Andra lagtävlingen var i Lammhult i söndags. Pga att Silver var väldigt hostig så valde jag att stå över tävlingen. Tror det beslutet var klokast. Så föregående vecka har varit lite halvskum. Har longerat ganska mycket för att se hur hostan verkar. Jag har ändå ridit honom men inte så hårt. Om jag rider honom hjälper jag honom att få upp slemmet som sitter i halsen eftersom han är mer villig att hosta när jag rider och inte i hagen. Hostan är nu bättre men inte helt 100. Vi får se om vi behöver ta slemlösande på honom!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

För ett par helger sedan var jag, tillsammans med laget, iväg på tävling i Markaryd. Jag och Silver presterade en av de bästa rundorna vi gjort tillsammans. Första rundan endast 4 fel. Men detta pga missförstånd så egentligen skulle vi varit felfria. Härligt och roligt! Laget slutade allt som allt på en andra plats, jag hoppade individuellt i lagklassen. 

Nu laddar jag och Silver om till nästa tävling som äger rum i Lammhult på söndag! Höres. 

Likes

Comments

Måndag: Skrittade en lång runda.

Tisdag: ​Dressyr/markarbete

Onsdag: Träning, hoppning. Övade mycket på att hoppa i båge. Slutade med att hoppa en bana tillsammans med denna bågen, en kombination och två hinder snett igenom. Nöjd och fick med honom väldigt bra. Behöver dock jobba ännu lite mer med galoppen i svängarna, där tappar han lätt om jag inte är med tillräckligt med benen. Måste tänka ben, ben, ben hela tiden.

Torsdag: Klättring.

Fredag: Joggade igenom i alla gångarter.

Lördag: Tävling.

Söndag: Skritt och trav för att han skulle få chans att sträcka ut sig efter tävlingen.

Denna veckan som nu gått såg lite ut som den förra. Veckan som ligger framför oss blir mycket konditionsträning. Hoppas nämligen på att det töar så pass mycket att jag kan börja med galoppintervallerna igen.

Tävlingen:

Var på Gark och tävlade i lördags. Hoppade LD och LC. Ute i båda men kunde rida en omstart vilket ledde till en felfri runda. Då var han verkligen med mig och vi fick till bra vägar. En bra runda helt enkelt! Nästa tävling är första helgen i april, så lite mer än två veckor kvar. Det är finalen i Värnamo Cup, men kommer bara satsa på att försöka rida felfritt. I och med att vi inte har plockat så många poäng de andra deltävlingarna och våra mål är att sätta många felfria rundor i LC så känns det bättre såhär. 

Likes

Comments

Tävling på hemmaplan idag. En lyckad dag trots pissväder. Första klassen resulterade 4 fel, ett stopp i grunden. Andra klassen gick väldigt bra. Han var pigg och med mig men tyvärr fick vi en rivning, typiskt att det var sista hindret i omhoppningen... Men räckte ändå till en andra placering. Roligt!!

(v.9) Veckans träning såg ut såhär:

Måndag: Var ute en stund och skrittade honom eftersom det hade varit tävling dagen innan.

Tisdag: Vi var ute en runda i skogen. Skritt, trav och galopp.

Onsdag: Markarbete, tränade mycket skänkelvikningar och volter.

Torsdag: Han vilade pga att jag inte kände mig frisk.

Fredag: Klättrade.

Lördag: Joggade igenom i alla gångarter för att känna på honom inför tävlingen. Inte för ansträngande.

Söndag: Tävling.

Likes

Comments

Nöjd eller inte efter söndagens långa tävlingsdag? Långt ifrån nöjd. Utesluten i båda klasserna. Blev så arg på honom och allt runt omkring mig eftersom jag verkligen taggade upp till denna tävlingen. Var så säker på att det skulle gå bra, var så positiv till allting hela veckan innan. Men det är något som händer uppe i huvudet på honom när vi går in på banan. Inne på framhoppningen hoppar han som en dröm. Lyssnar och går fram på skänkel och har ett väldigt härligt sug fram till hindret och hoppar sedan väldigt runt och mjukt. Men på banan vill han inte. En besviken, arg och ledsen tjej åkte hem från Värnamo.

Igår var andra deltävlingen av Värnamo cup, finalen går 3/4. Har två andra tävlingar inplanerade. En klubbhoppning nu på söndag, 6/3 och en lokal på Gark 12/3. Vi laddar om och tar nya tag.

Idag var jag ute och skrittade Silver i solen. Han ska inte vila helt eftersom det finns risk att han blir stel, men han ska inte heller jobbas för hårt. Nu väntas plugg och sedan sömn.


Likes

Comments

Nu behöver jag eran hjälp!

Jag ska köpa ett nytt träns till Silver. Jag har kollat mycket på  anatomiskt träns, bl a PS träns, dyon osv. Det tränset som det lutar mest åt just nu är ett micklem träns, deras original competition. Har ni det tränset? Fördelar/nackdelar? Har ni något annat anatomiskt träns? Ös in med kommentarer för jag behöver verkligen eran hjälp nu! Kram

Likes

Comments

Mer än hälften av denna underbara lediga veckan har gått och kvar är bara helgen. Vill verkligen inte att veckan tar slut, i så fall är jag gärna ledig en vecka till. Planerna för Silver resten av veckan ser ut såhär:

Fredag (idag): Longerar Silver, skritt och trav ca 20-30 min

Lördag: En långrunda ut i skogen

Söndag: Lösgörande i paddocken eller klättra i skogen, har inte bestämt än.

Planerar ni också era veckor såhär? :) Jag tycker att jag får mer koll på det hela och så glömmer jag inte vad det är jag har gjort, haha. Kram

Likes

Comments

Hej på er!

Eftersom Silver har haft en skada, inget allvarligt men ett ganska djupt sår, så har han haft boxvila ett tag. Förra veckan fick han släppas ut och denna veckan har jag börjat sätta igång honom igen. Jag har än så länge bara skrittat ut i skogen och travat honom lite. Idag red vi ut en runda i skogen också. Han var pigg och framåt vilket gör mig glad att han tycker det är kul! Vi travade några sträckor, ville inte ställa några krav på honom utan bara trava helt enkelt. Han skötte sig och när vi var tillbaka var han väldigt skummig runt munnen, sötisen. ​

Imorgon ska han longeras i paddocken är tanken, lösgöra honom lite men jag tror det bara blir i trav och skritt det med. Vill inte stressa fram oss utan det får ta den tid det tar tills vi är tillbaka på toppen igen. 

Fixade även en del i stallet, staketet var sönder på ett ställe i hagen så det har jag lagat, sedan har jag putsat lite osv. Nu däremot ska jag nog titta på någon film eller något, sportlov är rätt härligt faktiskt! Kram ​

Likes

Comments

Nu ska inte jag dra någon hel uppsats om vem jag är, helt meningslöst och bara jobbigt att läsa. Men jag är en 15 årig tjej som älskar hästar. Jag bor i Småland med min familj. Det jag gör på fritiden är att vara hos min häst Silverado, tränar och kommer tävla i hoppning. Han har precis haft en skada men jag har äntligen fått börja rida honom igen så nu är det träning, träning, träning som gäller! Kommer att komma en rubrik under headern med mer fakta om Silver men jag är inte riktigt färdig med det än.

Den här bloggen kommer handla om hästar så mycket som möjligt, träningar, tips, ridpass, tävlingar, tankar och åsikter osv. Men det kommer säkert in en del i vardagen också. Jag har en till blogg som jag driver tillsammans med min kompis Elin. Den handlar allt möjligt, men jag känner att jag vill ha en blogg som bara handlar om hästar. Får se hur det går men hittills har det funkat bra, right? ;)

Hoppas ni vill fortsätta följa min blogg, jag tycker det här ska bli superkul! Släng gärna in en kommentar om vad ni tycker också. Kram

Likes

Comments