Bugatti, Nelson MM, Autobahn, Tequila

Året 2016 har verkligen rullat i ett och det känns som det precis börjat.. Men ack så är det slut. Detta året är nog det när jag haft flest hästar men också det året jag tävlat minst. Året har haft sina toppar och sina dalar. Många motgångar men även minnen man kommer leva med länge. Bland annat fick jag chansen att mitt sista ponnyår faktiskt få en ponny att tävla för första gången sedan 2010 alltså 6år sedan jag fick gå upp på storhäst på heltid.


Det började med stall uppsägning från vår del, dock svårt att hitta plats till 4 hästar så dem fick komma "hem" till pappas familjegård och där har dem blivit kvar men vi letar fortfarande.


Blev även en avslutning med minimal ridning på grund av en avåkning innan jag ens hann upp på en häst jag provred som resulterade i 12 stygn i knät och ingen ridning på 2veckor innan jag gav mig upp igen.


Visst har jag har fått kämpa mycket men förhoppningsvis lär det löna sig inför detta året.

Autobahn

Ja vi började året med en taggad häst och vi hoppade 115cm bland de första hopp-passen i Januari. Dock blev hon skygg på första tävlingen och var mer i luften än på marken och det gjorde inte saken bättre i hoppningen som resulterade i en späd häst som var rädd för allt som hade med bommar att göra. Valde då att åka hem och jobba vidare samt gå ner i klasserna till tävlingen efter där jag fortfarande hade en spänd och tittig häst men med lite mer tryck som resulterade i ett pet i varje tävling.


Tränade ännu mer och lite resultat började komma och åkte där efter på nästa tävling där blev det omhoppning i bägge klasserna men jag klantade mig rejält istället... Tog där efter beslutet efter Teckis dåliga resultat dagarna innan att göra ett hästbyte och då hoppa 110cm där det blev 2pet i omhoppningen men hon hade aldrig gått bättre än då så valde att anmäla till 120cm debut, Allt gick prima och hon bjöd på riktigt fina språng på vissa av hinderna. Tyvärr föll 3bommar och så ett fortfarande oförklarligt stopp.


Därefter blev hon sig inte lik, vi åkte till Västervik och hon ville inte alls hoppa inne på banan, men på framhoppningen var hon lika underbar som alltid. Men som sagt efter det blev hon inte sig lik precis som förra året efter vi varit där. Hösten kom och även här tunnade hon ut som förra året och det var bara att försöka att bygga upp henne på nytt med muskler och styrka. Tävlingarna vi gjorde där efter kunde vi lika gärna ha skippat om vi säger så.


Nu i höst/Vinter skiftet valde vi att säga upp henne och dagarna efter åkte hon iväg. Var snällare mot henne då hon inte trivdes ute på lösdrift när det började bli kallare och blåsigare, och att då tvinga henna att å vara ute dygnet runt är inte optimalt... Och här slutade då vår resa efter mycket kämpande men hennes fyrkantiga, "värre än en travares" galopp.


En häst man såklart saknar då hon verkligen var en helt underbar häst.

Bugatti

Ja vad ska man säga om denna kusen. Livsfarlig kanske? Inte det minsta däremot en ponny som är smart men ändå smått förvirrad. Han är en häst som verkligen passar till allt bara man visar sitt ledarskap för det är något han behövt och det märks nu vad mycket han lärt sig under detta året, trots att han rent av ar "utdömd".


Vi valde att mäta honom för att se om han hade chansen att bli ponny, och vilken tur vi hade så blev han detta och direkt då anmäldes han till sina första tävlingar. Och som han briljerat på banorna med ändå jämna resultat, inte alltid bästa men ändå jämna. Han gick från LD till LB med stormsteg dock med kombinationer som gjorde att det tog stopp i dessa klasser men han hoppade riktigt bra även när det blev lite höjd om inte bättre. Vi lyckades även knipa en andraplats i LD+5 på hans tredje tävling. Men vi startade även en dressyr med väldigt fina ord och för honom bra poäng som kunde blivit bättre om han varit lite mindre spänd... Men man kan inte göra allt första gången.


Hösten kom och jag tävlingarna blev som bortblåsta för vår del, då ingen kunde hamna på mammas lediga helg. Fick till en i september men sedan var det dött. Det blev i stället några få provridningar och en massa uteritter fram tills vi är idag och ingen vet vart det kommer sluta men ett eget hem med mycket kärlek och ledarskap är vad denna kille vill ha mest av allt. Och bra där han hamnar är ju bara ett måste! Men som sagt en rolig individ som man verkligen kan tycka om. För trots allt har man ju känt honom sedan födseln och har sina minnen med denna rakare!

Nelson MM

Ja men Nelson vart ska man börja... Ett år som verkligen gått som en bergochdalbana! Han har stundvis gått väldigt bra och sedan bara vänt helt om och varit helt förfärlig rent ut sagt att rida. Dock dem riktiga tävlingarna han gjort i år, vilket bara är 2st har han gjort fina resultat på där sista nu var nära hans första nolla!!


Dock har det verkligen inte varit lätt då han oftast bråkade till i vardagsridningen och stack i anridningarna mot hindren i full fart. Något jag kämpat mycket med och nu äntligen börjar vi hitta rätta anledningar och det har verkligen gett lite resultat även om det inte gått så lång tid, och inte lär det bli sämre av att testa detta.


Många knappar har lossnat och många fler måste hittas, Lite behandligar runt om korset kommer snart att göras och därefter lär han vara fit for fight inför sommaren.

Tequila

Ja året började med veterinärbesök då hon landade konstig när jag hade henne lös i paddocken i slutet av 2015. och då tyckte att hon haltade lite bak, vi bokade då ett besök och skrittade henne så gott som endast fram till besöket. Vi konstaterade kotledsinflamation i båda fram samt något gammalt i knäna som var så gått som utläkt och blev då behandlad för det, Återbesök 2veckor efter och då var det mycket bättre men lite fanns kvar i fram så blev en behandling till och så var det bara att sakta sätta igång henne och så kulle vi vara redo för banorna igen i Maj dock gick hon väldigt fint fram så blev lite tidigare med första starten. Dock var det en riktigt fin start där vi enbart fick stopp på första hindret då hon inte var riktigt med på att vi börjat.


Blev sedan start i kombin några månader senare där dressyren inte gick så värst bra utan vi gjorde hälsningen och därefter var den klassen slut... Men hoppningen gick desto bättre, en 110cm blev det efter en lång dag i transporten red vi fram extra länge och vilken runda vi fick till en fin sväng i omhoppningen och NOLLA! Gick ut först och låg etta till sista ryttaren. Fick tårar efter målgången och var verkligen lycklig och är fortfarande varje gång jag kollar på filmen. Han även med en terrängträning under sommaren. Därefter gjorde vi en tävling till men återigen visade ho att hon inte gillar fiberunderlag. Planen var där efter att ta en grästävling till men istället så blev hon lämnad på semin den dagen... Så det blev ingen start mer för detta året. Därefter har fröken ridits sporadisk och nu rids hon så gott som aldrig utan har nu lite mammaledigt kan man väl säga.

Här kommer en video från några stunder över året. Blev inte allt material jag velat ha då mycket ligger på telefonen som inte riktigt ville vara med på noterna. Men lite material från datorn kommer här: Även några Fails fick komma med.

Likes

Comments

Nya året ringde in för snart 24h sedan. Första nyåret jag är borta, brukar annars vara hemma men iår bliv det att jobba så som jag även gör i skrivande stund.

Igår fick Nelson ut och jogga lite men även galoppera av sig lite, på gränsen till för mycket. Gick ut på gamla järnvägen och tänkte jag kunde gasa upp lite då det inte gått att göra det då han tidigare bara börjat bråka men nu funkade allt så tänkte det var lika bra att passa på men det var nära att jag inte fick stopp på honom istället för någon tyckte det var kul att lätta på bromsen. Men ja han skötte sig väldigt bra och dessutom fick vi möte av en bil med släp men det gick väldigt bra det med, han tog något steg bakåt men det är ju riktiga framsteg.

Mamma kollade till hästarna lite vid 12 slaget, dem hade väl travas runt lite men inget farligt iallafall

Idag då eller ja snart igår, hinner bli det innan jag är klar med skrivandet. Hur eller hur blev det vila för gänget, dagen har istället gått åt till att sova lämnat mamma på jobbet. Titta till/hälsa på hästarna för att sedan åka hem o vila ännu mer, kollade då klart på säsong 2 på Norges "succé" serie Skam som jag tittat på för att hålla mig vaken om nätterna men det blev spännande samt att jag fick sluta i mitten av ett avsnitt förra natten så tog och kollade klart den säsongen.

Senare idag (som det nu hunnit bli) blir det att rida Nelson blir nog ett ute pass igen, känns bäst så eftersom det fortfarande är alldeles för blött i marken... Kanske jag kan få med mig mamma så vi kan gå ner och vattenträna lite... Men vi får först se vad klockan hinner bli.

Vi får höras senare under denna 2a dagen på detta nya året. 10sagar kvar tills man blir 1år äldre

Likes

Comments

Nelson MM

Gårdagen hände inte mycket sov ju hela förmiddagen eftersom jag jobbade under natten. Skjutsade sedan ner mamma och direkt till hästarna där Nelson fick bli longerad, gick bra men han har ju en tendens till att springa på lite för mycket men det börjar bli bättre. Blev iallafall lite bomarbete där han gjorde travbommarna riktigt bra.


Idag då blev det en tur till ridhuset där ännu mer bomarbete stod på schemat. Han var riktigt fin i dag och bråkade inte mer än att man kan orka med det, så gott som ingenting. Han travade fint över travbommarna med ett bjudande steg in på första bommen samt att han lyfte fint på sina stora tassar tog även beroende varv även lite sidvärds före eller efter bommarna. Gick därefter gick över till galoppövningen med till början bommar på marken. Övningen var väldigt basic i sig men för Nelson egentligen väldigt avancerad i dagsläget. En vanlig:

Bom - 12m - Bom - 3,5m - Bom - 12m - Bom


Han gjorde övningen mycket bättre än jag väntat mig backade av fint mot bommarna i mitten så valde att göra detta till en studs och då tände han till lite men även har inte lika farligt som tidigare. Ena varvet gjorde han allt rätt direkt så gick över till andra varvet och gick väl inte lika bra men han kämpade för att göra rätt och det var länge sedan det var så.


Dock är det såklart en bit kvar men nu känns det som om att det kommer lossna han bråkar redan mindre och bråkar han till vet jag hur jag ska göra. Nästa ridhus besök blir troligen på onsdag då det vankas träning, ÄNTLIGEN!! Annars nästa gång blir det ännu mer galoppbommar, för det finns ordning på traven nu ska galoppen fixas så han kan börja hoppa mer jämfota och inte bara hoppa av från ena bakbenen.


Imorgon for han jogga lite då han ju jobbat hårt dessa dagar sedan jag satt upp i början på veckan.


Vi hörs

Likes

Comments

Då är han i gång igen, några dagar med longering och igår satt jag äntligen upp igen efter 3veckor! Det blev en tripp till ridhuset för att få de bästa förutsättningarna att kunna rida igenom lite och testa på det vi ska göra under uppvärmningen.

Passet gick väldigt bra han började studsa lite på stället men för övrigt gick han bra och fick lite ordning på torpet. Mjuk och något så när balanserad. Avslutade med att försöka få ner honom och jobba i lägre form och det gick helt okej men något vi måste jobba vidare med för att det ska bli mer effektivt. Var lite sågen över att ta ett språng men höll mig i från det. Var ju ändå första uppsittningen på länge och så ska men sluta när man är på topp.

Idag sitter vi upp igen med lite uteritt hoppas jag även här med mycket mjukgörande. Hoppas komma till ridhuset en gång till i veckan kanske början på nästa och då köra lite bommar. Sedan kanske det även blir träning då det bara är markarbete. Sedan funderar jag på lite P&J nu här i början av året, han behöver få vara med lite fler hästar. Så som han flippade på Kalmar HSK behövs det mycket hästar på samma ställe. Är ju själv så gott som varje dag så det är inte mycket till träning.

Vi får se hur det blir med det får rida några dagar till så jag vet hur han känns.

Tecki kan ju få komma ut hon med im hon har lite tur.

Utöver detta så kommer ett paket antingen idag eller imorgon... Första hand till Nelson men passar det även Tecki så får hon testa det också. Var även inne på Hööks igår där det blev en varsin grimma till herrskapet.

Inatt blir det jobb och så blir inte mycket mer än att vila ikväll.

Likes

Comments

Stygnen är nu tagna så nu ska hästarna igång! Började igår med en promenad med Nelson, Där han även fick lite longering och det blev lite fart på honom samt ett o annat bocksprång. Fick även ha sin julklapp på sig ett under tiden. Så blir lite mark jobb någon dag till sedan är tanken att jag ska sitta upp igen. Idag ar vi lite travbommar med en förhoppning att han lyfter bra på benen och blir lugn så jag kan fixa bakbenen själv efter.


Bugatti hoppas jag kunna sitta upp på för att kunna rida igenom lite. han har ju ändå rört på sig lite. Även här blir det lite travboms arbete. Tecki lär få stå även idag.


Dock hoppas jag vi kan ta lite juliga kort på dem! Trots snöns bortfall och bara massa lera.


Annars ska vi handla lite inför morgondagen och resterande av helgen som kommer. Sedan sova en stund och därefter blir det att sova så man orkar jobba inatt.

Likes

Comments

Ja men det har inte hänt mycket här inte. Jag har suttit hemma fram tills i Torsdags då jag faktiskt valde att försöka köra bilen igen då jag haft väldigt svårt att böja knät. Men jobbade i helgen och det gick helt okej. Jobbade med mamma så hade ju lite stöd när jag fick lite för ont av stygnen. Men nu ska dem snart klippas, troligast på Onsdag.

Hästarna har jag bara sagt hej och hejdå till, ibland har Nelson fått sin mat då han behöver ha i sig magnesium men annars har hästfronten varit låg då jag inte kunnat gå så bra. Men nu hoppas jag att vi kommer igång inom de närmsta dagarna/veckan så vi kan börja bygga upp denna herrens bakdel så vi är fit for fight till 2017.


Nelson blev genomkollad lite igår och förhoppningsvis har vi fått rätt diagnos nu så vi har lite att jobba med. Lät väldigt rätt på honom så nu går han med skydd och boots på bakbenen i hagen och så hoppas jag kunna rida honom snart så vi får ordning o reda på torpet. Ska även rotera bakbenen åt båda hållen så han lossnar i bakkärran så kommer han snart vara sitt underbara ja. I HOPE!


Imorgon blir det med största sannolikhet veterinärbesiktning av Bugatti, där vi såklart hoppas på det bästa för hans skull om inte annat. Veterinären skulle höra av sig om tid imorgon när han gjort sin rutt klar. Fingers cross.


Tecki lever sitt tråkiga mamma liv, man ser hur mycket hon vill ut o jobba och jag bara skiter i henne, säger hon. När jag red ut när Bugatti blev provriden märkte man hur mycket hon ville göra alla saker han fick göra. Bara att se honom hoppa gjorde henne till den lilla galning hon är, kunde inte står still och små studsa för att hon också ville hoppa. Hon är söt, men just nu ser hon ut som en mindre Nordsvensk med all päls hon har, Hade hon varit mer riden hade pälsen definitivt fått försvinna!


Ja detta var lite uppdatering hoppas det blir mer framöver. Ska väl summera året lite iallafall det är ju trots allt snart slut på 2016.

Likes

Comments

Ja som rubriken lyder kommer jag inte rida på några veckor... Var och skulle provrida en häst jag tyckte väldigt mycket om, tyvärr gick det inge bra o jag åkte rätt i den frusna backen innan jag ens hunnit upp. Märkte inget konstig mer än att det var något mindre hål i byxorna och skrap sår på armbågarna och sedan ett större skrapsår på ena handen. Men när vi kom hem och jag fick av mig byxorna var det bara att växa och åka in till Kalmar igen... Där fick knät sys med 12! stygn och så fick jag börja äta pencelin tills förpackningen tar slut då det fanns en o en annan grusbit när dem fick upp skinn biten den skulle sätta fast. Så stygnen ska i 2veckor och först där efter kommer jag kunna rida.

Där emot för jag inte sitta på Nelson då han ska jobba upp sina ryggmuskler innan så kan dröja 1-2 månader beroende på hur fort han utvecklas. Så det är Tecki jag kan små rida på och kanske Bugatti beroende på hur det ser ut med spekulanter på honom. Nelson ska där emot gå promenader och tömköras/longeras.

Ja lite av läget just nu. Så kommer antagligen inte ha mycket att skriva om just nu då jag inte gör annat än att åka till hästarna se till dem och sedan åka hem och bara glor på tvn eller i taket typ...

Bara Nelsons present som kom till posten idag så vi får hämta det imorgon så får jag visa er det sedan, ska även köpa ett par vikter till bakbenen.

Ja det var allt för mig just nu. Vi hörs helt enkelt när vi hörs

Likes

Comments

Nelson MM, Film, Tävling/träning

Ja då var sista lokala tävlingen för året gjord, detta med lite blandad kompott.


Själva resultatet var inget annat än riktigt bra, det bästa faktiskt och vi försvann en liten stund ifrån vårt 8fels hål. Då vi slutade med 4fel efter lite dålig/velande ridning från min sida och även lite ouppmärksam Nelson.


Men ja vi tar det från början med framridningen. Det gick riktigt bra och allt kändes tipptopp han var mjuk nästan lite för mjuk och blev då och då lite för ställd i halsen men han rullade på fint i alla gångarter utan något bråk.


Framhoppningen:

Det började bra med lite travhoppning ute på krysset. Skulle sedan ta räcket och även oxern i galopp men då slår det slint i huvudet på honom och kommer inte framåt i galoppen utan det tar bara stopp. Vaje gång han stannar upp känner jag hur sadeln åker bakåt så får hoppa av och sadla om går då bättre en liten stund så tog oxern en gång men han drar iväg och läger huvudet på sne så blev världens fulsprång. Tog därefter och gick in i ridhuset för att hoppa fram lite men även där gick det katastrof sista försöket jag skulle gjort på oxern laddade har på redan i svängen och stack iväg genom hela långsidan så tog räcket i trav sedan fick det va för sadeln hade ännu en gång glidit för långt bak. Så sadlade om och gick ut och väntade på min tur istället. Var bara ett ekipage innan jag fick gå in ändå så var lika bra att vila huvudet lite.


Inne på banan:

Travade runt men några avsaktningar för att inte vara i vägen får den som red. Han var lugn och väldigt mjuk i sidorna så svängarna runt hindrena gick riktigt fint. Startade och första hindret får vi till ett riktigt bra språng och han hittade en riktigt fin distans. Andra hindret blev det lite attack på, trean var han lugn och sansad, fyran blev även det lite attack samt femman. Sexan kom vi lite nära men han höll sig lugn. Till sjuan började han bli lite trött och han tappade då galoppen och kom ner i slängtrav men gick på det i trav då det annars "kunde" blivit väldig obalans så valde att ta det i trav tyvärr uppfattade han det inte riktigt och tog ett steg för mycket så blev för nära och en rivning på det. Även till hinder åtta blev det trav emot men det klarade vi bättre. Så 4fel och ganska dålig tid i jämförelse med dem flesta andra i klassen men det blev lite av och på mot hindrena samt traven annars mellan hindrena var det en väldigt fin och ändå välbalanserad Nelson som tog sig ann uppgiften väldigt bra. Han har ju ändå bara varit ute på 4st lokala tävlingar på dessa två år.


Nu väntas två dagar av lugnare motion därefter blir det vila till Lördag då i ännu en gång åker till mormor på onsdag och kommer hem på fredag. Han ska sedan kollas igenom i kroppen se om vi hittar någon låsning och därefter laddar vi inför 2017 års tävlingssäsong.


Ne nog snackat här kommer filmen från gårdagen:

Likes

Comments

Frågor/Svar

Fick en fråga om jag kunde berätta mer om stallet vi stod i innan. Och visst kan jag göra det. Så här kommer tankar om det och hur det gått sedan.


Jag vi kan börja lite smått från början för att alla ska kunna hänga med i svängarna. Vi flyttade till stallet Januari/Februari 2007 ungefär, Vinter och snö var det då ïallafall. Då hade vi 4st hästar med oss Latino min tävlingsponny, min gamla shettis Bedora, Vårat ena Lipizzaner sto som då hade sitt "lilla" åring.


Vi hade stått där då i närmare 10! år och ungefär 4-5 av dem åren haft hand om hela stallet och hyrt ut platser i andra hand då ägarnas barn började studera på annan ort och slutade då även med hästarna. Allt har gått jättebra vi skördade hö på den vallarna som fanns så det räckte hela våren fram till hösten däremellan hade vi vårat egen skördade hösilage. Vi hade haft inhyrningar som varit bra och andra mindre bra, tyvärr är det lite så med att hyra ut.


Men så förra året så hittade gårdens ägare deras "drömhus" efter deras gård som dem då beslutade att sälja. Huset kom aldrig ut på annons utan mäklaren hade några som lagt in sig på bevakning av hästgårdar. Dem bestämde sig att dem skulle ha huset och ja då blev det även deras (trots att dem inte ens varit inne i huset eller sätt mer än stallet från utsidan vad vi fick veta) Men dem hade då lovat ägarna att vi iallafall skulle få vara kvar vilket vi även fick just då...


Vi visade dem runt på deras nyköpta mark bland annat betena som ligger en bit upp mot skogen. Vi hade ett möte med dem då sas det att det skulle till en början (första året) låta det vara som vanligt med samma hyra för stallet. Dem har islandshästar så dem skulle gå på lösdriften så hela stallet hade vi kvar för oss. Dock fick vi aldrig något kontrakt när dem sedan flyttat in i November utan vi väntade o väntade. I början hade dem inget internet och vist det kan man gota då det brukar vara lite problem med det vi flytt men det dröjde till Januari innan vi fick något och det var så illa att vi inte god tog deras kontrakt. Orimliga krav och många punkter var vridna långt till deras fördel. Bland annat skulle dem in princip kunna sagt till mamma "Har har du material till taket, det får du sätta upp!" Vi skulle även fortsätta sköta vallarna på samma sätt som innan MEN dem skulle ta mat till deras hästar utan att vi fick någon ersättning för det! Samt att vi skulle minska mängden sopot vi fick slänga med mer än halva.,, Från en stor svart sopsäck varannan vecka till en liten vanlig soppåse man har hemma under samma tid.


Så mamma gav dem kontraktet tillbaka och sa att vi inte godtog det som stod i det. Vissa saker kunde man ju få acceptera men många saker godtog vi inte. Tog en bra stund innan det nya kom men då hade dem bara ändrat om meningarna men betydelsen var som gott densamma så det ny skrivna kontraktet god tog vi inte heller, Dem ville inte heller diskutera med oss om det vi inte god tog utan det var antingen deras kontrakt eller så fick vi helt enkelt flytta därifrån. Vilket vi då fick göra. Vi fick till sista Februari på oss att bli klara med flytten och då skulle våra hyresgäster gå över till dem. Hästarna flyttade vi i mitten av månaden då till vår gård där dem skulle få gå på lösdrift tills vi hitta något, En massa flyttlass blev det och en ända röra med grejer både hemma och på gården med en massa hästgrejer. Så tur i oturen var att min bror flyttat ut så hela hans rum gick åt för hälften av alla grejer.


Så under de veckorna åkte vi iallafall till stallet och skötte om dem samt tog hand om våra egna, Morgon middag o kväll även om man vissa kvällar kunde komma upp och så var dem redan inne eller på väg in/ut... Månaden började dock ta slut och dem vi hade inhyrda fick inte kontraktet förens näst sista dagen innan kontraktet skulle börja gälla! Var av en familj ringde till oss och rådfrågade hur dem skulle göra då dem inte heller godtog det. Hjälpte dem såklart men tyckte synd om dem andra som blev kvar de vi fattade det som att ingen blev nöjd, inte ens dem som varit så nöjda med de nya ägarna från början,


Så vi förlorade det bästa stallet på hela ön. Högt i tak, Luften hade varit riktigt bra om inte det läckt igenom snö till isoleringen, som antagligen är mögligt. Då Tecki hostade väldigt mycket i slutet men nu gör hon det så gott som aldrig.

Vi står fortfarande utan stall till hästarna utan det är lösdrift som gäller än, Kollar runt om det finns något i närheten. Men även om det finns någon gård till salu med goda möjligheter dock är alla gårdar här dyra när dem kommer ut. Kollar även olika alternativ till stall att bygga samt ridhus att bygga. Men det är inte det lättaste, Tyvärr,


Samtidigt vet jag då jag då då ger mig ut på längre rundor och då rider förbi gamla stallet och det är helt tomt förutom deras 2 islänningar som som sagt går på lösdrift. Så där står ett stall med 6st fina stora boxar helt tomt. Vilket är synd då det var ett riktigt bra stall för ryttare som hade velat satsa på ridningen...


Saknar stallet just då Nelson hade behövt Paddocken, han hade behövt skogen där man kan gå utan att möta en endaste bil, han hade behövt stått på stall, då han har strålröta på framhovarna dock har den nu trots all gegga ändå lagt sig lite men hade velat kunna behandlat den bättre än vad det går i dag. Dessutom hade jag så många fantastiska lång rundor men kunde ta utan att behöva tänka på vart man gick. Det var liksom bara att lunka på framåt. Ett ställe med fantastiskt läge. Men med ägarna som har det idag och med dessa krav som fanns i deras kontrakt skulle det aldrig funka och då är det bättre att vänta på just det bättre.


Så ja detta är väl den historien missat något lite här och där kanske men i helhet är det det som hände. Frän bästa stallet våra hästar stod i till att bli något man bara vill komma ifrån. Men visst saknar man hur det var innan och även vissa av stall vännerna man träffas ju inte så ofta längre som man gjorde tidigare och man rider ju ännu mindre med dem. Men någon gång lär vi flytta dem till deras nya hem vi ska bara hitta det först.

Nu

Likes

Comments

Nelson MM

Ja dagens pass på Nelson var riktigt bra och det känns som nästan som man bör strycka sig efter detta då antingen kommer det gå åt skogen i morgonen eller så sätter vi vår första nolla... Det kan ju knappt finnas något mellanting.

Hur eller hur så kändes dagens pass riktigt bra, Nelson var i riktig toppform hitta på lite hyss i början men det gick fort över och då kunde vi börja arbeta i galopp. Han hade en väldigt fin galopp för dagen och var själv väldigt stabil och bärig. Det var faktiskt rena drömmen att sitta på hans rygg idag. En sådan här dag känner man hur mycket power han har, trots det kan man så gott som bara sätta sig djupt i sadeln och flyta med. Hoppas innerligt att det håller i sig till morgondagen, Vi ska ju visa att även denna gala häst kan slå dit en nolla. Så se upp för min rödrosett imorgon!


För övrigt klickade jag hem en liten julklapp till herren. Ett täcke jag velat om länge om jag skulle ha det eller ett annat. Men igår under Black Friday slog jag till iallafall då det var 30% på Horze där det blev billigast. Så det väntar vi på skulle preliminärt komma runt den 8 december.


Nu ska vi fixa lite mat sedan blir det att vila och sedan i väg och jobba... Dem fick verkligen inte in någon så tänkte jag skulle vara snäll, Jobbar även med mamma så det blir ju kul.


Vi hörs.

Likes

Comments