Härligt när man har sin älskade dotter hemma. Då gör man tjejgrejer tillsammans, hon diskar och tvättar, hon hjälper mig med allt möjligt och vi kan skratta tillsammans.

Förhållandet en mor har med sin dotter är inte jämförbart med något annat förhållande.

Självklart, ibland bråkar vi med varandra, är arga på varandra, irriterade över varandra - men hallå, vi är ju mor och dotter!!! Då måste det vara så!

Men i stort sätt funkar det verkligen bra med oss. Kanske för att vi vet att vi inte ska bo ihop i all evighet. Redan inom kort ska hon lämna mig igen. Då är det 35 mil som ligger mellan oss. Jag för min del njuter av tiden vi har kvar och hoppas att framtiden kommer som hon önskar sig. Och ännu bättre.

Synd att jag inte hade ett bra förhållande till min mor. Att inte min mor kramade mig och sa att hon älskar mig. Men det var en annan generation. Så klart älskade en mor sina barn, det behövdes väl inte säga hela tiden! Och att krama! Nej, det tyckte hon inte om. En annan generation var det helt enkelt.

Men vi är annorlunda. Det gör det hela förmodligen inte lättare. Men mycket roligare! :D


Likes

Comments

En veckas träning och bra mat gjorde ingen förändring på min vikt. Eller mina muskler. Eller kroppsfett. INGEN förändring alls!!!

Det är ju bra, tycker jag. Om jag jämför med min allra första mätning då hade jag ju tappat muskelmassan. Det hände ju inte den här gången.

Och när jag mätte mig upptäckte jag att jag hade missat ungefär 1 cm runt midjan. Förmodligen eftersom magen inte är svullen längre. Undvika ju gluten och socker. Jag fortsätter med det jag gör. Nej, förresten, det gör jag inte!!! Mitt ben börjar nu göra problem så jag måste ändra min träning så att det blir lite mer höft- och knävänlig! Och vad är det bästa träningen då???? Precis! PILATES!

Alltså, jag börjar med en ny challenge! 30 Pilates-pass för att få en helt ny kropp!

Nej, allvarlig. Pilatesträningen är den bästa träningen som finns. Om man nu har hälsoproblem eller inte. Och jag, som är utbildad Pilates-Instruktör, undrar, varför jag inte tränar mer detta. Jo, jag vet - för att det är så jobbigt!!!! Men nu är det som det är och jag vill se resultat snart. Fram till den 12 februari har jag gjort 30 Pilatespass!!! Jag kommer lägga ut mitt program imorgon!

Och sedan gäller det! Vem vill vara med????

Likes

Comments

Så, nu är julen plockad bort och det vanliga livet kan börja igen. Det är ju skönt med alla ljus mm men för i den här gången är jag mätt på jultomtar, glitterkulor och framförallt julmusik. I radion spelade de ju julmusik från 1 till 26 december! Det var inte lätt det, men jag hade ju kunnat byta kanal ;)

Nu är det bara julgardinerna i köket som finns kvar. De är inte så fruktansvärt julaktiga, så de kan hänga kvar nån timme.

Jul 2017 vill jag inte tillbringa i Sverige. Inte i Tyskland heller. Jag kan tänka mig att vara i solen då - några dagar åtminstone.

Ja, och nu vill jag dricka helt vanligt kaffe, utan pepparkakor, utan nån julbakelse. Bara kaffe.

Likes

Comments

Fördelen med network marketing är att man kan jobba hemifrån, när man vill. Eller när man sitter i bilen. Eller när man väntar på sambon som är på vuxendagis (biltema). Eller var som helst.

Och att jag bestämmer själv hur mycket jag vill jobba den dagen.

"Network marketing is the fastest growing business model in the world today" - och jag är med på det. Jag vill inte ha ett 8-17 jobb, 5 dagar i veckan - några veckor semester om året. Jag har inget emot att jobba mycket, att jobba hårt - men på mina villkor!!!

Kanske verkar jag vara lite tjatig nu. Jag vet att jag har pratat om det flera gånger. Men det är ju för att jag är så glad över den här möjligheten. Och att det är fler och fler personer som jobbar med det och kunskaper runt detta växer ju bland människorna. För i tiden pratade man ju bara om "pyramidsystem" - allting var pyramidsystem och på så sätt olagligt och dumt att jobba med det. De flesta visste inte ens, vad pyramidsystem är. Det är ju när någon står högst upp och ha folk "under sig" - den som är högst upp tjänar de flesta pengar, resten får jobba. Tja, hur är det i ett vanligt företag? Hur många finns det högst upp? Vem är det som tjänar mest pengar???? Ja, precis!

Men network marketing är ju något helt annat! Alla har samma möjligheter, samma chanser.

Och jag tar min chans! Jag är med på det nya sättet att jobba. Och jag jobbar ihop med ett företag som kan ge mig världens bästa produkter, feedback, hjälp!

Det känns så jävligt bra :)

Om du vill veta mer om det - hör av dig till mig. Jag berätta gärna mer.

Fram tills dess - ha en bra kväll och glöm inte ..... take care!

Likes

Comments

Här på bilden ser ni mig tillsammans med min älskade dotter. För över två år sedan flyttade hon redan hemifrån men ibland händer saker och ting i livet som tvingar en att komma tillbaka. Tråkigt för min dotter, jättebra för mig.

Jag sa ju hela tiden att jag inte var färdigt med att vara en mamma - alltså en med barnet i huset. Nu fick jag lite extratid för detta, underbart.

Även hon har börjat jobba med network marketing och här hjälper hon mig med att skriva texter. Hon har ett helt annat ordförråd än jag och säger något på ett helt annat sätt som ändå passar mig.

Tyvärr, har man en duktig dotter, klarar hon sig snart själv igen - så hon hittade jobb och boendet nu i ÖREBRO. Det är ju fruktansvärt långt bort från lilla Gislaved men som tyr är finns det ju alla möjliga möjligheter nuförtiden att hålla kontakt. Men ändå - jag hade haft henne här hos mig l´gärna några månader till. Hon kom ju i november .....

Trots att jag är ledsen är jag också sjukt stolt över henne. Att hon klarar sig själv så bra. Hon har ju knappt varit arbetslös. Hon är duktig och människorna hon träffar tycker om henne.

När hon var liten funderade jag mycket över vilken typ av människa hon kommer att bli. Jag visste ju att min uppfostran - nej, vår uppfostran, hon har ju en pappa också - kommer att påverka henne. MIN önskan var att hon skulle bli en självständig personlighet som vet vad hon vill och gör allt som krävs för att nå sina mål.

Jag måste erkänna att jag lyckades med min del av uppfostran (vad min fd man ville, vet jag inte). Ska jag vara stolt över det eller arg? Att jag lyckades, alltså. Hade jag misslyckats hade hon inte flyttat ..... inte skaffat en utbildning .... inte haft sina drömmar. Nej, vad tråkigt. Nej, det var bra att jag lyckades och att hon är en sådan fantastisk människa.

Men snart heter det att ta farväl igen. Usch, jobbigt.

Likes

Comments

Då har jag hittat något nytt. Nytt för mig i alla fall. Färska groddar!

Jag har ätit de förut, när jag var på Kina-restaurang eller sånt. Men aldrig hade jag tänkt mig att köpa de själva. Men så gjorde jag det. Utan att egentligen veta vad jag ska göra med dem.

Här på bilden ser ni en vanlig smörgås med ost på som jag hade lagt i mikron i några sekunder så att osten kunde smälta. Luktar ju verkligen gott. Och på den smörgåsen la jag några av dessa groddar. Gott, måste jag säga, verkligen gott!!!

Jag är ju en människa som bara älskar smörgåsar. Trots att jag vet att vetemjöl/gluten inte är bra för oss människor. Men ibland ... då struntar jag i det. Inte helt och hållet, det här var ju fullkornsbröd. Ooooh, vad jag njöt av den här mackan. Varje mikromillimeter som försvann i min mun njöt jag av!

Vad är din "lyxfälla"? Nånting du inte kan stå emot - jag pratar mat nu, inget annat. Och hur gör du när du äntligen får den maten? Vräker du den bara i dig? Eller celebrera du ätandet så att du verkligen kan njuta???

Berätta! Jag är nyfiken!


Likes

Comments

Jag vet, det var lite mycket godis jag åt på sistone - men jag tränade ju mycket mer, alltså verkligen MYCKET! Och resultatet är, att kroppsfett gick upp och muskelmassan försvann!!!!

Det var antagligen för mycket kolhydrater jag åt. Kroppen behöver protein för att bygga muskler. Det åt jag alldeles för lite av. Vattenandelen blev också sämre??? Varför det? Ja drack ju mycket mer än vanligt. Det har också nåt med kolhydrater att göra, har jag för mig. Kom inte ihåg just nu, hur det hänger ihop, men det var något med vatten och kolhydrater.

Tja, då vet jag åtminstone, vad jag måste göra - äta mer protein! Fisk och skaldjur har jag ju svårt med. Är lite allergisk. Alltså ägg, quinoa, keso, fetaost, kyckling, kalkon, linser. Hur ser det ut med havremjölk??? Bra proteinleverantör??? Det måste jag kolla upp.

Proteinpulver kan man ha i smoothies.

Och så gäller det också att bara fortsätter med övningarna. Styrketräning och konditionsträning. Varje dag.

Ok, nu vet jag, vad jag måste göra. Det gäller att prova mig fram tills jag hittar rätt. Kan ju inte vara så svårt.

Hur är det med dig. Vill du hänger på??? Vore roligt att inte göra det själv.

Likes

Comments

Ett av mina mål för 2017 är att förbättra min hälsa. Äter bättre, motionerar mera, fuskar mindre. 😁

Men hur vet man att hälsan verkligen är på förbättringsvägen?? Genom att vara mindre förkyld, vara piggare, mår allmänt bättre?? Visst, det är ju några kännetecken att det går åt rätt håll.

Men jag vill gärna ha bevis!!.👮 Jag vill kunna visa typ "svart på vit" att jag, min kropp, min lilla minsta cell mår bättre.

Och då är jag så glad och tacksam att den här maskinen finns: Biophotonic-scanner heter den och den mäter genom en patenterad teknik som har fått Nobelpriset, dina karotenoidvärde i hudcellerna - och karotenoider är viktiga för ditt immunförsvar. De är typ polisen i kroppen som bekämpar alla tjuvar (fria radikala).

Här på bilden ser ni min sambo som scanner sig då. Det tar ungefär 30 sekunder och man ser ganska snabbt resultatet. Han ligger nu vid 45 ooo - om ni tittar på färgerna är han i den gröna regionen, och grön betyder att han kan ta det lugnt. Jag ligger i den blåa regionen 👍 vilket innebär att jag kan ta det ännu lugnare. Min sambo är rökare och har därför svårt att förbättra sin cellskydd. Men han vill inte sluta röka - tja, det bestämmer slutligen han.

När jag började min hälsoresan hade jag ett värde från lite över 20 000 (orange!) - jag var trött jämt, hade migrän flera gånger i månaden och förkylning var mitt andra förnamn. Migrän har jag några gånger per år nu (kanske 4 gånger) och i höstas var jag förkyld för första gången i tre år. Och jag är så mycket piggare och har mer ork.

Så, min hälsa i och för sig är egentligen rätt så bra - men jag har en dålig kondition och är överviktig. Det vill jag ändra på utan att skada min kropp. Därför kontrollerar jag regelbundet mina värde för att vara säker på att jag gör rätt.

Vad är dina mål för 2017? Vill du också förbättra din hälsa? Skulle du inte vilja veta då hur din cellskydd ser ut nu?

Om du vill veta mer om det får du gärna kontakta mig. Om du bor i närheten av Gislaved ... inga problem 😉 - bor du längre bort hittar vi en lösning. Det är flera personer i Sverige som har en sådan scanner och kan hjälpa till.

Så, jag önskar dig en trevlig kväll och glöm inte .... Take care!


Likes

Comments

På årets sista dag tog jag en lång promenad. Vädret var ju inte det bästa - men inte det värsta heller. Fussel (min hund) fick stanna hemma och vila.

En stor del av promenaden var på asfalt - inte bra för mitt ben. Hade ganska mycket ont men konstigt nog är det viktigt då att inte gå för långsamt. Jag måste hålla ett ganska raskt tempo, så blir det bra.

Sen gick det en bit genom skogen. Vilken skillnad för mitt ben. Och så blött som jag trodde var det inte i skogen. Men en grå vinterskog ser ju inte så bra ut, på något sätt smutsig och övergiven. Det var ändå bra för själen och för kameran, tog några fina kort.

Jag var förvånad hur många människor jag träffade på min runda. Trots det dåliga vädret var det många som motionerade - ensam och i grupper. Så roligt att människorna har insett hur viktigt det är med motion. Och att den ingår i deras nyårsaftonssysselsättning.

Min challenge får vila idag .... förmodligen. Jag gick liiiite för låångt (3,8 km är mycket för mig) och mitt ben är ganska arg på mig nu. Så jag ska ta det lugnt resten av dagen. Vill inte överdriva och förstöra det fullständigt för mig.

Imorgen ska jag väga mig och då får vi se hur många muskler jag byggde upp och hur mycket fett som försvann. Blir roligt att se.

Jag önskar er alla en underbar Nyårsafton. Ta det lugnt och .... Take care.


Likes

Comments

Idag blir det inte hela programmet. Jag gick en powerwalkrunda och gjorde mina övningar (jumping jack, squats, spring) flera gånger om dagen.

Jag måste säga att de övningarna gör att jag inte är så trött och slö. Det tar ju bara en minut kanske där jag får upp pulsen och blir andfått. Men det gör verkligen stor skillnad.

Det jag oroar mig över är mitt knä som gör mycket ont idag. Antingen pga ovan användning eller ..... nej, överansträngning kan det väl inte vara??? Nej, jag bestämmer att knäet bara inte fattar vad jag håller på med. Det lugnar ner sig sedan.

Idag måste jag faktiskt tvinga mig att dricka - det blir bubbelvatten med lite blandsaft i. Orkar inte med vanlig vatten idag. Att jag alltid har svårt att dricka vatten, jag fattar inte det. Nej, fel sätt att tänka. Att jag alltid hade svårt med det .... det blir bättre nu. Min kropp och jag måste bara vänja sig vid det, det kan ta några dagar, men sedan blir det bara bättre.

Powerwalken - att det är så stor skillnad vad man gör med armarna under promenaden. Att man blir andfått av det hade jag aldrig trott på. Men så bra att på ett så enkelt sätt höja pulsen och träna konditionen. Man behöver ingen dyr utrustning, inga maskiner, ingen PT .... jo, en PT kan vara bra ibland. Jag funderar faktiskt att boka in några timmar nästa år. Typ en gång per månad. Kan ju vara bra att ha nån som kan vid sin sida.

Tja, det var den här dagen. Blir spännande att se vad vågen säger på söndag.

Ha en bra kväll allihopa.

Likes

Comments