Postad i: Sarasota, Utflykter/Resor

Hej!!

Så min kompis Lauren som bor ca 45 min från Sarasota åkte ner hit för att träffas! Det var SÅ längesen vi sågs! Vi försöker att alltid göra något nytt, utforska området liksom. Då hittade vi treeumph!

Treeumph är som en hinderbana och zipline uppe mellan träden. Man Har liksom sele på sig, tungt som fan haha. De har 4 olika nivåer beroende på hur högt och hur avancerat man vill klättra. Vi började på nivå 1 och gick upp till nivå 3, tyvärr han vi inte me nivå 4...önskar verkligen att vi hade gjort det! Det såg visserligen läskigt ut men de hade varit så coolt!!

På treeumph har de också en lång zipline som vi gjorde i slutet. De var verkligen sjukt kul!! Jag tyckte nog att zipline va de roligaste på hinderbanorna och de på bilden nedan...när man liksom av misstag skulle kunna gå ner i spagat var läskigast.. kände inte att jag hade kontroll.. men de va svinroligt!! Verkligen!

Lyckligt vis trillade jag inte! Haha!
Godnatt!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Sarasota, Mina tankar

new year from the other side!!

Det är alltså 2018.. helt sjukt! Nu får man vänja sig vid att skriva 2018 och inte 2017 på sina skolpapper. Gör alltid samma misstag de 2 första månaderna haha.

2017 va nog ett av mina bästa år hittills! Jag gick ut 9:an, kom in på gymnasiet jag vill gå på och jag klev ut min comfort zone och åkte på utbytesår! Och det är de jag tänkte skriva om idag!

Att åka på utbytesår är ett av de bästa besluten jag tagit! De är inte alltid en dans på rosor och det finns stunder då man bara vill sätta sig ner i ett hörn och storböla. Men att åka på utbytesår är såklart mer fantastiskt! Jag har fått över 150 vänner från hela världen och lika många från USA, jag är säkrare på min engelska både uttal och grammatiskt och jag får uppleva en helt ny värld. Vem tackar nej till det? Jag är så glad att jag klev ut min säkra lilla bubbla där jag hade mina trygga vänner, hade en vardag och visste precis vad jag skulle göra. Man måste våga utmana sig! Och jag är så glad att jag gjorde det!

2018 är ett helt nytt år med SÅ många nya möjligheter. De låter ju extremt klyschigt jag vet..haha. Men tänk på det på riktigt. Du kan göra precis vad du vill. Det finns inte en jävel som kan stoppa dig. Och om är det nån liten jävel där ute som stoppar dig, så skit i dem! ;)

Att gå ur ”comfort zone” va för mig att åka på utbyesår. Vad kan du göra för att gå ur din comfort zone???

Likes

Comments

Postad i: Sarasota, Typical America

​Haj!

Jaha, nu kan jag äntligen checka av punkten "uppleva halloween i usa" på min bucket list! AMAZING!!

Förra helgen var et ju då halloween i staterna. 31 Oktober. jag kan börja med att säga att alla går verkligen all-in här asså. Dekorationer till höger och vänster på tak och fönster, folk som klätt ut sig och en jävla massa godis. Asså ALLA har godis, och vi snackar inte "lite godis i en skål" vi snackar gods som "godis i stora backar" när man kommer upp till dörren. Helt sjukt!

Så vi alla klädde ut oss, ofc. Jag till rödluvan, Cora till en nörd och Coras kompis till en sjöjungfru. Min v pappa körde oss till ett rikt område i närheten och vi gick runt och knackade dörr. Precis som alla andra 500 barn. Har aldrig sett så många barn och vuxna, utklädda, som går omkring. Riktigt coolt! Familjernas hus i området var dekorerade till 1000 och det är anledning till att man åker till ett rikt område. För att de har bra dekorationer och ger ut mycket och stort godis HAHA.

Det var en lyckad kväll med massvis av godis. Har typ inte ätit så mycket av de dock....fick ju förf an över 3kg...sinnes.

Aja, hoppas ni där hemma hade en awesome halloween meeeeed! 

((( Detta inlägg skulle ha kommit upp på bloggen för jätelängesedan men tydligen hade det inte publicerats..)))

Likes

Comments

Postad i: Sarasota, Mina tankar

Hej hej!

Jag har bytt familj!

Så efter att jag kommit hem från Disney så bytade jag familj. Egentligen skulle jag ha flyttat 2 veckor senare än jag gjorde, alltså efter jul, men av olika anledningar så valde Rotary att flytta mig tidigare. Detta gjorde att min första v Familj (som jag då bodde hos) blev väldigt förvånade. De hade ingen aning om att jag skulle flytta och knappt jag heller. Så allt blev hanterat lite dåligt och processen gick för fort. Så min första v Familj blev lite sura och ville inte riktigt samarbeta...vilket såklart är jättetråkigt! Men det är bättre mellan oss nu. De behövde förmodligen bara lite tid.

Nu bor jag mitt i smeten. Down Town med en familj som består av en fru och en pappa till en flicka och pojke som har flyttat hemifrån. Så just nu är jag det ända barnet! Jag bor på 8:de våningen med en utsikt över havet och hamnen. Fantastiskt vackert! Har bara bott här i typ 2 veckor men jag känner min v mamma sen tidigare och hon är supergullig! De har också en katt (alla har katter här) som heter Winston. Extremt fet och bortskämd men världens gosigaste katt!

Denna familjen är SÅ bra och jag är väldigt glad att jag flyttade fast att det blev lite kaos!

Likes

Comments

Postad i: Organisationen Rotary, Utflykter/Resor, Distrikt 6960, USA

Oookej, de var jättelänge sedan jag skrev något på bloggen så de har hänt en jävla massa saker. Men vi kan börja med den Magiska Disneyresan!!

Day 1 on the happiness place on earth:

Så på morgonen hämtade mitt distrikt upp mig i en liten minibuss, det tog ca 2 h innan vi var framme på Disney's All Star movie hotell. Vi checkade in på hotellet och vi fick våra rum. Vi var 4 i ett rum med två dubbelsängar. Jag hade ett rum med en från Thailand, en från Taiwan och en tjej från Österrike. De var lite blyga och var inte så snacke samma så pratade inte så mycket med de...men de var trevliga!

Efter det fick i vårt blå armband som man kunde ha fast pass med och för hotellet. Fast pass är så man kan gå före i kön till 3 aktiviteter. Första dagen spenderade vi på Animal Kingdom!! Detta var en AMAZING park!! Asså jävlar. Kan säga att Disney är extremt duktiga på detaljer och på att verkligen skapa känsla. Man möts av ett jättestort träd, som inte är äkta, fullt av levande apor osv. Äh de va häftigt!

Animal Kingdom var typ alla djur och äventyr filmer från Disney. Tex Avatar och Lejonkungen. Där fanns några karuseller, jag hade hoppats på fler men det är ju mer en park av aktiviteter än karuseller. Min favorit var definitivt Avatar Flight of Passage!!! ASSÅ detta var SÅ coolt!!! Vi stod i kö i typ 3 h men det var så värt det! Man kommer in och sitter på en drake, framför finns det skärmar. Det är som en simulator. Det kändes som om man flög på riktigt. Asså PÅ RIKTIGT. Aldrig varit med om nått coolare!! Vibrationer gjorde att det kändes som fritt fall emellan åt, blåst och regn samt dofter gjorde upplevelsen MAGISK!! Om ni någonsin åker dit, stå i kö till denna! Det är SÅ värt det!!

Annan favorit var också Mountain Everest, as rolig! Det är en bergochdalbana på ett jättehögt berg. Går både baklänges och i mörker! Det var en riktigt cool park!!

Sen åkte vi alla hem och däckade direkt. Haha.

Day 2 on the happiest place on earth:

Magic Kingdom!

Vi vaknade upp på morgonen, tidigt som fan för att käka frulle på hotellet och sen ta bussen till den magiska parken! På morgonen fick vi en rundvandring med en guide som tog oss backstage på en av karusellerna, visade olika tekniker de använder för att skapa feeling och hur de gör olika ljud för deras attraktioner. Vi fick också göra några samarbetas övingar mm. Det var faktiskt kul och väldigt intressant!

Magic Kindom var precis lika magiskt som man tror det är. Glitter och glamour över allt! Små mysiga hus med dekorationer och rosetter. Ännu finare var det ju nu när det är jul!! Slottet var också SÅ coolt! Tror att andra turister i parken blev lite irriterade på oss haha. Här kommer vi, 150 utbytesstudenter, ska ta foto på samma gång. 2 och 2, enskild bild, gruppbild, bild till insta, snapchat filter, "nä nu får vi ta om den bilden för jag blinkade", flaggor upp och ner hit och dit. Ni förstår ju själva hur lång tid det tog, herregud. Men fina bilder blev det, de ska ni veta!

De hade några roliga karuseller men inte lika bra som på Animal Kingdom! De hade en som kallas "Space Mountain" Jävlar! Den var kul! Helt mörkt, kunde inte se ett skit och fort som fan gick det! Riktigt coolt!

De hade också Splash moutains som är precis som Flumride på Liseberg i Göteborg, fast denna var mycket bättre och längre. Det är ju Disney vi pratar om ;)

Vi lämnade parken ganska tidigt för att vara tillbaka på hotellet kl 19 då pizzapartyt började! Vi åt gott, sen badade vi i polen och kastade boll osv. Riktigt roligt! Och man fick mer tid till o sancka med alla. När man gick runt i parken delade vi ju upp oss i mindre grupper,eftersom att de var enklare än att hänga i en grupp med 150 pers haha.

Denna parken skulle jag säga är bra för mindre barn, det var många små karuseller och shower vid slottet. Denna parken var inte så mycket för tonåringar det var mer som en mysigt liten park att gå runt i, dock är det en jävligt bra park för den som vill ha ett bra insta flöde haha.

Day 3 on the happiness place on earth:

Fiiii faaan va kallt. Det gick från typ 30 rader till 8. Fattar du vilken shock det var. Ni bara " Vi hade faktiskt -300 grader här ute med snö upp till hakan och istappar under näsan". Men jag har väl blivit van vid floridas väder och vaknar man då upp till detta väder så är det KALLT!

Vi kunde vakna precis vilken tid vi ville för att sen bara ta bussen till EPCOT!! Jag var SÅ taggad på denna parken och detta visade sig också vara min favorit!

Epcot är indelade i massor av olika länder, tyvärr inte Sverige...(riktigt dåligt)... men Norge och det får väl duga....för denna gången. Men det var så coolt att kunna gå runt med sina 150 nya vänner från hela världen i deras länder. Alla länder hade små uppvisningar med traditioner, de hade små affärer med varor från landet och personalen pratade också språket. Sjukt coolt!! De man gick runt med kunde då typ berätta om deras hemland, vad man borde köpa och berätta om traditioner. Testade nästan någonting från alla länder, godis, kakor osv.. Därför var det min favorit! Och jag kan säga att det hade inte varit alls lika coolt om man inte hade alla sina vänner från hela världen där!

Epcot var inte mycket karuseller, de hade i princip bara en. Men de gjorde inte så mycket eftersom att länderna var så intressanta. Men den karusellen de hade var riktigt cool och förmodligen den läskigaste de har på hela Disney World. Man sätter sig i en jäääätteliten kapsel.. Skärmen framför dig är seriöst typ 5 cm från dina ögon. Så om du inte klarar av trånga utrymmen, åk inte denna. Tror aldrig jag sett så många varningsskyltar i kön innan en karusell förut. Vilket såklart gjorde mig as nervös och kräkfärdig innan jag ens klivit på! Kapseln började alltså snurra upp och ner, sida till sida, så fort att du inte kunde känna att det snurrade utan det var bara som ett tryck på hela din kropp. Tanken var att man skulle få känna på hur det känns att åka till rymden. Så skärmen visade hur vi åkte till Mars och hur vi höll på att åka vilse mitt ute i rymden. Samtidigt som maskinen snurrade extremt fort. Fy fan. Asså det var ju jävligt cool känsla för man blev typ tyngdlös, men trycket på kroppen alltså....det var inte liiite..

På kvällen hade vi middag tillsammans allihopa på en resturang och sen fick vi en reserverad plats för att kolla på fyrverkerier!

Som sagt så var det ju sviiiinkallt. Jag hade ju då varit smart ( om jag får säga det själv, och det får jag hahah) och tagit med mig jeans, meeeen en annan liten svensk hade iiiiinte. Min Svenska kompis hade alltså gått runt i shorts hela dagen...alla andra stod med varm choklad för att värma händerna, vantar och mössor med Disney på och stora jackor med lager på lager, och där stod han, i en tunn hoodie och shorts. En rejäl Svenne! Svensk stolthet. HAHA.

Day 4 on the happiest place on earth:

Hollywood Studios, vi lämnade tidigt som fan eftersom att detta var vår sista dag tillsammans.

Denna parken var inte så stor som de andra var men jag skulle säga att denna parken hade de bästa karusellerna. Rock 'n' roll bergochdalbana va AWESOME!! Precis som Space mountain i Magic Kingdom var denna i totalt mörker!! SÅ kul! Detta är också den ända karusellen som faktiskt går upp-och-ner. Det finns också en annan karusell som är ett frittfall i ett spökhus, men kön va ca 2 h lång och eftersom att vi bara hade fram till kl 13 så valde vi bort den.

Vi kollade på en star wars parad och åkte till rymden med en simulator. Riktigt coolt faktiskt!

Vi käkade lunch tillsammans och sen var det dags att åka hem...usch.


Disney World var en fantastiskt resa med ännu bättre ubytesstudenter!! Saknar de alla <3

Likes

Comments

Hallu!

Så, här kommer en fotobomb från i helgen när jag och min kontaktperson från Rotary, Kat, åkte till ett Vinter-event!

De hade gjort upp en pulkabacke, snöstation och en maskin som snöade, allt var såklart fakesnö eftersom att de va typ 25 grader ute haha. De hade dessutom satt upp en massa ljusslingor och olika figurer som vi tog foto med!

Hade en superbra kväll! Kat är verkligen SÅ snäll och jag är SÅ glad att jag fick just henne som min kontaktperson!! <3

Godnatt! :)

Likes

Comments

Haj!

Så, den 23 November 2017 hände det! Jag firade min första Thanksgiving!!

För er som inte vet så är thanksgiving en tradition man firar i USA, numera i några andra länder också. Jag har läst en hel uppsatts om varför man firar det, men det har jag glömt nu. Engelskalektionerna är så tråkiga att jag bara lär mig sakerna inför provet och sen släpper jag det och lägger int en minsta tanke på det igen. Jag tror ni fattar vad jag menar haha. Det jag minns är att det är något om mötet med de första engelskmännen som kom till USA och hur de mötte Indianerna. Ni kan själva googla om ni behöver en mer utförlig förklaring.

Så vi gick bara i skolan i 2 dagar denna veckan resten fick vi ledigt vilket var SÅ skönt! Min v mammas bästa kompis flög ner hit från Georgia med sina 5 barn så vi hängde ganska mycket med de i vårt hus, men också nere vid stranden där de hade hyrt ett hus. Såg ni?! Stranden i November? Jajamen.

På Thanksgiving morgon var inget speciellt, vi skulle haft en nice frukost med hela familjen men min v pappas bror och fru som flugit ner från Atlanta ( de vi stannade hos under orkanen ) hade migrän så de kom inte. Därför blev det en vanlig frukost. Förberedelserna började tidigt. Kalkonen grillades med stoppning inuti. Vi hade potatismos, med lingon ( bara för min skull, fast alla gillade det såklart ;) ) Tranbärsgele, sås, typ stuvade sparris och svamp, det var svin gott, och sen hade vi säkert nått mer som jag glömt just nu haha. Allting var iaf super gott!

Efter maten hade vi bjudit in vänner, grannar och familj för att kommer över till desert, spel och för att hänga. Tyvärr va många fast i trafiken, då detta faktiskt är den mest trafikerade dagen på hela året här i usa, så det var många som inte kunde komma. Men vi hade roligt ändå! Massor av desert med spel och mycket skratt! En lyckad dag med andra ord!

Efter som att det faktiskt är ThanksGiving så vill jag tacka alla er där hemma som gör detta möjligt för mig, att ni alltid stöttar mig och finns där för mig! Saknar er alla så sjukt mycket, både vänner och familj. Man inser hur bra man har det nu när man tar en paus från allt! Jag vill också tacka Rotary, för att ni vill sponsra mig, men också för er fantastiska service och stöd!

Kramiiisar!! <3

Likes

Comments

Postad i: Typical America, Organisationen Rotary, Utflykter/Resor

Hej!!

Jag har SÅÅ roliga nyheter att berätta!! Jag ska åka på West Coast trip med Rotary!!! Yeeey! Så taggad!! Anmälde mig precis, så nu måste jag bara vänta på att de ska ge mig en plats. Alltså att jag får en garanterad plats...vilket kan ta låååång tid. Så det är inte helt 100 att jag kommer åka än...men förhoppningsvis!!

Här är en bild på hur själva resan kommer att se ut. Jag kommer att ta flyget till Phoenix den 11 Juni och hem från San Francisco den 24 Juni. Mellan de andra destinationerna åker vi buss.

Som ni ser så börjar resan i Phoenix, jag vet inte så mycket om Phoenix...så det ska bli kul att få se hur det ser ut och lära sig mer! Det ser helt fantastiskt ut när man googlar!

Sen drar vi vidare till Grand Canyon, detta är oslagbart! Asså SÅ coolt! Här kommer min kamerarulle bli full så jag kommer behöva min hårddisk haha! Tror vi ska vandra nere vid floden också, så kul!! Detta är nog det jag är mest taggad på!!

Bussen åker vidare till Las Vegas!! och sen till Los Angeles!! Asså jag dör! Är så taggad på detta med! Kommer verkligen bli awesome!!! Jag vet att vi någon kväll kommer att åka limo igenom stan, gå på resturang, åka till ett tivoli och bada!! Vi ska också Käka lunch i Beverly Hills! Bättre kan det inte bli!

Efter de magiska dagarna i Vegas och LA så drar vi vidare till.....Yosemite! Det är en national park med massor av saker att göra! Här ska vi vara i en dag och vandra, klättra och cykla runt. Ser ut att ha fantastisk natur!

Sist men inte minst är San Francisco!!

Här är en video som Belo USA (Organisationen resan är med) visade oss. Den är från 2012 och visar vad vi kommer göra och hur resan är! :)

Om jag nu får en plats, vilket jag verkligen verkligen hoppas, så kommer jag vara helt överlycklig! Alltså vilken resa!! Tänk vilka upplevelser jag kommer komma hem med! Jag kommer förmodligen aldrig få en chans som denna igen, så nu håller jag bara tummarna! Lovar att uppdatera när jag vet om jag fått en plats! :)

Jag vill tacka alla er där hemma som stöttar mig och gör detta möjligt!! Ni är guld värda!!

Kramisar!!!

Likes

Comments

Postad i: High School, Sarasota, Typical America

Hej!

Så i Onsdags och Torsdags så hade vi ,Singing Sailors, vår första konsert!! Singing Sailors är alltså vår kör på Sarasota High School. Denna helgen hedrar Usa sina veteraner, alltså folk som tidigare varit i militären. Det var anledningen till konserten och alla låtar.

Vi har övat sen dag 1, när skolan började, på alla sånger vi sjöng på konserten. Eftersom att vi skulle hedra den amerikanska militären så var det bara massa låter om USA. Tex "God bless America" och typ 5 andra patriotiska sånger. Vilket kändes lite konstigt.. när man står där o e svensk..haha.

Vi stannade efter skolan på Onsdagen för att göra oss i ordning och sätta upp allt som behövdes på scen, vi värmde upp osv. På konserten var ALLA som har kör på Sarasota High, dvs inte bara den klassen som jag har. Älskar verkligen att sjunga i en kör! Det är så mäktigt att höra allas röster tillsammans. Dessutom så hade vi olika stämmor vilket det gör det extra fint!

Hade en superbra kväll!!

PS. Har lagt till en "This Week" kalender så ni hela tiden kan se vad jag har för mig! Ni hittar den i Högra marginalen :)

Likes

Comments

Denna helgen skulle alla i min familj iväg på olika saker. Så då bestämde jag mig för att sova över hos Heather och hennes man, som kommer att bli min andra värd familj till jul.

På fredagen hämtade hon mig från skolan och vi åkte och shoppade!! Niiice! Vi åkte över vattnet och ut på en ö och gick runt i affärerna där. Då kände jag mig som en riktig turist. Palmer överallt, små affärer med billigt, onödigt skit och en glass i handen. MYYYS!! Jag fick provat glass från en speciell glassaffär och shoppade en vit spets tröja. Vi åkte hem och gick ut och åt på en resturang med fancy tacos. Yum!

De bor i en lägenhet mitt inne i stan och utsikten är MAGISK! Love it! På morgonen när jag vaknade var ingen hemma, men det är marknad varje lördag, så jag gick ut och köpte frulle. Du kan hitta ALLT. Frukt, grönsaker, piroger, crepes, handkräm, ALLT. När Heather kom hem så körde vi till en skandinavisk butik som ligger här i Sarasota. De hade så mycket Svenskt!! Allt från pepparkakor, till kokböcker till glas och koppar. Så vi köpte pepparkakor, läkerol, mint & choklad godis, en svensk kokbok, och julkort. Tyvärr pratade ingen i affären svenska...Men men. Vi rullade vidare till en affär, som jag inte minns namnet på, där jag köpte min första "baddräkt" sen jag var typ 10 år gammal. Fast det är egentligen ingen riktig baddräkt för det är mer en bikini-baddräkt med bikini i ryggen och baddräkt fram. Älskar den!!

På lördag kväll gick vi på bio, men lämnade ganska snart eftersom att hela biosalongen luktade kiss och filmen var dålig. Så vi gick hem och kollade stranger things och drack smoothie istället! 100 gånger bättre!

Söndag morgon tog vi en power walk på ca en mil (svensk mil) över bron ut till ön. Sarasota är SÅ fint! Och här finns hur mycket saker som helst att göra! Rekommenderar det verkligen!!

På morgonen därpå fick jag äntligen använda min nya baddräkt! Vi drog till en strand ute på ön som kalls Turtle Beach. De kommer tydligen massor av sköldpaddor dit, ingen aning varför. Asså stränderna här är så goals! Det är kritvita stränder med turkost hav och palmer. Awesome! Vi skulle gått på ett strandparty, men tydligen så var det inte på stranden så vi sket i det och gick o bada istället. Vi plockade massvis med snäckor! Så stora och fina! Det är liksom snäckor som vi i Sverige betalar för. Och nu har jag typ 30....Vi får väl se vad jag gör med de...haha. Jag köpte nya i´nike skor. Ser i princip precis ut som de jag hade innan. Vita & svarta. Men varför ändra på ett vinnande koncept. På kvällen mötte vi upp hennes man och hans barn och käkade på en resturang med fisk & skaldjur. Jättegott!

Hade verkligen en SUPERBRA helg!! Skolan, kompisar allt var så långt borta och jag behövde verklige det! Gillar verkligen Heather och hennes man! Är så taggad på att flytta dit, vilket förmodligen kommer att bli efter jul! Yeeey!!

Puss o kram!


Likes

Comments