Tja, då träffade jag min däckkille igen - känns som att jag bytte till sommardäck för bara några veckor sedan. Är sommarhalvåret inte mycket kortare än vinterhalvåret???

Men jag är riktigt stolt över mig - för första gången byter jag inte däck i sista minuten!!!

Tillhör ni också den kategorin människor som alltid gör allting i sista minuten??? Man blir färdig med allt i tid ..... men ändå. Varför skjuter man upp allting så länge, tills det är nästan för sent, tills man känner sig stressad, tills man vaknar panikslagen mitt på natten för att man kommer ihåg att man inte får glömma? Man skjuter upp och skjuter upp ... och att göra det tar bara en liten stund! Hade man gjort det mycket tidigare hade livet varit mycket lugnare.

Jag tycker inte om att vara en sista-minuten-människa. Jag vill ju ändra på det .... framgångsrik, som det ser ut! I alla fall med en sak, är bara resten kvar. Men det kommer jag också att fixa.

Ja, ett av mina mål för november är att göra allting på en gång och inte vänta så länge!! Det låter som en bra idé!!! Nej, det ÄR en bra idé!!!

Ett mål till för november-månaden är att prata och träffa så många positiva människor som möjligt. :)

Ja, november kommer att bli en jättebra månad!


Likes

Comments

​Ja, det var flera lärorika dagar den här veckan - ibland är det visst så. Och det är bra så för att då uppskattar jag kompisdagar mycket mer. 

Men ibland känns det som att det har blivit för mycket lärandet - då vill jag helst inte lämna sängen, inte lämna huset, inte göra nånting. Det är bara ibland - MYCKET ibland  ;)

Egentligen nästan aldrig. I stort sätt är jag tacksam för varje dag - antingen kompis- eller läraredag. Jo, så är det. 

Det jag har lärt mig under de senaste månaderna är, att jag vill tillåta tyska i mitt liv igen. I några år hade jag stängt ut det fullständigt - hade nästan förbjudit mig själv att använda mitt modersmål. Men nu, när jag pratar mer tyska, när jag har tyska på jobbet och privat - det känns på något sätt lugnande. Att mitt gamla jag inte är borta! Att JAG, Hildegard från Tyskland, finns kvar där inne - inte den gamle Hildegard, en ny variant av mig. Men ändå finns mina rötter kvar.

Och så är det ju min födelsedag i januari - en viktig födelsedag, eftersom jag kommer att fylla 50 år! Nästan hälften av mitt liv har jag redan bakom mig! Förr i tiden tyckte jag att man är fruktansvärd gammal med 50 - men nu är jag tacksam för den livserfarenheten jag har och att jag är frisk och aktiv. Jag skulle inte vilja vara 20 igen - usch nej. Eller - jo, så som jag är nu, med den utvecklingen och allting, men inte den gamla 20årig Hildegard. Never ever!

Men det behöver jag inte funderar över idag. Än så länge är jag 49  :)

November-månaden börjar snart - brukar ju vara en grå månad. Saknar redan lite grann de ljusa kvällarna, gröna träden och fågelkvitter. Det gäller ju bara att göra det bästa ur situationen, eller hur???? 

Ja, och det ska jag börja med nu. Det ska bli en stor kopp te nu, soffa och teve - och stearinljus i massor!!!!

Önskar er alla en underbar kväll. 

Likes

Comments

​Also - ich hab ja bislang nichts auf Deutsch veröffentlicht, aber dieses Video über das Fasten ist einfach Klasse.


Ich hoffe, es gibt einige, die Deutsch verstehen und am Fasten intressiert sind. 

Wirklich lehrreich, einfach erklärt och nicht so geschwollen 

Likes

Comments

​Häromdagen pratade jag med en person som tyckte att det visst inte gör nån skillnad om hon donerar pengar till någon eller inte. Det betyder ju ingenting!

Nää, vad ledsen jag blev då. 

Tänk dig ALLA tänker så! Ingen kan ju rädda världen ensam, men om vi gör nåt litet allihopa då blir det ju en stor skillnad.

Tar vi t ex svältande barn i Malawi. Jag donerar en matpåse varje månad, min sambo också, min dotter donerar två påsar ..... och i min grupp är det 4 påsar till - så det är än så länge 8 matpåsar varje månad och en påse betyder, att ett barn får mat varje dag i en hel månad! Så det är 8 barn som får mat bara i min lilla grupp. 

Om man tänker på att var 6:e sekund dör ett barn av svält någonstans i världen är 8 barn kanske inte så mycket - men för dem 8 barn gör det ju stor skillnad!!! 

Bara nån timme efter samtalet med den kvinnan dök den här bilden upp på min skärm. 

Jag tackade bara för den och skickar den nu vidare - vi kan förändra världen.

Likes

Comments

​Näää, vad arg jag är. Då har man väntat på ett webinar i en evighet (känns i alla fall som) och vad händer???? Internet krånglar! Varför nu? Varför över huvudtaget???? 


Likes

Comments

Jag borde verkligen stänga av teven mycket oftare och lyssna på musik istället - t ex Katie Melua. I mina ögon är hon ..... underbar. Hon är grymt snygg och har en röst som går rakt genom hjärtat.

Ikväll satt jag i vardagsrummet, hade tänt några ljus, en behaglig avslappnande doft svävade i rummet - och så Katie Melua. Perfekt.

Huvudet blev helt tomt på något sätt och jag hade ändå tusentals idéer hur jag ska fortsätta med mitt företag.

Hur jag ska fortsätta med mitt liv.

Hur jag ska fortsätta med mig.

​Att kvällen ändå bara blev nästan perfekt beror på att min sambo inte är hemma just nu. Han är i Göteborg och lyssnar också på musik. Så jag vet att han har det kul och jag hoppas från hela mitt hjärta att han njuter av varje minut. 

Att vi har ett sådant förhållande där varje part får var sin frihet är verkligen underbar. Men ibland glömmer jag bort hur bra jag har det och då gnäller jag att jag vill göra mer ihop med honom - men egentligen behöver jag också min frihet, precis som han. Frihet betyder inte att vi kan träffa andra ..... one night stands ...... nej nej. Ni förstår visst, vad jag menar.

Tja, och att vara själv ibland är .... underbar. Hmm , jag måste jobba på min språkutveckling, behöver mer ord för att kunna uttrycka när nånting är ..... underbar  :)

Nu fortsätter min myskväll. 

Ha det så bra och glöm inte ...

Take care!

Likes

Comments

Alltså, vad ska jag göra med mitt hår??? Jag brukar ha det väldigt kort ... men nu har jag inte klippt mig i nästan två månader så det är rätt så "lång" nu.
Färgen är ju tråkig med. Ska jag färga håret eller göra slingor?
Vill inte bara ha kort hår .... långt hår inte heller eftersom mitt hår är väldigt fint och mjukt.
Ljusa slingor? Eller rödaktiga?

Nånting måste jag göra .... eller väntar och bara låter det växa?

Usch, jag vet inte. Vill gärna ha en förändring.

Tips?? Förslag??? Jag tar taksam emot alla förslag

Likes

Comments

​Att bara går i skogen för att vara där funkar ju inte - så jag tog Fussel med mig för att ha en anledning. Han måste ju får sin motion!!! 

Så underbart det var där. Jag gick den vanliga rundan, men åt annat håll och plötsligen såg ju allting helt annorlunda ut. 

Och det blåste mycket. Jag stannade flera gånger och blundade - bara för att kunna lyssna på vinden. Så härligt det var. Har ni lyssnat på vinden nån gång, hur den låter i träden? Och att den låter olika beroende på vilken årstid det är. Jag älskar att lyssna på vinden, på träden, på naturen.

Här på bilden ser ni mig i skogen. Jag försökte att se ut så nöjd och så lycklig som jag kände mig i det ögonblicket. Snygg ville jag ju också vara, haha. Men jag tycker lyckan kan man se.

När jag kom hem, genomfryst men full med energi, kontaktade jag några personer, uppdaterade listan vem-jag-vill-prata-med, fixade lite mannagryn åt mig som jag åt med kanel och äpplen, tittade på teve (BigBankTheorie) och stickade några varv. Jo, jag måste erkänna, eftermiddagen gjorde att jag mår mycket bättre. 

Nu vill jag jobba lite med målsättning, skriva upp mina varför, hur jag ska göra det och allt sådant. Det kommer att bli roligt. 

Nu är jag verkligen nöjd med min tillvaro. 

Jag älskar mig!

Likes

Comments

​Varför har jag dåligt samvete när jag tar lite egentid?? Varför känns det bättre att se till att människorna runt omkring mig mår bra? Varför har jag alltid tips och råd för mina kompisar, min familj - men inte för mig själv? Varför kan jag inte säga NEJ?

Jag är ju egentligen den viktigaste personen i mitt liv! 

Jag vill inte vara en börda för andra, jag vill att alla tycker om mig, jag vill inte visa svaghet, jag vill vara SUPERWOMAN!!!!

Varför tänker jag så?? Finns det flera som tänker som jag? 

Igår sa någon att det är så viktigt att ta hand om sig själv, att unna sig något gott, lite lyx, att man inte få glömma bort sig själv! Hur lätt gör jag det? Tänker på andra trots att jag själv inte mår bra av det. 

Vem får lida när jag inte mår bra och inte kan upprätthålla bilden av superwoman?? Mina kära och nära, framförallt min sambo. Hur orättvis är det? Att han måste leva ihop med den dåliga Hildegard, medan alla andra bara ser den glada, positiva Hildegard. 

Det måste jag ändra på genom att tänka mer på mig själv - att verkligen umgås med dem människorna som är bra för mig. Verkligen känner efter. 

Det finns ju energitjuvar som inte vet att de är energitjuvar. Vad gör jag med dem? 

Nu tänker jag igen på dem andra - jag vill ju inte att de känner sig besviken! Men JAG mår ju inte bra!!!! 

Usch, det är inte lätt. Men att något inte är lätt betyder ju inte att det är omöjligt, eller hur? Så det är bara att börja. 

Hoppas att det inte finns någon som mår dåligt av mig!!! För att jag är en energitjuv!!!

AAAAAAAH, hjälp!

Nej, så får jag inte tänka. Eller?????

Livet är inte lätt. Eller ..... jag är inte lätt! 


Likes

Comments

Idag kunde jag starta dagen i min takt. Möten som var inbokade blev inställda, så inget som drev mig ur sängen. Till och med hunden var lugn hela natten och även på morgonen, inget kissandet och går vilse.

Gårdagen var ..... skit, om jag var helt ärlig. Jag var nära att lägga ner allt. Hade ingen ork att kämpa mer, att engagera mig mer, att göra nånting utöver det allra nödvändigaste.

MEN!!!!

På kvällen hade jag en presentation och jag hade ingen aning, hur jag skulle göra den. Det var en "gammal" klasskompis som jag ville visa produkterna för. Jag vet att hon är jättekänslig och att hennes kropp reagerar på nästan allting. Så jag tog bara några produkter med mig - de jag trodde hon skulle kunna använda. Men surprise!! När jag kom fram, satt där 3 kvinnor till!!! Min kompis hade bjudit in några ..... utan att informera mig. FAAAAAN!!! Jag brukar har alla mina produkter med mig som brukar vara alldeles för mycket ..... nu hade jag ju alldeles för lite saker med mig. Nej. Och det skulle ta för lång tid att köra hem och hämta resten. Okej - då gäller det bara att göra det bästa av situationen. Jag erkände att jag inte visste att det skulle vara flera personer .... och gjorde en presentation med det jag hade med mig. 

Jag måste erkänna det var den bästa presentationen jag har gjort hittills. Kvinnorna provade och frågade och lyssnade och var verkligen intresserade ..... och de tyckte att det var bra att det inte var så mycket på bordet. Så jag sålde lite handlotion och tandkräm och några andra saker med. Perfekt. 

Perfekt var inte att jag sålde så mycket. Perfekt var att det kändes så avslappnat, så ..... trivsam??? Kan man säger så? Det fanns inga konstiga vibbar, ingen som pratade elak om produkterna, ingen som gnällde, ingen som var ..... konstig. Det var en rolig runda. 

Den upplevelsen gjorde att jag ser fram emot mitt arbete, att jobba hårt för att nå mina mål, att fortsätta med det och aldrig ger upp. 

Att bygga upp en verksamhet är ju en berg- och dalbana. Igår på dagtid var jag nere i dalen, men på kvällen kom jag upp på bergtoppen igen. 

Och att kunna börja dagen i mitt tempo passade mig bra idag. Visst hade det varit bra med några möten - men men. 

Nu ska jag lägga in en beställning och sedan ska jag se till att almanackan blir full nästa veckan. Och en promenad vill jag också göra i eftermiddag. Vädret är ju så underbart. 

Och myggen i mitt rum vill jag hitta. Fick två nya myggbett ..... en på tummen och en under ögat. I mitten av oktober, det är ju inte klok, eller hur.


Har en bra dag och glöm inte .....

Take care!

Likes

Comments