Snart går vi i på ännu en ny vecka men först ska det jobbas ikväll och innan dess ska vi till hästarna planerna där vet jag dock inte riktigt än. Vetbara att Nelson ska få vila efter att gått två bra pass och ett helt okej pass. Så det förtjänar han nu tycker jag.


Lille Charlie har haft grimmträning i dagarna tre och igår gick vi till och med en liten bit, han är verkligen en duktig liten gosse som snart blir en vecka gammal, tiden går verkligen fort. Just nu ligger han antingen o sover eller så racear han omkring men ett o annat litet skutt .


Tecki då får vi väl ta och börja vänja så vi kan gå ifrån hagen snart. Så ska hon få sättas igång lite sakta. Saknat att sitta på min lilla knäppis.


Nehepp nu ska vi äta frukost så får vi se ad dagen har att erbjuda.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ja i onsdags var vi då nere i Falsterbo. Första gången för min del. Tyvärr regnade det konstant hela tiden men det gör väl inte speciellt mycket men lite trist är det ju alltid.

Vi kom ner lite sent så första klassen var redan klar när vi kom in på området, men tittade på några av Childrenekipagen sedan gick vi och kollade i alla butikerna, vi hade ju några vi hade planer på att gå till. Bland annat kolla hästlastbilarna, så nu ska vi väl bara kolla lite med ekonomin så får vi se sen. Sedan gick vi runt o letade efter en liten grimma till lilla fölis utan något resultat tyvärr, hittade en jag tyckte om men den var både något för stor samt lite för dyr för snåla mig. Går runt o tittar lite på lite allt möjligt och kommer då in i Santa Cruz of Scandinavia och då får vi se att dem säljer demosadlarna till väldigt fina priser och testar då en Amaretto som jag tittat på ända sedan den kom ut och den var verkligen skön att sitta i. Så slog faktiskt till på den då det var så att den förhoppningsvis skulle passa Nelson. Har ridit i den nu i två dagar och ångrar inte att jag köpte den. Så nu ska den andra sadel antagligen försöka säljas. Hade ju lite tur då det var några som provade denna sadeln precis innan men dem velade och skulle avvakta tills efter tävlingarna om den fanns kvar då, så där kan man snacka tur!

Med hem kom även lite NAF Magic medel till Nelson, hade det ju förut men eftersom man måste skicka efter det blev det inte av men passade på nu när det var lite rabatt så två burkar fick följa med hem. Även lite hästgodis blev det med hem.

Igår åkte vi in till hööks och skaffade en grimma till fölis så den har han fått på sig i dagarna två nu och han är så duktig. Köpte även en stickad tröja till mig själv. Han har nu blivit fyra dygn så tiden rullar på och namn har han så gott som fått. Men han kommer troligtvis kallas för Charlie i alla fall, om man inte kommer på något bättre ;)

Nu får vi avsluta detta inlägg så hörs vi lite senare.

Likes

Comments

​Ja så vaknade man i tältet runt 3 men man hörde inget speciellt utan det var tyst, tyckte dock det var lika bra att titta ut och något stämde inte riktigt. Går ut och kollar lite mer noggrant och då står lilla fölis där och försöker hitta till sin mat. 


Verkar hittills vara en trevlig pojk, som gnäggar när man pratade med honom.  

Likes

Comments

God kväll eller jag natt då klockan i skrivande stund är 23:11.

Sov även natten till idag i tältet men flyttade in under tak då det skulle regna under natten, vilket det gjorde en hel del från o till men hästarna stod o tryckte ute under bar himmel ändå. I natt hade jag även med mig bästa vakten i lilla Wille. Han morrade till en gång vid midnattsnåret sedan sov han större delen av natten vid mina fötter. Lilla söten.

Idag då har Nelson fått gått ut utan för hagen för första gången på länge. Vill inte minnas att jag ridit ut sedan vi behandlade honom, eventuellt kanske jag varit ner i skogen en gång men annars har han gått i hagen varje pass. Så nu var det på tiden. Turen gick i alla fall bra och han var fin för att vara honom med att försöka jobba på trots att det tar emot och han stressade inte upp sig allt för mycket i galoppen. När vi sedan skrittade hem gjorde vi lite sidvärds och vilket han gjorde riktigt bra men han tyckte det blev jobbigt några gånger men var lätt att övertala honom.

När vi kom hem fick han av sig grejerna och så masserade jag honom på ryggen samt i nacken. Han har en del spänningar i just nacken som behöver komma bort men inte så lätt när han tycker det trycker lite för mycket så man ¨år ta lite i taget och ta bort.

Planerar ju även lite i köp väg om vi kommer ner till Falsterbo som planerat på onsdag vilket jag hoppas. Har en del jag ska kolla efter och så som behövs. Bland annat en tungsticka då vi kommit på att Nelson lägger tungan över bettet och det är antagligen då han bråkat som mest. Köpte en på hööks förut om dagen i gummi men den har han snart lyckats bita sönder snart.

Nehepp fortsätta jobba, dock lugnt just nu så får se vad man hittar på. Morgondagens arbete får vi se vad vi hittar på. Men motion ska han ha i alla fall.

Tecki är det än så länge lugnt med. Men för var dag som går kommer vi ett steg närmre och är rund och fin i alla fall och idag även lite gladare när vi hälsade på innan jag åkte o jobbade.

Nepp nu får jag gå så hörs vi imorgon förhoppningsvis, Chao

Likes

Comments

Ja då var det snart helg igen. Jobbar natten mellan lördag och söndag, blir bra med pengar det sen när lönen kommer...

Hur eller hur fick Nelson gå på lina i onsdags och igår fick han vila. Idag är tanken att vi ska gå en promenad ev att jag sitter upp när vi är i skogen men inte bestämt helt hundra än.

Annars så har jag i natt sovit hos hästarna i ett tält och hoppats på att det lilla fölet ville komma ut men än har det inte ploppat ut.

Sedan har vi väl typ bestämt att åka ner till Falsterbo i år. Beror ju lite på madamen i hagen här utanför. Men troligen blir det på onsdag, annars var tanken att åka imorgon lördag men det är ju lite dumt när man har tider o passa.

Nepp nu kommer snart mamma så får väl packa det som inte kan vara kvar. Så hörs vi när vi hörs!

Likes

Comments

Ja ett tag sedan igen som vanligt... Varit mycket jobba, mycket regn, en häst som varit riktigt fin fram tills mitten på förra veckan och under helgen. Då har han varit mer än jobbig. Bland annat tömkörde vi i fredags då stretade han bara emot stressade och hoppade upp på bakbenen för att fly från arbetet. I lördags tänkte jag sitta upp men det gick även det mindre bra. Gick bra att rida rakt fram men så fort vi skulle böja o svänga så flög han upp i luften. Han kändes verkligen inte som han gjort tidigare... Tog då och kände igenom honom lite och han blev märkbart irriterad när man tog uppe vid nacken på vänster sida.

I söndags byggde jag upp en studs precis vid staketet som han då fick löshoppas igenom vilket han gjorde fint. Rev ett hinder första gången men till nästa gång lärde han sig lite så då lyfte han fint på fötterna resterande gånger.

Och igår vågade jag mig upp igen och det gick klart över förväntan! Hade köpt ett nytt bett dagen innan i en butik som säger ut på ön så hittade ett begagnat som jag varit sugen på ett tag. Ett tredelat bett som låser sig vid en viss punkt, Pessoa Magic.  Hur eller hur hade vi titt som tett makterna kamp men när man väl fick igång honom så gick han riktigt fint. Valde även att hoppa honom lite tog studsen han hoppade själv dagen innan sedan ett räcke och en oxer som var på vadera diagonal så hoppade vi en liten bana på det. Man märker stor skillnad nu på hans språng efter behandlingen tills han blir lite trött. Första språnget var det nära att man tappade balansen. Testade även att låta honom va en gång men det blev inte så lyckat, gången efter hittade vi dock ett bra framåt läge och han fick då avsluta. Idag har jag hittills jobbat och efter skulle jag gått ut i skogen men då det åskade här så hoppa jag det, får se om jag kan gå ut med honom innan mamma ska hämtas på jobbet.

Tecki då är det hittills lugnt med inga tecken på att något är på gång. Imorgon år hennes "planerade" fölningsdatum men får väl se vad fölis tycker om att komma ut snart. Väntan är olidlig

Likes

Comments

I Onsdags var vi då på en tripp ner mot Skåne, mer bestämt mellan Tomelilla och Hörby. Blev en liten dagsutflykt med mamma. Det gjorde där var bland annat jag som hade köpt lite hinder så nu kan vi träna för fullt med massa trav och galoppbommar men även lite hinder när vi kommit så långt. Efter vi hämtade bommarna åkte vi och hämtade lite grejer mamma köpt på en nätaktion och efter det svängde vi förbi en hästaffär och köpte lite foder då vårat börjar ta slut och där vi vanligtvis köper ifrån inte skulle ta hem förens mot hösten troligtvis. Där efter bar det hemåt.


Dagen efter alltså i Torsdags. Fick Nelson inviga bommarna samt mina egengjorda kavalettistöd. Och så fin han va lyfte fint på fötterna även i galoppen! Satte även upp mitt nuvarande minihinder och som han hoppade. Fina språng med fina avsprång bak.


Efter detta så blev det vilodag igår och idag får vi se helt enkelt. Mat ska dem ha och då kanske vi lika gärna passa på att stängsla av mellan hästarna inför Teckis fölning som nu börjar närma sig.


Nu blir det iallafall lite frukost efter att jag tittat klart på hoppningen från Grevlunda som just nu går på tvn.

De nya hindrena

Tb till när man hade en drös med hästar i hagen. Känns lite tomt nu för tiden...

Likes

Comments

Ja i onsdags var det då äntligen dags för träning. Och hur gick då den? Närmare åt skogen. Nelson var helt övertaggad och på det även väldigt spänd. Gissningsvis då det blev en hel del hästar i början vid gruppbytet. Nelson som blivit väldigt spänd när det är för mycket hästar. Var bra i Torsås men nu är efter 2 månader där han gått själv eller bara Tecki som strosar runt i hagen samtidigt som vi rider, så har det tyvärr kommit tillbaka tydligen!


Så jag började trava fram och det gick väl helt okej dock inte bra så han inte släppte igenom som jag önskat Men över bommarna trampade han fint över. Galoppen sedan var han en riktig explosion!!! Han hoppade sig framåt och hastigheten bara ökade samtidigt som han bara ställde sig utåt och inte ville slappna av. Tillslut gav tränaren upp så han tog och longerade honom och det tog sig en tid men efter mycket kamp så blev tränaren någorlunda nöjd för dagen. Får filma så han faktiskt får se hur han går hemma för där är han ju fin nuförtiden.


Idag då har första dagen av Thoreb Cup gått av stapeln för i år. Hade ju velat starta Nelson i de första klasserna men så var det ju detta men att han troligen inte var helt okej för detta. Men tävlingarna har rullat på bra och idag skötte sig även Equipen som den skulle. Vi åkte från tävlingspalatsen runt halv 6 - 6 och åkte då direkt till hästarna där jag skulle rida Nelson men då han fått så stora sår i munnen efter bråkande i onsdags bland annat. Så valde jag att ge hacket en chans, sist drog han bara med mig. Men ja det satt lite kvar i huvudet sedan i träningen. Eller ja det blev viljornas kamp där jag en gång var väldigt nära att drämma ner i backen men klamrade mig fast. Efter massa bråk så blev han riktigt fin och fick avsluta med lite bommar och ett mini hinder.


Nu blir det mat så fort jag är klar med detta skrivandet sedan sova och där efter laddar vi inför en ny tävlingsdag.

Likes

Comments

Nelson har fått vila i dagarna 2. Efter att han var lite små bitter och trött i kroppen. Idag när jag satt upp hade han lite svårt att lyssna på innerskänkeln i början men med lite avsaktningar och igångsättningar blev det bättre!


Travade runt lite med volter på olika ställen och även någon liten serpentinbåge. Därefter rullade vi upp i galopp lunkade på i lägre lugn form för att sedan jobba ihop honom lite som för övrigt gick fantastiskt bra. Efter lite arbete längde jag ut honom så han fick galoppera på lite mer. Försöken att sedan korta in honom igen var mindre lyckad men kommer när han får mer styrka.


Efter passet fick han skritta fram och tillbaka på grusvägen, där efter lite avborstning på med täcket o ut i hagen igen. Lämna mamma på jobbet o därefter har jag bara varit hemma. Ska snart upp igen och ge dem lite foder därefter hämta mamma.


Morgondagen händer det lite mer med jobbintervju, och för första gången på närmare två månader! Men imorgon åker vi överbron igen för lite markarbetsträning.

Likes

Comments

Nu börjar orken åter komma efter Ölandshopps helgen. Fyra långa dagar blev till ända i Söndags och där med första stora tävlingen med ett helt nytt gäng som ansvariga.

Men men. Hästarna har nu fått gått ut på gräset på heltid. Tequila fyllde 11år i Tisdags. Nelson hålls igång och han börjar släppa nu men det är långt kvar och ibland kommer lite bakslag. bland annat idag då han hade en dålig dag, iallafall i vänstervarvet! Högervarvet var hanen dröm i det märktes att arbetet jag gjorde igår hade lite verkan på honom. Då låg vi på en åtta och gjorde avsaktningar efter bom som låg på varsin sida på en långsida. Detta gjorde vi i alla gångarterna. Idag blev det mer avslappnings tänk då han var lite spänd och springig men tillslut släppte det något. Imorgon får det bli longering eller tömkörning eller vänta tills mamma slutat och sedan rida ut. men vi får se hur vädret ser ut.


Nästa helg kör vi nästa meeting, Thoreb Cup. Får sehur långt Nelson kommit tills dess ev. tar jag och startar på Fredagen men det är bara om allt känns bra. På Onsdag hoppas jag även på träning.


Nehepp nublir det lite mer Tv-tittande sedan kolla till hästarna och hämta mamma.


Likes

Comments