Tequila, Nelson MM, Jasmine

Var som rubriken lyder en vecka sedan jag tittade in här. Har inte hänt speciellt mycket. Fyllde år i fredags. Snön har kommit till ön. Hästarna har jobbat på bra och varit pigga o glada.


Igår var det träning igen. Samma övningar som förra veckan men med lite högre hinder. Jasmine skötte sig bra och det går framåt i utvecklingen. Tecki fick sig sin första riktiga långpromenad under gårdagen, en uppskattad sådan!


Idag är tanken att Jasmine får vila efter några dagars hårt arbete. Tecki ska få sig en liten tur får se hur det blir dock beror på hur underlag o vägar ser ut. Men hon skulle behövas ridas igenom för imorgon ska hon få åka o hoppa med lite sällskap. Nelson får ev. åka till ridhuset och bli tömkörd beror på vad klockan hinner blir. Sedan bär det av o hämta mamma.


Nepp nu har snön slutat yra för stunden så tänker att jag beger mig och rider fröken sprinter nu så hörs vi förhoppningsvis senare.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I Onsdags startade då träningarna i gång igen... Första med Jasmine.


Denna veckan stod det markarbete på schemat, lite smått gymnastik på lägre höjder, med träning på oss själva och låta hästen få vara lite "fri"


Tycker Jasmine var fin har ju trots bara haft henne i ca 3-4 veckor och det är mycket att jobba med men hon gjorde det hon skulle och hon har ett sådant underbart hjärta och det gillar jag, ställer upp hur man än kommer. Film på sista rundan här nedanför. Som sagt inga höjder utan bara träning på oss som ryttare med sits/eftergift och tempo.


Nästa onsdag fortsätter vi med detta men med mer hoppning.

Likes

Comments

Ja igår, Onsdag lastade jag i mina kära ston och åkte och hoppade för första gången detta år och på Tecki även första gången på över ETT!! år.


Började med Tequila. Red fram lite lätt och lät henne galoppera av sig lite innan det var dags att hoppa. Tog först några språng i trav på en grind där efter en gång i galopp. Efter det gick vi vidare till en 5½ och därefter en liten bana på några hinder. Vi hamnade från allt mellan 70cm till 95cm och hon är helt klart tillbaka i toppform. Hoppas det håller sig nu! Hon gasa på bra min lilla springare, hon skulle varit galoppör för det är något hon är riktigt bra på och kul tycker hon med, haha.


Jasmine var näst på tur hon fick göra lika som Tecki så, red fram lite lätt innan vi hoppade fram, dock hoppade vi 5½ först på henne och sedan grinden. Hon var lite tittig på 5½ första gången med hoppade fint och resten rullade på riktigt fint. Såklart fick inte mamma den riktigt fina rundan på film då hon inte satt på filmningen... Men hon hoppade fint och fick till några riktiga höjdar språng. Bland annat sista så skriker jag josanhejsan och mamma bara skrattar, så klar hamnade detta på film. Men vi hoppade en bana runt 95cm och nog finns det mycket höjd kvar. Bara styrka och snabbhet som fattas så nästa gång blir det riktigt jobbit för fröken. Avslutade med att skritta runt ridhuset och gick då över den låga delen på banken, inga problem men terränghindrena som stod ute var riktigt läskiga.


Idag fick dem båda en förtjänad vila så kör vi igång imorgon igen med lite hovslagare och uteritter.


(film kommer imorgon då jag inte han fixa den till idag) 

Likes

Comments

Jasmine

Jasmine Af Södergården 

* 2009

e. Niveau ue. Amiral


Fick ett hingst föl 2016

Tävlad upp till 1m 2017

Dagen D. Precis hemkommen och fått sig lite hösilage.

Första dagen hemma, Fick en promenad genom byn för att kolla läget

Ja så detta är då det nya tillskottet i familjen Hillbom. Lite av "everything happens for a reason" Detta då jag egentligen den dagen hon kom ut på annons skulle åkt till Enköping och hämtat ett fullblod, men detta blev avblåst dagen före.


Kollade HästNet där på morgonen och jag där var hon min drömhäst till utseende dock ska den vara svart och inte brun. Men det var ett fint sto med fyra långa strumpor och en stor fin fet bläs. En riktig dröm. Så vi hörde av oss och frågade om vi fick komma redan samma dag. Då det inte var mer än halvägs av vad vi skulle ha åkt. Mamma ringde och pratade med henne och vi åkte iväg.


Har ju hela tiden vetat vad jag velat ha, En häst med Teckis psyke men med mer arbetsmoral och helst runt 170cm. Tecki är ju en riktigt fin häst men man måste göra det mesta på hennes villkor och hon är ju inte ens 160cm i mankhöjd. Men hon är en helt underbar individ.


Fick veta att hon kunde lätta lite fram när man gick ifrån stallplanen, men inget som jag brydde mig om så efter alla dessa diskussioner jag haft med Tecki ute på alla dessa åkrar i typ två års tid. Annars skulle hon vara en riktigt snäll häst. Och filmerna jag fått så var det kanske en lite "slö/trög" häst men med fin kapacitet.


Väl framme i vinterlandet som det var högre upp i landet blev jag ju inte direkt missnöjd, Fick hela tiden känsla av att det var Tecki upp i dagen. Men mycket större, Manken är runt 175cm men den är något hög så ser inte högre ut än Nelson.


Vi sadlade och ägaren hoppade upp och red en stund först och så hoppade jag upp. Hon hade lite svårt att lyssna på skänklarna och ville mer än gärna gå hem igen. Skogen var lite läskig. Jag hade bara Nelson i huvudet så var lite nervös över att fatta galoppen då hon var lite spänd detta efter avkastningen som hände i början på månaden. Men ju mer jag red desto mer slappnade jag av. Avslutade med att vinna över henne när hon ville hem och inte gå bortåt igen genom att lägga mig på en volt.


En underbar häst men det skulle krävas mycket jobb men jag gillade henne och hon var ju det jag letat efter så vi slog till direkt och skrev papper, Swishade pengarna och så var hon min.

Mål 2018

Är att bli mer samspelta. Hoppa lite 1m rundor kanske 110cm ev även hoppa in i vårat Div3 lag i dressyr. Men framförallt bygga upp styrkan och konditionen som i dagsläget inte riktigt är där samt få henne lite mer reaktionssnabb.


Bjuder på en bild från årets sista ritt, då Jasmine skakar av sig 2017.

Likes

Comments

Fick en sista ridtur 2017 på Jasmine. Tänk haft henne i 2 veckor och hon har gjort så fina framsteg på denna korta tid. Gillar henne skarpt. Idag fick hon sig sin första tur ner till skogen och hälsa på vattnet på lite avstånd då det var lite vågigt och högt vatten. Men det verkade inte bekymra henne så värst. Det värsta under turen var bara dem hoppande rådjuren så där 100m bort som knappt gick att se. Haha hon är så söt med sina frågor men inte gör hon något dumt det är hon för snäll för. Uppsättning garn börjar även dem gå bättre nu men vi får träna lite till innan hon står helt stilla. Tecki fick en vilodag in till det nya året. Klockan blev för mycket och jag hade hoppats på att hinna sova en stund innan vi skulle iväg vilket såklart inte hände...

Nu är jag iallafall på jobbet och firade in det nya året med en boende genom att stå ute och titta på raketerna där vid tolvslaget. Innan dess var det bingolotto som gällde. Så firade in 2018 på ett bra sätt och blickar nu framåt mot ett spännande år med förhoppningsvis många roliga tävlingar.

Jag önskar er en god fortsättning och att 2018 blir ett bra år för er med

Likes

Comments

Tequila

Gårdagen bjöd på första hopppasset med Jasmine. Ett hinder på vardera diagonal bara för att provhoppa henne lite. Hon var riktigt fin lite svårt just då vi inte känner varandra lite och att det fattas lite styrka från hennes sida men detta kommer bli bra när vi kommer igång. Hennes avstamp var riktigt bra och hon hoppade fint med ryggen, gäller att hålla i sig även om hon inte hoppade så stort så var det ändå väl. Hindren hamnade runt 90-1m och då ser det lätt plätt ut på filmen som om det var en promenad i parken. Nästa gång i tränar lite hoppning blir det styrketräning med lite fem o halva och studs. Har även fundering på P&J nu närmaste veckan samt lokal start i Februari då det troligen blir lite tight med Tecki.


Idag då var det dressyrträning för J. Hon har ju sina brister med att inte riktigt lyssna när man ska göra igångsättningar men det blir bättre med styrkan. Bara på denna veckan har det ju blivit stor skillnad så det försvinner snart. Så var mycket av och igångsättningar lite förflyttningar samt försök att rygga med detta förstod hon inte riktigt så det får vi träna hemma på backen. Men hon var fin och som vanligt kan jag inte klaga på hennes inställning som är helt underbar även om det är jobbigt så försöker hon verkligen. Hon fick sådant fint beröm.


Tecki har fått vila i dagarna två och ska väl ridas imorgon igen. kanske tar henne en tur till ridhuset annars blir det en räserrunda som senast jag red henne. För hon vill att det ska gå fort, och gärna lite fortare ändå, hon är för go lilla fluffa luffa.

Likes

Comments

En vecka full med jobb. Varje dag/ natt. Men nu ska jag vara ledig någon dag.

Hästarna har gått bra. Teckningar har jag börjat galoppera på och herregud hon är som en raket. Första gången vi tog galopp fick jag inte stopp på henne hon ville bara galoppera och galoppera. Söt fian hon älskar verkligen att få komma igång.

Jasmine har fått gjort lite mer galoppjobb. Men att galoppera upp för en lite brantare backe det var jobbigt. Idag fick hon en promenad nere på stora vägen. Inga konstigheter tyckte hon så det är skönt.

Nelson fick idag åka till ridhuset och tanken var tömkörning men såklart glömde jag ju tränset... Så blev longering istället och han var till en början överladdad och bockade o  studsade omkring men när han väl samlat sig så blev han fin och hoppade sockerbitar finare än någonsin, då det är ju bara synd man jag inte riktigt vågar rida honom... Imorgon ska dock en komma o rida honom så vi hoppas det går bra.

Julen då. Det har inte hänt mycket, har ju fått sovit för att orka jobba. Var hos farmor igår och åt lite julbord. Så inatt hoppas jag sova ikapp lite men innan dess ska mamma hämtas.

Likes

Comments

Ja en månad har ungefär gått, mycket har hänt kan jag säga...


Börjar väl med att Nelson ska försöka säljas! Detta efter att han skicka av mig och därefter trampa mig olyckligt på min högra arm samt skuldrorna när vi var på hoppträning sista dagarna av November. Och därefter har han fortsatt försöka få av mig, vilket tyvärr gjort mig lite rädd att rida honom, och jag har enbart kommit upp i galopp en gång sedan den dagen. Tyvärr men har ingen balans att sitta kvar och driva fram honom som det skulle behövas när han skickar hela bakänden rätt upp i varje galoppfattning. Planen är även att försöka sätta upp en gammal vän till mamma som är westernryttare och se om det kanske går att lösa, Finns även i tankarna att vi ska åka någonstans och röntga hans rygg och se om det är något galet där. Man vet ju aldrig liksom bättre att titta liksom.


Tecki är klippt på halsen nu och vad ska man säga men halva hästen försvann, typ. Även testat GoldenWing bettet på henne och herregud under våra 6år har hon aldrig legat så på, på ett bett! Så nu ska vi bara trappa upp och trava lite mer och snart börja galoppera.


Charlie har fått gå ut på någon promenad och skött sig så fint så trotts ovana med trafik bara trampar han på lugnt och fint.


Och till det sista nu då. Har tittat efter en ny häst ett tag, just då jag tröttnat efter allt bråk med Nelson. Ligger oftast alltid på HästNet och hittade då ett fullblod jag blev intresserad av och vi skulle egentligen åka o hämta den men blev inte så då någon annan han före, typ. Men den dagen vi skulle åka kom ett fint sto ut på annons, Hon fanns lite närmre och var väl några tusenlappar dyrare men jag ville verkligen åka och prova henne. Sagt och gjort så fick vi komma och vi åkte direkt, med lastbilen o allt någon timmes bilfärd.


Framme i snön fick jag provrida en grön 9åring med en stark vilja att gå tillbaka till stallet. Lite tittig in mot skogen men hon gick framåt även om det var lite motvilligt mot mina skänklar. Men någonstans i detta var jag glad. Detta var så gott som det jag letat efter! En till Tequila bara i lite större format, hon ska ändå vara över 170cm. Och vara lite mer arbetsmyra än Tecki. Nästan fullpott på det.


Så Jag skulle ha med henne hem så var det bara, så ringde pappa så han fixa så jag hade pengarna på kontot och så swishade jag över summan. Och så skrev vi papperna och fixa försäkringen sedan var det bara lasta och åka hem.

Hemma fixade vi en hage så hon fick gå själv, gav hästarna mat och vatten och sedan lämnade vi dem för natten för att åka upp tidigt och fodra och hälsa på min nykomling.

Senare under dagen fick hon gå en promenad runt grannbyarna. Det var lite tittigt här och var men hon gick framåt, dagen därpå blev det vilodag då vi hade massa möten på klubben därefter blev det första ridturen hemma som vi tog i ridhuset när vi hämtade mamma på jobbet. Är lite jobb men hon har inte riktigt styrkan än för att göra allt jag ber om men hon har sådan fin inställning och försöker sitt bästa. Igår blev det en uteritt med galoppjobb på gamla järnvägen inga problem sa hon. Idag fick hon vila och Tecki fick sig en tur i mörkret efter att jag jobbat klart.


Imorgon får vi se vad som hinns med, ska jobba på förmiddagen och sedan ska vi in till Kalmar en stund så vi får helt enkelt se vad klockan blir. Ev kanske vi kan ta oss till något ridhus.


Ni får en bättre presentation av nyligen i ett eget inlägg. Men hon är fin vill jag lova ;)

Likes

Comments

Ja igår Måndag var det Dressyrträning igen.Även sista på 2 månader då hon sak åka iväg.


Men allt började med att jag glömde stigbyglarna!!! Hade ridit Tecki innan och demhar inte samma sadel just nu. Så var bara att låna från dem som träningen är hos, tur det går iallafall. Träningen när vi väl kommer igång gick riktigt bra, första dagen han sköte sig på närmare 2 veckor! Han hoppade upp en gång och gjorde en minibockning men det var i det minsta lagret så inget att klaga på. Fick testa lite knep och fick honom då att bli väldigt fin. Han slappnade av fint och sökte sig bra neråt. Tina tyckte även det var det bästa han gått i galoppen.


Idag blev det lite tömkörning igen, tyvärr är det lite halt i hagen men man får jobba på så gott det går. Fokuset ligger för tillfället på att han ska slappna av och inte trilla inåt. Inte det lättaste att få honom utåt men det blir bättre o bättre och han börjar bli fin i arbetet.


Tecki fick sig en uteritt igår med lite trav inslag till hennes glädje. Idag vila då jag ite fick hjälp med Charlie som lärt sig att gå igenom trådarna.... Så måste ha hjälp med henne.


Nu ska jag snart lägga mig och försöka sova en stund, innan det är dags för en natt av jobb. Ska även försöka äta innan sovdags.

Likes

Comments