View tracker

Ja som rubriken lyder kommer jag inte rida på några veckor... Var och skulle provrida en häst jag tyckte väldigt mycket om, tyvärr gick det inge bra o jag åkte rätt i den frusna backen innan jag ens hunnit upp. Märkte inget konstig mer än att det var något mindre hål i byxorna och skrap sår på armbågarna och sedan ett större skrapsår på ena handen. Men när vi kom hem och jag fick av mig byxorna var det bara att växa och åka in till Kalmar igen... Där fick knät sys med 12! stygn och så fick jag börja äta pencelin tills förpackningen tar slut då det fanns en o en annan grusbit när dem fick upp skinn biten den skulle sätta fast. Så stygnen ska i 2veckor och först där efter kommer jag kunna rida.

Där emot för jag inte sitta på Nelson då han ska jobba upp sina ryggmuskler innan så kan dröja 1-2 månader beroende på hur fort han utvecklas. Så det är Tecki jag kan små rida på och kanske Bugatti beroende på hur det ser ut med spekulanter på honom. Nelson ska där emot gå promenader och tömköras/longeras.

Ja lite av läget just nu. Så kommer antagligen inte ha mycket att skriva om just nu då jag inte gör annat än att åka till hästarna se till dem och sedan åka hem och bara glor på tvn eller i taket typ...

Bara Nelsons present som kom till posten idag så vi får hämta det imorgon så får jag visa er det sedan, ska även köpa ett par vikter till bakbenen.

Ja det var allt för mig just nu. Vi hörs helt enkelt när vi hörs

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nelson MM, Film, Tävling/träning

Ja då var sista lokala tävlingen för året gjord, detta med lite blandad kompott.


Själva resultatet var inget annat än riktigt bra, det bästa faktiskt och vi försvann en liten stund ifrån vårt 8fels hål. Då vi slutade med 4fel efter lite dålig/velande ridning från min sida och även lite ouppmärksam Nelson.


Men ja vi tar det från början med framridningen. Det gick riktigt bra och allt kändes tipptopp han var mjuk nästan lite för mjuk och blev då och då lite för ställd i halsen men han rullade på fint i alla gångarter utan något bråk.


Framhoppningen:

Det började bra med lite travhoppning ute på krysset. Skulle sedan ta räcket och även oxern i galopp men då slår det slint i huvudet på honom och kommer inte framåt i galoppen utan det tar bara stopp. Vaje gång han stannar upp känner jag hur sadeln åker bakåt så får hoppa av och sadla om går då bättre en liten stund så tog oxern en gång men han drar iväg och läger huvudet på sne så blev världens fulsprång. Tog därefter och gick in i ridhuset för att hoppa fram lite men även där gick det katastrof sista försöket jag skulle gjort på oxern laddade har på redan i svängen och stack iväg genom hela långsidan så tog räcket i trav sedan fick det va för sadeln hade ännu en gång glidit för långt bak. Så sadlade om och gick ut och väntade på min tur istället. Var bara ett ekipage innan jag fick gå in ändå så var lika bra att vila huvudet lite.


Inne på banan:

Travade runt men några avsaktningar för att inte vara i vägen får den som red. Han var lugn och väldigt mjuk i sidorna så svängarna runt hindrena gick riktigt fint. Startade och första hindret får vi till ett riktigt bra språng och han hittade en riktigt fin distans. Andra hindret blev det lite attack på, trean var han lugn och sansad, fyran blev även det lite attack samt femman. Sexan kom vi lite nära men han höll sig lugn. Till sjuan började han bli lite trött och han tappade då galoppen och kom ner i slängtrav men gick på det i trav då det annars "kunde" blivit väldig obalans så valde att ta det i trav tyvärr uppfattade han det inte riktigt och tog ett steg för mycket så blev för nära och en rivning på det. Även till hinder åtta blev det trav emot men det klarade vi bättre. Så 4fel och ganska dålig tid i jämförelse med dem flesta andra i klassen men det blev lite av och på mot hindrena samt traven annars mellan hindrena var det en väldigt fin och ändå välbalanserad Nelson som tog sig ann uppgiften väldigt bra. Han har ju ändå bara varit ute på 4st lokala tävlingar på dessa två år.


Nu väntas två dagar av lugnare motion därefter blir det vila till Lördag då i ännu en gång åker till mormor på onsdag och kommer hem på fredag. Han ska sedan kollas igenom i kroppen se om vi hittar någon låsning och därefter laddar vi inför 2017 års tävlingssäsong.


Ne nog snackat här kommer filmen från gårdagen:

Likes

Comments

View tracker

Frågor/Svar

Fick en fråga om jag kunde berätta mer om stallet vi stod i innan. Och visst kan jag göra det. Så här kommer tankar om det och hur det gått sedan.


Jag vi kan börja lite smått från början för att alla ska kunna hänga med i svängarna. Vi flyttade till stallet Januari/Februari 2007 ungefär, Vinter och snö var det då ïallafall. Då hade vi 4st hästar med oss Latino min tävlingsponny, min gamla shettis Bedora, Vårat ena Lipizzaner sto som då hade sitt "lilla" åring.


Vi hade stått där då i närmare 10! år och ungefär 4-5 av dem åren haft hand om hela stallet och hyrt ut platser i andra hand då ägarnas barn började studera på annan ort och slutade då även med hästarna. Allt har gått jättebra vi skördade hö på den vallarna som fanns så det räckte hela våren fram till hösten däremellan hade vi vårat egen skördade hösilage. Vi hade haft inhyrningar som varit bra och andra mindre bra, tyvärr är det lite så med att hyra ut.


Men så förra året så hittade gårdens ägare deras "drömhus" efter deras gård som dem då beslutade att sälja. Huset kom aldrig ut på annons utan mäklaren hade några som lagt in sig på bevakning av hästgårdar. Dem bestämde sig att dem skulle ha huset och ja då blev det även deras (trots att dem inte ens varit inne i huset eller sätt mer än stallet från utsidan vad vi fick veta) Men dem hade då lovat ägarna att vi iallafall skulle få vara kvar vilket vi även fick just då...


Vi visade dem runt på deras nyköpta mark bland annat betena som ligger en bit upp mot skogen. Vi hade ett möte med dem då sas det att det skulle till en början (första året) låta det vara som vanligt med samma hyra för stallet. Dem har islandshästar så dem skulle gå på lösdriften så hela stallet hade vi kvar för oss. Dock fick vi aldrig något kontrakt när dem sedan flyttat in i November utan vi väntade o väntade. I början hade dem inget internet och vist det kan man gota då det brukar vara lite problem med det vi flytt men det dröjde till Januari innan vi fick något och det var så illa att vi inte god tog deras kontrakt. Orimliga krav och många punkter var vridna långt till deras fördel. Bland annat skulle dem in princip kunna sagt till mamma "Har har du material till taket, det får du sätta upp!" Vi skulle även fortsätta sköta vallarna på samma sätt som innan MEN dem skulle ta mat till deras hästar utan att vi fick någon ersättning för det! Samt att vi skulle minska mängden sopot vi fick slänga med mer än halva.,, Från en stor svart sopsäck varannan vecka till en liten vanlig soppåse man har hemma under samma tid.


Så mamma gav dem kontraktet tillbaka och sa att vi inte godtog det som stod i det. Vissa saker kunde man ju få acceptera men många saker godtog vi inte. Tog en bra stund innan det nya kom men då hade dem bara ändrat om meningarna men betydelsen var som gott densamma så det ny skrivna kontraktet god tog vi inte heller, Dem ville inte heller diskutera med oss om det vi inte god tog utan det var antingen deras kontrakt eller så fick vi helt enkelt flytta därifrån. Vilket vi då fick göra. Vi fick till sista Februari på oss att bli klara med flytten och då skulle våra hyresgäster gå över till dem. Hästarna flyttade vi i mitten av månaden då till vår gård där dem skulle få gå på lösdrift tills vi hitta något, En massa flyttlass blev det och en ända röra med grejer både hemma och på gården med en massa hästgrejer. Så tur i oturen var att min bror flyttat ut så hela hans rum gick åt för hälften av alla grejer.


Så under de veckorna åkte vi iallafall till stallet och skötte om dem samt tog hand om våra egna, Morgon middag o kväll även om man vissa kvällar kunde komma upp och så var dem redan inne eller på väg in/ut... Månaden började dock ta slut och dem vi hade inhyrda fick inte kontraktet förens näst sista dagen innan kontraktet skulle börja gälla! Var av en familj ringde till oss och rådfrågade hur dem skulle göra då dem inte heller godtog det. Hjälpte dem såklart men tyckte synd om dem andra som blev kvar de vi fattade det som att ingen blev nöjd, inte ens dem som varit så nöjda med de nya ägarna från början,


Så vi förlorade det bästa stallet på hela ön. Högt i tak, Luften hade varit riktigt bra om inte det läckt igenom snö till isoleringen, som antagligen är mögligt. Då Tecki hostade väldigt mycket i slutet men nu gör hon det så gott som aldrig.

Vi står fortfarande utan stall till hästarna utan det är lösdrift som gäller än, Kollar runt om det finns något i närheten. Men även om det finns någon gård till salu med goda möjligheter dock är alla gårdar här dyra när dem kommer ut. Kollar även olika alternativ till stall att bygga samt ridhus att bygga. Men det är inte det lättaste, Tyvärr,


Samtidigt vet jag då jag då då ger mig ut på längre rundor och då rider förbi gamla stallet och det är helt tomt förutom deras 2 islänningar som som sagt går på lösdrift. Så där står ett stall med 6st fina stora boxar helt tomt. Vilket är synd då det var ett riktigt bra stall för ryttare som hade velat satsa på ridningen...


Saknar stallet just då Nelson hade behövt Paddocken, han hade behövt skogen där man kan gå utan att möta en endaste bil, han hade behövt stått på stall, då han har strålröta på framhovarna dock har den nu trots all gegga ändå lagt sig lite men hade velat kunna behandlat den bättre än vad det går i dag. Dessutom hade jag så många fantastiska lång rundor men kunde ta utan att behöva tänka på vart man gick. Det var liksom bara att lunka på framåt. Ett ställe med fantastiskt läge. Men med ägarna som har det idag och med dessa krav som fanns i deras kontrakt skulle det aldrig funka och då är det bättre att vänta på just det bättre.


Så ja detta är väl den historien missat något lite här och där kanske men i helhet är det det som hände. Frän bästa stallet våra hästar stod i till att bli något man bara vill komma ifrån. Men visst saknar man hur det var innan och även vissa av stall vännerna man träffas ju inte så ofta längre som man gjorde tidigare och man rider ju ännu mindre med dem. Men någon gång lär vi flytta dem till deras nya hem vi ska bara hitta det först.

Nu

Likes

Comments

Nelson MM

Ja dagens pass på Nelson var riktigt bra och det känns som nästan som man bör strycka sig efter detta då antingen kommer det gå åt skogen i morgonen eller så sätter vi vår första nolla... Det kan ju knappt finnas något mellanting.

Hur eller hur så kändes dagens pass riktigt bra, Nelson var i riktig toppform hitta på lite hyss i början men det gick fort över och då kunde vi börja arbeta i galopp. Han hade en väldigt fin galopp för dagen och var själv väldigt stabil och bärig. Det var faktiskt rena drömmen att sitta på hans rygg idag. En sådan här dag känner man hur mycket power han har, trots det kan man så gott som bara sätta sig djupt i sadeln och flyta med. Hoppas innerligt att det håller i sig till morgondagen, Vi ska ju visa att även denna gala häst kan slå dit en nolla. Så se upp för min rödrosett imorgon!


För övrigt klickade jag hem en liten julklapp till herren. Ett täcke jag velat om länge om jag skulle ha det eller ett annat. Men igår under Black Friday slog jag till iallafall då det var 30% på Horze där det blev billigast. Så det väntar vi på skulle preliminärt komma runt den 8 december.


Nu ska vi fixa lite mat sedan blir det att vila och sedan i väg och jobba... Dem fick verkligen inte in någon så tänkte jag skulle vara snäll, Jobbar även med mamma så det blir ju kul.


Vi hörs.

Likes

Comments

Går dagens träning kunde gått bättre men Nelson gör trots allt framsteg bland annat får jag sitta ner i sadeln nu vilket jag inte fick tidigare. Dock blev han lite trött och benen var inte riktigt med. Men vi konstaterade att han verkligen behöver få besök av en kiropraktor eller liknande så får börja leta, helst ska den ha djupvåg med då det antagligen sitter långt in.


Idag iallafall så blev det en hand promenad med lite trav. Så hans numera form av vila då det verkar vara väldigt nödvändigt för att jag ska kunna rida honom på ett bra sätt resten av dagarna. Annars är jag hemma och vilar för att åka och jobba natt senare under kvällen så kommer hem runt halv 7 imorgon bitti och då ska det sovas.


Annars laddar vi upp inför helgens tävling vi behöver ju komma ut så det är skönt att komma iväg på mer än en tävling detta året. Vi jobbar vidare med det vi gjort sedan dressyrträningen så är vi nog redo sedan.


Nej nu får jag sova så god natt så hörs vi under morgondagen.

Likes

Comments

Nelson MM, Bugatti

Veckan som kommer sluta med en förmiddag med tävling började med ett av dem bättre hemma passen på Nelson! Tog och såg döden i vitögat och vågade oss gå på vägen lite längre än vad jag gjort det senaste då pga hans avsky för alla fyrhjuliga ting. Men men travade upp lite när vi väl kom ut på grusvägen och mjukade upp båda sidorna lite. Saktade av till skritt och sedan till trav igen efter att jag tagit lös honom lite, han fastnar lite lätt i bettet och blir då i vissa lägen lite stressad. Tog därefter galopp gick lite sisådär till en början med lite stopp och små studdsningar men bara att korrigera i rätt tid vilket jag börjat få kläm på nu och sedan gick det riktigt bra. Dock har han ju så mycket power och steg så man tror ju att det går i 130km/h men det gör det ju inte riktigt utan det är ju det att allthänder med sådan kraft. Vände hemåt i lite galopp för att sedan avsluta med en riktigt fin trav bara våga lätta lite så sen när han sitter mer ihop med sig själv så blir det en riktigt vägvinnande trav. Sedan fick vi även möte av 2st bilar. Första gick bra då det var en helt vanlig låg personbil medans den andra fick chauffören lov att stanna då han blev något stimigare så hade denna fortsatt hade vi antingen hamnat i åkern som ligger närmare 1m lägre än vägen, bakåt eller framåt i full fart eller så hade han bara snurrat runt i all oändlighet utan att veta vart han är med benen. Men snäll som han var stannade han så Nelson fick gå förbi i sin egna takt och det gick riktigt bra och han lunkade på väldigt fint. Så det blev mycket beröm både under och efter dagens ridpass.


Efter fick han sitt kraftfoder och sedan fick han gå ut till kompisarna igen. själv fick jag ta en paus då det tär på krafterna att rida Nelson, så tog och fixade sadelgjordarna som verkligen behövde göras rena efter all grusvägs ridning som blivit nu när åkern är för blöt.


Efter det fick Bugatti ut på en barbacka tur ner till skogen en väldigt fin vy var det med solens påbörjade nedgång och det grå horisonten som gick ihop med havet riktigt fint var det faktiskt. Bugatti var iallafall väldigt glad och det märks att han ändå fått mer styrka få han kommer framåt även han på ett helt annat sätt. Även han fick göra lite lösgörande och avsuta med lite mat innan han fick gå ut till dem andra.


Nu han jag haft i mig lite mat och ska snart iväg och bara kolla till dem inför natten. Dem har ju fri tillgång på mat så det är inget man behöver bry sig om så bara se till så dem har lite vatten. Annars händer inte mycket mer för denna måndag utan det blir att sova o invänta morgondagen.


Tänkte även passa på att fråga om ni vill läsa något speciellt? Kommentera gärna det isåfall så ska vi se vad jag kan göra utav det :)

Likes

Comments

Träningen igår gick förvånansvärt bra faktiskt och till vår förtvivlan får vi allt åka fler gånger då det kändes som det faktiskt gav något för mig som ryttare som dessutom hjälpte Nelson. Han krånglade lite men det var inte alls farligt och det var inget Olof heller brydde sig så mycket i utan vi höll oss till planen vi hade och det var bara och göra det som skulle göras och vara konsekvent och göra samma sak varje gång han gjorde något.


Tänkte ni kunde få en lite film på hur det såg ut inte jättemycket men en liten snutt iallafall. Idag blev det en promenad för herren och imorgon vankas hoppträning igen hoppas det sitter i sedan i går och att han är något så när som då och sköter sig så bra han kan.


Även Bugatti fick en tur idag., han var glad o pigg nu gäller det bara att fixa konditionen så den blir ännu bättre och så får vi ladda inför årets sista tävling på det.

Likes

Comments

Nelson MM

Det är en kall Kväll som anlänt efter en solig och ändå vintervarm dag.


Kan börja att berätta lite om gårdagen som blev en tur till ridhuset med Nelson efter en dag där jag var helt förtvivlad då jag verkligen inte kan rida honom hemma så bra som jag skulle vilja kunna. Det är princip bara fram och tillbaka på en grusväg där det är en åker på varsin sida som för tillfället är nerdränkta av regnet som kom tidigare. Vilket gör att när han har sina dagar som just nu är många så hoppar han rätt ut i dem och så fastnar man ju nästan där, något överdrivet men känns verkligen så. Sedan är det ju även onödigt att förstöra åkrarna i onödan.


Nog om det så blev det iallafall en tur till ridhuset så jag fick arbeta honom ordentligt en gång innan morgondagens dressyrträning. Det gick väldigt bra mycket fokus låg på traven och få honom jobba under sig med baken och det blev inte alls så många dippar speciellt inte så långa som det brukar kunna bli. Utan han jobbade på riktigt bra. Tog även lite galopp men det gick så fort att det bara var att sitta still och invänta honom tills han lugnat sig. Han blir lätt stressad av galoppen så man vill helst inte bråka i onödan dock blev det en serie med bocksprång över halva långsidan och sedan igenom hela kortsidan. Det sköna var ändå att det kändes mer som lycka än att vara bråkig och det är för mig något positivt. Efter det tog jag bara lite mer galopp i båda varven och därefter travade vi av och sedan åkte vi hem med en rätt så svettig häst.


Idag då började vi med att iallafall försöka oss på att klippa Nelsons hals till träningen i morgon och även framöver. Fick bli lite muta i form av mat, så det är tur han går på havrefritt! Men det var lite kämpigt och tålamods krävande en tillslut var ena sidan klar och efter ännu mer muta och tålamod var även den andra sidan gjord förutom längst upp vid örat så det får jag antingen klippa för hand eller så skiter vi i det då det ändå inte syns om man inte kollar riktigt noga. Men nu är det gjort iallafall.


Efter det fick han ett rid pass just på den där grusvägen. Det är ju tyvärr den som är lättast att komma till med min trafikrädda häst då man inte behöver gå på vägen allt för länge. Tog även på hemvägen och gick ut på åkern jag hade och red på större delen av sommaren efter dem tog sista skörden o även lite innan, bara för att testa lite galopp innan morgondagen och det gick inte att göra på grusvägen. Tyvärr... Det var ganska mycket bråk i början men jag avslutade inte förens jag fått en volt i någorlunda lugnt tempo i båda varven och då även rivit upp min knogen som redan igår egentligen men han ska gå bra innan jag slutar annars får jag tyvärr igen det passet efter.


Så nu är vi förhoppningsvis laddade inför morgondagen. Tränar 10.40 till 11.20 och hoppas mamma kan filma lite iallafall. Stay turn!


Likes

Comments

Ja nu var det ett tag sedan igen... Börjar bli en vana med detta.

Det som hänt denna månaden är väl inte mycket, dåligt väder och lite ridning på grund av det. Men dem hålls igång iallafall. 

Mamma sa upp Auto förutom dagen och hon åkte även i går kväll så nu får hon gå in på stall vilket jag tror blir mycket bättre för henne då hon inte trivts nu när det inte varit det bästa vädret med att vara ute på heltid. Och då ägaren inte kunde hjälpa till att betala så hon kunde få komma in var detta tyvärr det ända beslutet vi kunde ta. Men hon får det bra där hon står tills ägaren bestämt sig vad hon vill göra med henne iallafall. Så nu är tiden med denna fantastiska häst på sitt sätt över. 2år av mycket slit. 


Så nu ligger fokuset på hästarna som ligger ute på annons, Bugatti o Nelson. Bugatti får även åka på träningen i kväll lite markarbete blir det. Nelson kommer få en promenad nu på förmiddagen träna lite trafik och annat skoj. Ev, får han åka på dressyrträning i helgen om det finns någon plats ledig vill säga.


Annars får det rulla på lite lätt och rida så gått det går nu när allt är blött o halt. Tecki går ju sina cirka 2 gånger i veckan. Annars lär det inte hända så mycket. Vi laddar för tävling i slutet av november med båda gossarna så det är det sista att se fram emot för detta året. 

Likes

Comments

Tisdag kväll och jag sk snart lägga mig. Vi är just nu uppe i Dalarna då mormor fyllde år igår då vi även kom upp med två kisse missar varav ena i skrivande stund sover i mitt knä.  Vi kommer iallafall åka hem tidigt i morgon bitti då det blir dräktighetskoll på Tequila där på kvällen sedan så vi får hoppas dräktigheten håller i sig.

Annars hoppas jag Nelsons sår lagt sig lite mer så jag kan börja rida igång honom igen vill testa lite nya saker på honom så skulle ju vara bra om jag får rida igång honom snart, men eftersom det var mycket bättre innan vi åkte upp hit så lär jag kunna sitta upp.

Ne nu får jag sova så man kommer upp imorgon.

Vi hörs

Likes

Comments