Ja... Vad ska man säga? Besviken på poängen är jag väl, men Daysie och jag gjorde vårt bästa idag. Men det gick inte hela vägen! Trist, men så är det tyvärr. Ridsporten är dryg, man ger mycket och får oftast väldigt lite tillbaka. Men inte tänker vi ge upp för det! Bara hem och träna ännu mer!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sitter just nu i bilen påväg mot Essunga, Daysie är med i transporten där bak och Vera och mamma följer med som hjälp och stöd. Trots det är jag väldigt nervös just nu, men jag hoppas att tävlingen kommer gå bra ändå! Min första start är i Lätt B klockan 15.18 och andra klockan 17.39 i Lätt A. Ska bli väldigt kul att tävla igen!

Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Livet börjar äntligen kännas lite lättare! Efter historia-provet igår kunde jag andas ut på riktigt. Nu har jag bara läxor kvar till helgen och det är inte någon big deal. Kommer dessutom inte hinna med mer än att göra läxorna den här helgen, för imorgon tävlar jag äntligen! Ska bli så sjukt kul! Jah har längtat så mycket till att tävlingssäsongen ska dra igång och imorgon gör den det! Ska även försöka komma ihåg att använda mitt nya pannband till Daysie!

Själv tycker jag att "diamanterna" på pannbandet är väldigt snyggt, eller vad tycker ni?

Likes

Comments

Idag är det prov som gäller för min del, inte jättetaggad inför det. Historia är dock inte min starkaste sida... Men hoppas att det ska gå bra ändå!

Tänkte visa er min veckoplanering;

• Lördags: tränade jag hoppning för Emma och hoppade lite studs och serier.
• Söndags: red jag och mamma ut i typ 2 h. En rejäl och lång runda alltså!
• Måndags: red jag igenom Lätt A & Lätt B programmen i ridhuset.
• Tisdags: tränade jag för Cristian och red igenom Lätt A programmet igen och Lagtävlan 2013 för ponnyallsvenskan (LA).
• Onsdags/igår: fick Daysie vila och jag plugga inför historia provet.
• Torsdag/idag: ska jag träna hoppning för Ellen med både Daysie och Zessan.
• Fredag/imorgon: ska jag bara rida lösgörande övningar för att få en så mjuk och smidig ponny som möjligt inför tävlingen.
• Lördag: DRESSYRTÄVLING! Yay!

Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Motivationen har nästan varit på topp hela dagen. Började morgonen med att gå upp tidigt, läsa lite i min bok från skolan och sedan gick jag upp och pluggade tills resten av familjen vaknade. Jag har ett historia-prov nästa vecka som jag inte ser fram emot så mycket och som jag behöver plugga till. Idag hittade jag verkligen ett plugg-flow! Jag räknade även klart alla fysikuppgifter vi hade i läxa och repeterade lite till i historian.

Nyss gick jag ut och gick en kortis i solen för att röra lite på mig, lyssnade på Parneviks podd och njöt! Nu ska jag bara äta och sedan åka upp till stallet för att träna.

Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Som vanligt hade jag fredagsmys i stallet i typ 4 h igår och red två hästar, både min egen och mammas. Med Daysie red jag ut en lång sväng i skogen i det fina vädret. Det var så skönt att bara rida på snabbt framåt och svänga lite höger och vänster i skogen när jag kände för det. Sådan otrolig frihet att bara kunna galoppera över gärderna i full fart och få vinden rätt i ansiktet! För satan var det blåste igår, men när solen var framme fläktade det skönt!

Herr snodd, som jag så kreativt kom på att jag skulle kalla snodden jag satte på Zessan, fick komma på besök igår. Zessan fick bekanta sig med den jobbiga snodden en stund och desto längre tid det gick under passet desto mer drog jag åt den. Jag kunde bara lasta av "de jobbiga bråken med munnen på Zessan" på den där smidiga snodden. Så efter passet var jag jätteglad och Zessan jättetrött, men roligt hade vi verkligen!

Likes

Comments

Hela gårdagen tillbringades med Maja L och mamma i Borås. Vi tog tåget till Borås tidigt på morgonen för att vara med under mammas föreläsning och kom hem i vanlig skoltid på eftermiddagen. Det var en väldigt inspirerande och spännande dag! Vi följde med mamma på hennes jobb hel dagen. Vi fick se hennes kontor och vara med under rapport realese och/ eller själva föreläsningen som mamma höll i. Jag tycker verkligen att min mamma gjorde bra ifrån sig igår. Att hålla tal inför så många personer och viktiga personen är inte den lättaste uppgiften, men det löste mamma väldigt bra!

Jag och Majsan hade också en väldigt mysig lunch och en jätteinspirerande dag ihop i Borås! Jätteglad över att Majsan ville följa med och för att jag och Majsan fick följa med på min mammas föreläsning. Det var helt klart lärorikt och väldigt intressant! Tack till er alla! Kram!

Här finns länkar till mammas arbete & rapport;

http://www.hb.se/Om-hogskolan/Aktuellt/Nyhetsarkiv/2017/Mars/-Manskliga-rattigheter--for-alla-inom-svensk-sjukvard-/

https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2017/mars/patienter-som-inte-passar-i-systemet-far-illa/#.WMkOVK4h-IY.facebook

Likes

Comments

Igår kväll träffade jag Tilde och Alice på stan, två sjukt snäll vänner. Vi hade bokat bord på Pinchos och planerat en mysig "födelsedagslunch" där, för både jag och Alice har nyss fyllt år. Vi åt väldigt god mat! Pinchos mat är verkligen den absolut godaste! Jag åt både lax, plankstek, halloumi och en liten pizza. Alla mina favoriträtter på en och samma gång! En underbar kväll med fantastiska vänner helt klart! Tack Tilde & Alice! Kram!

Likes

Comments

Insåg igår att jag inte skulle hinna rida två hästar idag, så därför red jag både mammas och min häst igår. Hann dock bara med två korta pass, men bättre det än inget. Jag red Daysie först i kanske 50 min totalt. Vi hoppade lite hinder som stod framme och mest "lekte runt" (tolka mig rätt) och hade kul när vi hoppade. Daysie var väldigt glad och passet gick väldigt bra!

Senare red jag Zessan i typ 40 min. Försökte mest känna på henne och tänka på min sits så att jag satt så bra som möjligt. Vi hoppade bara kavaletti-bommarna några få gånger. Önskar att jag hade haft mer tid att rida längre så att jag och Zessan hade kunnat bli lite mer samspelta. Men det får vi absolut göra nästa gång!

Likes

Comments

Har precis kommit hem från skolan och är helt slut... Jag kan tyvärr inte heller bara lägga mig och vila, för plugg-högen med läxor växte sig precis mycket större... Fysik-läxa till imorgon och historia-läxa och matte-läxa och en kemi-läxa också har vi kemiprov nästa vecka och tyska-test... Yay.. Så sjukt trött på plugget, men det är bara att rycka upp sig och börja ta tag i allt! Usch...

Hur har eran dag varit?

Likes

Comments