Header

Satt och funderande i förra veckan kring två saker:

- Det finns för lite lesbiska par i serier, filmer och visas mindre generellt. (I jämförelse med homosexuella män.)

- Kändisar har ett ansvar som en offentlig person att visa upp olika typer av kroppar.

För det första, lesbiska par. I skam, How to get away with murder, Perks of being a Wallflower osv, finns homosexuella män representerade. Innan har vi kunnat sett filmer som handlar om människor som är just homosexuella, där storyn har handlar om personens sexuella läggning och i regel hur tufft det varit för denna personen. Det finns inte något fel med detta men att vara homosexuell kommer inte bli normaliserat förrän det bara finns. Som det gör i Perks of being a wallflower och Skam. Det jag reagerat på, på senaste tiden är hur det är just de homosexuella männen som blir normaliserade, (inte är den centrala historian utan bara finns.) inte de lesbiska. Droppa en serie där det finns ett lesbiskt par/homosexuell kvinna som inte är centrerad, utan bara finns i bakgrunden.

Precis. Detta är en problematik.

För det andra, kändisars ansvar att visa upp olika kroppsformer.. Kändisar främst, de som influerar de nya genrationerna har ett stort ansvar här. De måste i sina musikvideos och på andra forum visa upp olika typer av kroppsformer. Långa, korta, tjocka, smala. Dagens kroppsideal måste suddas ut, tjock är ej lika med ohälsosam och smal är ej lika med hälsosam. Vikten borde ligga i att äta sina grönsaker och må bra. Detta är mycket en vanesak och blir vi matade med olika kroppsformer, vackra kvinnor och män som ser olika ut med olika kroppar kommer vi så småningom uppriktigt tycka att det är vackert. Detta trots att vad vi ser inte ingår i samhällets ideal. Matningen tror jag måste ske via människor vi lyssnar på, ser upp till och beundrar: kändisar.

På grund av mina två funderingar blev jag otroligt glad när Tyra visar mig Ariana Grandes nya video, Everyday. Jag tycker att hon på ett fint viss tar upp detta och visar det vackra med något som fortfarande är ovanligt. Heja henne och heja alla som vågar vågar säga ifrån när något inte går rätt till, det är så ledare skapas.

Puss.

Likes

Comments

Så otroligt länge sen jag gjorde ett liknande inlägg, tyckte dock det passade bra nu när bloggisen varit död sen i tisdags och jag precis uppdaterat min spellista. Puss.

Likes

Comments

Älskar att göra dessa inlägg!!

Likes

Comments

Bloggisen, bloggisen, bloggisen.. För det första. Dag ett går att jämföra med en katastrof. (Definition.) Har under min långa fotbollskarriär haft problem med vaderna men eftersom jag slutade spela fotboll i höstas hade jag inte en tanke på mina vader som alltför ofta krampar. Tills igår då. Stackars mig och mina stackars vader. Kom inte ens till första liften innan de började krampa och jag fick tillbringa dagen i värmestugan. Gav mig fan på att jag skulle kunna åka idag och begav mig ut. Det gick någorlunda bra trots att vaderna nu protesterar och behöver vila. Ska ta ett bad och tigga om massage från mamma så jag förhoppningvis kan köra imorgon också.

Förutom vaderna har det varit en fin dag. Det var ganska molnigt men så fort vi kom upp ovanför molnen var det fint väder. Här är så ofantligt bra skidåkning och Åre By är så mysigt. Vi bor en bit utanför Åre men var inne och strosade en runda inne i centrum nu ikväll. De flesta affärerna var stängda men vi lyckades hitta ett mysigt fik. Har inte mycket att klaga på, förutom den förbannade matteboken som väntar på att bli räknad.

Imorgon är målet Åreskutan och med lite tur skiner solen.

Puss.

Likes

Comments

Greatings from Åre. Bilder från helgen.

Åkte till Malmö i fredags, skrev läsförståelse prov i Engelska och mötte sen upp Saga. Blev tipsad om ett mysigt fik inne i stan, Lilla kafferosteriet. (Ping, tips! Det ligger vid Gustav Adolfs torg.) Tog med mig Saga dit, vi satt där länge, fnissade och skvallrade om söta pojkar. Innan vi gick vidare, strosade i affärer och fortsatte att skvallra. Nu när hon jämt hänger i Helsingborg och jag i Malmö ses vi så sällan.

Nu sitter jag i Åre. Både lördag och söndag blev resdagar och det har med andra ord inte hänt så mycket. När vi väl kom upp i förmiddags var vi så trötta att det inte blev någon skidåkning. Morgondagen åt det. Ska ta så mycket bilder jag bara kan i backen och hålla bloggisen så uppdaterad som det bara går.

Puss.

Likes

Comments

Ta hit honom här så dödar jag honom.

Han som inte menade det,

den andra som bara skämtade,

den tredje som var full

och han som hade adhd.

Jag dödar honom om du vill.

Han som bara slog dig för att han tyckte om dig.

Han som inte tyckte att du var fin och som ständigt påminde dig.

Han som sa att du var tjock och gjorde så du slutade äta.

Han som tafsade dig på brösten.

Han som inte lyssnade när du sa nej.

Han som utnyttjade dig när du var full

och han som lovade att hon bara var en vän.

Han som bad dig vara tyst, inte skratta för högt och sluta att ta för mycket plats.

Jag dödar honom.

Jag bryr mig inte om att han var full.

Det spelar ingen roll om han bara skämtade,

eller inte menade det.

Hans adhd är ingen ursäkt.

Vill du så dödar jag honom.

Notis: jag ska inte döda någon. Tänk er att honom nämnd ovanför är en symbol för patrikariatet och den mansdominans vi lever i. Det är det som dödas. (Krossas, försvinna.)

Likes

Comments

+ min favorit låt just nu

Innan jag åker till Åre på lördag ska jag:

Plugga matte (varje dag)

Simma

Lämna in argumenterande text

Skriva religionsprov

Söka jobb

Städa ovanvåningen

Likes

Comments

Hej bloggisen!!! Jag sitter just nu och skriver.. Ska snart gå och lägga mig. Är ledig imorgon men har bestämt mig för att åka och simma på morgonen. Ska plugga lite på eftermiddagen och sen måste jag börja packa inför Åre. Har ni tur kanske jag hinner med att blogga också, möjligtvis är det så att någon av texterna jag skrivit på ikväll kommer upp.. Vi får se vilket humör jag är på.

Annars?? Min alla hjärtans dag? Blev förälskad i en främling på tåget, fick rosor och slutade skämmas för att jag är den viktigaste människan i mitt liv. Det är inte så dumt som det låter..  Sammanfattningsvis var den bra, vägrar vara en bitter singel (Trots jag lät som en i gårdagens inlägg.) som övertygande ska förklara för alla att jag faktiskt är singel för att jag själv vill. (Shoutout Hampus Hedström.)

Puss.

Likes

Comments

Var så arg och sur på grund av alla normer, hat och diskriminering av kön/hudfärg/sexuella läggning på tåget på väg hem. Ville skrika högt så alla skulle få veta. Det är insidan som räknas era jävla idioter. Inget annat. vilken färg, vilken sexuella läggning, siffra på vågen, tro eller hudfärg är oviktigt. Var irriterad och sur en stund, sur för att jag vill rädda världen. Insåg att det kommer bli svårt och blev ännu mer sur.

Nu sitter jag här. Jag är trött men har precis tränat och är därför nöjd med kvällen. Ska se ett avsnitt till av How to get away with murder innan jag går och lägger mig. Köpte ett par förbannat snygga byxor i fredags jag ska ha på mig imorgon, vilket gör att jag kan garantera att morgondagen blir en bra dag. Dessutom är det alla hjärtans dag. Det kan ibland vara mysigt men också en aning patetiskt och fruktansvärt kapitalistiskt.

Det var så länge sen jag bloggade att jag skäms. Hade massor att göra förra veckan och har ungefär lika mycket att göra denna veckan. Rutiner, tidiga morgnar och massvis av måsten. Skulle vilja flyga till NY, sätta mig på en bänk i Central Park, äta bagels från Starbucks och skriva texter om meningslösa saker. Då hade bloggisen blomstrat.

Ha en fin alla hjärtans dag imorgon, ta hand om varandra, älska och uppmuntra till all kärlek. <3

puss.

Likes

Comments