag ridit nu denna veckan. Nelson har jag inte suttit på nu utan han har blivit longerad med gummisnodd. Men nu vill jag inte sätta på honom tränset då han har några småsår som sitter lite tokigt och han är ju känslig nog när det kommer till träns... Så han får helt enkelt stå tills det gått över.


Auto och Tecki har fått något enstaka pass och ska börja jobbas lite mer. Tävlingarna ligger lite nere just nu. Finns ingen som direkt tilltalar mig dem veckorna mamma är ledig och definitivt inte på ett rimligt avstånd för att hinna hem innan hon ska iväg. Hoppas iallafall på att klämma in två tävlingar till innan årets slut.


Håller även på att kolla in en ny sadel då Auto inte kan ha min alls just nu, den lägger sig helt på manken och sedan skaver så den är ett BIG NO på henne. Kan kanske vara därför det inte känts helt 100 dem senaste tävlingarna och träningarna. Kollar just nu in många Bruno och Prestige sadlar det är de märkena jag helst vill ha men den ska ju passa hästen med. Men ni kära läsare kanske har något tips på sadel som passar smala höga mankar.


Ne men nu får jag åka och ta hand om dessa små knasar, hoppas jag verkligen kan hålla igång denna nu! Men ge gärna tips på vad jag kan göra för att öka uppdateringen lite. Vad vill ni ha mer av förutom den allmäna uppdateringen.

Likes

Comments

Tequila

Då så, kommer "stora nyheten" Tequila är dräktig!!!

Kolla henne nu vid ca 25dagar och då fanns lite liv. Så vi får hoppas på denna fortsättningen fp blir det kanske en fölis i början av juli.

Pappa blir då Triton Hästak.

Likes

Comments

Augusti börjar lida mot sitt slut och hösten börjar anlända. Senaste dagarna har rullat på i högt tempo.

Lördag jobbandes det på eftermiddagen och innan dess han vi bara med Bugatti då jag äntligen fick bort mina egen gjorda hinderstöd till dem samt min planka och "staket" som jag gjorde av lite spill bitar pappa hade. Bra blev det så har jag iallafall lite att hoppa över åtminstone!


Bugatti fick ta premiär hoppen då jag ville känna igenom honom lite till dagen efter då det stod provridning på schemat för honom.


Utöver provridningen bler Nelson och Auto ridna där på söndagen. Nelson fick lite dressyr med mycket rakriktigheten. Gick riktigt bra och han börjar komma loss lite nu och ridpassen gå verkligen mycket bättre nu än bara för någon vecka sedan. När han var klar var det bara byta häst till Auto men då hade det hunnit blivit så pass mörkt att vi skrittade runt 2st åkrar och sedan travade vi och galopperade på grusvägen precis vid hagen. Så blev en kort tur där.


Igår Måndag fick Auto prova på mina hinder när jag red på en bom bredvid var hindrena läskiga och man skulle inte gå i närheten av dem men när hon väl skulle hoppa gick det kanoners och hon bjöd trots allt på fina språng. Därefter vad det bara att dra iväg och jobba. Nelson han dock bli borstad men tyvärr inte riden då klockan var för mycket. 


Idag då ska vi iväg till Börjes och så ikväll, Tecki följer även hon med. Men innan dess hoppas jag hinna med alla hästarna, och alla ska väl även få en ritt ut och inte på åkern som det annars varit denna veckan. 


Adjö  så länge och på återseende.

Likes

Comments

Bloggen har ekat tom i några veckor nu. Egentligen har jag velat uppdatera men känner inte att jag haft något att dela med mig av direkt. Iallafall inte när dem inte gått så bra men nu ska vi vara på G. Lagom till att alla ungdomar börjar skolan och hösten gör sitt antågande.


Har kämpat och kämpat med Nelson och nu börjar det nog äntligen släppa! Han fick idag åka på sin första hoppträning sedan i början på sommaren/ sen våren. Vilket ändå gick riktigt bra får jag säga var lite kämpigt men vi kom dit vi ville sista rundan och han var ändå riktigt trevlig att sitta på idag. Stack mot hindrena i början men lugnade ner sig ju mer vi hoppade och bara det är ju mer än bra då det verkligen går i racerfart mot dem annars när han får de rycken. Men han är ju ingen racerbil med 250hk även om man ibland kan undra... Ne men dagens träning var riktigt bra för honom och jag får äntligen till det bättre och bättre i ridningen på honom.


Auto var på världens värsta plats enligt henne, Västervik. En tävlingsplats som vi antagligen aldrig besöker mer med henne iallafall. Förra gången vi var där gick inget bra alls hon stod emot både på bana och framhoppning, Flög dessutom av då i ena klassen. Denna gången var det lite större hinder men allt kändes toppen på framhoppningen men väl inne på banan sa hon bara, " Detta hinder är läskigt jag hoppar det absolut inte!" Så så var det med det. Men sprången vi fick var ändå riktigt bra ska väl ändå sägas, tyvärr blev dem inte så många.

Hon kommer nästa helg få åka på lång tur, tillbaka där hennes Sverige resa startade, Typ. Då åker vi upp till Mormor och tävlar hos Storbyns Ryttare. Tillsammans med Bugatti. Var alltid där under deras sommar meeting när jag tävlade min gamla ponny. Kunde ju tyvärr inte åka upp då tidigare i sommar för att både mamma och jag jobbade. Men nu så åker vi. För här nere fanns det ingen 110cm just denna helgen och vill ha en till i kroppen om vi ska kunna gå DMet veckan efter.


Tecki har börjats lite smått att ridas igång efter sin lilla tripp. Har dock lagt fokuset på dem andra så hon har helt enkelt fått gå åt sidan lite när det gäller ridningen. Men nu ska vi igång är tanken.


Bugatti ska precis komma in i hårdträningen igen efter den lilla sommarvilan han hade, finns lite att jobba på men det skavi nog snabbt komma i ordning med hoppas jag, han hänger ju med upp till Dalarna nästa vecka som sagt och hoppa då LC och LC+5. Hanhar även hamnat ute på Annons nu så om någon vet någon som latar ponny är det bara att tipsa eller höra av sig!


Det var väl allt för nu så ska jag försöka bli bättre med detta nu!

​Bilden tagen avSmack fotografering

Likes

Comments

Autobahn, Tävling/träning, Nelson MM

Fina resultat från båda hästarna igår.

Nelson fick vara först ut igår red fram och hoppade fram lite lätt i trav på ca 60cm kanske något högre. Testade även någon galopp men han sticker lätt iväg då.

Valde att hoppa 70cm på honom vilket gick bra tog galopp mot hinder nummer 3 och det gick lite fort så valde att fortsätta i trav. Han hoppade fint för att inte tagit ett enda språng sedan April. Valde att inte hoppa mer då man kände att han började bli trött i musklerna. Så vi tackade för oss och så var det bara att hoppa av och byta häst.

Auto var lite bråkig i början och vi labbade runt med bettslingen och och nosgrimman. Efter lite om och men fick vi till det som blev bäst inte 100% men nära inpå. Hoppade fram lite lätt runt 1m innan vi gick in på banan. Hoppade först en 110cm en nolla men tabbade mig på en linje där så blev lite knasiga distanser och även vägen.  Men annars en fin runda. Höjde därefter två hål så runt 120cm. Även här gör hon en fin runda finare än 110cm rundan. Dock blev det en liten miss även här så blev ett pet på ett hindrer men annars var den otroligt fin. Ett bra genrep inför höstens utmaningar med bland annat DM om jag finner en hästskötare vill säga.

Tecki kommer inte tillbaka idag heller utan skjuts upp till måndag åtminstone.

Nu är rasten slut dags att jobba vidare.

Får ta en tur på hästarna ikväll efter jobbet så dem får bort lite träningsvärk eller vad dem nu kan tänkas ha efter gårdagen. Ska även försöka hinna med Bugatti.

Likes

Comments

Då har det gått närmare två veckor sedan sist. Har egentligen inte haft så mycket att berättat som är utöver det vanliga. Nelson har börjat komma igång nu ordentligt och senast kunde jag rida över bommar utan att han stack åt något håll som det varit nu sista tiden. Men börjar få bättre koll på baken och med det kommer det även fin fina resultat ridmässigt.


Auto tränas på som vanligt dock måste jag sätta på snokremmen då hon trotts att bettet sitter så högt det kan försöker lägga tungan över bettet... Så får hoppas det hjälper.


Bugatti har fått sin välförtjänta vila och ska nu sättas igång lite smått, red ut barbacka förutom dagen.


Tecki är fortfarande iväg på annat håll men nu hoppas jag vi snart ser henne hemma igen med lite tur redan på fredag! Saknaden är enorm efter henne, det fattas liksom någonting när man är hos hästarna och såklart är det min lilla galning/ tok.


Ne nog om detta, jag lever occh hoppas att bloggningen kommer igång... Det är bara detta med motivationen och insperationen till att blogga som inte riktigt är där den borde men så är det i bland. Nu ska jag iallafall göra mig klar för att åka och lasta hästarna för en P&J, Nelsons första sedan i våras höjd är dock inte bestämd än. Auto går en 110cm och sedan får vi se antagligen en 120cm så vi får testa den höjden en gång till innan DM i september blir antagligen ingen tävling på de höjderna innan dess nämligen.

​Foto från Autos 120cm debut på Kalmar HSK Något har hon i sig iallafall.

Likes

Comments

Full rulle igår med allt. En häst mindre, men saknaden är redan enorm tur hon kommer tillbaka.  Tävling med Bugatti där han debuterade LC+5 med en felfri grundomgång och sedan en fin omhoppningen bara att ryttaren tabbar sig lite för mycket så 2st pet där.  Tog även och skulle starta LB framhoppningen gick jätte bra, första hindet på banan likaså men sedan tig det bara stopp, vet inte vad som hände men det är bara att göra om och göra rätt en annan gång. Får ta med det som var bra då de språng vi fick fanns det riktigt bra höjd på.

På kvällen fick Både Nelson och Auto en varsin tur, Nelsons första på stora vägen på länge så honom kan vi inte klaga på, lite ömfotad var han men inget annat fel.

Ny ska jag jobba och ville bara meddela om gårdagen så nu för vi höras.

Likes

Comments

Tequila, Bugatti

Då är vi halvvägs hemma efter första stoppet/ turen för dagen. En häst mindre i hagen nu, varför får ni kanske veta senare i nästa vecka ;).

Nu ska vi hem ge dem som är kvar lite frukost sedan är det hem byta om, hämta hund och Bugatti sedan bär det av till Udden och lite superhelg. Fullspäckad dag men förhoppningsvis blir det roligt.

Jag får avsluta med detta så länge och sedan hörs vi senare ikväll om resultatet.  Tills dess hoppas jag ni får en bra dag!

Likes

Comments