Entreprenörssjälen vs Förvaltaren

För ett par månader sedan, eller om det var ngn månad sedan så gick jag ut med försäljning på delar/hela bolaget Hilkeindesign - inte visste jag att ett felaktigt beslut skulle förvandlas till det bästa som hänt.

Som entreprenör och kreativ människa, driven men samtidigt känslig så är Känslor och vision en viktig del i ens liv, förvaltning försvårar detta. Jag hade kommit till en fas inom Hilkeindesign där det går så bra, det flyter helt enkelt bara på - men man hade ingen tid till att vara kreativ. Kreativiteten hade jag (har fortfarande) i drivandet i bolaget men också under mitt egna varumärke Hilke Collection. När kreativiteten förloras så blir man trött och ledsen, man tycker inte det är roligt längre och då trodde jag att gå ut med att sälja var det bästa alternativet för att fokusera 100% bara på det egna varumärket 

- men ACK så fel jag hade.

***

Valet att gå ut med försäljning på bolaget möjliggjorde att nya dörrar öppnades. Nya kontakter skapades och en helt annan framtidssyn fick min uppmärksamhet. Jag bestämde mig för att behålla Hilkeindesign 100% och Jag hittade personer som vill driva Hilke Collection tillsammans med mig (det egna varumärket) , som öppnade upp min kreativitet igen om att skapa något oemotståndligt och starkt. Fick möjligheten att bli marknadschef och även bli delägare i ett annat bolag (kan inte nämna vilket här). Detta gjorde mig mer målmedveten till att SÄLJA hilkeindesign hade varit FEL beslut så jag har nu valt att behålla det till 100%

Utveckling och vändningar i livet hör till och jag har alltid haft stöd av vänner, familj och följare på sociala medier. Nu är detta beslutet det absolut bästa jag gjort - att behålla min bebis Hilkeindesign.

------> Det är ju dumt att sälja ett vinnande koncept. <-----

Hilkeindesign:
I
nredningsbutik fysisk butik och webbhandel. Här kommer jag stå för utvecklingen men jag kommer frigöra tid från butiken. Där kommer jag ha en butiksanställd och fokusera på utveckling istället för att förvalta det på plats i butiken. Vi älskar våra kunder och vår lokal, så där blir vi kvar.

Hilke Collection
Här kommer delägare komma in och vi ska skapa nya produkter för att komplettera marknaden med exlusiva produkter inom fashion och interiör. Det kommer bli så otroligt roligt och spännande och arbeta utefter struktur och crazyness. Inget är omöjligt för vårt varumärke, som ni nu bland annat hittar på Royal Design.

Marknadschef/Delägare
Jag kommer också gå in som delägare i ett annat bolag som jag kan avslöja mer om senare när allt är på plats. Jag kommer arbeta aktivt med att driva bolaget framåt och knyta ihop det med Hilke Collection på ett sätt som är så självklart.


Så..... gör gärna misstag eller var nära till misstag - för det är oftast då ni kommer fram till vilken väg ni vill gå. Hade jag aldrig haft planer på att sälja, så hade jag aldrig hittat de personer som kommer förgylla dagarna på jobbet.


KRAM G.HILKE

Gillar

Kommentarer

Hej alla finingar!

Först ber jag om ursäkt för dålig uppdatering. Jag har haft så mycket att stå i just nu (like A iofs) och behövt prioritera att bara få ihop allt. Inte nog med att vi köpte ett hus i Italien med 4 lägenheter som vi renoverade under semestern, vi köpte också en tomt i Sturefors (linköping) och ska bygga nytt hus - på det så renoverar vi vårt fina hus vi bor i nu. Med 3 barn (en på 10 mån) och eget företag som man driver samtidigt. Så får man inte glömma att mitt egna varumärke Hilke Collection ställde ut på FORMEX i år och fick otroligt bra kunder. Så snart ser ni HILKE lite överallt i landet. Kan inte berätta allt nu, men det kommer ;)

Hur som haver så valde jag att testa KAKEL och KLINKER färg i vårt förfärliga badrum. Många har väntat på restultatet och äntligen kan jag berätta och visa.

HUR JAG GJORDE:

1. Tvätta rent alla ytor

2. Lägga primer på golvet (då de egentligen inte rekomenderar att måla klinker, men ska man göra det så måste man använda primer innan - och jag älskar att göra saker som någon säger DET GÅR INTE, klart det går)

3. Rollade golvet (tips börja med väggen) med kakelfärg från Bauhaus

4. Fyllde i alla fogar med FOGPENNA (detta tog tiiiiiiid)

5. Rollade väggen 3 gånger

6. Maskerade inte ordentligt, spillde på golvet och fick måla det igen

7. DONE


Blev otroligt bra ! Och vi har duschat 10 gånger nu och inget har hänt på varken fogarna eller färgen.

Om jag rekomenderar det?

Har man ingen tid, så gör det INTE haha. Men om man vill spara pengar och göra om sitt badrum och få en snygg look - DO IT ;)


KRAM G.HILKE

Gillar

Kommentarer


Så fantastiskt roligt! Nu är det snart 2 år sedan som jag lanserade Hilke Collection på Formex. Vi fick flera återförsäljare och nu har vi över 40 stycken i Sverige, en i Danmark, Norge och Sydkorea. Helt fantastiskt!

Designen är ritad av mig och varje produkt betyder något. Det är något som jag älskar - att få sätta en betydelse på en produkt, en kärlek, en kraft.

I år lanserar vi flera nyheter! Våra populära ”Amico” vaser som betyder Vänner på italienska kommer även i förnicklat utförande efter önskemål från hundratals kunder. Amico står för vänskap och att alla passar ihop oavsett vilket, form/ursprung/färg. Det är därför det finns 3 olika former , 3 olika storlekar och 2 olika utföranden (mässing/ förnicklad mässing).


Våra svenska handstöpta herrgårdsljus är en av favoriterna. Lackade, brinntid på 9 timmar, certifierad RAL färg, varken rinner eller ryker och bäst av allt - de kommer i fantastiska lyxiga boxar (som mycket annat från vår kollektion).

Hoppas många av er gillar det vi gör! Och att vi också kanske får träffa er där.

Ha en fantastisk fin kväll!

KRAM G HILKE

  • Nära NYLAND, Vikingstad

Gillar

Kommentarer