​Igår var jag och mamma under dagen i Falsterbo på Falsterbo Horse Show! Alltså varje gång man är där får man så mycket ny energi och inspiration. Gårdagen kommer jag leva länge på. 

Sedan idag så åkte jag och gänget i Stackebo till Smörhult. Vi hade med oss fyra hästar och jag hjälpte till att rida en utav dem. Hoppade lite grann och det gick ändå bra måste jag säga! Det var nämligen första gången jag red honom.

Nu väntas grillad mat, hungrig blir man av att rida! Imorgon blir det mycket tid med min syster. <3

Kram på er!

Likes

Comments

Dagen började med att jag städade mitt rum. Sedan åt jag lite och strax därefter åkte jag till stallet. Jag red Derry, som är under igångsättning så han får endast skritta och trava. Har ridit honom under två veckor nu eftersom Ebba, som äger honom, är iväg på konfirmations- och ridläger! Efter det kom Johanna ut till stallet och vi red ut hennes två hästar. Det var mys!

Nu ska jag strax äta lite mat sedan får vi se vad som händer. Hoppas ni får en härlig kväll!!

Har förresten fått tag på Ed Sheeran biljetter! Jag och tre kompisar ska dit nästa år. Kommer bli riktigt najs!!

Likes

Comments

I slutet av maj var jag och min familj i Grekland på Rhodos i en vecka. Det var verkligen så härligt! Lite ledigt från skolan blev det också. Skönt att bara koppla bort allt ibland. Tänkte i alla fall visa några bilder därifrån.


Helt oredigerad bild. Hur fint??

Dessa två restauranger låg jättenära hotellet och det var sååå god mat där! Den till vänster är en grekisk restaurang och den andra är italiensk.

En dag åkte vi till ett ställe som heter Lindos. Det var också så fint med alla vita små hus! Typiskt grekiskt verkligen! Tog cirka en timme att åka buss dit från vårt hotell. Väl i Lindos åt vi mat och bara gick runt och kollade på allt det fina.

Två andra bilder från Lindos.

Sedan var vi på en restaurang i Rhodos, gamla stan. Restaurangen var så mysig! När man kom in kom man först till köket. Man var tvungen att ta en trappa upp för att komma till borden där vi skulle sitta. Det var som en takterrass. Det var mycket små träd och allt var bara så gulligt! När jag skulle ladda upp bilderna på hur det såg ut blev det inte alls bra, så mina ben och marken på terrassen får pryda detta besök istället. Denna dag fyllde även min lillasyster Emma 14 år så de bjöd oss sedan på tårta! Personalen var verkligen superbra men väldigt "enkel".

En mycket lyckad resa. Hotellet var bra, frukosten, maten, poolen och även vädret var supernajs! Det var inte trettio grader som det är där nu men säg ungefär tjugofem! Lagom.

KRAM

Likes

Comments

Hej på er! Har tänkt och funderat lite och har kommit fram till att jag ska ge bloggen en ny chans! Jag kommer inte bara skriva om hästar utan även om vardagen generellt och ska försöka uppdatera så mycket som möjligt!

Tänkte börja med några "om mig" frågor.

Hur gammal är du? 18.

När vaknade du idag? 06.00 klev jag upp. Pigg och glad (okej pigg kanske var till att överdriva) för att jobba en sista dag!!

Vad åt du till frukost? Fil och flingor, simple as that.

Nämn tre saker man kanske inte vet om just dig: Jag har stora drömmar och mål som jag ska göra allt för att uppfylla!

Jag verkligen totalälskar meloner.

Jag älskar saker som har med höjder att göra, till exempel hoppa fallskärm, hoppa bungyjump (har dock inte gjort något av detta men det är två mål i livet!).

Vad har du gjort idag? Idag har jag jobbat och varit i stallet.

Vilken film såg du senast? London has fallen!

Beskriv en perfekt dag: Vakna tidigt och vara i stallet (eller på tävling) tidigt och komma hem på eftermiddagen. Sedan vara tillsammans med fina människor på kvällen.

Beskriv platsen du befinner dig på just nu: I mitt hus i en soffa!

Hur går du helst klädd? I jeans och en T-shirt/tröja tillsammans med sneakers.

Är du morgon eller kvällsmänniska? Går nu emot majoriteten som förmodligen skulle säga kvällsmänniska. Jag är nog med åt morgonmänniska!

Vad köpte du senast? Mat på Max.

Vad har du i dina fickor? Hörlurar och busskort.

Vilken är din favoritaffär? Tror inte jag har någon specifik favorit!

KRAM

Likes

Comments

Det är ungefär så mina vardagar har sett ut det senaste. Jag har jobbat två veckor och är nu inne på min tredje och sista. Utöver detta har jag varit mycket i stallet. Löparskorna har jag ofta haft på mig, men har också haft tid att plugga på körkortet. Effektiva veckor och jag har fått mycket gjort. Efter denna veckas slut är det semester. Har inte jättemycket planerat. Ska iväg utomlands en vecka och även till Göteborg några dagar, sedan till Falsterbo någon dag nästa vecka. Det är det som är bestämt just nu sedan får vi se vad som händer. Mycket tid kommer antagligen läggas i stallet.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Har både ridit och sprungit ikväll så en dusch på det kan behövas!

Har även tänkt såå mycket på vad jag vill göra med mitt liv. Låter klyschigt, men alltså blir så stressad. Vad vill JAG? Har väldigt lätt att bli övertalad, jag måste lyssna mer på mig själv. Vad blir jag glad av? Vad för något vill jag göra? Vad brinner jag för? Nej, det har blivit för mycket tänk om detta. Måste bli duktigare på att leva i nuet. Nu, duschen!

Fick en hälsning av ägaren till Silver idag, gjorde hela min dag!!! Älsklingsponny <3

Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag skrev här. Mycket har hänt sedan sist. Det var i vintras som jag tog beslutet att sälja Silver. Den främsta anledningen till varför är för att jag nu vill gå vidare till stor häst. Varför jag ännu inte står med en stor häst idag är för att jag fortfarande grunnar på vad jag ska göra efter studenten, men även för att jag sparar pengar. Jag måste tänka långsiktigt även om längtan efter en häst är stor.

Just nu hjälper jag Stall Stackebo att motionera deras hästar. Jag följer även med när de är ute och tävlar vilket är jättekul! Med denna möjlighet känner jag att behovet efter egen häst inte är lika stor, eftersom jag kan fortsätta rida och utveckla mig i Stackebo. Tack.

Annars rullar livet på, sommaren är här och jag har nyligen fyllt arton. Efter sommaren börjar tredje och sista året på gymnasiet. Ångest fyllt med glädje.

Det känns bra att skriva lite!Kommer nog inte uppdatera regelbundet, men någon gång då och då. Nu väntar löparskorna på mig! Kram

Bild från en lokal tävling i Värnamo, antingen från en LD eller en LC. Har alldeles för mycket tävlingsabstinens nu :(

Likes

Comments

Andra lagtävlingen var i Lammhult i söndags. Pga att Silver var väldigt hostig så valde jag att stå över tävlingen. Tror det beslutet var klokast. Så föregående vecka har varit lite halvskum. Har longerat ganska mycket för att se hur hostan verkar. Jag har ändå ridit honom men inte så hårt. Om jag rider honom hjälper jag honom att få upp slemmet som sitter i halsen eftersom han är mer villig att hosta när jag rider och inte i hagen. Hostan är nu bättre men inte helt 100. Vi får se om vi behöver ta slemlösande på honom!

Likes

Comments

För ett par helger sedan var jag, tillsammans med laget, iväg på tävling i Markaryd. Jag och Silver presterade en av de bästa rundorna vi gjort tillsammans. Första rundan endast 4 fel. Men detta pga missförstånd så egentligen skulle vi varit felfria. Härligt och roligt! Laget slutade allt som allt på en andra plats, jag hoppade individuellt i lagklassen. 

Nu laddar jag och Silver om till nästa tävling som äger rum i Lammhult på söndag! Höres. 

Likes

Comments

Måndag: Skrittade en lång runda.

Tisdag: ​Dressyr/markarbete

Onsdag: Träning, hoppning. Övade mycket på att hoppa i båge. Slutade med att hoppa en bana tillsammans med denna bågen, en kombination och två hinder snett igenom. Nöjd och fick med honom väldigt bra. Behöver dock jobba ännu lite mer med galoppen i svängarna, där tappar han lätt om jag inte är med tillräckligt med benen. Måste tänka ben, ben, ben hela tiden.

Torsdag: Klättring.

Fredag: Joggade igenom i alla gångarter.

Lördag: Tävling.

Söndag: Skritt och trav för att han skulle få chans att sträcka ut sig efter tävlingen.

Denna veckan som nu gått såg lite ut som den förra. Veckan som ligger framför oss blir mycket konditionsträning. Hoppas nämligen på att det töar så pass mycket att jag kan börja med galoppintervallerna igen.

Tävlingen:

Var på Gark och tävlade i lördags. Hoppade LD och LC. Ute i båda men kunde rida en omstart vilket ledde till en felfri runda. Då var han verkligen med mig och vi fick till bra vägar. En bra runda helt enkelt! Nästa tävling är första helgen i april, så lite mer än två veckor kvar. Det är finalen i Värnamo Cup, men kommer bara satsa på att försöka rida felfritt. I och med att vi inte har plockat så många poäng de andra deltävlingarna och våra mål är att sätta många felfria rundor i LC så känns det bättre såhär. 

Likes

Comments