Det är det som gör dig till mänsklig

Varför försöker vi så ofta att dölja det vi känner? Dölja våra känslor.

Vi vill inte visa för andra att vi är ledsna, att vi har en dålig dag. Vi berättar inte när vi har haft ett rejält gräl med någon. Vi håller alltid allt inom oss. Eller i alla fall försöker. Men varför?

Vi visar bara upp för andra när vi mår bra, när det går bra för oss. Men inte när det går dåligt:

Varför?

Varför går vi inte bara fram till den personen som vi gillar och säger att vi gillar den. Varför ska det vara så svårt att säga till någon att man älskar den? Vi människor krånglar så ofta till det. Alldeles för ofta.

Ibland "stänger" vi av våra känslor för att vi inte orkar att känna. Men det är ju det som är det fina, just det att vi känner. Massor. Vi har så många både bra och dåliga känslor och alla de borde vi tillsammans ta vara på. Tänk på det allihopa.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vill absolut inte dra alla över en gräns men tror verkligen inte att någon som inte själv har mått väldigt dåligt eller gått igenom väldigt tuffa grejer fattar hur jag känner. Tror aldrig ni kommer att förstå.

Känslan när man inte har kontrollen längre, när allt bara faller samman. Det gör ont i hela kroppen. Det gör ont att bara andas.

De gånger jag fallit ihop på golvet och bara gråtit helt hysteriskt och trott att jag ska dö, dö av förtvivlan. Dö av ensamhet, av saknad. Känner mig så ofta helt ensam. Men jag vet att så många känner ungefär lika dant. Känner sig helt ensamma.

Jag blev förkyld för över en månad sedan och är fortfarande inte frisk. Den kommer och går, men nu har jag sån hosta. Ligger vaken vissa nätter för att jag hostar så mycket, blir andfådd jätte lätt och känner mig totalt orkeslös. nästan hela tiden. Jag har även varit yr ett par dagar och gråter eller skäller för nästan inget.

Det är som om att jag är avstängd, fastän jag måste göra alla måsten ändå. Skolan, jobb, praktik, kompisar, stallet och djuren här hemma. Jag vill göra allt det där. Asså verkligen. Jag vill vara den där glada tjejen som jag egentligen är. Men jag är så fruktansvärt trött! Jag orkar knappt vara glad. Hemma gråter jag hela tiden. Där kan jag inte ens försöka hålla uppe fasaden. Alla uppgifter, prov och läxor ligger jag efter med.

Jag försöker parata med både familjen och kompisar men ingen fattar hur jag mår, hemma blir de bara arga istället och säger att det är mitt fel, att jag sover för lite. Men jag har så jäkla mycket att göra att jag inte hinner lägga mig tidigare på kvällarna.

Menar egentligen inte bara detta. Jag har så många gånger gått igenom olika jätte jobbiga grejer. Även då har ingen ens velat försöka förstå. Jag har nu slutat att berätta vissa grejer för folk. Vet än gång då berättade att en dött, reaktionen jag fick var att en skrattade och trodde att jag skämtade. Men det var absolut inget skämt. Min bästaste vän var död.

Vissa har inte gått igenom nästan nått jobbigt alls, jag fattar att ni inte förstår riktigt vad jag menar, men snälla: Försök i alla fall att förstå när jag berättar. Fråga inte annars vad det är!

Jag har mist så många. På olika sätt, vissa har gått bort och vissa har försvunnit ur mitt liv på andra sätt. Jag kommer alltid att var rädd för att förlora någon. Spelar ingen roll hur eller vem. Jag är rädd att just DU ska försvinna. Jag älskar nog alltid alla lite för mycket. Men det är bra sån jag är. Sån jag har blivit.


Oj, det blev ett ganska så lång inlägg. Var inte riktigt tanken men så blev det visst. Hoppas att ni mår bra alla finisar! Jag har faktiskt mått bättre kan jag lova men även mycket mycket värre också för den delen, ska göra klart en uppgift nu alla i fall och sen försöka somna tidigt ikväll.

KRAM!

Likes

Comments

Hej alla finisar! Just nu sitter jag egentligen och pluggar men loggade istället in här... Är super trött så kommer typ somna i datorn snart, hahaha. Har känt mig yr i typ fyra dagar nu, var vaken flera gånger i natt då jag har sådan hosta. Skit jobbigt. Imorrn är det tyvärr en jätte stressig dag i skolan då vi har jätte korta raster emellan lektionerna.

Om bara några få dagar fyller jag 18! Fattar det inte riktigt men kan faktiskt inte säga att det ska bli jätte kul då jag får sån jäkla panik över att jag åldras. Jag känner mig faktiskt gammal! Usch. Jag har en fruktansvärd åldernoja asså!

Likes

Comments

Jag har aldrig riktigt gillat när saker förändras. Jag gillar att ha mina rutiner men sanningen är ju den att saker alltid kommer att förändras. Det gå inte att undvika, det är så livet är.

Jag vill ändå påstå att jag även fast jag inte riktigt känner mig bekväm när saker förändras så klarar jag ändå väldigt bra av att lösa oväntade situationer. Jag håller mig ganska så lugn, i alla fall på utsidan ;)

Ni vet när man har en sån där liten klump i magen av oro, en sån har jag. Har faktiskt en sån ganska så ofta. Men nu är det för att min häst om några veckor ska byta box och från det ena stallet till det andra. Hon ska även byta från den stora flocken till en hage med bara två små ponnys. Det kommer nog inte bli något problem med att byta box och byta från höger stall till vänster men det med hagen är jag orolig för. Hon kommer inte att få gå med sin bästis längre. Tänk om hon blir skit sur på de två småponnysarna...

Suck! Är egentligen onödigt att oroa sig i förväg, detta händer inte förrän om några veckor.

Hoppas att ni får en härlig söndag, jag ska jobba, plugga massor och även städa mitt rum lite tänkte jag och sen blir det stallet!

Vi hörs!

Likes

Comments

Jag går tredje året på gymnasiet. Mitt sista år i skolan. Om åtta månader tar jag studenten, sen kommer jag att jobba.

Jag hatade skolan i högstadiet. Allt jag önskade då var att få ta studenten. Men nu, nu blir jag oerhört stressad över att det snart tar slut. Jag trivs verkligen i skolan nu. Jag gillar att vi inte är jätte många i klassen, vi har kommit ganska nära varann.

Vi har vuxit så under dessa år på gymnasiet. Allihopa. Många personer har slutat i klassen vilket har gjort att vi andra har blivit tajtare, vi som är kvar.

Jag vill inte tänka på att det snart tar slut. Jag har gillat detta. Jag älskar skolan jag går på, jag och en tjej har kommit varandra ganska nära. Vi har nästan hela tiden hållit ihop.

Det finns vissa jag inte klickat jättebra med men så är det ju alltid. Men ändå älskar jag er allihopa! Jag vill inte att det ska ta slut, fast så sitter man där på vissa lektioner och bara önskar att det snart var studenten och att man slapp den tråkiga lektionen. Eller när man har så mycket prov och inlämningar att man knappt hinner med att andas.

Men när jag tänker efter så inser jag att jag kommer att sakna er nått enormt! Sakna själva skolan. Matsalen, cafeterian, skåpen, uppehållsrummen. Allt.

Så till er som går på gymnasiet eller till er som om något eller några år kommer att börja på gymnasiet:
TA VARA PÅ DESSA TRE ÅR!
Jag lovar att ni kommer att ångra er om ni inte gör det!


Kram på er<3

Likes

Comments

Har tyvärr blivit ett ganska så långt uppehåll från bloggandet. Inget jag velat men har blivit så då jag haft så otroligt mycket att göra. Förra helgen fick jag jobba åt en som var sjuk och så även denna helgen plus att jag har mina dubbel pass redan. Så blir verkligen jätte mycket att göra.

Sen har vi även fått ett ganska så tråkigt besked, ett besked som jag visste skulle komma men har lixom tryckt de tankarna lite åt sidan. Berättar nog mer om det i ett annat blogginlägg.

Denna veckan har det bland annat varit skola, praktik, plugg, jobb & stallet. Igår fick jag mig ett litet träningspass då det blev till å bära alla höbalar vi varit och hämtat.

Idag blir det full rulle som vanligt.
Ha en bra dag så hörs vi!<3

Likes

Comments

Är så otroligt trött på att prata med människor som inte har "intresse" eller "tid" att lyssna. Fråga då inte ens en fråga om svaret ändå är så obetydligt!

Du vill att jag ska lyssna på dig men när jag pratar så lyssnar du inte alls. Den svider lite ska jag säga. Många människor gillar att snoka i andras privat liv men så fort jag inte säger det ni vill höra så lyssnar ni inte alls.

Det jag egentligen menar är att du/ni kan säga till när ni vill lyssna. Hör av dig när du har tid att lyssna på det jag vill säga, för innan dess är det ju otroligt onödigt att jag ens öppnar munnen.


Någon mer än jag som känner såhär?

Ta hand om er så hörs vi snart igen<3

Likes

Comments

Började dagen ganska så lugnt men med lite plugg och sen lite seriekollande men nu har vi klippt gräset till hälften, då ena sidan av gräsmattan än så länge har haft skugga så där är gräset för blött för att klippas. Får ta det lite senare.

Haft ute några kaniner i rasthagarna, dammsugit vardagsrummet, vikt lite tvätt, ska snart gå och renbädda min säng och sen ska middag fixas. Ut med hunden sen klippa färdigt gräset och jobba enstund sen. Ikväll blir det kvällsfodring av de hästarna som är inne på natten. Imorgon kväll ska min häst och de andra 11 sista hästarna stallas in.

Älskar när det är bra väder så att man inte behöver stalla in dem så tidigt de som inte behöver vara inne lixom. Vissa av hästarna måste ju in på natten rätt så tidigt då de inte har så bra hull, men tycker att de som inte har ont av att vara ute gott kan vara ute hela september på nätterna om vädret tillåter.
De är ju ändå så de levde förr. Utomhus. I frisk luft:)

Vi hörs!

Likes

Comments

Hej på er! Har tyvärr blivit ett par dagar då jag inte bloggat. Tänkte i ett annat inlägg berätta om en del grejer som hänt de senaste dagarna.

Men idag var vi i alla fall en stund på Ikea! Kollade på nytt kök, soffa och lite andra grejer.

Så mycket fint asså!

Vi hörs<3

Likes

Comments

Morgonen började idag med att jag inte kan ta tåget till skolan som jag hade tänkt då det var inställt på grund av något barnarbete... Fick stressa i massor för att inte komma försent till första lektionen som vi skulle ha redovisning på, då jag fick ta en ersättningsbuss men den var 15 minuter försenad! Såklart. Efter halva första lektionen så skulle vi fotas, tur att det inte var först på morgonen då jag nästan hade missat fotot då!

Skrattade så vi nästan inte fick luft på sista lektionen, vi skulle rita av varandra. Ja ni fattar ju själva hur det resultatet blir om man inte kan rita, hahaha!

Är fortfarande jätte förkyld.

Fick ta bussen hem du jag inte vågade lita på att tåget skulle komma nu heller men gillar egentligen inte att ta bussen då tåget går snabbare och är mycket smidigare.

Hoppas att er dag varit bra! Vi hörs<3

Likes

Comments