Wow, for en Gud vi har folkens! Jeg vet virkelig ikke hvor jeg skal starte. Det er bare så rått å se hvordan Gud viser seg i hverdagen til de som velger å følge han. Det er rått å se hvordan Gud berører mennesker i hverdagen min - hver eneste dag.

Nå for tiden har jeg nytt og nyter livet maksimalt. Året fortsetter å gå over alle forventninger. Hver eneste dag er som å leve i en Amerikansk film, med gode mennesker rundt meg og masse nye opplevelser hver eneste dag. Jegtrodde ikke det skulle være mulig å nyte livet så mye som jeg har gjort for tiden. Det er så innmari kult å være vitne til den gleden Gud gir. Ja, for det er han som gir meg denne gleden. Det handler ikke om at jeg befinner meg i store Amerika, det handler om relasjonene og menneskene jeg omgir meg med. Det er de som gir meg glede! Denne gleden jeg snakker om, handler ikke om hvor på jorda du befinner deg eller hvilke omstendigheter du omgir deg med. Denne gleden er en dypere glede du kan få til tross for hvor i livet du er, og til tross for hvilken plass på kloden du befinner deg.

I går kveld følte jeg meg litt ensom, en følelse jeg vet alle kjenner på innimellom. Det er jo aldri noe godt å føle seg ensom, men Gud minnet meg på at jeg ikke trenger å føle meg ensom, fordi han går med meg og er trofast. Til tross for ensomheten, ble plutselig dagen i dag, og spesielt kvelden i kveld, til en av de beste hittill. Dagen var fullstappet, og den startet på en aldri så liten julemusikal, i Scottsdale, Arizonas Bevery Hills. Alt fra profesjonelle orkestre, skuespillere og sangere, og sinnsykt lysshow.

Deretter gikk turen videre til skolen. Ja, du hørte riktig, skolen på en lørdag! Der hadde vi nemlig noe som heter "Winter Fest". Alle musikklassene på skolen fremførte, og det var alt fra klessalg, leker, mat, kiosk, auksjon og sosialt i skolegården. Det var stekende sol, masse folk i alle aldre, og god stemning. Jeg fremførte 3 sanger med gitarklassen min som var en gøy opplevelse.

Ellers tok jeg meg i dag en sykkeltur til Downtown, der jeg satt helt alene på en coffeshop. Liker å bruke litt tid for meg selv, til å bare være. Være tilstede i livet. Ikke gjøre noe spesielt, men bare leve. Ja, man trenger ikke alltid å gjøre så mye. Noen ganger er det nok å bare være tilstede der man er. Det er i alle fall det jeg erfarer selv; at tid for meg selv der jeg bare er, er noe av den mest verdifulle tiden i en ellers så hektisk hverdag.

​ I kveld dro jeg ut med en tre amerikanske venninner på noe som heter "Open Mic". Der kan hvem som helst melde seg på og fremføre 2 valgfrie låter. Det var mange dyktige folk der, og virkelig verdt turen! Kvelden ble til litt av en suksess, nettopp på grunn av folkene jeg omgav meg med. De jentene jeg dro med, er nok de hyggeligste amerikanerne jeg har møtt så langt i løpet av dette året, og vi hadde det bare så gøy sammen. Synes det er vittig å se hvor mye relasjonene i livet har å si for utfallet av livet. Relasjoner er noe vittig ja. Sunne og gode relasjoner er undervurdert. Når alt kommer til alt, er det ikke det faktum at jeg bor i USA som gjør at jeg har det så godt. Det er de menneskene jeg omgir meg med som er årsaken. Jeg har så ofte tenkt på hvordan dette året hadde sett ut, uten gode venner og familie. Totalt annerledes. Det er de menneskene jeg omgir meg med som har mest å si for hvordan livet mitt ser ut, og jeg takker Gud for relasjonene i livet mitt.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

I går dro jeg til Downtown Phoenix for å gi mat til de hjemløse for første gang. Det er hele 60.000 hjemløse mennesker i kun Phoenix by, så med andre ord helt crazy mange. Med tanke på at Arizona er Amerikas varmeste stat, kommer en del av de hjemløse hit kun om vinteren for å klare å overleve, og deretter reiser de tilbake til dit de kom fra når sommeren nærmer seg. Til tross for at det er så mange hjemløse her, møtte vi overraskende få i går da vi gikk rundt i byen. Men uansett så ble det en veldig givende tur der vi fikk mange gode samtaler med noen av de hjemløse i byen.

Vi gikk blant annet forbi en sovende mann og det eneste han eide var en genser, et skateboard og en ødelagt gitar. Han hadde maur og insekt krypende over seg imens han lå der og sov. Det var rart å være vitne til - og spesielt det å tenke på at noen mennesker eier rett og slett ingenting.

En time senere, møtte vi på en 65 år gammel mann ved en togstasjon. Han vinket til oss med et stort og bredt smil, der han satt med en liten hund og en barnevogn stappet full av tepper. Samtalen vi hadde med han er nok en av de mest interessante samtalene jeg har hatt på lenge. Du kunne se at han bare elsket livet sitt og og han strålte godhet tvers igjennom. Han fortalte oss om hvordan han finner en mening i livet ved å få folk til å smile. Han snakker med de han møter og får øyekontakt med de menneske om går forbi han, slik at menneskene kan føle seg sett og elsket. Hver dag snakker han med folk, både hjemløse og ikke hjemløse, og gjør det han kan for å gjøre dagens deres bedre.

Han fortalte oss at han prøver å kun fokusere på det positive i livet: "without a positive mindset, you have got nothing". Jeg tror det er så mye sannhet i akkurat det. Ja, uten et positivt tankesett har du rett og slett ingenting. Hvordan skal du komme deg igjennom livet med et ødelagt tankesett? Han er et levende eksempel på hvor viktig det er med det rette tankesettet. Selv om det på avstand så ut som han hadde ingenting, hadde han mer enn det veldig mange av oss har. Han hadde en positiv sjel, kropp og sinn, som nettopp førte til et godt og meningsfylt liv.

Ellers er jula i full gang her i USA! Juletrærne og husene er pynta, imens hagene er dekorert med det som er av baby-Jesus, engler og nisser. Folk teller ned til jul og ferie, imens jeg merker at det er vanskelig å få julestemning når det er full sol, 30 grader og shorts-vær hver eneste dag. Men forhåpentligvis kommer nok julestemningen snart!

​I dag var jeg på et AFS Christmas party med utvekslingsstudenter fra hele verden. Alt fra Japan til Makedonia, til Sverige, til Frankrike, til Indonesia. Ja, mange land var representert! 

Likes

Comments

Denne uka har jeg hatt en aldri så liten ferie igjen. Det har nemlig vært Thanksgiving. Thanksgiving var som forutsett: masse mat, sosialt og en liten runde på hva vi var takknemlige for. Det var gøy å få møtt enda flere familiemedlemmer og bli bedre kjent med mer familie.

Thankgiving er ansett som en av de største nasjonaldagene her i Amerika, og en av de dagene der amerikanere spiser mest mat. Vi hadde masse, masse, masse mat selvfølgelig. Og ikke minst, ekstremt masse pai. Vi hadde så mye mat at vi måtte dra til naboen og låne ovnen der.

Noe som har fått meg til å reflektere denne ferien er ordet takknemlighet og hva det innebærer å være takknemlig. For meg betyr det å være takknemlig å oppriktig sette pris på det man har, enten det er smått eller stort. Være fornøyd med der man er i livet, og strekke seg etter det som ligger foran. Jeg tror at takknemlighet ikke bare er et konsept det er viktig å huske på, jeg tror at takknemlighet er en livsstil - noe det er verdt å jage etter hver eneste dag. Av erfaring vet jeg at takknemlighet er noe som har påvirket livet mitt så mye, dette til det bedre. Hvordan kan du få et positivt liv, dersom tankesettet ditt er negativt?

Denne ferien har også fått meg til å tenke mer på hva takknemlighet faktisk betyr i mitt eget liv. I en hektisk hverdag er det så lett å glemme å være takknemlig for det man har og fokusere på det man ikke har. Jeg tror en takknemlig holding i hver eneste situasjon vil forandre hverdagen din, ja, livet ditt. Og jeg tror at takknemlighet fører til at vår nærhet i relasjonen med andre mennesker øker.

På torsdag dro samtalegruppa mi i ungdomsarbeidet ut på det vi kaller friendsgiving. Vi dro på restaurant, spiste og var sosiale sammen, noe som var veldig hyggelig.

Jeg var også med på noe som heter Turket Trot før thanksgiving på lørdag. Det er et løp der hvem som helst kan melde seg på, og i år var det hele 3000 påmeldte! Jeg har aldri i hele mitt liv løpt et løp med å mange mennesker. Løpet var i byen, gatene var stengt av og politi passet på hele veien. Varmt var det, men veldig moro også! Til tross for at mye av løpet innebar å løpe i et tog med fullt av mennesker overalt, var det et av de gøyeste løpene jeg har løpt i hele mitt liv. Hele familien min var påmeldt, så det var fint at vi kunne gjøre en slik aktivitet sammen som familie. 

Før løpet hadde de leid inn en profesjonell sanger som sang nasjonalsangen, noe jeg synes var veldig interessant å se. I tillegg til dette hadde de også "the pledge of allegiance", løftet man sier til det amerikanske flagget. Jeg synes det er så interessant å se hvor mye amerika verdsetter nasjonalfølelsen altså.

Ellers var det Black Friday denne helga, noe som er en big deal her i USA. Folk står opp midt på natta, drar til shoppingsenteret og er der i timesvis. Gracie, hun ene søstra mi, sto opp kl. 5 for å få med seg de beste tilbudene. Shoppingsenterene er stappet av folk overalt og det er helt kaos i gatene.

Denne helga dro familien og jeg til en skytebane i ørkenen. Der øvde vi oss på å skyte på leirduer med shotguns, noe som var veldig gøy å prøve!

Likes

Comments

Nok en hektisk uke er over, og nok en uke har allerede startet for fullt!

Denne helga starta jeg på fjellet, der jeg var med på min første ordentlige fjelltur her i USA - noe som ble til en suksess. Jeg dro med skoleklubben jeg er med i som heter "outdoor club", og vi var kanskje 30 elever som reiste sammen, både sophmores, juniors og seniors.

Fjellturen var noen timer lang og på toppen var det fantastisk utsikt over hele Phoenix. I og med at det fortsatt er supervarmt her i Arizona, står det enten mellom å stå opp tidlig for så og dra på tur, eller dra ut på kvelden for å ikke bli dehydrert. Vi endte opp med å dra ut på kvelden, og da vi kom ned igjen var det allerede bekmørkt, så vi måtte bruke hodelykter for å klare å se.

Ikke bare var det en fjelltur, men sosialt var det også! Da vi var ferdige å gå, fyrte vi opp bålet med både smores og allsang.

Noen av elevene ble igjen for å campe etter turen. Der hadde en av mødrene dekorert teltet sitt med den sykeste dekoren jeg noen gang har sett. Teltet rommet muligens to-tre personer, og hun hadde alt fra pult, lysekroner, fake lysestaker på de fine merke-nattbordene, hotellseng, og for ikke å glemme - hun hadde tatt med seg klesskapet sitt der hun hadde alt fra sminkesaker til klær. Dette for kun en natt. Jeg har aldri sett noe lignende i hele mitt liv, så det var litt av et syn. Tenk å ta med seg alt det styret, dette kun for noen timer søvn. Amerikanere kan helt klart være det vi kaller "extra" altså. Men som hun sa "that´s how you enjoy camping". Kanskje hun har litt rett i det, eller?

På lørdag dro vi en gjeng fra AFS, utvekslingorganisasjonen vår, på et opplegg hos noen indianere i ørkenen. Der fikk vi både omvisning i et museum, dans fra unge indianer-jenter, vi fikk smakt på de innfødtes tradisjonelle mat, og ikke minst - ridd hest midt i ørkenen. Da vi red var vi vitne til både en liten tornado og cayoter rundt oss. Jeg fikk utveksla en samtale med en av indianerne der, noe som var veldig interessant.

Ellers har det denne uka vært en spesiell uke på skolen, det har vært anti-bullying uke. Alt fra profesjonelle motivational speakers, sang fra ulike kor, til forsamlinger og aktiviteter på skolen gjorde at uken gikk fort. Junior high og high school hadde også lunsj sammen hele uka, for å skape en følelse av enhet.

Desto lenger jeg er her i USA og opplever amerikansk hverdag, desto mer ser jeg hvor ulik skoledagene er. Ja, ikke minst, hverdagslivet her er. I går fikk plutselig vertsfaren min øye på noen cayoter i hagen, så han måtte kjappe seg og finne frem noen gevær for å drepe dyrene. Cayoter er jo veldig farlige dyr som kan finne på å angripe det de får øye på. I dette tilfelle var det kyllingene våre som sto i fare for å bli drept. Heldigvis ble cayotene skremt bort så vertsfaren min kunne puste letta ut.

Ellers var vi kun 3 elever i klassen store deler av fredagen, på grunn av at de fleste elevene måtte ta en test. Vi brukte hele dagen på å spille kort, kahoot og spise godteri som lærerna ga oss. Dette er også helt klart noe som er veldig ulikt skolehverdagen i Norge: lærerne her gir oss alt fra donuts til godteri minst en gang i uka. I tillegg til dette, spiser store deler av elevene latterlige usunne og store frokoster om morgenen. Nei, ikke bare en frokost, men to-tre.

​I morgen har vi noe som heter Fieldtrip, der hver eneste klasse hjelper til på et eller annet område i lokalmiljøet. Jeg skal hjelpe til i en dyrepark og lede en gruppe med småbarn, noe jeg tror kan bli veldig gøy.

For ikke å glemme: denne uka er det Thanksgiving! Vi får både onsdag, torsdag og fredag fri fra skolen. Det blir moro å oppleve min første amerikanske Thanksgiving! Ellers er juletreet satt opp, julepynten tatt ut, julesangene spilles på radioen og jula nærmer seg med store skritt! 

Likes

Comments

Nok en uke er over, og nok en uke har igjen gått over alle forventinger. Hver dag opplever jeg noe nytt, og får være vitne til noe jeg ikke har vært vitne til før. Det er skikkelig moro, og jeg merker at jeg vokser så mye på så mange ulike områder i livet hver eneste dag som går!

På fredag var det Veteran´s day, der alle elever har fri fra skolen. Dette for å hylle soldater som har omkommet i krig. Må si det gjorde seg med en ekstra dag fri!

I går var jeg i mitt første amerikanske bryllup, noe som var kjempe kjekt! Det var akkurat sånn man ser på amerikansk film. Bryllupet var et utendørs bryllup med moderne pop-sanger, dans, taler, musikk, og liv og røre hele kvelden. For ikke å glemme den gode maten! Bruden var helt nydelig og det var skikkelig fint pyntet ute med både lys og kreativ dekorering overalt. Om kun noen måneder skal vi hoste et bryllup i vår egen hage, så vertsmor og jeg gikk rundt å knipset bilder hele kvelden for å få inspirasjon til vi skal stelle i stand vårt eget bryllup her hjemme!

Før bryllupet i går, dro Bella, vertsmor og jeg til et pensjonist community. Der har besteforeldrene våre en leilighet som vi lånte. Vi spilte blant annet noe som heter "pickle ball", et tennis lignende spill og benyttet oss av bassengene der. Det er et av de fineste stedene jeg har vært i Arizona så langt. Et relativt rolig strøk med fullt av pensjonister som nyter livet i Arizona. Plassen er kun befolket nå om vinteren, fordi det er da alle pensjonistene flytter ut hit for å få sommer året rundt. Med fjellene i bakgrunn, stekende sol og 39 varmegrader ble det fort en deilig dag!

Ellers har denne skoleuka bestått av alt fra bakesalg for cooking club, til talentshow og ulike andre aktiviteter. Det er alltid mye som skjer på skolen, masse aktiviteter å være en del av, og aldri tid for å kjede seg. Lærere spør meg stadig om norsk kultur og språk. I en av musikktimene forrige uke, lærte jeg musikklæreren norsk og de norske bokstavene. Ellers er det selvfølgelig mange interessante elever på skolen fortsatt, i mattetimen for eksempel, sitter jeg ved siden av en gutt som ser på livesending av en hundekennel i stedet for å jobbe med matteoppgavene han får tildelt. Mange morsomme elementer i skolehverdagen, det er i alle fall helt sikkert!

På fredag dro vertsmor, Bella og jeg til Downtown Scottsdale. Scottsdale er så og si Arizonas Beverly Hills. Der var gatene allerede pyntet fint med fullt av julelys hengende, og alle restaurantene var godt befolket til tross for at det var tidlig på kvelden. Apropos jul så har en del av radiostasjonene her har allerede startet å spille julesanger. Med andre ord, starter juletiden i USA veldig tidlig!

​ I dag dro søstrene mine og jeg til en coffeeshop for å gjøre lekser. Der var det både live musikk, og så mange inspirerende mennesker rundt oss. Vi satt der for en god stund, men jeg ble bare sittende å stirre på menneskene vi omgav oss med. Merker det er utrolig hvor mye inspirasjon man kan få medmenneskene sine altså.

Likes

Comments

Denne uka har det vært Halloween uke her i USA. Med dekorering både i huset og utenfor huset, utkledninger og masse godteri, kan jeg ikke si meg mer ferdig med Halloween.

Det var litt av en opplevelse å være vitne til min første amerikanske Halloween. Ikke bare var det amerikansk, men det var akkurat sånn man ser på film. Familien min og jeg dro ut på knask eller knep hos noen venner, der jeg ble med de små barna i gatene. Vi gikk hus til hus, og alle hadde klart store skåler med godteri der man kunne ta så mye man ville. Mange hadde satt seg godt til rette i oppkjørselen sin med både ute-kino og bål, imens de selvfølgelig ikke lagde noe annet enn god gammeldags smores. Det var fullt av unger overalt i gatene til tross for at det var sent på kvelden. Alt fra oppblåsbar dinosaur til onepiece kukostyme var det å se. Da vi var ferdige med å gå, hadde vi så mye godteri at det fylte hele trampolina vår. Jeg vedder på at det minst tar et halvt år før vi klarer å spise opp alt. Heldigvis tar de fleste tannlegene her borte i mot godteri i bytte for penger, så det er definitivt planen vår.

​​​​Vi dro også ut på en mexikansk restaurant der det var kun 3 dollar for et måltid, dersom du kledde deg ut. Selvfølgelig benyttet vi oss av tilbudet, og dro ut og spiste! 

Under Halloween i USA er det også noe som heter Boo. Det går hovedsakelig ut på at en nabo legger en god del godteri og et brev utenfor døra til en annen nabo, og du må fortsette den samme trenden med å gi godteri og et brev til en annen nabo. Dette fortsetter helt til alle naboene har blitt "Booed".

Ellers var jeg på min første konsert her i USA på torsdag. Bandet vi dro på konsert med heter LANY og er et populært amerikansk alternativt band. De var dødsflinke live, noe som gjorde at konserten ble skikkelig gøy. Ikke bare var vi på konsert med LANY, men da vi ankom konsertlokalet var det ingen andre enn norske Dagny som var åpningsartisten! Personlig synes jeg hun nesten var bedre enn bandet, og de som ville fikk muligheten til å snakke med henne etterpå.

På fredag var jeg på en amerikansk fotballkamp, noe som var skikkelig moro! Jeg dro med en vennefamilie, der faren har vært profesjonell fotballspiller. Han fikk oss inn på VIP plasser, og det var gøy å endelig oppleve min første ordentlige amerikanske fotballkamp. Det er helt klart et annerledes syn å se spillerne takle hverandre og være så aggressive mot hverandre sammenlignet med vanlig fotball.

Ellers har denne helga bestått av shopping, brunch med en venninne, bursdag, filmkveld og avslapping. Det er sykt hvor billig mye av klærna og skoa her er. Denne helga kjøpte jeg to jakker og fire gensere i god kvalitet, for 160 kroner til sammen. Det er nesten ikke til å tro. Er jo selvfølgelig ikke alle butikkene som er så billige, men om du leter, ja, da finner du altså!

Ellers er jeg nå ladet opp for en ny skoleuke og gira for å se hva nytt denne uka bringer!

Likes

Comments

I går var jeg med på min aller første Homecoming, noe som ikke ble annet enn kjempe velykket. Dagen var som en typisk amerikansk Hollywood film. Jeg ble plukket opp av daten min her hjemme, og deretter dro vi til en liten innsjø sammen med gruppa vår, og ble tatt profesjonelle bilder av. Da vi hadde tatt bildene dro vi videre til en fancy restaurant og spiste en ordentlig god middag sammen. Gruppa vår besto av litt over 20 ungdommer, så med andre ord måtte vi ha et langt langbord for å få plass til alle rundt bordet. Daten min og jeg ble plukket opp i en en fancy Tesla med privatsjåfør etter middagen og deretter starta partyet for fullt. Vi dansa hele kvelden til vi alle var svette som bare det. Og for ikke å glemme var den obligatoriske slowdancingen selvfølgelig også med!
Da dansen var ferdig dro senoriene videre til et afterparty. Der fortsatte dansinga og den topp stemninga store deler av natta. Huset afterpartyet var i, var helt innmari stort. Tror jeg aldri har vært i et større hus før i hele mitt liv! Store lyskroner, svære lydanlegg, egen golfbane og svømmebasseng med vannsklier, var bare litt av det tomta inneholdt. Var nesten så jeg fikk lyst til å dra på en oppdagelsesferd inni huset. Det var litt av en opplevelse!
Ellers hadde vi som skole noe som heter Breadbowl på fredag. Der spilte seniorene amerikansk fotball mot juniorene. Det var både gutter og jenter med på teamet, og jeg var så heldig å få muligheten til å spille. Det var utrolig moro å være en del av, og en skikkelig amerikansk opplevelse helt klart! På Breadbowl annonserte de også Homecomingdronningen og kongen som var valgt av elevene på trinnet.
På fredag jobbet jeg frivillig på en korfestival i stedet for å være på skolen, noe som var veldig gøy! Jeg fikk være backstage og høre på korene synge, samtidig som jeg fikk være sosial med de andre elevene der. Helt greit å skippe skolen da!
Denne uka hadde vi også et AFS møte med de andre utvekslingsstudentene, der vi blant annet hadde gresskarutskjæring og Halloween dekorering - virkelig en amerikansk opplevelse det også!

Likes

Comments

Disse siste dagene har jeg stått opp om morgenen, lagt meg om kvelden og levd livet med et så takknemlig hjerte, sinn sjel og kropp. Jeg er så takknemlig for hver eneste dag som går og livet jeg lever med Jesus. I går var jeg på en tur for meg selv for å bare koble litt av. Jeg gikk til en av parkene i nærheten og det var bare så fint. Sola sto høyt på himmelen, ingen skyer, fine høstfarger, glade folk, og en Gud som er og forblir kun god. Jeg satt meg ned i gresset ved det ene vannet i parken, bare kikket på alle menneskene og livet som skjedde rundt meg. Det var så fantastisk. Jeg kunne kjenne Guds nærvær så sterkt. Det fikk meg bare til å tenke. Hva hvis jeg ikke hadde bestemt meg for å dra på dette utvekslingsåret. Så annerledes livet mitt hadde sett ut. Det er helt sykt å tenke på. Og jeg har jo bare vært her litt over to måneder og livet mitt har allerede forandret seg så mye. Nye relasjoner, en ny ekstra familie, et nytt hjem, ny hverdag, ja alt er bare nytt. Ikke bare er det annerledes, men så godt. Det er så godt alt som har skjedd meg. Det er så fantastisk. Hvor annerledes hadde ikke livet mitt sett ut dersom jeg ikke hadde dratt på dette utvekslingsåret.
Noe annet som gikk opp for meg i går, var at dette virkelig er plassen Gud har ment meg til å være. Da jeg for snart et år siden var i tenkeboksen om jeg skulle dra på utveksling eller ikke, fikk jeg så mange bønnesvar på at det var dette jeg skulle gjøre. Jeg sto fast på det jeg opplevde Gud sa gang på gang, nemlig at jeg skulle dra, men samtidig var det så mange krefter som kjempet imot at jeg skulle dra. I går gikk det bare opp for meg. Det er ingenting i denne verden som kan ødelegge Guds plan for ditt liv. Gud har en plan for ditt liv og verken mennesker eller noe annet i denne verden kan ødelegge Hans plan. Selv om det var mye som prøvde å stoppe meg fra å dra og en del problemer som dukket opp underveis i prosessen, hadde Gud alltid kontroll. Han visste hva han gjorde og ville at jeg skulle stole på han. Jeg tror at Gud har skapt deg med en hensikt og jeg tror han ikke bare har en hensikt med mitt liv, men med ditt. Til tross for hvor du befinner deg i livet, vil Han bruke deg.
Denne helga har jeg hatt en skikkelig langhelg, med fri på fredag, noe som var veldig digg. Begge søstrene mine tok ut visdomstenna sine på fredag, og vi overtalte vertsmor til å la meg være med dem. Jeg ble hovedsakelig med for å filme reaksjonene deres etter de hadde fått tenna fjerna. Her i USA blir de så og si dopa ned for å få fjernet tenna, så det var litt av en opplevelse å være vitne til! Det var som om de var fulle på alkohol, bare ti ganger verre. Jeg hadde forberedt en del spørsmål på forhånd og filmet de da jeg stilte spørsmålene. Tror jeg aldri har fått så mange interessante svar på spørsmål jeg har stilt noen gang. Vertsforeldrene mine og jeg hadde latterkrampe hele tiden på grunn av de rare svarene vi fikk. Med andre ord var de totalt borte mentalt! De begge to har nå i flere dager gått rundt og sett ut som hamstre, dette på grunn av de store opphovningene i ansiktene deres.
Denne uka før Homecoming er det noe som heter "spirit week" på skolen. I løpet av uka feirer både elevene og lærerne sin stolthet over skolen ved å for eksempel delta i aktiviteter relatert til skolens sportslag eller delta i ulike konkurranser. Skolen vår har blant annet et spesifikt tema for hver dag der vi skal kle oss ut i stedet for å bruke skoleuniformene våre. I dag var det pyjamas dag, følgende av temaene wilderness, space og favorite "meme".

Likes

Comments

Her sitter jeg med hodet fullt av tanker. Tanker av glede, men samtidig litt tristhet. Glede over å ha gjort en forskjell i noens liv. Tristhet over at det finnes mennesker som ikke har et sted å bo. Mennesker som lever i søppel. Mennesker som ikke har husly. Jeg er så glad for at vi som medmennesker kan strekke ut en hånd for de som trenger det. Gjøre en forskjell.

Denne ferien har virkelig vært en annerledes ferie. En utrolig givende ferie fylt av mange nye inntrykk og opplevelser. Det har ikke bare vært en avslappende ferie, men også veldig slitsom og fysisk utmattende. Men til tross for den fysisk slitne parten, er helt klart denne ferien en av de feriene der jeg sitter igjen med mest mentalt. Nye opplevelser som åpner opp øynene mine på en helt ny måte helt klart.

Vi reiste til Mexico på torsdag og ble til søndag. Det var kun 4 timers lang biltur, noe som var veldig praktisk. Årsaken til turen var som nevnt tidligere å bygge et hus til en fattig familie som ikke hadde mulighet til å skaffe et hus på egenhånd. Vi var omtrent 6 familier som reise sammen, som gjorde at vi totalt var rundt 30 til sammen.

Da vi ankom Rocky Point i Mexico, satt vi opp teltene, for deretter å dra videre til downtown for å spise middag. Ikke bare dro vi til downtown, fremkomstmiddelet var ikke noe annet enn en truck der vi som ungdommer satt bak. Der satt vi uten setebelter, i friluft, imens trafikken stormet rundt oss, og bare nøt det.

Vi hadde samme morgenrutine hver dag med en meksikansk frokost som lokalfolkene i området lagde for oss, etterfulgt av en andakt og litt lovsang. Deretter lagde vi våre peanut butter jelly sandwich til lunsj, for å få inn litt amerikansk mat i måltidene våre. Videre dro vi til arbeidsområdet vårt. Arbeidsdagene var lange, fra 8 om morgenen til ca 4 på dagen - med andre ord var kroppene våre godt svette og klare for en lang og god dusj etter hver arbeidsdag. Alt fra blanding av sement, kutting av tre, spikring og saging gjorde at vi ble rimelig utmattet.

Den første dagen hadde vi en fest for familien der vi blant annet hadde en piñata noe som var veldig gøy. Barna slo og slo på figuren, og til slutt falt det endelig ut både frukt og godteri.

​ Den siste kvelden vår i Mexico ble gruppa vår invitert av pastorene i lokal kirken på middag. Der fikk en typisk amerikansk middag med chips og pølser. Dette etterfulgt av en jazzkonsert med kafé. Pengene gikk til å sponse de meksikanske arbeidere sin misjonstur til Brasil. Det var fullt av meksikanske folk der og jeg fikk snakka med en del av de meksikanske ungdommene. Det var gøy at spansken min endelig kom til nytte og moro å prøve å kommunisere med de meksikanske ungdommene som kunne null engelsk, kun spansk.

Siste dagen la vi på det andre laget av stucco og fullførste huset slik at det var fint og polert til at familien kunne flytte inn. Både venner, familie og alle arbeiderne ble stappet inn i huset for så å være vitne til en dedikasjons seremoni der pastorene ba for familien. Det var også nattverd og mulighet for å gi en liten tale til familien. Noe av det mest rørende ved hele turen var å se reaksjonen til familien da de sto godt plassert inni det nye huset sitt. Det er så fantastisk å være vitne til en så stor livsforvandlende hendelse i noens liv. Det er rart å tenke på at de en gang var uten hus og nå har et sted å bo takket være at en gruppe mennesker satt av noen dager av ferien sin til å hjelpe til!

Likes

Comments

Nå er fall break endelig fullt i gang og mange planer ligger fortsatt foran. En etterlengta ferie, det er helt sikkert! Denne helga har jeg vært på hotellweekend med familien, noe som var veldig deilig. Hotellfrokost, basseng, sosialt og film om kvelden gjorde helt klart helga. Vi var i en by som heter Flagstaff, 3 timer nord for Gilbert. I Flagstaff var det utrolig kaldt og veldig likt Norge når det kom til både natur og klima. Den første natta var det faktisk kaldere enn det det var i Norge. Det var kun 3 grader, da det var 5 grader i Norge! I og med at jeg ikke får de obligatoriske fine fjellturene i Norge nå om høsten, var det digg å komme til et strøk litt likt hjemlandet. Når alt kom til alt føltes det litt som å være i Norge. Jeg har jo ikke sett en skog på hele to måneder, så det var noe jeg absolutt gledet meg til. Sånn er livet som beboer i ørkenen med kun kaktuser og palmetrær. Det var fint å se de tydelige høstfargene på trærne og i gatene.

På søndag var vi på tur og gikk opp til Humphrey’s Peak - høyeste fjelltoppen i hele Arizona! Vi tok stolheisen et stykke opp og gikk resten. Det var litt av en utsikt fra toppen, og gøy å se et overblikk over store deler av Arizona. På veien opp så vi faktisk snø. Stolheisen er noe av det kaldeste jeg har opplevd, vi hadde på oss alt for lite klær og måtte sitte tett i tett for å ikke fryse oss i hjel. På toppen var Arizonas høyeste toalett godt plassert, med litt av en utsikt for å være et toalett.

Siste dagen dro vi på en omvisning i byen, der vi ble fortalt myter om historiske hjemsøkte bygninger. Vi dro innom både bibliotek, hotell og parker, og hørte på disse mytene om de hjemsøkte strøkene. Var nesten litt skummelt!

På veien opp til Flagstaff dro vi innom en McDonalds for å kjøpe is. Den var plassert midt i ørkenen, og noe jeg la merke til er at det er så interessant å se alle de ulike menneskene som drar innom fast food sjapper som det. Så mange mennesker som kjøper mat der har problemer med å gå ordentlig fordi de er så store, imens andre mennesker igjen vratler som pingviner.

Ellers var siste skoledag på fredag helt klart den beste skoledagen så langt! Skoledagen varte til kun 11.30 og det var kun sosialt, spill, lek og godteri dagen lang! Veldig veldig moro!

​ Nå venter Mexico tur om kun en dag, der vi både får tid til litt beach og samtidig bygge hus for fattige familier. Det blir spennende!

Likes

Comments