Ja, då var det den dagen. Dagen man slutar på ett jobb. Ett jobb som kändes mycket jobbigt i början men pga otroligt bra kollegor blev bara bättre och bättre.

Ni kanske känner igen er: man är rädd att inte duger, inte kan tillräckligt mycket, inte lär sig tillräckligt snabbt .... o.s.v. Och då sitter det en kollega bredvid en som med änglars tålamod förklarar ALLTING för en. Visst, man känner sig ju ännu dummare för att man inte kan de enklaste grejerna (trodde jag iaf) men man lär sig ju. Och plötsligen känns det inte så jobbigt längre, man känner sig rätt så tryggt i det man gör. Och man har gjort otroligt många fel som man inte skulle göra en gång till - men då har man redan sagt upp sig. Grmpfl.

Tiden har ju lärt mig att det inte är så lätt att bli av med just den arbetsplatsen. På något konstigt sätt hamnar jag där om och om igen :) och vem vet, kanske finns det en fortsättning efter sommarlovet? Vem vet???

Jag undrar bara ..... blomman då ..... måste jag lämna tillbaka den i fall jag kommer tillbaka??? Hur gör man med presenter man fick av en viss anledning .... och den anledningen blev inget. Bröllopspresenter t ex? Om bruden säger framför altaret: åh nej, jag ångrar mig, jag vill inte gifta mig med den där mannen. Måste man ge tillbaka presenterna?

Jag har iaf bestämt mig att INTE ge tillbaka blomman i fall att! Den är så fin! Dessutom är det en orkidé!!!!! Den kan man inte ge tillbaka!!!! Den har ju fått ett namn av mig! Den heter nämligen ....... Lilan (den är lilafärgad)! Och har man döpt någon eller något då är den bunden till en resten av livet. Ja, så är det!

Bra. Då har jag kommit överens med mig att blomman är min, jag har lärt mig otroligt mycket det senaste läsåret och jag är otroligt tacksam för all hjälp och stöd jag fick.

Nu ska jag njuta av Lilan :)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Då smög jag runt i grannens trädgård för att ta kort på de fina blommorna som finns där. Och vem hittade jag?? Den här gubben!!!!
Kan ni tänka er att man är någonstans inte bara en gång, flera gånger, utan att se på riktigt vilka fina saker som finns där? Jag skrämdes ju nästan ihjäl när min sökare i kameran fångade den här fina killen.

Eller är den en gumma??? Den har ju ingen kropp så det är svårt att säga.

Alla dessa fina trädgårdar. Jag har ju en exakt föreställning hur min trädgård ska se ut - men det betyder ju också mycket jobb. Framförallt måste vi flytta. Bara det är ju ett jättejobb. Min trädgård ska inte vara geometriska och steril, det är snarare en upptäckarträdgård. Överallt ska det finnas små saker som gör att besökare går genom trädgården och man hör hela tiden "åååååh" och "aaaaaaaaah" och "ooojjjjjjjjjj" och "nämen". Här en glitterfjärilll, här ett windspel, där en rolig grej som ingen vet vad den är till för. Så ska min trädgård ser ut

Och det ska finnas stoooooooooooora träd och man kan sitta under de och fika ..... läsa böcker ..... drömma ..... älska ..... eller jobb.

Och en gårdskatt vill jag ha .... eller två ...... och en hund ...... och en hammock (hur stavas det???).

Jaaaa, min drömträdgård. Det är redan ett nöje att vara i den bara i tanken, i drömmarna. Det luktar blommor, det plingar lite grann överallt, fåglarna som kvittrar och bi som .... gör sina oväsen.

Har du också en dröm som du kan höra, känna och lukta?? Jag ser fram emot att min dröm kommer att bli verklighet.

Likes

Comments

Som ni kanske redan har upptäckt har jag en ny favoritträningsverktyg - hantlarna som inte är till för att bara göra nån slags styrketräning. Nej, dessa hantlarna har det i sig - på allvar!!! I de finns det 4 patroner fylls med nån slags "järnsand" - och medan du gör olika rörelser tränar du på så sätt 60% av alla muskler som finns i kroppen. Och här pratar vi om den muskulaturen som sitter djupt inne i kroppen, de små små musklerna som är minst lika viktigt som de stora synliga - eller tom viktigare.

Och kombinerar du dessa övningar med en studsmatta är lyckan perfekt. Du tränar du styrka, kondition, balans och koordination.

Jag tränar med hantlarna nu i ungefär 2 veckor och med studsmattan i en vecka, men inte varje dag .

Skillnaden är bl a att jag har en bättre kroppskontroll. Häromdagen var jag vid en sjö och gick på en sådan där brygga som brukar vara rätt så gungig. Vanligtvis är jag ganska osäker på att gå på bryggan. Jag har ju pga ett medfödd fel i höftleden lite problem med mitt ena ben. Men nu när jag gick på den gungiga grejen var jag försiktig, visst, men inte alls så osäker som jag brukar vara.

Ni kan tänker är hur glad jag var.

En annan skillnad är att hållningen redan har förändrats. De små musklerna är ju vara stödmusklerna, som gör att hela kroppen kan hålla sig upprätt. Så det verkar att de har börjat jobba. Det känns verkligen bra.

Men oavsett hur man tränar - om man använder några hjälpredskap eller inte, om man joggar, går, cyklar, gör powerwalk eller NordicWalking, om man simmar - det bästa är att man rör på sig. Och gör det helst utomhus. 2 minuter dagligen räcker redan.

Vill du ha hjälp med din träning eller få lite tips, kontaktar mig så kan vi pratar om detta. Det finns alltid en lösning.

Likes

Comments

Här ser ni ett av mina favoritarmband.

Nu när jag har gått ner över 10 kg kan jag äntligen använda det igen. Mina armar har blivit smalare så nu sitter det inte så tajt.

Jag älskar det armbandet för sina små detaljer och för att det blinker så underbart när man vrider och vänder på det. Egentligen skulle jag kunna sitta länge och bara titta på det. Nästan som meditation. I solskenet är det ännu snyggare - men just nu är vädret lite mer höstaktigt här. Så det får jag vänta med i några dagar.

Känner ni igen er? Att ni har en sak som är så snygg, vacker, bedårande att man behöver bara titta på det för att bli glad? Hur ofta brukar ni tittar på det då? Har ni en sak som ligger framme bara får att ni kan titta på det när som helst?

Jag tycker sådant är viktigt - att förgylla vardagen med vackra saker. Och det behöver ju inte vara dyra saker. Ibland räcker det med en blomma man har hittat på vägkanten. Eller en fin sten. Jag älskar ju stenar. Eller .... det kan ju vara vad som helst. Att dricka kaffe/te ur en jättefin kopp, att ha en ursnygg tesked för att äta yoghurt med, en fin penna, en vacker tvålbehållare i badrummet, nånting fint vid dörren där man kommer in i huset. Och ännu viktigare är att inte bara ägar de sakerna, nej, du ska titta på den och registrera flera gånger om dagen, hur snygga de är och hur glad du är över deras utseende.

Ja, det gäller verkligen att leva i nuet och vara uppmärksam hela tiden.

Att se alla små och stora underverk som finns runt omkring dig.

Tror du att du kan hitta 5 vackra saker i rummet du befinner dig nu - saker du nästan har glömt att dem finns???? Jag slå vad!!!

Ha en underbar dag allihopa.


Likes

Comments

En studsmatta har visst alla någon gång i livet hoppat på?? Men samtidigt som man använder dessa häftiga hantlarna??

De är nämligen inga vanliga hantlar. Inuti finns det 4 kapslar fyllda med kolstål som rör sig från sida till sida när man gungar med armarna. Det är svårt att förklara men det gör i alla fall att man använder många fler muskler än vanligtvis. Jag trodde inte på det - snarare kunde inte föreställa mig hur det ska funka - och nu har jag tränat med dem i ungefär en vecka. Jag gör BARA armrörelser och fick efter första (och andra och tredje) gången träningsvärk i magen!!!! Jag gjorde inga speciella magövningar - typ aerobic på studsmattan. Hur kul som helst med bra musik. Och varje träning tar max 15 minuter - mer klarade jag inte av än så länge. Alldeles för jobbigt.

Ikväll ska jag träna 30 minuter. Först en varm upp på golvet, sedan workout på studsmatten, cool down på .... det har jag inte bestämt än :) Men det kommer bli så kul!

Min man ska ta några kort på mig - eller filmer kortare frekvenser - då kan ni se och förstå vad jag pratar om och vilken helt osannolikt bra grej jag har hittat. Man kan göra det hela så klart utan studsmatta med. Den är bara en variant.

Så, då ska jag göra mig i ordning för kvällens träningspass - här hemma i hallen Behövs inget stort utrymme, de kan man verkligen träna med var som helst.

Just det - en sak till. Den här häftiga träningsmetoden gör att du förbränner fett från minut 1!!!


Likes

Comments

Idag är det Sveriges nationaldag. Jag ser så många inlägg på Facebook där folk visar att de är stolta över sitt land och glada att få bo här.

Om 3 veckor och 2 dagar har jag bott i där här landet i 8 år.

Det var inte alltid enkelt - men det var värt varenda kamp. Jag har ett bra liv nu, min dotter har blivit vuxen och är en fantastisk människa. Jag är gift med en underbar man. Jag älskar det jag gör och har träffat så många snälla människor.

Jag är också glad och stolt över att leva i det här landet!

Självklart finns det ögonblick där jag saknar mitt gamla liv, platser jag har varit när jag var barn, mina hönor jag hade i Tyskland, kompisar, familjen. Det vore ju onormalt om jag inte saknade det. Men det finns Skype, Zoom, Whatsupp, telefon - tusentals möjligheter att kontakta sina nära och kära.

Och mitt gamla liv finns inte längre. Igår finns inte längre och imorgon finns inte än. Det som finns är NUET! Och det är helt underbart!

Jag önskar er alla en trevlig Nationaldag och tack för att jag får vara en del av den.

Likes

Comments

Jag är så glad. Äntligen händer det något. Efter tusentals olika försök med olika dieter och bantningsgrejer har jag nu äntligen hittat något som verkligen fungerar!

Jag åt ett kosttillskott som gör att kroppen bygger upp muskler - eftersom jag inte träna särskild mycket, ökade min muskelmassa bara lite grann, men fettmassan minskade mycket. 13 m gick bort rund magen! 13 cm rent fett!

Happy me kan jag bara säga.

Nu snart ska jag börja med muskeluppbyggande träning - ooohhh, jag är såååååååååååååå glad!

Likes

Comments

Ja, det här med att inte vara en morgonmänniska. För ett tag sedan läste jag boken "Miracle Morning" och den boken förändrade verkligen hela mitt liv.

I boken fanns det nämligen en mening: Det du gör först på morgonen finns som ett rött tråd i hela ditt liv. I mitt fall var det att vara nästan för sent med allting - jag gick nämligen upp i sista minuten - jag var aldrig för sent, bara i sista minuten. Och allt jag gjorde, alla uppgifter jag hade att göra, gjorde jag i sista minuten.

MEN - den där sista-minuten-människa finns inte längre.

Jag går upp nu innan halv 6 (innan var det senast 10 i 7), går en runda där jag säger högt mina affirmationer och gör visualiseringen, efter det en liten avslappningsövning innan jag tar en dusch. Sedan, när jag har gjort mig i ordning i lugn och ro, fixar jag FRUKOST (ni har läst riktigt, jag äter frukost nu) och skriver i min dagbok.

Visst att verkligen lämnar sängen så tidigt är inte lätt. Men eftersom jag ställde väckarklockan i andra hörnet av rummet, är jag ju tvungen att gå upp för att stänga av den. Tja, och då är jag redan uppe. Då är resten lätt som en plätt.

Och även allt annat gör jag i god tid nu. Jag stötte på en mening, som var gjord för mig: DO IT ANYWAY! Inget .... jag är trött, ... jag gör det snart, ..... jag gör det imorgon, ..... det regnar, ..... inte nu, ..... jag orkar inte - Nej, DO IT ANYWAY! Den bilden ni ser där uppe har jag tom som bakgrundsbild i min telefon. Det hjälper mig verkligen mycket. I fall att det gamla Jag försöker komma tillbaka. Då säger jag meningen högt till mig själv och sedan gör jag det jag var nära att skjuta upp igen.

Jag måste säga, det fanns sällan en bok som förändrade mitt liv som den här boken gjorde. Jag är så glad och så tacksam att jag läste boken och att jag förändrade mina vanor. Jag mår så mycket bättre.

Istället för att börja dagen med stress och panik, blir det nu en lugn start men ändå aktiv start.

Jag kan verkligen rekommendera att tillåta den förändringen i ditt liv.


Likes

Comments

Ich war jetzt einige Tage in Spanien. Die Reise war eigentlich eine Geschäftsreise, aber wir hatten einige Tage frei - und die haben mein Mann und ich wirklich genossen. Spazierengehen, mit dem Fahrrad rumfahren, in einem Café sitzen und nen Kaffe trinken, Leute angucken. Sachen, die man normalerweise nicht jeden Tag macht.

Und vor allen, das Ganze bei Wärme und Sonnenschein. Hier in Schweden sind wir noch nicht so weit mit dem Frühling - hier schneit es zwischendurch sogar immer mal wieder. Da taten diese Sonnentage wirklich gut!

Ich habe dann für mich entschlossen, dass ich das jetzt häufiger mache - verreisen also. Ein bisschen rauskommen, was anderes sehen, Sonne tanken. Doch, das bin ich mir wert.

Im Oktober wird mein Mann 60 Jahre jung - das ist doch ein toller Anlass, sich eine schöne Reise zu gönnen, oder? Ausserdem war ich im Januar 50 geworden, im März haben wir geheiratet und die beiden Sachen haben wir so gut wie gar nicht gefeiert. Das wird dann im Oktober nachgeholt.

Da freu ich mich schon drauf.

Und im Sommer kommt noch die Heissluftballonfahrt, die mir meine Tochter zum Geburtstag geschenkt hat. Da hab ich echt schon bammal vor. Ich bin ja nicht gerade die Mutigste. Aber alle sagen, dass so eine Ballonfahrt gar nicht schlimm ist. Die Höhe nimmt man gar nicht so wahr. Ich vertrau auf die Urteile der anderen und freu mich einfach nur auf die Fahrt - mit Herzklopfen ;)

Dieses Jahr ist wirklich ein ganz besonderes Jahr. Und ich freu mich drauf, wie der Rest des Jahres wird.


Ich wünsche Euch nen tollen Abend.

Likes

Comments

Vet du hur det känns när man bara vet att nu, nu förändras livet!?

I helgen var jag i Marbella. Vi hade ett stort event där, s k Success Summit! Och hela den helgen var bara en bekräftelse i att jag gör rätt som jag gör nu: jag jobbar ihop med rätt företag, den personliga utvecklingen jag gjorde än så länge var viktig (och rätt) för att kunna växa med mitt eget företag, produkterna är de rätta, möjligheterna är obeskrivliga.

Visst, det var många framförallt unga människor, som hade blivit jätteframgångsrika inom bara några månader och jag fick lite panikkänslan om det är kört för mig som håller redan på i några år. Men det är inte viktigt om det tar några månader eller år för att nå målet. Det viktigaste är ATT man nå målet!

Dessutom behövde jag den här tiden för att kunna bli den personen jag är idag. Jag kommer fortsätta växa - tillsammans med mitt företag - men en person med så lite självförtroende som jag hade, kan inte göra det jobbet som krävs. Det visste jag inte då! Och nu behöver detta inte bekymra mig eftersom jag är en stark jag nu ;)

Så klart vet jag också att jobbet börjar på riktigt nu. Det krävs mycket jobb för att nå det jag vill nå men jag är redo att göra jobbet. Det heter ju netWORKmarketing, inte netWISHmarketing eller netHOPEmarketing. ;)

Blir 1% bättre varje månad, varje vecka eller varje dag - det är det viktigaste. Jag har bestämd mig att bli 1% bättre varje dag! Låter inte mycket och i början är det förmodligen också lätt - men ju bättre man blir ju svårare är det ju att lägger till 1% dagligen!

En mening som verkligen gick rak in i hjärtat/hjärnan/mig var "DO IT ANYWAY!" - spelar ingen roll om man mår dåligt, är ledsen, trött, hungrig, arg, eller vilka ursäkter som helst man kan komma på för att inte jobbar alls eller inte blir 1% bättre den dagen - DO IT ANYAY!!!

Hur gör du får att kunna motivera dig själv? Skriv gärna i kommentarsfältet hur du gör - kanske blir det ett bra tips för någon annan. Kanske kan du hjälpa någon annan med dina egna i-help-myself-tips.

Ha en underbar eftermiddag/kväll och glöm inte: Take care!

Likes

Comments