En sensommardag får Magdalena Hansson en inbjudan till en återträff med sin högstadieklass. Tanken är att de ska sova i klassföreståndarens sommarstuga, precis som de gjorde en helg i nian. De ska äta och umgås och gå på spökvandring i skogen. Precis som då.Magdalena känner bara olust. De senaste veckorna har hon blivit utsatt för grovt näthat och hon skulle mycket hellre tillbringa helgen tillsammans med Petter, som äntligen är hemma från Norge där han numera jobbar. Men eftersom en av klasskamraterna idag är musiker och dokusåpakändis åker hon dit för att göra ett reportage till Värmlandsbladet.På festen faller alla tillbaka i gamla mönster. Allting spårar ur och Magdalena blir kvar mitt i kaoset. Sent på kvällen hittas en av klasskamraterna brutalt mördad. Dagen efter hittas ännu en person i klassen död på Hotell Monica. Tillvägagångssätten verkar helt olika, men det måste väl ändå vara samma gärningsman? Vilket är i så fall motivet? Och finns det fler i klassen som är i fara?

Recension:

Välkommen hem är den femte delen av Ninni Schulmans populära serie om Journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund. Åter igen har Ninni tagit mig med storm. Det känns som man kommer så nära alla huvud karaktärerna. Skildringarna av huvudpersonernas privatliv med relationsproblem och allt vad det innebär bidrar till en väldig närhet och förståelse. Jag kommer verkligen till och sakna Magdalena, Petra och Christer. Bara att få följa dessa tre gör att boken blir otroligt bra. Det är inte bara ett "fall" som är spännande i Ninnis böcker utan även allas liv förutom jobbet som dem gör. Man får följa Petras rehabilitering efter sjukdomen hon drabbats av, Magdalena kämpar på med alla sina hot mail hon får och Christer med sin frus svartsjuka till tider.

Denna boken är så välskriven , spännande och Ninni har fått med händelser som är otroligt gripande till tider. Fast det är lite då och nu tid i boken så har Ninni lyckas utan att det blir rörigt när man läser. Man hänger med i boken hela tiden ändå.

Ninni Schulmans 5 böcker i Hagfors serien har absolut blivit en favorit hos mig. Jag hoppas verkligen att hon kommer ut med flera böcker i denna serien. Jag känner mig inte riktigt redo än till och släppa dessa tre fantastiska karaktärer.

Ger denna boken 5 av 5 stjärnor

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

En kväll i april kommer socialsekreterare Anna-Karin Ehn inte hem från sitt arbete och hennes make anmäler henne försvunnen. Han vet att hon har blivit hotad på sitt jobb och fruktar det värsta. Dagen därpå hittas Anna-Karins bil övergiven vid vägkanten några mil utanför Hagfors. Polisen hittar spår av blod i bilen och man misstänker att hon har utsatts för ett brott. Anna-Karin verkar ha levt ett helt vanligt liv med man och barn, men när man börjar skrapa på den prydliga ytan upptäcker man att hon har många hemligheter. Kan de ha lett till hennes försvinnande?

Recension:

Vår egen lilla hemlighet är den 4:e boken av Ninni Schulmans serie om Hagfors. Jag är åter igen helt mållös. Ninni skriver så skickligt och på ett så bra sätt. Boken är så spännande och så fruktansvärt bra. Handlingen i denna boken är så bra och trovärdig. Det är en handling som absolut kan hända i det verkliga livet. Ninni har verkligen lyckas göra verkligheten precis så skrämmande som den kan vara. Ninni förtjänar verkligen alla sina läsare på alla sätt. Hon gör oss aldrig besviken med sina böcker.

Det som också är extra kul är att Hagfors är inte sååå super långt härifrån som jag bor. Nu skall jag börja på den 5:e delen om Hagfors, Magdalena, och Petra och Christer. Det kommer kännas tomt och konstigt när även den är klar. Man blir som lite fast i deras private liv också.

Jag ger denna boken 4 av 65 stjärnor :)

Likes

Comments

​Här kommer veckans bokblogssfråga:

​Vad har ditt bloggande gett dig? Kanske har du fått möjlighet att uppleva saker som du inte skulle fått göra utan bloggen, t ex detlta i tv-program, tidningsartiklar, mässor eller andra arrangemang. Eller kanske har du berikats  på andra sätt, blivit bättre på att uttrycka dig själv , stå upp för dig själv eller liknande. Berätta fritt om det som din blogg har medfört. 

​Mitt svar kommer här: 

Jag starta min blogg och mitt instagram konto med inspiration ifrån Oliviasdeckarhylla. Jag började följa henne med min private instagram och började även läsa hennes blogg. Jag blev verkligen inspirerad av henne. Jag började skriva med henne via private meddelande. Och var så avundsjuk på hennes fina blogg och även hennes konto på instagram. Jag bestämde mig efter ett tag och starta en egen bokblogg och instagram konto och det har gett mig så mycket. Jag får så mycket inspiration från alla jag följer på instagram och man får möjligheten till och läsa så många olika bokbloggar. Jag använder mest min blogg till och skriva recensioner på alla dem böcker som jag läser och jag är även med på lite olika saker som f.eks detta med veckans bokbloggsfråga. Min blogg har även gett mig möjligheten till å få massa fina och bra recensions exemplar något som jag är så glad och tacksam för. Jag tycker även det är otroligt intressant att få läsa andras recensioner av olika böcker som det skrivs om. 

Jag ångrar mig inte dag för att jag skaffade min blogg. Jag kommer försöka hålla den vill liv så länge jag tycker det är kul. Och böcker är mitt största intresse så det skall inte vara eller bli något problem. 

Kan ju även passa på tacka alla mina följare på instagram ( Hildesbokblogg) och alla som är inne och läser min blogg. Ni ger mig massa inspiration som gör att jag tycker detta blir ännu roligare :) 

Hoppas ni får en trevlig vecka allihop :) 

Likes

Comments

Det är tidig oktobermorgon och utanför slaktboden i Uvanå samlas byns jaktlag för ännu en dag bland björn och varg i Tiomilaskogen. Några timmar senare hittas en av älgjägarna, Pär Sanner, död på sitt pass medan hans fjortonåriga dotter som varit i sällskap med honom är försvunnen.

Vem av jaktkamraterna har velat Pär så illa? Finns det någon koppling till den tjuvskjutna vargen som hittades några veckor tidigare? Eller har hans tvivelaktiga affärer blivit hans död? Att Hagforspolisens nya krimchef, Petra Wilander, är lika misstänkt som alla andra i jaktlaget gör mordutredningen än mer komplicerad. Livet i den lilla byn blir en mardröm för Pärs änka när deras hemligheter grävs fram en efter en. Och vem är egentligen vän och vem är fiende när det knackar på dörren?

Journalisten Magdalena Hansson är föräldraledig när Värmlandsbladet kommer med sitt stora sparpaket. För att försöka rädda sitt arbete och sin lokalredaktion undersöker hon fallet och tar risker som sätter hela familjen på spel.

Recension:
Svara om du hör mig är den tredje delen i serien om journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund. Detta va en bok jag inte klarade å lägga ifrån mig.
Den var spännande från start till slut. Det började redan i början boken och höll i sig tills boken slut.
Ninni skriver ett så otroligt bra sätt och man blir verkligen involverad i alla karaktärernas private liv också. Man får följa alla genom boken. Det är inte bara själva fallet i boken man blir nyfiken utan även Magdalenas, Petra och Christers privata liv också.
Innan jag åkte till natt jobb i dag var jag tvungen och fixa del 4 också då jag inte hade mycket kvar av del 3. Det är ett gott tecken att Hagfors serien är helt suverän.

Ninni Schulman är helt klart en av mina favoriter 💪

Ger denna boken 4 av 5 stjärnor 🌟

Likes

Comments

Det är väldigt enkelt. Jag behövde pengar. Mycket pengar. En miljon dollar för att vara exakt.

Tidsfristen var ett år. Jag hade tolv månader på mig att betala, annars skulle min pappa bli dödad.

När man ställs inför ett ultimatum som det här, gör man vad man måste göra. Och det är precis vad jag gjorde.

Mia Saunders har knappt hunnit flytta till Los Angeles innan hon får beskedet att hennes pappa har blivit grovt misshandlad för att han inte betalat en enorm spelskuld. Och inte nog med det, det är hennes ex-pojkvän Blaine som står bakom misshandeln och utpressningen. Mia ser en enda lösning, och det är att börja jobba på hennes mosters företag Exquisite Escorts. Uppdraget: att tillbringa en månad åt gången tillsammans med rik man och vara hans dejt i alla sorters sammanhang. En rik man som hon dessutom inte behöver ligga med om hon inte själv skulle vilja. Det skadar förstås inte att den första killen är en het Hollywood-regissör.

Recension:
Ja, då har man även sträcktläst en bok till. Detta är del 2 av Audrey Carlan. Jag tyckte nog del ett va snäppet bättre än del 2. Kan ha med karaktärerna att göra. Jag gillade nog den första killen Wes bättre än den killen hon träffade i denna boken. Men denna boken va också bra. Och man vill ju även efter denna läsa nästa del. Spännande och se vad för olika killar hon träffar.
Man vill även veta hur det går för Mias pappa och hans skuldar hos hennes ex-pojkvän.
Vill man läsa om massa romantik så kan jag absolut rekommenderar dessa böckerna!

Dessa böckerna är fulla av kärlek, sex och erotik och vänskap.

Likes

Comments

Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Vad betyder en enda match för ett samhälle som kämpar för sin överlevnad?
Bara allt. Den betyder bara allt.
Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men den handlar också om ett oförlåtligt brott, hur snabbt ett samhälle kan lära sig att blunda, och de fruktansvärda saker vi ibland är redo att göra för framgång.
Mitt i allt står Peter, som flyttar hem efter livet som hockeyproffs för att bygga upp sin moderklubb, och Mira, som slits mellan advokatkarriären och ett tyst liv i skogen som fru och mamma. Det är en saga om idrott och familj, och om hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.

Recension:
Jag hade väldigt höga förväntningar till denna boken då man har hört så mycket bra om den.
Jag var nära på och ge upp flera gånger då jag tyckte den var väldigt seg och det bara enbart var om hockey! Något jag inte alls är intresserad av. Men samtidigt så var jag fast i alla dem olika karaktärerna. Jag klarade inte sluta. Och det är jag verkligen glad för att jag inte gjorde för bara man kommit in i boken var den helt fantastiskt bra. Den är så himla spännande. Boken är så bra skrivit och man får verkligen en relation till var och en av alla karaktärerna. Man lever sig verkligen in i boken. Tänk att man kan ha så stora förhoppningar på någon att man inte ens vill/kan se att den personen faktiskt har gjort något fel och väldigt dumt. Tänk och vara denna personen som verkligen en hel stad ser upp till och har så stora förväntningar på? Man kan till tider känna sig både arg och ledsen i boken. Men också väldigt glad.

Jag är så glad att jag gav denna boken en chans ändå! En riktigt bra och välskriven bok.
Kan starkt rekommendera denna bok för er som ännu inte har läst den.

Likes

Comments

Det är väldigt enkelt. Jag behövde pengar. Mycket pengar. En miljon dollar för att vara exakt.

Tidsfristen var ett år. Jag hade tolv månader på mig att betala, annars skulle min pappa bli dödad.

När man ställs inför ett ultimatum som det här, gör man vad man måste göra. Och det är precis vad jag gjorde.

Mia Saunders har knappt hunnit flytta till Los Angeles innan hon får beskedet att hennes pappa har blivit grovt misshandlad för att han inte betalat en enorm spelskuld. Och inte nog med det, det är hennes ex-pojkvän Blaine som står bakom misshandeln och utpressningen. Mia ser en enda lösning, och det är att börja jobba på hennes mosters företag Exquisite Escorts. Uppdraget: att tillbringa en månad åt gången tillsammans med rik man och vara hans dejt i alla sorters sammanhang. En rik man som hon dessutom inte behöver ligga med om hon inte själv skulle vilja. Det skadar förstås inte att den första killen är en het Hollywood-regissör.

Recension:
Jag har länge vore sugen på å läsa dessa böckerna men det har aldrig bleve av. Men nu köpte jag första boken för och se om det var något för mig. Jag hade tänkt läsa ut Björnstad innan men tänkte nej men jag provar några sidor bara då! Nyfikenheten tog överhand 😂
oj oj vad fast jag blev! Det blev att jag läste ut hela boken! Fick inget gjortDock va boken bara på 91 sidor. Men jag blev ju självklart tvungen och köpa del 2 direkt.

Denna boken innehåller vänskap,romantik, sex, intriger. Boken är väldigt erotisk. Man blir verkligen kär i kärleken när man läser. Man vill verkligen veta hur det blir i slutändan, men det får man nog inte veta förrens sista bok om det blir som man önskar efter den första! och det kan ändra sig också?? Man vet ju inte hur många killar Mia kommer möta i sitt jobb? Den är otroligt lättläst och skrivet på ett väldigt lättsamt men bra sätt. Det är en serie som kommer ut med en bok varje månad om jag fattat rätt.
Har man läst del 1 så är man ju bara tvungen att läsa vidare!
Så nu har jag läst ut Björnstad och kan läsa del 2 med gott samvete!

Tyckte man om Fifty Shades of Grey så tycker man garanterat om dessa böckerna också.

perfekta att varva med då varje bok inte är på många sidor! Del 2 var det bara 86 sidor i! då har jag dem som ebok :)

Likes

Comments

Tänkte skriva lite vad jag tycker om att använda en läsplatta :)

I början var jag väldigt skeptisk då jag gärna vill ha en bok i handen. Men herregud vad fel jag hade. Jag jämt älskar min läsplatta. Jag köpte först den gamla versionen av Adlibris´s Letto för att testa om jag överhuvud taget skulle gilla det. Den första versionen har ju inget ljus. Något som jag snabbt märkte att jag saknade. Sen var den lite seg och låste sig väldigt ofta. Jag hade den ett lite tag och kände att jag verkligen gillade själva grejen med läsplatta. Jag bestämde mig för att köpa den nya Letto Frontlight. Den var slutsåld lääänge men tillslut så fick jag hem den. Jag ångrar mig inte en sekund. Det är så himla smidigt och lättsamt med en platta. Man slipper en stor klumpig bok och man kan bläddra lätt med en hand. Jag har försökt att läsa en "vanlig" bok men faller alltid till läsplattan. Jag har inte läst en enda bok i vanligt format sen jag fick plattan. Så himla skönt att kunde välja storleken på skriften själv också då jag ofta kan tycka det blir liten skrift i vanliga böcker. Sen har man inte bara en bok med sig utan man får ju plats till hur många böcker som helst på den. Nej jag är verkligen helt fast i läsplattan och det är det bästa köpet jag har gjort. Idag klickade jag hem ett fodral till den också som kommer på Tisdag. Jag har den med mig överallt hela tiden så kände att ett fodral måste jag ha. Det även hur smidigt som helst att låna böcker på bibblan ner till plattan. Blir man sent en kväll sugen på en bok är det bara att låna den när som helst, man behöver inte ta hänsyn till öppet tider på bibblan!
UNDERBART :)

 Jag älskar verkligen min letto frontlight och den finns med mig överallt. 

Bilderna är lånade ifrån google. 

Likes

Comments

Inte får man cancer på julafton? Tidigt på julaftonsmorgonen tassar Agnes upp och duschar. Hon njuter av att vara uppe helt själv innan alla i den stora familjen vaknar. När hon känner knutan i bröstet slår hon bort de skrämmande tankarna på att det skulle kunna vara cancer och säger inget till sin man Tobias. Hon har fullt upp med att hantera konflikterna mellan tonåringarna i den nybildade familjen som tar all hennes energi. Till råga på allt så rasar visionen om en perfekt jul när hon inser att hennes syster Cissi bär på en fruktansvärd hemlighet. När motgångarna hopar sig måste Agnes hålla hårt i det hon tror på. Denna gång är det full storm och döden flåsar henne i nacken. Allt ställs på sin spets och stora bekymmer blir små när hennes livs största kamp måste övervinnas. Hon måste överleva.

Recension:

Detta är den fristående uppföljaren av Det kommer aldrig mer vara du av Anne-Lie Högberg. Jag har hört väldigt mycket bra om den förste boken. Har tyvärr inte läst den än, men skall absolut göra det nu när jag har läst " väck mig när det är över"

Väck mig när det är över är en otroligt fängslande roman. Anne-Lie vågar skriva öppet och otroligt bra om en sjukdom som är ett otroligt känsligt ämne. Nämligen cancer. En fruktansvärd sjukdom. Berättelsen är delvis självupplevd och gör därmed boken ännu mer rörande än va den är. Boken är otroligt välskriven och fångar läsarna ifrån första början. Boken innehåller moderskap, systerskap, döttrar, kärlek och sjukdom.

 Anne-Lie har skrivit en otroligt bra bok som har ett ämne som är väldigt rörande men som jag också tycker är viktigt att ta upp och kunde prata om. Flera än vad vi tror drabbas av denna fruktansvärda sjukdom. Hoppas det kommer en uppföljare till om Agnes. Anne-Lie skriver så bra som man blir väldigt lätt fast i varje karaktär i boken. Dem är alla underbara på sina sätt. 

Har ni inte läst Anne-Lie`s böcker så kan jag starkt rekommendera att ni gör det!

Ger denna bok 4 av 5

Likes

Comments

Pamela Perssons liv är inte precis perfekt. Hon är 27 år och bor fortfarande hemma i källaren hos sina föräldrar i den jämtländska byn Solvik. Jobbet på frisörsalongen Hot Clip ger varken nog med pengar eller stimulans och alla människor i byn, inklusive hennes gamla tjejkompisar, ser ner på henne efter hennes medverkan i dokusåpan Heta nätter. När Pamelas största intresse i livet, den amerikanska skådisen Wade Crust, är på väg till Stockholm för en filminspelning ser Pamela sin stora chans. Hon måste fly från allt som är mörkt i Jämtlands skogar till allt som glimrar i storstaden. I Stockholm träffar Pamela den mopedåkande muskelbyggaren Sebbe och den nästan diplomerade mindfulnesscoachen Gloria. Samtidigt som det amerikanska stjärnbesöket närmar sig kryper allt hon lämnat i Solvik tätt inpå. Och frågan är vad Pamela egentligen letar efter?

Recension:

Detta är den första boken jag läser av Holst. Mindfulness för losers är en lättläst och rolig bok. Det är otroligt kul att få följa Pamela och se vilka väger hon följer. Väldigt tufft av Pamela att våga lämna det trygga livet i den lilla orten i Jämtland för åka ut på nya äventyr i en storstad helt ensam utan att veta något alls.

Christoffer skriver på ett sätt så man verkligen gillar alla karaktärer. Dem är så olika varann på alla sätt men ändå så går dem så bra ihop. Denna boken innehåller både kärlek, vänskap, karriär och lite intriger. Jag gillade denna boken och kommer absolut läsa mer av Holst framöver!

Ger denna boken 4 av 5


Likes

Comments