Jag tror kanske inte riktigt att jag visste vad det var som jag faktiskt gav mig ut på​. Men aldrig kunde jag heller ana att det skulle bli såhär bra. En av de vänner som jag först lärde känna här i Perth, säger ofta att han inte förstår hur jag klarat av det. Att han höjer hatten och bockar för sådana som mig?  Fram tills nu kunde jag skratta åt det där, men tanken är kanske rätt klok trotts allt... För sådana som mig, 19-år gamla brudar som drar ett halvt jordklot bort, är rätt tufft. 

Jag vet inte hur många gånger jag fått frågan om varför det blev Australien, och varför just Perth? Helt ärligt, kan jag inte ännu komma på något riktigt vettigt svar på detta. När nedräkningen mot studenten började, visste jag väl egentligen bara att jag ville ut och resa. Resa blev det också, och plötsligt blev semestern till en vardag och efter si sådär 105 dagar, också ett liv. Detta kommer för all tid att förbli en del av mitt liv, och också det första som jag faktiskt gjort på egen hand. Jag är så tacksam att jag flyttade in som au-pair när jag först anlände. I fyra månader har jag haft en familj och ett hem att komma hem till varje dag, vilket har varit till en så stor trygghet! Men nu är det också tid för mig att ännu testa på någonting nytt. Jag har nämligen fått JOBB! Hemma i Sverige hade jag mitt jobb inom äldrevården som jag rent ut sagt älskade. När jag först började söka jobb runt omkring här, var det också tanken att jag skulle fortsätta i de spåren. Tyvärr krävdes mer erfarenhet och tillgång till bil så jag sökte vidare inom resturang branchen. Och efter många om och men klarade jag min så kallade ¨trial¨, och jobbar nu som servitris på en litet cafe nere i Hillarys hamn. Aldrig känt sån tacksamhet över ett jobb! 

Här kom en liten uppdatering över hur mitt liv ser ut just nu. Tanken är också att jag ska bli bättre att blogga om mitt vardagsliv, men det är på tok för lätt att glömmas bort... 

Hoppas att ni där hemma mår bra och att ni får en helt fantastiskt fin höst! 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

10 veckor har alltså gått sedan jag först anlände till Perth, vart tog tiden vägen?

Just nu: För tillfället jobbar jag som au-pair i en svensk familj. Kunde aldrig ha hittat en bättre, storm trivs verkligen! Jag jobbar varannan vecka vilket ha gjort att jag har haft en hel del fritid. I och med att det varit vinter fram tills nu valde jag då att arbeta de veckorna jag varit ledig också. Har suttit barnvakt åt grannar, plockat och droppat av barn vid skolor och städat. Alltid skönt med lite extra pengar! Jag kommer att stanna kvar i familjen till november, men stanna kvar i Hillarys till Januari. I och med detta tänkte jag även skaffa mig ett nytt jobb nere i marinan vi har här, blir förmodligen något café eller resturang.

Planen: Min tanke är just nu att arbeta Januari ut och sedan resa runt. Om två veckor åker vi till Bali, vilket såklart kommer bli så roligt! Men Australien är så stort och utspritt, så nöjer mig inte riktigt med att bara ha sett Perth.. Har en vän som flyttar till Melbourne nu i september, så henne har jag tänkt att hälsa på. Melbourne & Sidney känns som ett måste när man faktiskt är här!

Helst hade jag också velat ta mig till Broome, för där tillverkas nämligen världens godaste öl (Matso's beer). Tankarna är många och planerna står fortfarande rätt oklara efter Januari. Men en sak är klar, det blir en grön jul för mig iår!

Likes

Comments

Idag blev jag upplockad vid tågstation. Två fina själar som jag lärt känna genom Facebook, tog med mig på en tur till Kings park. Parken är som en stor botanisk trädgård med allt ifrån caféer till lekplatser. Vi satt mest och pratade och drack kaffe till världens finaste utsikt!

Har också hunnit med att haft ett Skype-samtal med min käre mor + familj. Så skönt att höra deras röster och de verkade må lika fint som jag.
Nu är jag helt slut och ska faktiskt logga ut ifrån dagen. Imorgon väntar parkhäng och en ledig kväll!

Likes

Comments

Idag var jag ute på en runda, och sprang till en början fel. Resultat blev däremot helt okej!
Fick alltså tårar när jag kom fram till detta, så otroligt vackert!

Likes

Comments

​Idag började nedräkningen på riktigt. Tre veckor kvar tills flytt! 

Den 28juni går planet mot Perth, Australien. Jag kommer där att arbeta som au-pair i en familj som jag under de senaste månaderna lärt känna genom Skype och en väldans massa meddelanden. Känslorna går inte riktigt att beskriva, en våg av förväntan och saknad för alla här hemma i Sverige! Jag är också så tacksam för hur min familj & alla vänner stöttat inför den här flytten. Hade kanske inte hamnat på andra sidan jorden utan er... 


Likes

Comments

Instagram@hildajonasson