Ny vecka med nya möjligheter och den börjar bra!


Ja första dagen på denna veckan har varit bra. Först fixade vi i trädgården så nu är det några trän mindre. Därefter blev det en tur till Kalmar fixa lite grejer inför tävlingarna dom börjar på torsdag. Åkte och köpte lite fika sedan direkt till hästarna där det blev att fixa vatten och sedan rida.


Turen på Nelson idag gick hur bra som helst när vi väl kom igång. I traven är han ju avslappnad från start ska bara få ihop honom lite nu med så blir det kalas. I galoppen blev han väldigt taggad och springig. Men efter vila så gick det riktigt bra och han var riktigt avslappnad i kroppen. tog lite mer vila sedan testade vi lite galoppbommar där ena varvet gick helt okej medans han i andra varvet taggade på lite för mycket men fick till lite bättre och avslutade då med lite travjobb där efter hoppade jag av och så fick han och Tecki äta lite gräs i ridhagen.


Nu ska jag sova och så laddar vi för en fullspäckad dag då boxarna kommer imorgon sedan ska jag även hinna motionera Nelson hoppas vi vågar oss ut på en uteritt men vi får se vad vi orkar med helt enkelt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nelson har motionerats och tagit första galoppen. Jag har jobbat en del denna veckan alla tider på dygnet som kan tänkas finnas. Öppen lada. Fixat Equipe datorn till nästa helgs tävlingar.


Ja lite har man hunnit med I torsdags blev första uteritten, en tur för att bada lite. Travade sedan lite på slingan som finns där men då blev han lite taggad och överladdad så gick väl inte så värst bra. Var spänd större av delen hem men fick honom lugn mot slutet.


I går fredags var tanken att tömköra men blev lite lat så satt upp även om jag bestämt att jag inte ville rida. Men han var så pass fin och avslappad att vi tog och galopperade lite för första gången. Kändes bra men som tidigare dag började han tagga lite mot slutet. Men har var så avslappnad och fin i traven samt så känns det skönt att börja med galoppen lite smått.

Idag har det jobbats och ska snart iväg och ge dem lite kraftfoder. Ev. longera Nelson lite. Därefter tar vi kväller.

Likes

Comments

Nelson MM

Nu äntligen har jag fått handen ur fickan och fixat in bilderna på Nelson från kameran. Och den första tanken jag fick när jag såg förstabilden är: Såg han verkligen ut så!

För han har ju alltid sett ut så trots allt jobb och besök hos olika veterinärer o allt därtill men det är ju skönt när man väl hittar rätt för nu ser han både friskare ut och han har fött en helt annan utstrålning.


Första bilden är från dagen han blev behandlad och den andra bilden är från dagen då vi hade återbesöket så dryga 2 veckor efter. Ska fixa en ny bild till då det hänt lite på de här veckorna efter andra bilden. Måste bara ha någon med mig för han är ju lite för närgången för att få till en bild. Lilla gosse gossen.

Likes

Comments

Var nu två veckor sedan sist igen men har varit full rulle med tävlingarna och däremellan jobb och lite annat smått o gott. Bland annat så var vi på en extra invigning av ett rehabcenter i Kalmar och vann då ett tio-kort på deras vattenband så nu ska Nelson få jobba lite extra när vi får tid till det.


Annars har han jobbat på riktigt bra och är verkligen fin nu på linan. Letar sig snabbt framåt och neråt. Dock galoppen är fortfarande lite halvdan men den är på g det är bara styrkan som fattas samt att han ska lugna sig lite då han busar en hel del där, sedan kommer den bli toppen den med.


Igår vågade jag mig till o med upp. Nästan en månad sedan sist. Var ju tävlingen i Torsås jag red honom sist. och bara att skritta fram fick än att känna skillnad då det kändes som han lyfte bakbenen bättre än innan. Tog och skrittade runt, gjorde lite halter och olika varvbyten. Tog sedan lite trav och jisses vad fin han var sökte sig neråt direkt jag lättade i yttertygeln, en riktigt fin känsla ingav han bara man själv kunde ha ridit bättre för jag verkar ha tappat all balans på den här månaden så jag tappade rytmen lite väl ofta. Tur han hade tålamod för en gångs skull! Avslutade med att trava öven en av bommarna sedan skrittade jag av en väldigt glad o nöjd kille!


Idag blev det välförtjänt vila bara lite mat och lite mys. Bland annat blev han av med täcket då det var så pass varmt att han börjat svettas innan vi kom upp.


Så om det fortsätter så här är planen att ev. träna nästa vecka och starta en LB:2 på Udden om tre veckor (4Juni). Men då ska han ju kännas klar för det så vi får se ur det går när vi tar någon galopp någon gång.


Ikväll blir det iallafall Eurovision tills man somnar så får vi se vad morgondagen har att bjuda på.

Likes

Comments

Ja då var det både Måndag och vi har även gått in i Maj dagarna går i full fart just nu.


Vi var ju uppe på klubben i fredags för att fixa inför tävlingarna som var i helgen. Men när vi fixat det vi skulle fixa så fick vi veta att vi inte skulle kunna vara på anläggningen och letandet började efter att få låna någon annan anläggning. Vilket vi fick så det blev upp till Norra Öland på lördagen med dressyren och Björnö slott på Söndagen med hoppningen. Båda tävlingarna var lyckade trots den korta varslen vi hade så flöt tävlingarna på väldigt bra. Efter tävlingarna i går var det bara att åka hem och äta innan det var dags att vila lite innan en natts arbete.


Så idag då har jag sovit bort halva dagen innan mamma skulle till jobbet, därefter åkte jag direkt till hästarna där Nelson fick ett motionspass. Det gick mycket bättre än vad han gjorde i torsdags. Så testade även lite galopp, ena varvet gick riktigt bra och han var fin. Men i andra varvet levde han rövaren och bockade varje fattning förutom sista gången men tog bara några varv av ett godkänt arbete så kom en riktig brall så jag tappade honom och han sprang hem. Så vi fick sluta så idag så tar vi och longerar av honom imorgon och stänger in honom så att han blir kvar även om han kommer loss för det är ju en bit att gå fram och tillbaka.


Annars så har jag bara varit hemma och tittat på tvn somnade även för en stund. Kvällen fortsätter i samma anda innan mamma ska hämtas på jobbet vid halv 10.

Bild från i dag på dem små spillevinkerna

Likes

Comments

Ja i förrgår fick jag då klartecken att sätta igång Nelson igen. Ska dock börja med tömkörning och longering så han får jobba ihop sin kropp lite innan. Men nog har han gått upp i vikt iallafall så nu ska det ju finnas lite att bygga muskler på. Igår när han fick komma ut första gången o tömköras tyckte jag att han såg tjock ut så det är ju ett gått tecken.


Så tömkörningen gick iallafall bra igår får man säga för att han vilat i två veckor och bara käkat en massa mat o mer ska det bli allt eftersom här nu. Men han var lite halvbråkig i början dock inte mer än en vanlig dålig dag på jobbet men efter lite tragglande så avslutade han riktigt fint. Så vi får köra på detta i en vecka sedan sitter jag väl upp någon gång men främst jobb från marken blir det nu här så blir tävling först till sensommaren/hösten.


Idag står hovslagaren på schemat och Tecki ska bli riden upp dit då vi inte vågar lasta dem bägge två då Nelson sista tiden behövt åka brett. Så Tecki blir riden och Nelson får gå som handhäst. Tar ju en kvart ungefär. Sedan blir det byte så tecki blir barfota häst och Nelson får framskor igen. Sedan rider vi hem igen och där efter ska vi hämta en grej till traktorn och efter det blir det upp till Tryggestad o fixa inför helgens tävlingar.


Så nu ska jag äta lite frukost sedan är det bara att åka till hästarna o bege sig till hovslagaren.

Foto: Smackfotografering

Likes

Comments

Nelson MM

Idag är det två veckor sedan Nelson fick sin behandling och det syns verkligen skillnad nu och återbesöket är på Onsdag så efter det hoppas jag jag kan sätta igång honom igen efter det men det får vi se då.


I övrigt har det inte hänt något under dessa veckor haft lite städdagar på klubben. Varit och gett hästarna sitt kraftfoder sedan suttit hemma, jobbat lite. Helt enkelt haft det allmänt tråkigt och tröttsamt. Var även men en vän till hennes medryttarhäst och fick då låna en häst i det stallet så fick jag rida lite jag också. Så har inte gkort så mycket speciellt inget som varit roligt att skriva om här som ni märker.


Idag är planerna att snart åka till hästarna ge dem sin mat kanske borsta av dem och det är bra väder utanför fönstret, solen lyser iallafall. Därefter ska mamma hämtas och sedan ska vi till klubben där mamma ska på styrelse möte och så skulle vi prata lite Equipe innan så jag skulle få följa med. Sedan är det bara hem o sova. Så så ligger det till och med det önskar jag er en fortsatt bra dag.

Likes

Comments

Ja igår Måndag var det dags för veterinärbesöket till Nelson för att gå igenom hans muskulatur och snedhet över bakdelen. Åh som vi misstänkte var han sne och satt även fast runt bäckenet. Så han fick stötvåg och sedan blev han rätt ställd i bakdelen samt ena bogen och käken som även dem satt fast lite troligtvis som ett brev på posten från bakdelen.


Redan nu syns lite skillnad och veterinären kommer tillbaka om ca. 2veckor och under den tiden så har han vila så har alltså ingen häst att rida nu under tiden men har förhoppningsvis en rolig och arbetsvillig häst när jag ska sitta upp. För vet sa att det satt riktigt långt in runt bäckenet på båda sidorna.


Så vi får se helt enkelt vad jag hittar på dessa veckorna. Har ni kanske något förslag på Inlägg ni skulle vilja ha så det inte blir helt tomt och tråkigt under den tiden? Annars får jag hoppas jag kan komma på något.

Likes

Comments

Nelson MM

Idag var det då årets första tävling med Nelson i Torsås. Inga speciella förväntningar mer än en förhoppning om en lugn häst.

90cm Var har riktigt lugn och fin både under framridning och framhoppning och detta hängde med även inne på banan. Blev färdig med förhållningarna i tid och Nelson höll sig hela banan runt utan att sticka. Detta lede till att vår första NOLLA satt! Tyvärr så fick såklart mamma inte med denna rundan på film men i får hoppas det inte var sista nollan.


Klassen efter 1m blev han lite mer springig och taggade lite mer på hindren vilket tyvärr ledde till en något mindre harmonisk runda. Blev lite av och på och jag blev själv lite spretig i sitsen. Så 3st bommar föll men rundan var ändå klart godkänd då det ibland kan vara mycket värre. Bland annat tog han ett extra skutt innan ettan och jag har inte lärt mig det än så brukar bromsa då men inte idag. och han höll sig mellan skänklarna så fler plus än minus för dagen.


Imorgon blir det en check av hans bakdel störst troligt hans kors som troligen är snett. Därefter får vi planera nästkommande tävlingar utefter det..


Nog pratat här får ni film från 1m iallafall

Likes

Comments

Ja, gårdagen gick i ett och handlingen på Ikea gick bra, vi fick väl typ allt vi skulle just där o då. Efter blev det fika och sedan iväg o hämta foder till hästarna. Ridningen blev senare än tänkt så fick bli ett dressyr pass istället och det är nog bland dem bästa passen som vi haft på dessa 3år.


Han var stel i högersidan i början så gjorde lite övergångar och ställde honom åt båda hållen för att mjuka upp honom. Traven blev väldigt fin, även höger galoppen blev riktigt fin. Höger var han något springig i men även det blev bättre mot slutet. Avtravningen blev riktigt avslappnad och jag kunde släppa efter på tygeln och han längde då halsen med tygeln. Så en stor guldstjärna blev det.


Idag då var vi på klubben hela förmiddagen. Från ca 9 till 1. Så nu är sekretariatet helt utrensat och tomt så bara rivning av en vägg och 2st skåp som ska ut och så lite annan renovering sedan är vi klara där för att fixa i ordning inför årets tävlingar. Kommer bli super när vi är klara!


Blev ridning här efter och idag fick det bli den efterlängtade turen till vattnet där det blev lite av varje. Skritt, trav och galopp. Något Nelson ändå verkade uppskatta då öronen var spikade framåt! En pigg o glad häst helt enkelt! Ska upp nu här efter jag skrivit klart detta och ge dem kraftfodret och även borsta lite på en skitig Tecki.


Imorgon blir det jobb får se vad mamma och jag kommer överens om då en av oss måste upp till klubben imorgon med för första riktiga städdagen på klubben och vara lite chef men vem av oss har vi inte bestämt. Men jobbar jag på dagen så kommer Nelson få ett longeringspass i morgon och så blir han lite extra putsad. Sedan är det bara att ladda upp för årets första tävling.


Men nu blir det hästarna igen och sedan ladda upp inför imorgon. Chaoo

Bilderna är från förra årets premiär bad med denna gosse

Likes

Comments