Nå har jeg snart gått på GCA i en hel uke, og det er mye som har skjedd her den første tiden! Hverdagen har begynt for fullt, og det er hektisk på skolen med tester og prøver flere ganger i uka. Jeg har byttet noen fag, og jeg tar nå blant annet gitar i stedet for kor. Praktiske fag som kor og gitar, er det vi kaller en "elective", og det er kun lov til å ha en elective hver. Jeg merker at det er mye som nok tar lang tid å vende seg til, som for eksempel det faglige på skolen. Mange nye fagbegreper og tykke bøker med tung engelsk. Men for hver dag som går, kommer jeg mer og mer inn i det, og det er gøy å se progresjon. Jeg startet på skolen 2 uker inn i skoleåret, og derfor har alle elevene et ganske stort forsprang i de ulike fagene. Lærerne her går fort gjennom alt av pensum, og derfor har de allerede gått igjennom store deler av pensum kun på disse 2 ukene. Jeg har snakket med blant annet mattelæreren, og jeg vil muligens få en "tutor", en elev på skolen, som vil hjelpe meg med de 2 ukene av pensum jeg gikk glipp av.

Når det kommer til lekser, har vi overraskende lite, og jeg bruker ikke mye tid på lekser per dag. Skoledagene er svært tunge, jeg kommer sliten hjem, og derfor er det veldig deilig å ikke ha alt for mye lekser! I går hadde jeg min første presentasjon i psykologi, noe som var veldig gøy. Jeg har alltid vært glad i å snakke foran folk, så det var en moro opplevelse å ha min første presentasjon her.

Når det gjelder det sosiale her, blir jeg kjent med flere og flere elever hver eneste dag. Som nevnt tidligere, vet så og si alle her hvem jeg er, nettopp fordi skolen er såpass liten, og det gjør det enklere å bli kjent med nye mennesker. Den mest sosiale tiden på skolen er definitivt lunsjen, der vi har lunsj i 50 minutter, og får god tid til å snakke og henge. Det er mange interessante mennesker på skolen, som gjør at skoledagene blir enda morsommere. For eksempel, den ene jenta jeg sitter ved siden av i engelsktimene, skriver et dikt om "how to become fat in no time". Med andre ord er mange av elevene virkelig med på å bringe litt humor inn i skolehverdagen! Når det kommer til lærerne, er mange av de også veldig interessante mennesker. I timene til spansklæreren, er det som oftest bakgrunnsmusikk til det vi gjør. Enten er det alltid en veldig avslappende yoga-sang, der elevene nesten sovner, eller så er det en heavy metal sang, der elevene kunne løpt en maraton uten å bli det minste trøtt. Og overraskende nok, synes jeg ikke musikken er forstyrrende i det hele tatt. Vi har også en interessant lærer i psykologi. Hun har alltid den samme type duftlys brennende i hver eneste time, og ikke bare er det duftlys, men de lukter også veldig vondt.. Ahaha, mange av lærerne er er rimelig underholdende mennesker!

​I går dro søstrene mine og jeg på et ungdomsmøte i kirka, noe som var veldig moro! Vi var litt over 200 ungdommer, der vi hadde ulike felles leker, lovsang og tale fra en av pastorene. Pastorene der er superkule folk, med masse humor. For å gi et eksempel på dette, startet pastoren i går med ulike jokes, før han deretter begynte å synge en Selena Gomez sang før han starta å preache. 

Etter møtet, fordelte vi oss i mindre grupper der vi hadde samtale om det han delte. Det er så mange bra mennesker der, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med folka fremover. 

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Etter å ha ferdigstilt timeplanen min, var jeg endelig klar for å starte mitt skoleår her i statene. Skoledagen i dag har vært interessant på mange ulike måter. Den har vært moro, men samtidig slitsom og tung. GCA er kjent for å ha dyktige og hardtarbeidene elever, og er, som nevnt tidligere, rangert til en av de beste high schoolene i hele Amerika. Jeg må nok innstille meg på at de første månedene på skolen kommer til å bli veldigveldig tøffe, men Gud går med meg i det og styrker meg. Som familie er det så kult å se hvordan Gud allerede viser oss nye aspekter med livet - og jeg gleder meg så mye til å se hva mer Han har for oss denne høsten!

Når det kommer til skolen generelt, er absolutt alt annerledes. For eksempel det at rektoren kjører rundt i en golfbil på skoleområdene, og at lærerne deler ut sjokolade og donuts til elevene sine, er ganske nytt for meg. Det er kult å se hvor ulikt skolesystemet er her i Amerika! Det er også uvant å høre alle disse nye faguttykkene på engelsk. Dette året kommer jeg til å ha en del fag jeg aldri har hatt før, så det blir interessant å ha de på et annet språk. Jeg har også et fag som heter "Advanced womens choir", der jeg synger i kor. Vi skal ha mange konserter i løpet av året, og kommer derfor til å øve en del til det i tiden fremover. Jeg merker det er gøy å ha litt annerledes fag, når man først får muligheten!

Ellers er alle elevene her, og spesielt rådgiverne på skolen, utrolig hjelpsomme. De hjelper meg med alt mulig, og følger meg til alle timene. GCA er en relativt liten skole, med rundt 500 elever, og utvekslingselevene blir alltid godt introdusert på forhånd. Derfor vet alle hvem jeg er, og jeg blir godt tatt i mot av elevene. Når jeg går i gangene på skolen, roper folk jeg aldri har møtt før, "Hi Hilda" med et stort smil rundt munn og viftende armer - og når de får sjansen, kommer de løpende bort til meg og gir meg klem på klem, på klem. Det er nesten litt overveldede, men absolutt gøy. I psykologitimen i dag, fikk jeg presanger av en elev i klassen jeg aldri hadde møtt før - så med andre ord får jeg mye oppmerksomhet!

​Som sagt, er GCA en litt utradisjonell Amerikansk high school. Vi bruker blant annet skoleuniformer, noe som ikke er vanlig her - men det er utrolig praktisk!

Likes

Comments

De første dagene her i Arizona har gått over alle forventinger. Det er helt fantastisk å være her. Familien min er helt utrolige på så mange måter og matchen kunne aldri vært bedre. Vi har det så innmari gøy sammen, med både latter og lange, givende, samtaler. Jeg har blitt så glad i de allerede, og jeg merker at for hver dag som går blir vi bare tettere og tettere i relasjonen til hverandre. Jeg vet det er mange som lurer på hva jeg kaller vertsforeldrene mine, og det var faktisk et av de første temaene vi tok opp sammen som familie. Vi ble enige om "mom" og "dad" - det var litt uvant i starten, men nå begynner jeg å bli vandt til det. Og det jeg merker, er at det gjør noe med hele relasjonen i familien, når jeg kaller vertsforeldrene mine det samme som vertssøstrene mine. Det er akkurat som om familien blir enda mer knyttet sammen.

I går dro vi på bryllupskjole shopping, noe som var litt av en opplevelse! Det var akkurat som det man ser på typisk amerikanske TV-programmer! Bryllupet skal faktisk ta sted her i hagen vår om noen måneder, så da blir det full planlegging i tiden fremover! På kvelden dro den eldste søstra mi, Gracie, og jeg til min første bursdagsfest her i Arizona. Jeg hilste på mange jevnaldrene ungdommer, og det er gøy å få en vennekrets allerede før skolestart. Det er uvant å få så mye oppmerksomhet som det jeg gjør her. Folk står i ring rundt meg, gir meg så mange komplimenter og stiller meg allverdens av spørsmål.

På denne tiden i Arizona har vi noe som kalles for "monsoon season". Det er kraftige regnbyger som kommer innimellom, og det forårsaker at klimaet blir fuktig. Selv om det ikke regner ofte, vil det tordne og lyne hver eneste dag på denne tiden. Det er et utrolig kult syn, helt ulikt hvordan det er i Norge. Himmelen blir helt hvit - akkurat som fyrverkeri på nyttårsaften. Arizona er faktisk det stedet i verden som er mest kjent for sine spektakulære lyn, så det er gøy å være vitne til det!

​Ellers har vi i dag hatt en veldig avslappende dag. Etter frokost, starta vi dagen med en kort Bibeltime sammen som familie. Hver søndag har vi et spesifikt tema vi snakker om og reflekterer rundt, noe som er utrolig givende og inspirerende. Vi dro også til kirka på gudstjeneste klokka 17, og det var en kul opplevelse! Kirka er en typisk norsk frimenighet, lite formelt og veldig karismatisk. Det er tre gudstjenester der hver søndag med litt over 1000 mennesker. Jeg fikk snakka med noen av pastorene der, og de var helt rå! Det blir gøy å bli bedre kjent med folka der, for de virker dødskule!

Likes

Comments

Etter en svært innholdsrik dag, sitter jeg endelig godt plassert i senga mi hos vertsfamilien! Og det skal jeg si deg - jeg kunne aldri noensinne vært mer fornøyd med familien!! De er imøtekommende, interesserte og fantastisk godhjertet, og tar seg så godt av meg allerede! De hadde pusset opp og ordna hele soverommet jeg skal bo på, og jeg har til og med fått mitt eget bad. Allerede har jeg blitt introdusert til mange mennesker, både vertssøstrene mine sine venner, lærere på skolen og ikke minst andre familiemedlemmer, så det er gøy!

Dagen i dag starta med en typisk usunn amerikansk hotellfrokost i Phoenix, og deretter en orientering med de andre utvekslingsstudentene fra hele verden. Da klokka passerte 13 var det lunsj, og ventetiden på vertsfamiliene starta for fullt. Vertsfamiliene skulle komme mellom 14 og 17:00, så med andre ord var det rimelig høy puls i rommet når klokken slo 14! Nervøsitet og spenning fortsatte å øke, og student etter student fikk møte familien sin. Det var spesielt å være vitne til det første møte mellom familiene og studentene, og ikke minst være vitne til mitt eget møte med min vertsfamilie! Jeg kunne kjenne gleden av å endelig møte de face-to-face, og praten gikk i ett helt fra begynnelsen.

På veien hjem dro vi innom skolen jeg skal gå på, Gilbert Classical Academy, for å legge en timeplan for det kommende året. Jeg ble kjent med en del lærere, skolelokalene og området rundt. Skolen er en offentlig, akademisk skole, som har vært rangert topp 10. beste High School i hele USA - så jeg gjør ikke annet enn å glede meg til å starte!

Ellers har jeg i dag fått lang tid til å bli kjent med vertsfamilien min, noe som har vært utrolig hyggelig! Jeg har to vertssøstre, en på samme alder som meg, og en som er to år yngre. Praten går i ett, og jeg føler meg allerede som en del av familien! Jeg merker det er rart å snakke engelsk konstant, men forhåpentligvis kommer jeg inn i det fort!

Nabolaget jeg bor i er et typisk amerikansk nabolag med store hus og kraftige veier. Med tanke på at Arizona er en ørken-stat med mye over 40 grader, kaktuser i rundkjøringene og palmetrær i hagen, er klimaet fortsatt veldig uvant for meg, og det er bare gøy!


Ellers skal vi i morgen tidlig dra på "the farmers market", før vi turer videre og drar på bryllupskjole shopping! Der skal vi være med å velge ut bryllupskjole til den ene vertstanten min!

Hvis du har noen spørsmål til utvekslingsåret mitt, er det bare å legge igjen en kommentar!

Likes

Comments

Etter en 42 timers lang reise har jeg endelig ankommet Phoenix, Arizona! På tross av alle timene, har stemningen vært på topp hele veien med utadvendte og hyggelige folk.

Den 11 timers lange flyturen fra London til LA gikk relativt fort, dette med både filmer og søvn som tidsfordriv. Da vi ankom LA, ble vi møtt av noen frivillige AFS representanter som hjalp oss med bagasjen. Deretter ble vi fraktet i buss til hotellet i LA, der en stor gjeng med utvekslingsstudenter fra hele verden møtte oss. Flere og flere vennskap med folk fra alle mulige land blir stifta, og det er spennende å bli kjent med helt andre kulturer enn sin egen.

I dag tok vi fly fra LA til Phoenix og det var hele 42 grader i skyggen! Klimaet er tørt, det er palmetrær og kaktuser overalt, og heldigvis er det ikke høy luftfuktighet, som er veldig digg! gjør varmen mye mer utholdelig!

Her på hotellet i Phoenix er det utvekslingsstudenter fra blant annet Italia, Sverige, Indonesia og Tyskland, og det har ført til mange interessante samtaler oss imellom. Jeg har blant annet blitt godt kjent med en jente fra Indonesia, som skal gå på samme skole som meg, så det er kjekt!

I morgen tidlig venter det å møte vertsfamilien for første gang - så vi er en stor gjeng som merker sommerfuglene i magen begynner å komme for fullt!

Likes

Comments

Etter 1 times søvn, noen tunge, men fine avskjeder, lange hadeklemmer og givende samtaler, sitter jeg endelig på flyet! Eller det vil si, jeg sitter på første fly av tre. Dette kommer til å bli en lang reisedag med masse venting - allerede 6 timer venting i London når vi ankommer. Heldigvis har jeg et godt reisefølge, vi er 5 jenter som reiser sammen helt til LA, så det er veldig hyggelig!
Videre fra London går turen til LA, og deretter fra LA til Phoenix! I Phoenix skal jeg på en AFS camp med utvekslingsstudenter fra hele verden. Der skal jeg være et par dager, før turen går videre til vertsfamilien! Det er rart, men samtidig innmari spennende å tenke på at jeg skal bo med en annen familie i et helt år! Nye vaner, tradisjoner og rutiner blir det garantert, og det gleder jeg meg bare til! Familien virker helt supre, så det kan ikke bli annet enn bra!

Jeg merker at det enda ikke har gått helt opp for meg at jeg skal være borte fra Norge i et helt år. Borte fra alt av venner og familie. Borte fra alt det kjente, der jeg går inn i det ukjente. Når det gjelder tiden som ligger foran, vet jeg ikke hva som venter - og det er spennende! Det eneste jeg vet, er at alt er ukjent, og at ingenting blir likt som det jeg er vandt til her i Norge. Familien min, landet jeg bor i, vennene jeg henger med, byen, kulturen, naturen, skolen, miljøet, nærområdet, og til og med menneskene er annerledes! Ja, når alt kommer til alt er det ingenting som er kjent. Alt er ukjent, og det er nettopp det som er og blir spennende!

Dette året kommer til å bli et år for seg selv. Et eventyr jeg skal begi meg ut på. Jeg starter på et nytt kapittel i livet, på et helt annet sted enn det jeg alltid har gjort. Jeg er innstilt på at året ikke bare kommer til å være en dans på roser. Hjemlengsel og tøffe tider vil jeg nok møte, men Gud går med meg i det - og det er nettopp der min styrke ligger!

Når alt kommer til alt, er jeg bare skikkelig spent på hva de neste dagene, ukene og månedene bringer!Likes

Comments