Hej på er allesammans!

Just nu/ sitter jag och kikar igenom bilder ifrån de senaste månaderna som jag har spenderat här i Australien. Vart tog tiden vägen? Om några veckor har jag bott på denna sidan jordklotet i ett halvår. Finner inga ord! Jag är så tacksam, glad och bortskämd på kärlek.

För tillfället bor jag i ett hus och tar hand om en hund medan hans familj har dragit ut på äventyr. Kommer att bo här den kommande månaden och inväntar även en gäst. Min älskade Elsa flyger hit om ynka 17dagar. Längtar så jag snart spricker!
Tankarna kring vad jag ska ta vägen sedan har varit många, tusentals. Men nu har jag äntligen kommit fram till att stanna här i Australien och göra mitt Farmwork. Med det menas att jag under 3månder, kommer att jobba på en farm någonstans i landet. Detta för att få stanna ytligare ett år i Australien. Det är väll en sån möjlighet som kanske bara får en gång i livet..

När vårt farmwork är avslutat har vi bestämt oss för att ta oss hemåt mot Sverige igen. Men det blir inget direkt flyg till Arlanda.. En liten omväg kring Bali, filipinerna och Thailand först. När man ändå befinner sig på denna sidan jorden liksom?

MEN.. så småningom kommer jag att komma hem igen. Få krama om alla nära och kära, få pussa på mina lillebröder och äta skogaholmslimpa till frulle.


Pussar

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

CommentsPerth-Kalbarri

Landat hemma i Hillarys igen efter en helt FANTASTISK Roadtrip.

Klockan 07:00am började vår resa ifrån Whitfords trainstation in Hillarys. Där hämtade vår Ella upp oss med bil och tält. (TACK!)

Första stoppet blev the pinnacles! Tusentals med stenar som mitt ute i bushen täcker kilometerlånga sanddyner. Efter många tankar och funderingar, kom vi fram till att Aliens måste satt dom där. Sedan åkte vi vidare..

(Måste ge cred till världens bästa Ella som näst intill körde hela vägen, med en väldans massa stop såklart!)

Väl framme i Kalbarri invigde vi första kvällen med en massa vin och tjöt!

Vi fick se så många vackra platser, platser som jag förmodligen aldrig igen kommer att besöka. Inte kunde man tro att en bilfärd på 10h, kunde ta en så långt bort! Desto längre upp vi kom, desto hetare blev det och sanden blev plötsligt röd. En helt fantastiskt häftig natur..

Allt blir så självklart när man står högst upp på en utav Kalbarris nationalberg, eller mitt ute i en rosa sjö. Går kanske inte riktigt att förklara med ord...

Ella!

Att få upp fältet var enkelt! Jag gick på toa, kom tillbaks - tältet var upprest!

Våran mum-bus!

Kalbarri nationalpark

​Pinklake! 

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej hallå allesammans!

Denna veckan har gått i ett och imorgon är det alltså åter söndag. Lite jobb, lite planering och lite fest. En vecka i min smak!

Torsdagen: I torsdags åkte vi in mot stan för att möta upp Kimberly, Linnea och Julia. Vi lyckades få till en frukostdejt, spontan tatuering och avslutade dagen med en öl på vårt favorit-ställe. Om en vecka åker vi på en ROADTRIP! Ser fram mer detta så mycket och ska äntligen få se lite mer utav Western Australia. Kommer självklart att uppdatera mer om detta wihoo!

Fredagen: I fredags vaknade jag upp hos Kimberly i Secret Harbour, vi åkte tillsammans hem till henne efter vår heldag inne i stan. Lite vin och tjöt på hennes veranda gjorde gott! Väl på tågstationen hem blev jag upplockad av Ella, som hade planerat in en heldag i Fremantle. Där gick vi runt och strosade bland marknader och små hippie-affärer. Vi mötte även upp Evelina och Moa, och tillsammans testade vi också på en av freo's krogar.

Denna vecka får 11/10!

Likes

Comments

Och så hade det hunnit gå hela fyra månader...


Det var som att jag anlände igår, trots att hemma känns väldigt väldigt långt bort. Fyra månader är ingen evighet, men tillräckligt för att hinna skapa sig en vardag och allt som där tillkommer. För visst hänger jag på vita stränder och sipprar bärs, men det finns ju också en vardag bakom det där. När jag först anlände Perth tog det ganska exakt 72h innan jag skaffat mig min allra första vän. När man befinner sig ett halvt jordklot bort, på en annan kontinent och i främmande stad, då blir man rent ut sagt överlycklig när någon kan tänkas göra en sällskap. Ännu mer glad blir man när personen visar sig vara av ett speciellt bra slag. En sån där fin själ som man då och då stöter på här i världen..

Men visst hade det varit lite för bra? Vita stränder, bärs och den där fina själen. Jag är nog trots allt den personen som tror att allt har sin mening. Men det kanske hade varit jobbigare utan dom där fina vännerna som man faktiskt skaffat sig! Så tacksam, över dom man nu för tiden når via face-time, likaså dom som bor 15min bort. TACK!

Men mycket mer än så har jag ju också hunnit med under dessa månader. Bali, en massa babysittande, utgångar och strandhäng. I veckan anlände den nya au-pairen så denna helg har bestått av jobb för vår del. Jag har försökt att visa runt så gott som jag kan (trots världens sämsta lokalsinne). Jag är säker på att hon kommer bli kanon för pojkarna!

Jag kämpar vidare med jobb och planering över vart jag ska ta vägen och hitta på framöver. Uppdatering kommer, men tills dess, ta hand om er!

Likes

Comments

Jag tror kanske inte riktigt att jag visste vad det var som jag faktiskt gav mig ut på​. Men aldrig kunde jag heller ana att det skulle bli såhär bra. En av de vänner som jag först lärde känna här i Perth, säger ofta att han inte förstår hur jag klarat av det. Att han höjer hatten och bockar för sådana som mig?  Fram tills nu kunde jag skratta åt det där, men tanken är kanske rätt klok trotts allt... För sådana som mig, 19-år gamla brudar som drar ett halvt jordklot bort, är rätt tufft. 

Jag vet inte hur många gånger jag fått frågan om varför det blev Australien, och varför just Perth? Helt ärligt, kan jag inte ännu komma på något riktigt vettigt svar på detta. När nedräkningen mot studenten började, visste jag väl egentligen bara att jag ville ut och resa. Resa blev det också, och plötsligt blev semestern till en vardag och efter si sådär 105 dagar, också ett liv. Detta kommer för all tid att förbli en del av mitt liv, och också det första som jag faktiskt gjort på egen hand. Jag är så tacksam att jag flyttade in som au-pair när jag först anlände. I fyra månader har jag haft en familj och ett hem att komma hem till varje dag, vilket har varit till en så stor trygghet! Men nu är det också tid för mig att ännu testa på någonting nytt. Jag har nämligen fått JOBB! Hemma i Sverige hade jag mitt jobb inom äldrevården som jag rent ut sagt älskade. När jag först började söka jobb runt omkring här, var det också tanken att jag skulle fortsätta i de spåren. Tyvärr krävdes mer erfarenhet och tillgång till bil så jag sökte vidare inom resturang branchen. Och efter många om och men klarade jag min så kallade ¨trial¨, och jobbar nu som servitris på en litet cafe nere i Hillarys hamn. Aldrig känt sån tacksamhet över ett jobb! 

Här kom en liten uppdatering över hur mitt liv ser ut just nu. Tanken är också att jag ska bli bättre att blogga om mitt vardagsliv, men det är på tok för lätt att glömmas bort... 

Hoppas att ni där hemma mår bra och att ni får en helt fantastiskt fin höst! 


Likes

Comments

10 veckor har alltså gått sedan jag först anlände till Perth, vart tog tiden vägen?

Just nu: För tillfället jobbar jag som au-pair i en svensk familj. Kunde aldrig ha hittat en bättre, storm trivs verkligen! Jag jobbar varannan vecka vilket ha gjort att jag har haft en hel del fritid. I och med att det varit vinter fram tills nu valde jag då att arbeta de veckorna jag varit ledig också. Har suttit barnvakt åt grannar, plockat och droppat av barn vid skolor och städat. Alltid skönt med lite extra pengar! Jag kommer att stanna kvar i familjen till november, men stanna kvar i Hillarys till Januari. I och med detta tänkte jag även skaffa mig ett nytt jobb nere i marinan vi har här, blir förmodligen något café eller resturang.

Planen: Min tanke är just nu att arbeta Januari ut och sedan resa runt. Om två veckor åker vi till Bali, vilket såklart kommer bli så roligt! Men Australien är så stort och utspritt, så nöjer mig inte riktigt med att bara ha sett Perth.. Har en vän som flyttar till Melbourne nu i september, så henne har jag tänkt att hälsa på. Melbourne & Sidney känns som ett måste när man faktiskt är här!

Helst hade jag också velat ta mig till Broome, för där tillverkas nämligen världens godaste öl (Matso's beer). Tankarna är många och planerna står fortfarande rätt oklara efter Januari. Men en sak är klar, det blir en grön jul för mig iår!

Likes

Comments

Idag blev jag upplockad vid tågstation. Två fina själar som jag lärt känna genom Facebook, tog med mig på en tur till Kings park. Parken är som en stor botanisk trädgård med allt ifrån caféer till lekplatser. Vi satt mest och pratade och drack kaffe till världens finaste utsikt!

Har också hunnit med att haft ett Skype-samtal med min käre mor + familj. Så skönt att höra deras röster och de verkade må lika fint som jag.
Nu är jag helt slut och ska faktiskt logga ut ifrån dagen. Imorgon väntar parkhäng och en ledig kväll!

Likes

Comments

Idag var jag ute på en runda, och sprang till en början fel. Resultat blev däremot helt okej!
Fick alltså tårar när jag kom fram till detta, så otroligt vackert!

Likes

Comments

​Idag började nedräkningen på riktigt. Tre veckor kvar tills flytt! 

Den 28juni går planet mot Perth, Australien. Jag kommer där att arbeta som au-pair i en familj som jag under de senaste månaderna lärt känna genom Skype och en väldans massa meddelanden. Känslorna går inte riktigt att beskriva, en våg av förväntan och saknad för alla här hemma i Sverige! Jag är också så tacksam för hur min familj & alla vänner stöttat inför den här flytten. Hade kanske inte hamnat på andra sidan jorden utan er... 


Likes

Comments

Instagram@hildajonasson