Postad i: High School, Sarasota

Hellu!

Efter en tuff första vecka i skolan så bestämde vi oss för att göra något kul! Jag har blivit jättebra kompis med en granne som också är ny här. Hon är 2 år yngre än mig och går på samma skola, de flyttade precis hit. Supersöt tjej! Så på Fredagen var det den första fotbollsmatchen för säsongen. Amerikansk fotboll tillhör ju hela upplevelsen med att vara utbytis i usa.

Så vi bestämde oss föratt käka någonstans före matchen med Jenna och hennes mamma. Jag fick önska resturang och jag valde något amerikanskt, five guys! Det var faktiskt gott! Five guys va liksom en blandning av fast food och lättare resturang...om ni fattar... Man fick välja sitt egna innehåll i hamburgaren och sen beställde vi en stor pommes. Och jag skämtar inte när jag säger att en stor pommes, för en person, var minst ett halvt - till ett kilo pommes rakt ner i en pappers påse. De var SÅ sjukt. Och SÅ typiskt amerikanskt! Vi var alltså 5 pers som delade på denna och ändå var där mängder av pommes kvar....folk åt alltså detta själva...

( Jag, min v pappa och min v syster på five guys )


Efter det åkte vi till fotbollsmatchen. Biljetten kostade typ 6 dollar och jag behöll den såklart som ett minne...ni som känner mig....ni vet.

Hela upplevelsen var exakt som man tänker sig! Cheerleaders som sjunger och dansar, orkester som spelar, tonåringar som hejar och spelare som får ont. Exakt så var det! Precis som i film! As coolt! Tyvärr så förlorade vi....men jag tyckte vi var duktiga ÄNDÅ! Efter det åkte vi bara hem och chilla...och sen var det äääääntligen helg!


"Living for the weekend"

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Distrikt 6960, USA, Mina tankar, Organisationen Rotary, Utflykter/Resor

Hej!

Förra helgen var jag på ett welcome camp med 76 andra utbytisar som också kommit till Florida. Lägret var i mitten av Florida så det tog typ 3 h att köra dit. Det var i mitten för att vi alla är från 9 olika distrikt.

Det var faktiskt jätteroligt och det var en helg som verkligen behövdes. Mitt i all stress och oro så fick man liksom en helg där man bara kunde hänga med kompisar och chilla!

Vi hade ett schema att följa för dagarna var fulla av aktiviteter, de flesta va roliga men inte alla.....det var mycket pappersarbete och det är så jävla tråkigt. Pass, legitimation, underskrifter x 1000...men de som var bra är att ALLA satt i samma sits. "Desperat efter nya vänner" Så det var liksom aldrig svårt att prata med någon! Dessutom så bytte alla pins med varandra så nu är min kavaj full av pins från hela världen!!

En av aktiviteterna var bland annat att vi skulle hitta på en sketch med ämnet "Hitta nya vänner", alla grupper fick liksom olika ämnen. Det var sjukt kul att kolla på! Vi gjorde en sketch där vi alla satt med mobilerna i början, men sen startade musiken och då började en dansa. Sen hoppade 2 in sen 2 till osv. Vårt "budskap" med det var väl att om man vill hitta nya vänner så måste man stoppa undan mobilen.. (De sa detta till oss hela tiden)

Det kom också dit en tjej från BELO USA och pratade om alla resor man kan åka på medan man är på utbyte. Det kostar såklart och det är iiiinte gratis haha. Men alla verkade sjukt nice! Skulle nog vilja åka på Hawaii resan eller på west coast!! Man får se och uppleva sååå mycket!! Men som sagt, det är dyrt.

Meeeen till något ÄNNU bättre!!! Jag får åka till Disneyland FOR FREE!!! Wihoooo!! Min rotary klubb betalar för de så jag får 4 nätter i Orlando, behöver bara betala för lunch! Såå nice asså! Jag får också åka på Sea camp helt gratis! Där får vi snorkla bland fiskar osv. As coolt!

Vi inom vårt distrikt, 6960, kommer också att göra saker bara vi. Men disney och Sea camp är tillsammans med alla! :)


Ja, detta var helt klart en asbra helg! Alla var så trevliga och vi hade jätteroligt!

​Btw...måste lägga till något om förra inlägget! Idag var skolan mycket bättre och jag har bytt några klasser, så nu känns schemat bättre! :)

( Distrikt 6960 )

( Påväg till Lägret )

( Alla utbytesstudenter satte en nål på sitt land! )

( På kvällarna hade vi typ fest med gratis glass, popcorn, läsk o allt man kan tänka sig. Vi spelade spel, hög musik och umgicks )

Likes

Comments

Postad i: High School, Mina tankar, Sarasota

Heeej!

Jag har följt många andra utbytis bloggar innan jag bestämde mig för att bli utbytesstudent men också under hela proceduren! Jag letade och Letade och Letade efter " Första skoldagen " inlägg..men de var såå svårt att hitta. Ingen skriver om det...? Efter första skoldagen här i Sarasota så förstod jag varför...Det var hemskt!!!

Vill inte låta som om jag ångrar att jag åkte eller att jag skrämmer iväg nån som vill bli utbytesstudent...nej, nej, nej! Låt mig förklara.

Denna morgonen gick jag upp 5.45 för att äta frukost och sen få skjuts av min v mamma till skolan första dagen. Jag hade turen och kunde få ut mitt schema kvällen innan fast att vi hade problem med det tidigare. Dock så saknades min 5th period på schemat. Bra start på dagen! Så vi ställer oss i kö på skolan för att få ut mitt schema. Det är MASSOR av folk ÖVERALLT! 2600 elever, can we just take a moment,,2600 elever. Men jag kunde inte få mitt schema där utan skulle gå till något som kallas "Media center" på min 5th period. Jaja..de var ju bara att ta sina saker och gå mot min första lektion. Spanish 1.

Klockan ringer precis när jag kommer fram till dörren, jag går in o ALLA kollar på mig... "Du ska vara innanför dörren INNAN klockan ringer" - Läraren som jag för stunden inte gillade..."Jag är ny här och visste inte riktigt var jag skulle gå.." " Vilken klass?!!"- Läraren som veklingen gjorde min morgon sämst. "Junior" " DÅ SKA MAN VERKLIGEN VETA!" Okej! Första skoldagen liksom...man baa chilla! Med tiden så blev Mr. Corrion bättre och jag förklarade för honom att jag var utbytesstudent osv o då va han mer förstående och han blev väldigt intresserad. Denna klassen ska jag dock gå och byta imon...det var bara massa 8th gradare där och de lärde sig grunderna, typ "hola" o de kan jag redan.

Klockan ringer och jag tar upp mitt schema, ALLA elever byter klassrum samtidigt, på 5 min..omöjligt om ni frågar mig. Men på nått jävla vänster så kom jag in på min 2 period som är US HIstory Honors. Mr. Shackelford håller i denna lektionen och han är väldigt stor (muskulös), har deep voice och en militär uppväxt...ni hör ju själva. Var ju fan rädd bara jag stack in huvet i det klassrummet. Men han var faktiskt jättebra och sa till mig att om jag behövde hjälp med nått så hjälper han gärna! Han är dock vääääldigt amerikansk..Haha. Asså har en politisk vinkel av allt han lär. Tex. " Ett vulkanutbrott släpper ut mer co2 än hela usa gör tsm så jag har inget dåligt samvete för att ta bilen överallt och det ska inte ni ha heller" Man bah...så tänker vi INTE i sverige..ahha! Men han e nice!

Nästa lektion är Engelska 3 Honors med Mrs. Middleton, jag gillar henne som person... men om man är en nybörjare på engelska så är det inte så lätt. Fattade typ nada av de vi skulle göra men jag lyckades ta mig igenom klassen. Ska prata med henne imorgon för att se om denna klassen kanske är för svår för mig... Well well.

Nästa är Algebra 2 Honors med Mrs. Ashby, denna gången behövde jag byta byggnad...asså 5 minuter med 2600 elever på samma gång..fattar ni hur svårt det är..haha. Man får ju lite panik när man inte känner någon, ingen har tid för att svara om man frågar, aldrig varit där innan och jag vet inte vilket rum eller lärare..I detta läget ville jag bara sitta ner o gråta..Ush! Men det var okej...gillar inte riktigt läraren..men vi får väl se.

Eftersom att jag inte hade något 5th period så gick jag till media center och fick ett nytt schema. Det tog mer än 5 minuter så när jag kommer in på Art - Drawing 1 & 2D med Ms. Wexler så kollar alla på mig med blicken "wtf"....men jag gillade faktiskt denna lektionen, läraren är fett weird men det är ju en bildlärare så det förvånar mig inte...

Nästa var Lunch och då satt jag med min v syster så de va bra, hade med mig lunch som min v pappa packat till mig på morgonen. Nice! Första gången jag kunde sitta ner, andas och gå på toa. For real liksom...

Nästa var Anatomy honors med Ms. Nye, igår gillade jag denna lektionen men idag satt jag bara som ett frågetecken så jag kommer byta denna lektionen mot typ foto...hoppas jag slipper ta nått NO ämne. De är för komplicerat med alla ord osv.

Sista lektionen var Choir 1 med Mr. Sanders. Denna gillade jag verkligen och jag fick 2 nya kompisar som kom fram till mig o bara sa hej! Super trevliga! Detta gör mig också medlem i SInging Sailors ( Deras maskot ) vilket innebär att vi kommer åka runt över allt o sjunga! Yeeey!

Sen skulle jag försöka hitta min gula buss...ja. Lättare sagt än gjort men till slut lyckades jag. Fråga mig inte hur för det var en jävla djungel asså. Sätter mig längst fram eftersom att jag var osäker på när jag skulle gå av. En kille sätter sig bredvid mig. Jag blev as lycklig! Haha, känner ju ingen så jag blev så glad att han valde att sätta sig bredvid mig! Han var en freshman, alltså 14 år, men han ser verkligen äldre ut och var jättetrevlig!


Sorry för långt inlägg..men behövde skriva av mig haha. Denna dagen var verkligen hemsk. Det låter kanske inte så. Men man blev så stressad av den jävla klockan, hade inga vänner och ingen aning om vart jag skulle..Paniiiik.

Kan meddela att det var betydligt bättre idag! Natti!

( Tryck på bilderna för att få de större )

Likes

Comments

Postad i: Sarasota, Distrikt 6960, USA, High School

Helluuu!

Det är inte långt kvar tills skolan börjar här borta, eller ja hemma också för den delen. Jag börjar på Måndag!! Yeeey!

Så i Måndags registrerade jag och min v mamma mig på nätet, behövde typ skriva i alla kontaktuppgifter osv, för att sen åka till Sarasota High School!! Skolan var enormt mycket större än jag trodde ;) De har ca 2600 elever och har ca 4-5 byggnader ( med våningar på alla ). Både bra och dåligt om ni frågar mig...

I alla fall, vi bokade tid och jag fick äntligen välja mina klasser!! Jag valde:

- Spanska

- Engelska *

- Bild, teckna och måla

- Amerikansk Historia *

- Algebra *

- Anatomi *

- Kör

Alla med * var obligatoriska.


Dagen efter åkte vi dit igen för Orientation, det är alltså den dagen som ALLA på skolan hämtar upp sina scheman + att man tar sitt skolfoto. Så vi kommer dit och det är fuuuullt av elever överallt! Man ställde sig i kö beroende på ens efternamn, men mitt schema fanns inte där. Jag var tydligen inte ens registrerad...Jag kände paniken komma.. ( typiskt mig ). Tydligen så hade deras system legat nere så de kunde inte få in mig i datorerna. Jag kunde i alla fall få mitt skåp och min bild tagen så de va bra! Min v syster visade mig runt på skolan och vi hälsade också på en engelska lärare som jag eventuellt ska ha, hon verkade super snäll!

Blir dock lite nervös över hur jag ska hinna till alla lektioner... De har 5 byggnader, jag ska hinna till mitt skåp, hitta rätt byggnad, hitta klassrummet, gå på toa på 5 MINUTER....Easy...

jaja, de får lösa sig. Vafan.


Sen åkte jag, min ena v syster och min v pappa till "deras" beach house som min v pappa byggt. (Ska nämligen säljas ) Det var jättefint! Man hade extremt fin utsikt över stranden Siesta Key!

Efter det drog vi till resturang och avslutade dagen med en röd curry! Yum!


Natti där hemma i Sverige!

( Klicka för att få bilderna större )

Likes

Comments

Postad i: Mina tankar, Sarasota

Hejsan!

Detta är bara ett kort litet inlägg, men tänkte bara påminna er om att jag flyttat till usa nu och att mitt liv är här.

Ni får jättegärna skriva till mig och ni får gärna snapa mig. Men istället för att fråga "Vad ska du göra idag? Vad gjorde du igår? osv. Läs på min blogg! :) Det är de den är till för! :)

Hoppas ni fattar grejen! Jättekul att så många vill följa mitt äventyr!

Kramisar!

Likes

Comments

Postad i: Sarasota, Utflykter/Resor

Detta är den tredje morgonen jag vaknar upp i Staterna!

Jag har inte skrivit något om de första dagarna först nu för att vi haft så fullt upp med allt! Men nu så kommer alla 3 dagarna på rad!

Tors 3 Augusti:

Jag mötte min v familj på flygplatsen och alla var verkligen supersnälla!! Jag kramade alla och de introducerade sig för mig, båda familjen och Rotary personer var där! Efter att jag hade mött alla var min kontaktperson från Rotary tvungen att ha 10 min privat. Hon behövde pass nummer, emergency fund på 500 dollar, kontakter, personlig info osv. Sen började mysteriet om vart min resväska hade tagit vägen...Det kom inte på bandet som var från Newark. Jag bara "Fan, har typ ett ombyte i handbagaget.." Haha. Men de visade sig att bagaget kommit med ett tidigare flyg för att mitt var så försenat tidigare.

Efter flygplatsen åkte vi bara hem, jag var ganska jetlaggad om man säger så, efter allt kaos på flygplatsen! (Se förra inlägget) Så jag åt lite och gick sen och la mig!

Fre 4 Augusti:

Så min v mamma väckte mig väldigt tidigt denna morgonen, typ 8 och eftersom att jag kom hem typ 2 på natten var jag supertrött! Fik äggröra och osat serverad vid bordet på morgonen!! Vi var tvungna att gå till vårdcentralen och vaccinmottagningen här för att föra över mina uppgifter i det amerikanska systemet. Var tvungen att betala 35 dollar för undersökningen, tror dock att min försäkring tar det! Det verkade också ha blivit en liten miss, hemma i Sverige sa de att jag bara behövde ta två stycken hepatit B vaccin och även min kontaktperson i USA sa det. Men tydligen så behöver jag 3 så jag kanske får ta en till.

Senare på dagen åkte vi till ett konstmuseum, jag tyckte personligen inte att det var jätte kul, jag fattade aldrig riktigt historian bakom. Men jag hängde med för att typ inte säga "nej" och för att lära känna familjen! På museet mötte vi också upp min v farbror, hans fru, v Farmor och v Faster. De var alla väldigt trevliga!! Det var i alla fall väldigt fint där! Vi hittade också Banyon träd som vi inte har hemma. Deras rötter växer på något speciellt sätt. De såg riktigt coola ut!

På kvällen hängde hela gänget hem till oss och vi käkade. Sen gav jag mina presenter till v familjen. (Se några inlägg längre ner) De blev verkligen jätteglada och tyckte det var väldigt fint av mig! De fick också testa de svenska godiset!!! Såg sååå mycket fram emot detta! De bokstavligen spottade ut djungelvrål så fort de kom i kontakt med tungan ;) Som man trodde... Annars tyckte det att allt godis var väldigt gott, dock väldigt segt och hade mycket tuggmotstånd.

( Klicka på bilderna för att få de större )


Lör 5 Augusti:

Denna dagen åt vi amerikanska pannkakor till frukost som var helt ok. Pannkakor gjorda med pulver och vatten....såklart! Sen var det bara en massa förberedelser inför kalaset som var för mig och min äldsta v syster som också ska iväg senare! Mitt i allt fick jag lite panik o börja gråta o längta hem osv. Men min v mamma var verkligen supersnäll o kramade mig o sa att det kommer bli bra. Dessa dagarna har varit väldigt intensiva som ni kanske märkt..vi har inte haft en ända ledig dag...Men egentligen skulle det ha varit en ledig dag dagen efter jag skulle ha kommit..men sen blev ju planet försenat osv osv. Så hon sa att det brukar inte vara så mycket folk omkring och det kommer att bli lugnare! Efter snacket kändes allting verkligen MYCKET bättre! Så nu känns allt bra igen! Antar att det är ett stadie som utbytesstudent!

Partyt var awesome! Alla var supertrevliga och jag fick min första kompis! Louren!! Sååå söt tjej! Bor ca 45 min härifrån men hon har ju körkort...såklart.

Sön 6 Augusti:

Idag åt vi fransk toast till frukost med donuts från dunkin donuts! Min super hälsosamma familj äter inte det vanligtvis....men deras farbror tog hit det och jag bara jaaaas! Så jag åkte till affären och det var inte så stor skillnad från hemma, vi hade lite brottom så jag hann inte se allt jag ville. Men de lovade att köra mig dit en annan gång!

Sen åkte vi och fick ansiktsmasker med alla tjejer i familjen förutom den yngsta. Så det fanns en instruktör som berättade vad produkterna gjorde, hur man applicerade det osv. Super mysigt!! Och min hud känns sååå bra!

Sen åkte vi på ett möte för min ena v syster som paddlar, där fick jag se några elever som också kommer gå på skolan så de var nice! Nu har jag precis tagit mitt första dopp i poolen och snart ska jag gå och lägga mig! Imorgon ska vi till skolan för första gången!! So excited!!

Godnatt!

Likes

Comments

Postad i: Innan Avresa, Organisationen Rotary

Hej!

Nu är jag ÄNTLIGEN framme! Saker är väldigt annorlunda här och familjen har väldigt annorlunda regler jämfört med hemma. Men de kommer ett annat inlägg senare på min första dag i USA! Men i detta inlägget tänkte jag berätta om hur min flygresa blev HELT kaos!!

Okej så allt började med att jag flög från Ängelholm/Helsingborg - Stockholm (Arlanda) tidigt på morgonen. Jag sa hejdå till alla där hemma och det var verkligen super jobbigt! Saknade er redan..! Den flygresan var det inga problem med...mådde lite illa bara men de kan ju ingen hjälpa. Jag checkade in på hotellet och lämnade mina väskor där för att sedan åka tillbaka till flygplatsen för att shoppa och käka något. Jag kom ju fram väldigt tidigt så jag var helt ensam...buhu..men jag klarade mig. Efter ca 5 timmar på flygplatsen helt själv åkte jag tillbaka till hotellet och min rumskompis hade kommit! Hon var verkligen super snäll!

Senare på kvällen var det möte med alla utbytesstudenter, de förklarade hur man gör med sitt bagage, hur man hittar gaten osv. Då fick vi träffa alla andra utbytisar som också skulle till USA. Alla där var verkligen supertrevliga och oron över att inte hitta någon att va med var inget problem!

Dagen efter skulle vi alla ta oss från Arlanda till Newark som ligger precis utanför New York. Detta planet gick också bra och allt var i sin ordning. VI kommer av planet och Kaoset börjar..! Först var alla så glada! Vi skulle ju få träffa vår värdfamilj! Men så fort vi kollade på tavlorna så står det "Cancelled" "Delayed" "Cancelled" "Delayed".....WHAT?! Allas nivå sjönk till 0. Det stod att mitt plan skulle vara i tid så jag åkte tåg till terminal C för att ta mig igenom en lång procedur av säkerhetskontroll och sen hitta gaten.

Jag väntade och väntade på att min gate skulle bli rätt, för det ändrades HELA TIDEN! En sekund efter stod det att mitt plan också var inställt. Jag blev sååå besviken och ringde vår reseledare så att jag behövde ett hotellrum för att kunna åka nästa dag istället. Jag tar tåget tillbaka till terminal B och ställer mig i kö för att få en ny biljett.

Jag kollar på tavlan och ser att det står att min plan ska gå ändå?! Om typ 45 minuter. Jag får panik och springer från den långa kön jag väntat i och kommer på nästa tåg. Springer till säkerhetskontrollen, kommer igenom och går till tavlan för att kolla gaten. "Inställt" VAFAN?!! Skämtar du med mig?! Jag stannade lite extra för att det inte skulle ändras igen..det gjorde de inte så jag tog tåget tillbaka för att få en ny biljett IGEN. Ställer mig längst bak i kön och ser på tavlan att det står "boarding"....SKÄMTAR DU MED MIG?! Det var 20 min kvar och då sket jag i det. Var helt genomsvättig, uppgiven och besviken. Så jag tog in på hotell.

Dagen efter kunde jag äntligen komna iväg och jag fick träffa min värdfamilj!

Långt inlägg men det var också en lång flygresa..

See you later alligator!


Likes

Comments

Postad i: Innan Avresa


Hejsan!

Var ju så längesen jag bloggade så nu kommer alla inlägg jag aldrig la ut på en gång! Men men!

Detta är min andra packlista för vad jag "packade" ner i det incheckade bagaget. Jag kan säga såhär. Det var INTE enkelt att få väskan att bara väga 23 kg, för ett helt år. Jag vägde väskan typ 1000 gånger, tog i och ur saker, packade om, provpackade osv. Börja i tid!!!

Men här är listan jag gick efter, sen fick jag ändra på vissa saker....

BAGAGE ( 23 Kg )


Kläder:


Vardagskläder:

 • Strumpor ( Alla jag har )
 • Trosor ( Alla jag har )
 • 3 BH:ar
 • Tröjor ( Tänk på dress code! )
 • Finare tröjor
 • Linnen
 • 1 Par Skor - Nike
 • 2 Klänningar
 • 1 Jumpsuit
 • 1-2 Kjolar
 • Pyjamas - Shorts
 • Linne/Tröja
 • 2 Byxor
 • 3 Jeans
 • Tjocktröjor


Övriga kläder:

 • Finare tröjor
 • 2 Bikinis
 • 1 Mjukissett
 • Träningskläder - 2 Linnen
 • 2 Långbyxor
 • 1 Shorts
 • Skor
 • 2 Sport BH:ar
 • 2 -3 par skor
 • Flip-Flops
 • Vanliga nike


Presenter till v Familjen

 • Taste of Skåne
 • Svenskt godis
 • Djungelvrål, Marabou, Daim, Bilar & Zoo
 • Yllefabriken Servetter


Övrigt:

 • Rotary Mappen
 • Solkräm
 • Bakmått
 • Necessär

Likes

Comments

Postad i: Innan Avresa

Hej!

Detta inlägget kommer upp lite sent men jag tänker att det kan vara kul ändå! Jag åker tidigare än många andra utbytesstudenter så det är kanske några som inte haft sin hejdå-fest än, och kan få lite tips!

Hela mitt party hade amerikanskt tema så Jag och farmor åkte tidigare i veckan till dollar store och handlade lite prylar till partyt, som tex college muggar... ni vet sånna man ser på film när de har fest! De är ju bara ett måste! Vi handlade också girlanger med usas flagga, ballonger mm.

Vi hade alkoholfri bål, kan länka receptet HÄR . Supergott och blev väldigt populärt! Det hade vi i början så kunde folk gå runder och mingla osv. Jag hade både vänner och släkt på samma party så alla kände liksom inte varandra!

Vi hade också ett musikquiz i lag med lite blandad musik. Sen överraskade min familj mig med ett jättefint och roligt tal, och en rolig "lek". De hade gjort upp frågor om USA som jag skulle besvara. Det fanns 12 frågor och för varje rätt svar fick jag 5 dollar. Jag klarade hyfsat många men fick alla pengar ändååå!

Vi käkade hamburgare med massa tillbehör bland annat, nachos + dipp och grillad majs. Var jättegott och det är en bra rätt för så många! Sen hade vi marängtårta med hallonmousse! Yum!

Ett tips till er andra utbytesstudenter som ska iväg är att lägga fram en svensk flagga på ditt party. Så kan alla gäster skriva en liten häslning till dig innan de går hem. Sen hänger man upp flaggan i sitt nya rum! Blev asbra och om man någon gång behöver en liten boooost så är det bara att kolla på den!


Blev SÅ nöjd med dagen och fick jättemycket fina saker! Vill tacka alla som kom och gjorde mitt avsked så bra!!

Kramiiisar

Likes

Comments

Postad i: Innan Avresa, Mina tankar

Hej!

Den senaste veckan har jag försökt att göra en packlista för mina väskor, dels för att jag själv gillar att ha ordning och reda men också för att det är väldigt praktiskt. Om man börjar skriva på en lista ett tag innan man åker, så kan man lägga till lite saker hela tiden när man kommer på. Då tror jag att risken att man glömmer något är mindre och eftersom att jag ska vara borta i 11 månader så får det inte hända!!! Så detta är min packlista för mitt handbagage so far.


HANDBAGAGE + HANDVÄSKA ( 8 kg )

Resefodral:

 • Visum
 • Legitimation
 • Pass
 • Pengar - Bankkort
 • Dollar (kontant)
 • Flygbiljett
 • Flyg - bokningspapper
 • Lista med viktiga namn och kontakter
 • Rotary Försäkringskort

Ombyte:

 • Tröja
 • Byxor
 • Strumpor
 • Trosor
 • Rotary Piké
 • Tjocktröja

Liten necessär:

 • Tandborste + Tandkräm (inte mer än 100 cl!)
 • Mascara + Puder + Concealer (inte mer än 100 cl!)
 • Hårborste
 • Deo
 • Astmaspray
 • Huvudvärkstabletter
 • Ansiktstvätt
 • Hårsnoddar
 • Linser + Linsvätska + Linsburk

Elektronik:

 • Dator + Laddare
 • Mobil + Laddare
 • Powerbank?

Underhållning: Trench Coat

 • Bok/Tidning
 • Hörlurar

Övrigt:

 • USA Adapter


Som ni ser så är listan låååång och detta är bara handbagaget.... Mitt tips är att köpa sig en reseplånbok eller ha en mapp i sitt handbagage med viktiga papper, så kan man enkelt och smidigt få upp de om det skulle behövas.

Ha en bra dag!.

Likes

Comments

Nya inlägg