RobbieDrömmar och mål jag vill uppfylla med Robbie 2018


• Åka till en terrängbana och hoppa.
• Åka på meeting.
• Rida felfria och stabila rundor i 1m.
• Debuterna 110.
• Rida ett dressyrprogram (i rätt gångart på rätt ställe, rak och lugn häst)
• Åka på kurs & träna för Lotta Björe.
• Stärka Robbie både med kondition och muskler.
• Hålla han skadefri och frisk.
• Ha så jävla roligt tillsammans!!

En annan dröm jag har är att tävla utomlands, kanske lite tight att uppfylla det nästa år men hade varit så häftigt att åka iväg i 3-4 veckor och tävla i ett annat land. Vilket äventyr!
Innan det blir aktuellt måste jag komma upp lite i klasserna, spara väldigt mycket pengar och semester. Efter det är det kanske inte omöjligt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

God kväll!

Första dagen på en ny vecka leder mot sitt slut. Jag har vart ledig idag vilket såklart varit skönt. Dock känns det som om jag inte fått jättemycket vettigt gjort men inte heller "hunnit" vila upp mig.

Släppte ut hästarna och fixade stallet imorse. Sen blev det till att städa och sorterat lite kläder. Är det något jag har mycket av är det fasen jackor. Både stall och vardagsjackor.
Nu när jag snart flyttar in i mitt nya hus vill jag att allt ska vara rentvättat och fräscht så tänkte det är lika bra att börja lite smått.

Hugo och jag fick en idé om att vi skulle åka in till Norrköping, käka och kolla på fotboll som "vanliga människor" men efter att försökt få ihop en plan till det i nästan en timma gav vi upp och drog på ridbyxorna istället. Hugo åkte iväg och höll träningar och jag klippte min katt Fiona som fäller något fruktansvärt just nu och får jättemycket tovor.

När Hugo kom hem igen gjorde jag iordning Robbie och han Britta så lasta vi in dom i lilla lastbilen och åkte till Ödebyskogen och red en mysig runda i det fina höstvädret och avslutade med att klättra några gånger i sandbackarna.

Hemma blev det lite fix och gos i stallet innan middag med familjen.

Ikväll har jag kvällsfodrat och fixat stallet, pratat med min fina vän som är bortrest och tagit en lång varm dusch. Imorgon är det eftermiddag/kvällsjobb på schemat. Innan det ska Robbie ridas en tur i skogen.

Härligt höstväder i skogen.

Förresten har jag bestämt mig för att det på lördag får bli en debut i 1 meter. Hoppas det går bra och att vi hinner starta några tävlingar på den höjden och det känns stabilt innan säsongen är slut.

Känns helt overkligt att jag bara för två månader sedan drömde om att kunna börja tävla igen och var så himla stolt när vi hoppa enstaka hinder på 50 cm. Nu tävlar vi, hoppar felfritt, placerar oss och ska snart debutera på den dubbla höjden!

Hoppas era drömmar också slår in, stora som små! Godnatt🌟

Likes

Comments

Hästar, Robbie, Tävling

God kväll!

Var rätt död imorse när klockan ringde efter två timmars sömn. Gick som tur var snabbt och smidigt att fixa allt och lasta. I vanlig ordning var ju Vickan med och hjälpte till så det underlättade ju såklart en hel del.

När vi kom fram till tävlingsplatsen gick jag banan. Fick stå och repetera några gånger för va lite mosig i huvudet! Last ut Robbie och red sedan fram. Han har ju varit väldigt pigg och lite mindre ridbar denna vecka och det kändes att det satt i lite även idag, han var ändå betydligt lugnare än vad han har varit hemma.
Hoppade inte så många språng utan nöjde mig med att hoppa två lite lägre på räcket, sedan två i "rätt höjd" på räcket och avsluta med ett språng på oxern. Framhoppningen var utomhus och efter allt regn som har kommit i veckan var det ju såklart lite geggit och halt så nöjde mig med dom sprången som gav en bra känsla.

Som tur är har det varit framhoppningen inomhus på de två tidigare tävlingarna vi startat för har aldrig tränat och hoppat inomhus hemma.

Robbie hoppade grundomgången lugnt och felfritt. Jag vet ju hur han kan bli när han är så pigg som han varit så försökte bara hålla honom så jämn som möjligt och se till att han inte skulle börja "hoppa" och studsa för mycket mellan hinderna.

I omhoppningen kändes det som han blev lite kvar i svängarna. Men somsagt första inomhus med mindre ytor att galoppera på blir det lätt hänt med en pigg häst.
Efter andra hindret i omhoppningen skulle jag svänga innanför en oxer, Robbie blev lite sugen på att hoppa den i stället och sög tag. Som tur var lyckades jag få undan honom och rida till rätt hinder men blev ju inte så bra i flyt i den svängen utan mer utan av "stoppsväng".
Är ändå en fantastisk känsla att ha en häst som bara letar hinder och älskar det vi gör!!
Sista hindren hoppa han bra och vi var felfria även i omhoppningen med en okej snabb tid trots den lilla incidenten och det räckte till en sjunde placering av närmare 40 starter.

Film på omhoppningen

När vi kom hem släppte jag ut Robbie i hagen, packade upp, putsade utrustningen, mockade och gjorde de övriga sysslorna.

Sängen var fantastiskt skön när jag gick och la mig för en powernap innan hästarna skulle in, Robbie borstas och hästarna få eftermiddagsmaten. Resten av eftermiddagen/kvällen har tillbringats i soffan med skönt söndagshäng, händer inte så ofta.
Snart kommer mamma & Hugo hem från tävling där Hugo och Chamie satte sista Nollan till (på rätt sätt denna gång) till SM.

Ikväll väntar familjemys och jag ska anmäla till tävlingarna i Tollstad på lördag. Inte riktigt bestämt mig om jag ska hoppa en 90 clear round eller debutera 1 meter. Ska fundera en stund till men lutar åt att det blir en debut!

Likes

Comments

Vardag

Hej hopp!

Full fart idag!
Kom hem den jobbet vid 03:30 inatt och sov till klockan 12 idag. Var skönt med ordentligt med sömn. Sen har alla minuter tillbringats i stallet med att fixa stallet, jogga ut Robbie i skogen, tvätta honom, putsat, packat och flätat Robbies man.
Dusch, äta en knäcke och nu jobb till 03 inatt.

Imorgon strax efter 07 åker vi till Rappestad.

Ha en bra lördagkväll!

Likes

Comments

Vardag

Igår var det skitväder så Robbie fick vila istället för en skritt tur i skogen. Jag tillbringade eftermiddagen och kvällen på jobbet.


Idag började jag dagen i vanlig ordning med att släppa ut hästarna. Hugo är på tävling med Bianca och Chamie så jag hade en del extra jobb att göra med flera hästar.
När jag var klar gick jag och la mig men hade så mycket tankar i huvudet så hade svårt att somna. Blev bara 30 minuters sömn innan jag var tvungen att gå upp igen och laga lite käk och äta innan Vickan kom och vi gick till stallet.
Gjorde iordning Robbie och på grund av att underlaget i paddocken just nu är både djupt och blött red jag fram i skogen innan jag hoppade några språng.
Robbie va på "humör galoppera" och det var det ända han försökte med och när han inte fick galoppera hoppade han rakt upp i luften. Killen har energi så att säga!!
Han lugna sig lite till hoppningen iaf så fick en bra känsla till söndag. Duschade honom lite snabbt, fixade utrustningen och tog in hästarna innan jag sprang till duschen och fixade mig för jobb 17 - 03.

Förhoppningvis kommer jag sova vid fyra tiden. Imorgon blir det en liten sovmorgon innan stallet ska fixas, Robbie ridas, tvättas och flätad. Sakerna ska putsas och packas innan jobb 17-03 igen. Får bli någon timmars sömn innan söndagens tävling!


Måste bara tala om för alla här vilken fantastisk vän jag har. Hon är en fantastisk människan och hjälper mig så otroligt mycket. Både en fredagkväll och lördagkväll åker hon ut till stallet och fixar med Robbie, mockar och byter täcken så jag inte ska ha dåligt samvete när jag är "fast" på jobbet. På söndag åker hon med och hjälper mig på tävlingen för tredje helgen i rad.
Alla borde ha en vän som henne ❤️

Likes

Comments

Hästar, Om mig själv , Robbie

Dags att göra en närmare presentation av Robbie eller In to you som han heter egentligen.Han är en valack född 2006 alltså 11 år och är efter Warrenstown you 2, Clover Hill.
Han är cirka 174 cm i mankhöjd men uppfattas av många som lite större då han är rätt högrest.

Jag själv importerade honom från Irland i augusti 2016 efter att lite spontant kommit på att jag skulle skaffa en häst igen. Mest för att se om jag verkligen hade fått tillbaka intresset eller om det bara va något tillfälligt efter att ha hängt runt dom större arenorna med brorsan i både Falsterbo och Varberg horse show.

Bad en tjej som hjälpt oss en del att hitta framförallt ponnysar på Irland om hon kunde hitta något bra som passade mig.
Ganska snabbt skicka hon över en suddig video från en tävling och jag ivrig som jag var bestämde att den tar vi. Mitt tålamod var ju inte på topp när resan till Sverige blev uppskjuten men tillsist var han äntligen påväg och vi mötte några dagar senare upp lastbilen från Irland i Göteborg.
OCH UT KOMMER ETT ÖK...
Vi har importerat en hel del både ponnysar och hästar från Irland så jag är fullt medveten om hur hästarna ser ut efter fler dagar på en lastbil. Trötta, smutsiga, tappat hull och muskler osv. Men när Robbie kommer ut var tanken bara "jag hoppas dom skojar nu det där är ett gammalt jävla avelsto inte den jag ska ha".
Min nyinköpta Kentuckygrimma i fårskinn gick jag och la tillbaka i bilen för inte fan sätter jag på den fina grimman på dendär hästen...
Satt och var bitter hela vägen hem från Göteborg för att min nya häst som jag varit så exalterad över att få hem var så ful och inte alls som jag föreställt mig.
Som tur är har han snyggat till sig en hel del sedan dess!! 😉

Bilderna nedan är den översta tagen samma dag som han kom hem och den undre cirka 11 månader senare.

Fick förutom hästen och passet med ett kort där det stod lycka till och att de va bra om vi behöll grimman på för han va svår att fånga i box och hage.
I början hemma hos mig var han väldigt avvaktande och man fick vara ganska snabb med att ta på grimman. Allt pyssel, gos och fix fick ske uppbunden i spolspiltan. I boxen vände han bara upp rumpan och höjde ena bakbenet. Inte för han var en elak häst men lite osäker och ville inte riktigt släppa in främlingar kändes det som.
Idag kan jag göra allt med honom i boxen. Både borsta, sadla. tränsa, byta täcken och gosa. Vilket såklart är jätteskönt både för smidighetens skull och att han inte på något sätt känner osäkerhet.

Under ryttare har han utvecklats jättemycket. Han är en väldigt het och energisk. Mycket känslig för hjälperna.
I början sänkte han mest ryggen, böjde in huvudet och sprang. Energin har han kvar nu men jobba bättre på ett sätt!

Om jag inte minns fel har Robbie gått 130-klasser på Irland. Nu har ju vi precis börjat tävla tillsammans och året ut kommer vi hålla oss på lokal nivå. Märks på Robbie att han tycker det är superkul att tävla!! Han blir mycket lugnare och får ett helt annat fokus när vi kommer till tävlingsplatsen. Han har även lugnat ner sig lite hemma efter att han börjat få hoppa regelbundet.

Det bästa med Robbie är att han är arbetsvillig, oftast vill han jobba så mycket att det blir "för mycket"!
Han är känslig, ärlig i hoppningen och skulle aldrig vara dum men mening och tillexempel slänga av än.

Det värsta är helt klart att han älskar att rulla sig och smutsa ner sig. Usch vad han älskar lera och vad jag hatar det. Haha..
Sen är han lite trälig att klippa utan lugnande men hoppas det går att jobba bort.

Jag har haft många hästar och ponnysar, tror inte ens någon annan kan mäta sig med Robbie. Man älskar sina hästar och dom är ens bästa vänner men Robbie träffar rätt på alla plan hos mig! Det är aldrig tråkig att rida honom. Bara som en sån grej att skritta ut är roligt och han ger än så fantastiskt mycket energi. Han ger mig trygghet och självförtroende i hoppningen som ingen annan tidigare gjort. Det finns alltid massvis med saker vi måste jobba på och ständigt utvecklas och med hans arbetsvilja är det rena nöjet!
Jag älskar denna häst otroligt mycket och måste nypa mig själv i armen varje dag för att förstå att han är min alldeles egna! Rätt sjuk känsla att gå runt och va avundsjuk på sig själv hela tiden?

Likes

Comments

Vardag, Hästar

Hej hopp!

Igår var jag ledig och tiden spenderades såklart i stallet.

Robbie fick få ett ordentligt pass på banan. Hugo red Britta samtidigt så han kunde ge mig lite tips.
Har jobbar mycket med att få Robbie lugn och att sänka sig. Att han ska jobba med ryggen och att gå på rakt spår. Han är ju rätt het så har varit mycket jobb bara att få han gå i rätt gångart (inte takta eller galoppera).

Men jag känner nu att vi har kommit så långt att jag kan börja ställa lite mer krav på honom och att han accepterar det någorlunda bra utan att explodera. Hugo tyckte att jag skulle jobba mer på övergångar mellan alla gångarter även om det kan vara en stor utmaning på heta hästar. Även att jag skulle rida med högre och bredare hand.
Gick bra och lyckades rida igenom honom bra alla gångarter.

Idag försökte jag mig på samma upplägg som igår men att lägga in lite upphöjda travbommar. Robbie som så fort man kortar upp tyglarna tänker galopp lugnade sig snabbt. Men efter en stund tröttnade på mina direktiv och i vänster varvet bara ville takta och försöka galoppera. Lyckades rätt snabbt rida igenom det och började trava där han jobbade på riktigt bra i cirka femton minuter sen tappa han fokus totalt och i högervarvet bara fatta galopp i varje nytt steg.
Blev riktigt trött på honom efter att han jobbat på bra igår och i början av passet. Var bara att försöka vara den med bättre tålamod vilket var svårt när jag kände stress över att jag skulle börja jobba klockan 15. Men sista delen gav han sig och jobba på bra i rätt gångart.
Han fick ett snabbbad innan jag sprang in och tog en dusch och skynda mig till jobbet.

I måndags anmälde jag mig till tävling nu i helgen. Hoppar en klass i Rappestad.

Kollat mycket på filmerna från våra tre starter jag gjort och ska på söndag försöka korta tyglarna ett par centimeter och fortsätta jobba på jämnheten, att jag inte tar tillbaka förmycket ibland så han galopperar "på stället". Målet är en felfri runda och att jag förbättrar mina små mål. Vill att allt ska va perfekt!! Sen ska vi såklart ha så jävla kul!!! Det är det allra viktigaste!!

Upplägget för resten av veckan ser ut följande-
Torsdag - Skritta ut med Vickan och Kakan som sällskap.
Fredag - Hugo är iväg och tävlar så blir ingen träning utan hoppar några språng på egen hand.
Lördag - jobba igenom han lite lätt i skogen.
Söndag - Tävling

Ha en bra fortsatt kväll!

Likes

Comments

Om mig själv

För er som inte känner mig så väl eller inte alls tänkte jag skriva en liten presentation av mig själv.

Hilda Wihlmark heter jag och är 22 år gammal och bor i Motala på en hästgård med min familj. Senare i höst kommer jag flytta in till mitt alldeles egna hus som vi bygger här på våran gård.

Min familj består av mamma, pappa och min lillebror Hugo som är 19 år. Vi har just nu åtta hästar. Även tre hundar och fyra katter.
Min bror driver eget hästföretag och har både egna tävlingshästar och "jobb hästar".

Mina intressen är vänner, familj, mina katter, musik och hästar. Vet inte dock om jag ska kalla hästdelen för intresse utan är mer som en livsstil för mig.
Jag har hållt på med hästar i hela mitt liv. När jag döptes fick jag min första häst, en femårig shettis vid namn Dahlman. Dahlman är idag tjugosju år gammal, fortfarande i mina ägor och bor här på gården. Förutom Dahlman har jag en storhäst som heter In to you men kallas för Robbie. Importerade honom från Irland för drygt ett år sedan. Han är elva år, cirka 174 cm i mankhöjd, är väldigt pigg och energisk. Nyligen har vi börjat tävla i hoppning tillsammans.
Robbie ska få en egen presentation han med.

Tog studenten för drygt tre år sedan från Vretagymnasiet där jag gick Nationell idrotts utbildning med inriktning häst.
Tyvärr tog dom tre åren lite död på mitt hästintresse så fram till förra sommaren har jag haft en paus från att ha egen häst. Passade istället på att röra lite på mig och har bland annat jobbat två säsonger i Sälen som liftvärd och varit i Skåne och jobbat på Djurambulansen.

Nu jobbar jag heltid på en statlig myndighet här i Motala. Jobbar treskift och får va med att påverka mitt schema vilket är super bra.

Nu är det dock hästar till tusen procent som gäller igen och är jätteglad att jag tog steget och köpte egen häst igen. Har nog aldrig tyckt det varit så roligt som nu!Avslutningsvis tio snabba frågor.

Dricker hälst? Cola zero. Alkoholhaltigt öl

Samlar på? Pandor. Har typ 12 gosedjurspandor..

Bästa serie? Hmm gillar vänner, new girl, OITNB, vikings, skam, syrror, 13 skäl varför, big Bang theory. Va väl några, blandad smak..

Favoritmusik? HÅKAN alla dagar i vecka!! Lyssnar en hel del på Maggio med men Håkan ligger varmast om hjärtat.

Dröm som liten? Att bli brandman

Vad spenderar jag mest pengar på? Robbie helt klart!! Allt ifrån skoning, försäkring, Vetrinär till att köpa väldigt dyr utrustning.

Rädd för? Att förlora någon jag älskar. Hemska sjukdomar, ormar.

Favorit storstad? Göteborg

Sämsta egenskap? Har ett kraftigt kontrollbehov när det kommer till min häst, han måste va ren, ha skydd ute, olika täcken inne osv... boxen ska va ren, utrustningen ska va iordning, ren och matscha osv. Tar över lite ibland så jag mår dåligt om jag tex inte hinner kvällsmocka.

Bästa egenskap? att jag är bra på att strukturera, kan oftas bjuda på mig själv

Likes

Comments

Hästar, Vardag

Hej!

Ligger i sängen och försöker hålla ögonen öppna..

Lediga måndagar är alltid skönt. Började med att släppa ut hästar och fixa åt Robbie. Åkte sedan till farmor för att fika och sen ett varv med flera stopp för att uträttade ett par ärenden. Väl hemma var det dags för lunch innan jag drog igång med storstädning av sadelkammaren. La undan sommartäcken och försökte få ett ledigt hörn till Vickan där hon ska kunna ha sina saker. Lite kvar imorgon att fixa med.

Robbie hade som vanligt lera överallt när jag tog in honom. Är nog det enda dåliga jag kan komma på med honom är just att han är en sån jäkla skitgris och ÄLSKAR att rulla sig i värsta leran.
Blev en kortare tur i skogen eftersom det började skymma, älgjakten började idag, Robbie ser ut som just en älg och jag tog på mig en mörkgrön/svart outfit... inte den bästa kombon när hungriga jägare härjar i skogarna. Så för att undvika att bli skjutna prata jag väldigt högt med Robbie men i brist på fantasin öste jag på med komplimangen till honom... Han förtjäna dom dock för han gick i en riktigt låg och avslappnad form hela tiden! Plus att jag är fortfarande som ett barn på julafton efter gårdagen.

Nu är det dags att sova, har en ledig dag till att njuta av imorgon! Blir som vanligt, stallet för hela slanten!

Godnatt

Likes

Comments

Halloj!

Ligger just nu i sängen och tinar upp efter en hel förmiddag ute i kylan.
Gick upp vid sex och fodrade, mockade, packa in allt i lastbilen och fixade allt med Robbie. Som tur var tog jag på mig ett par fula mjukisbyxor för när jag skulle tömma kärran på gödselvagnen ramla jag rakt ner i allt bajs...
Var bara gå in och klä på sig tävlingskläderna, fixa sig och göra lite matsäck. Tappade såklart min sminkväska i golvet så mitt favorit puder gick söder och kleta ut son på hela badrumsgolvet... va bara att börja dammsuga.

Tänkte att högre makter vill att denna dag ska gå åt helvete!
Lite sena rullade vi från gården till Finspång. Efter en lite felkörning kom vi fram och då var det bara snabbt ut med Robbie och fixa honom. Hoppade inte första klassen men var få starter i den så blev lite stressig till en början men vi kom snabbt i fas.

Robbie va lite som en levande bomb att rida fram men stressade inte upp sig. Han blir alltid mycket lugnare när han får börja hoppa och fokusera på en "fysisk" uppgift. Framhoppningen flöt på bra och hade en bra känsla med mig in på banan.

Hoppade grundomgången felfritt och även direkt därefter omhoppningen snabbt och felfritt. Startade i början av klassen men tiden höll hela vägen och det blev en seger för oss med fyra sekunder. Tydligt kanske att jag inte hoppat omhoppning på över fyra år så jag var rätt taggad! Haha
Tyvärr va prisutdelningen till fots så Robbie fick inte galoppera något ärevarv men vi fick fina priser och ett vinst täcke.

Var ingen idé att ställa in honom emellan då jag startade ännu tidigare i andra klassen. Gick den nya banan lite snabbt innan jag hoppa upp igen och satte fart på Robbie. Hoppade bara några få språng på framhoppningen och fick inte riktigt lika fin känsla som till klassen innan. Väl inne på banan va den mindre bra känslan som bortblåst och det blev en till felfri runda i båda faserna och rätt snabb tid. Resultatet räckte till en fin tredjeplacering. Tyvärr ingen prisutdelning till häst denna gång häller.

Så himla glad verkligen! Vågade inte drömma om att det skulle gå såhär bra!

Världens bästa Robbie!

Hugo hoppade Britta två klasser och hade fyra fel i båda starterna.

Nu ska jag ner till stallet igen och pussa på Robbie och göra klart det sista som är kvar och sedan hjälpa Hugo att hoppa Bianca. Gummistövlarna åker på för det har spöregnat hela eftermiddagen så banan står under vatten!

Kram Hilda

Likes

Comments