Sommaren har anlänt till det lilla fiskeläget i Cornwall och Polly Waterford kunde inte vara lyckligare. Men brisen som sveper genom staden verkar bära något olycksaligt med sig. Hennes vän Selina har precis blivit änka, och Polly vet något som helt kan ödelägga vännens steg mot återhämtning. Samtidigt får pojkvännen Huckle brottas med plikter han trodde att han hade lämnat bakom sig, och han är borta allt längre perioder. Polly siktar mjöl, knådar deg och bakar bröd. Men ingenting verkar hindra den storm som kommer. Är hon på väg att förlora allt det hon kommit att älska?

Min recension:
Jag har haft min största lässvacka någonsin. Jag har nästan haft panik, jag har haft lust och läsa men har liksom inte kommit in i något alls. Jag har nog påbörjat minst tre böcker utan att komma någon vart helt tills jag började på denna. Då äntligen släppte det känns det som. Detta är del 2 om det lilla bageriet. Det är verkligen så himla mysiga böcker. Riktigt feelgood böcker. Jenny skriver på ett så mysigt och enkelt sätt. Man lever sig verkligen in i boken. Jag kan verkligen se det lilla bageriet framför mig och hur Polly verkligen strålar. Alla karaktärer är så bra och man vill bara läsa mer och mer. Dessutom blir man väldigt inspirerad till å baka, det är nästan så man kan känna lukten av all nybakat bröd :) Har ni inte läst dessa böcker så kan jag absolut rekommendera Jenny Colgans böcker om det Lilla Bageriet!

Jag har även den nyaste delen laddad på plattan också nämligen 'Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden' men vill spara den till lite närmare jul om jag nu klarar! Även den verkar vara helmysig 😍

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då får man vara med en smakebit en söndag igen som den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten har. Det var ett tag sen sist men en väldigt kul grej och man får måga bra tips😊

Just nu läser jag Paganinikontraktet av Lars Kepler. Jag skall försöka läsa ikapp alla då jag har Kaninjägaren som ett recensions exemplar. Sen är det väldigt bra böcker också. Min smakebit kommer från sidan 78 i boken :

Penelopes hjärta slår fruktansvärt fort, hon försöker andas tyst, men luften skälver genom strupen. Hon hasar nedför den skrovliga klippan, river med sig fuktig mossa, kommer ner innanför den täta granens ruskor. Hon är så rädd att hon skakar. Hon kryper längre in mot stammen där natt mörkret hopar sig. Hon hör sig själv kvider när hon tänker Viola. Björn sitter stilla i mörkret under grenarna med armarna om sig själv, han mumlar något gång på gång. De har sprungit i panik, inte sett sig om, de har snubblat, fallit, kommit upp, de har klättrat över liggande träd, de har slagit upp sår på ben, knän och händer, men ändå rusat vidare .

Det var min smakebit på en söndag. Jag skall fortsätta att läsa lite så jag kommer vidare i boken nu när jag äntligen har kommit in i den. Då är den svår att lägga ifrån sig. Solen skiner ute så det är en väldigt fin söndag.

Hoppas alla haft en trevlig helg :)


Likes

Comments

Det är väldigt enkelt. Jag behövde pengar. Mycket pengar. En miljon dollar för att vara exakt.
Tidsfristen var ett år. Jag hade tolv månader på mig att betala, annars skulle min pappa bli dödad.
När man ställs inför ett ultimatum som det här, gör man vad man måste göra. Och det är precis vad jag gjorde.
Mia Saunders har knappt hunnit flytta till Los Angeles innan hon får beskedet att hennes pappa har blivit grovt misshandlad för att han inte betalat en enorm spelskuld. Och inte nog med det, det är hennes ex-pojkvän Blaine som står bakom misshandeln och utpressningen. Mia ser en enda lösning, och det är att börja jobba på hennes mosters företag Exquisite Escorts. Uppdraget: att tillbringa en månad åt gången tillsammans med rik man och vara hans dejt i alla sorters sammanhang. En rik man som hon dessutom inte behöver ligga med om hon inte själv skulle vilja. Det skadar förstås inte att den första killen är en het Hollywood-regissör.

Recension:

Calendar Girl Mars är den tredje delen om Mia Saunders. Jag kan nog tycka att det blir lite samma i varje bok. Mia träffar nya klienter varje månad och den största handlingen är sex. Men ändå blir man lite fast för man vill veta hur det kommer gå med henne och Wes. Man vill också veta om hur det kommer gå med hennes pappa som ligger i koma efter att han har blivit misshandlat av Mias ex pågrund av skulder. Calendar Girl är en bok som man kan läsa emellan för att variera lite tycker jag. Dem är ganska korta varje bok så det är ganska bra om man inte riktigt vet vad man är sugen på att läsa, kan man läsa en sån emellan. Det är ingen favorit men en helt läsvärd :)

Jag tyckte det väldigt bra i början men kan nog bli lite samma i varje bok, men jag skall absolut läsa dem alla för att få reda på hur det kommer gå :)

Likes

Comments

En sensommardag får Magdalena Hansson en inbjudan till en återträff med sin högstadieklass. Tanken är att de ska sova i klassföreståndarens sommarstuga, precis som de gjorde en helg i nian. De ska äta och umgås och gå på spökvandring i skogen. Precis som då.Magdalena känner bara olust. De senaste veckorna har hon blivit utsatt för grovt näthat och hon skulle mycket hellre tillbringa helgen tillsammans med Petter, som äntligen är hemma från Norge där han numera jobbar. Men eftersom en av klasskamraterna idag är musiker och dokusåpakändis åker hon dit för att göra ett reportage till Värmlandsbladet.På festen faller alla tillbaka i gamla mönster. Allting spårar ur och Magdalena blir kvar mitt i kaoset. Sent på kvällen hittas en av klasskamraterna brutalt mördad. Dagen efter hittas ännu en person i klassen död på Hotell Monica. Tillvägagångssätten verkar helt olika, men det måste väl ändå vara samma gärningsman? Vilket är i så fall motivet? Och finns det fler i klassen som är i fara?

Recension:

Välkommen hem är den femte delen av Ninni Schulmans populära serie om Journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund. Åter igen har Ninni tagit mig med storm. Det känns som man kommer så nära alla huvud karaktärerna. Skildringarna av huvudpersonernas privatliv med relationsproblem och allt vad det innebär bidrar till en väldig närhet och förståelse. Jag kommer verkligen till och sakna Magdalena, Petra och Christer. Bara att få följa dessa tre gör att boken blir otroligt bra. Det är inte bara ett "fall" som är spännande i Ninnis böcker utan även allas liv förutom jobbet som dem gör. Man får följa Petras rehabilitering efter sjukdomen hon drabbats av, Magdalena kämpar på med alla sina hot mail hon får och Christer med sin frus svartsjuka till tider.

Denna boken är så välskriven , spännande och Ninni har fått med händelser som är otroligt gripande till tider. Fast det är lite då och nu tid i boken så har Ninni lyckas utan att det blir rörigt när man läser. Man hänger med i boken hela tiden ändå.

Ninni Schulmans 5 böcker i Hagfors serien har absolut blivit en favorit hos mig. Jag hoppas verkligen att hon kommer ut med flera böcker i denna serien. Jag känner mig inte riktigt redo än till och släppa dessa tre fantastiska karaktärer.

Ger denna boken 5 av 5 stjärnor

Likes

Comments

En kväll i april kommer socialsekreterare Anna-Karin Ehn inte hem från sitt arbete och hennes make anmäler henne försvunnen. Han vet att hon har blivit hotad på sitt jobb och fruktar det värsta. Dagen därpå hittas Anna-Karins bil övergiven vid vägkanten några mil utanför Hagfors. Polisen hittar spår av blod i bilen och man misstänker att hon har utsatts för ett brott. Anna-Karin verkar ha levt ett helt vanligt liv med man och barn, men när man börjar skrapa på den prydliga ytan upptäcker man att hon har många hemligheter. Kan de ha lett till hennes försvinnande?

Recension:

Vår egen lilla hemlighet är den 4:e boken av Ninni Schulmans serie om Hagfors. Jag är åter igen helt mållös. Ninni skriver så skickligt och på ett så bra sätt. Boken är så spännande och så fruktansvärt bra. Handlingen i denna boken är så bra och trovärdig. Det är en handling som absolut kan hända i det verkliga livet. Ninni har verkligen lyckas göra verkligheten precis så skrämmande som den kan vara. Ninni förtjänar verkligen alla sina läsare på alla sätt. Hon gör oss aldrig besviken med sina böcker.

Det som också är extra kul är att Hagfors är inte sååå super långt härifrån som jag bor. Nu skall jag börja på den 5:e delen om Hagfors, Magdalena, och Petra och Christer. Det kommer kännas tomt och konstigt när även den är klar. Man blir som lite fast i deras private liv också.

Jag ger denna boken 4 av 65 stjärnor :)

Likes

Comments

​Här kommer veckans bokblogssfråga:

​Vad har ditt bloggande gett dig? Kanske har du fått möjlighet att uppleva saker som du inte skulle fått göra utan bloggen, t ex detlta i tv-program, tidningsartiklar, mässor eller andra arrangemang. Eller kanske har du berikats  på andra sätt, blivit bättre på att uttrycka dig själv , stå upp för dig själv eller liknande. Berätta fritt om det som din blogg har medfört. 

​Mitt svar kommer här: 

Jag starta min blogg och mitt instagram konto med inspiration ifrån Oliviasdeckarhylla. Jag började följa henne med min private instagram och började även läsa hennes blogg. Jag blev verkligen inspirerad av henne. Jag började skriva med henne via private meddelande. Och var så avundsjuk på hennes fina blogg och även hennes konto på instagram. Jag bestämde mig efter ett tag och starta en egen bokblogg och instagram konto och det har gett mig så mycket. Jag får så mycket inspiration från alla jag följer på instagram och man får möjligheten till och läsa så många olika bokbloggar. Jag använder mest min blogg till och skriva recensioner på alla dem böcker som jag läser och jag är även med på lite olika saker som f.eks detta med veckans bokbloggsfråga. Min blogg har även gett mig möjligheten till å få massa fina och bra recensions exemplar något som jag är så glad och tacksam för. Jag tycker även det är otroligt intressant att få läsa andras recensioner av olika böcker som det skrivs om. 

Jag ångrar mig inte dag för att jag skaffade min blogg. Jag kommer försöka hålla den vill liv så länge jag tycker det är kul. Och böcker är mitt största intresse så det skall inte vara eller bli något problem. 

Kan ju även passa på tacka alla mina följare på instagram ( Hildesbokblogg) och alla som är inne och läser min blogg. Ni ger mig massa inspiration som gör att jag tycker detta blir ännu roligare :) 

Hoppas ni får en trevlig vecka allihop :) 

Likes

Comments

Det är tidig oktobermorgon och utanför slaktboden i Uvanå samlas byns jaktlag för ännu en dag bland björn och varg i Tiomilaskogen. Några timmar senare hittas en av älgjägarna, Pär Sanner, död på sitt pass medan hans fjortonåriga dotter som varit i sällskap med honom är försvunnen.

Vem av jaktkamraterna har velat Pär så illa? Finns det någon koppling till den tjuvskjutna vargen som hittades några veckor tidigare? Eller har hans tvivelaktiga affärer blivit hans död? Att Hagforspolisens nya krimchef, Petra Wilander, är lika misstänkt som alla andra i jaktlaget gör mordutredningen än mer komplicerad. Livet i den lilla byn blir en mardröm för Pärs änka när deras hemligheter grävs fram en efter en. Och vem är egentligen vän och vem är fiende när det knackar på dörren?

Journalisten Magdalena Hansson är föräldraledig när Värmlandsbladet kommer med sitt stora sparpaket. För att försöka rädda sitt arbete och sin lokalredaktion undersöker hon fallet och tar risker som sätter hela familjen på spel.

Recension:
Svara om du hör mig är den tredje delen i serien om journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund. Detta va en bok jag inte klarade å lägga ifrån mig.
Den var spännande från start till slut. Det började redan i början boken och höll i sig tills boken slut.
Ninni skriver ett så otroligt bra sätt och man blir verkligen involverad i alla karaktärernas private liv också. Man får följa alla genom boken. Det är inte bara själva fallet i boken man blir nyfiken utan även Magdalenas, Petra och Christers privata liv också.
Innan jag åkte till natt jobb i dag var jag tvungen och fixa del 4 också då jag inte hade mycket kvar av del 3. Det är ett gott tecken att Hagfors serien är helt suverän.

Ninni Schulman är helt klart en av mina favoriter 💪

Ger denna boken 4 av 5 stjärnor 🌟

Likes

Comments

Det är väldigt enkelt. Jag behövde pengar. Mycket pengar. En miljon dollar för att vara exakt.

Tidsfristen var ett år. Jag hade tolv månader på mig att betala, annars skulle min pappa bli dödad.

När man ställs inför ett ultimatum som det här, gör man vad man måste göra. Och det är precis vad jag gjorde.

Mia Saunders har knappt hunnit flytta till Los Angeles innan hon får beskedet att hennes pappa har blivit grovt misshandlad för att han inte betalat en enorm spelskuld. Och inte nog med det, det är hennes ex-pojkvän Blaine som står bakom misshandeln och utpressningen. Mia ser en enda lösning, och det är att börja jobba på hennes mosters företag Exquisite Escorts. Uppdraget: att tillbringa en månad åt gången tillsammans med rik man och vara hans dejt i alla sorters sammanhang. En rik man som hon dessutom inte behöver ligga med om hon inte själv skulle vilja. Det skadar förstås inte att den första killen är en het Hollywood-regissör.

Recension:
Ja, då har man även sträcktläst en bok till. Detta är del 2 av Audrey Carlan. Jag tyckte nog del ett va snäppet bättre än del 2. Kan ha med karaktärerna att göra. Jag gillade nog den första killen Wes bättre än den killen hon träffade i denna boken. Men denna boken va också bra. Och man vill ju även efter denna läsa nästa del. Spännande och se vad för olika killar hon träffar.
Man vill även veta hur det går för Mias pappa och hans skuldar hos hennes ex-pojkvän.
Vill man läsa om massa romantik så kan jag absolut rekommenderar dessa böckerna!

Dessa böckerna är fulla av kärlek, sex och erotik och vänskap.

Likes

Comments

Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Vad betyder en enda match för ett samhälle som kämpar för sin överlevnad?
Bara allt. Den betyder bara allt.
Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men den handlar också om ett oförlåtligt brott, hur snabbt ett samhälle kan lära sig att blunda, och de fruktansvärda saker vi ibland är redo att göra för framgång.
Mitt i allt står Peter, som flyttar hem efter livet som hockeyproffs för att bygga upp sin moderklubb, och Mira, som slits mellan advokatkarriären och ett tyst liv i skogen som fru och mamma. Det är en saga om idrott och familj, och om hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.

Recension:
Jag hade väldigt höga förväntningar till denna boken då man har hört så mycket bra om den.
Jag var nära på och ge upp flera gånger då jag tyckte den var väldigt seg och det bara enbart var om hockey! Något jag inte alls är intresserad av. Men samtidigt så var jag fast i alla dem olika karaktärerna. Jag klarade inte sluta. Och det är jag verkligen glad för att jag inte gjorde för bara man kommit in i boken var den helt fantastiskt bra. Den är så himla spännande. Boken är så bra skrivit och man får verkligen en relation till var och en av alla karaktärerna. Man lever sig verkligen in i boken. Tänk att man kan ha så stora förhoppningar på någon att man inte ens vill/kan se att den personen faktiskt har gjort något fel och väldigt dumt. Tänk och vara denna personen som verkligen en hel stad ser upp till och har så stora förväntningar på? Man kan till tider känna sig både arg och ledsen i boken. Men också väldigt glad.

Jag är så glad att jag gav denna boken en chans ändå! En riktigt bra och välskriven bok.
Kan starkt rekommendera denna bok för er som ännu inte har läst den.

Likes

Comments

Det är väldigt enkelt. Jag behövde pengar. Mycket pengar. En miljon dollar för att vara exakt.

Tidsfristen var ett år. Jag hade tolv månader på mig att betala, annars skulle min pappa bli dödad.

När man ställs inför ett ultimatum som det här, gör man vad man måste göra. Och det är precis vad jag gjorde.

Mia Saunders har knappt hunnit flytta till Los Angeles innan hon får beskedet att hennes pappa har blivit grovt misshandlad för att han inte betalat en enorm spelskuld. Och inte nog med det, det är hennes ex-pojkvän Blaine som står bakom misshandeln och utpressningen. Mia ser en enda lösning, och det är att börja jobba på hennes mosters företag Exquisite Escorts. Uppdraget: att tillbringa en månad åt gången tillsammans med rik man och vara hans dejt i alla sorters sammanhang. En rik man som hon dessutom inte behöver ligga med om hon inte själv skulle vilja. Det skadar förstås inte att den första killen är en het Hollywood-regissör.

Recension:
Jag har länge vore sugen på å läsa dessa böckerna men det har aldrig bleve av. Men nu köpte jag första boken för och se om det var något för mig. Jag hade tänkt läsa ut Björnstad innan men tänkte nej men jag provar några sidor bara då! Nyfikenheten tog överhand 😂
oj oj vad fast jag blev! Det blev att jag läste ut hela boken! Fick inget gjortDock va boken bara på 91 sidor. Men jag blev ju självklart tvungen och köpa del 2 direkt.

Denna boken innehåller vänskap,romantik, sex, intriger. Boken är väldigt erotisk. Man blir verkligen kär i kärleken när man läser. Man vill verkligen veta hur det blir i slutändan, men det får man nog inte veta förrens sista bok om det blir som man önskar efter den första! och det kan ändra sig också?? Man vet ju inte hur många killar Mia kommer möta i sitt jobb? Den är otroligt lättläst och skrivet på ett väldigt lättsamt men bra sätt. Det är en serie som kommer ut med en bok varje månad om jag fattat rätt.
Har man läst del 1 så är man ju bara tvungen att läsa vidare!
Så nu har jag läst ut Björnstad och kan läsa del 2 med gott samvete!

Tyckte man om Fifty Shades of Grey så tycker man garanterat om dessa böckerna också.

perfekta att varva med då varje bok inte är på många sidor! Del 2 var det bara 86 sidor i! då har jag dem som ebok :)

Likes

Comments