Ingredienser:

smör/margarin 175g

strösocker 1,5 dl

vaniljsocker 1 tsk

salt 1 nypa

mjölk (ca 1 dl)

vetemjöl 2 dl

kakao 2,5 msk

oboypulver 2 msk


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Spänn fast ett bakplåtspapper
i en form med löstagbar kant.

3. Rör ihop smällt smör, socker,
vaniljsocker och salt.

4. Blanda mjöl, oboypulver och

kakao. Tillsätt mjölblandningen 

och rör ihop till en smet/deg. 


5.
Tillsätt lite mjölk i taget tills det
blir en kladdig och lösare smet.

6. Bred ut den i formen.

7. Grädda mitt i ugnen ca
20 minuter.

8. Låt kakan svalna i formen
i en kyl.

9. Låt kakan bli ordentligt
kall innan den serveras.

10. Servera kakan kall med t.ex grädde.

Lycka till!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ingredienser:

Ca 12st

150 g smör

3 dl strösocker

3 ägg

¾ dl kakao

1 nypa salt

2 tsk vaniljsocker

1 ½ dl vetemjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna
och blanda snabbt ihop allt
till en slät smet.

Ställ ut ca 12 muffinsformar
på en plåt. Fyll formarna till
ca 3/4 med smet.

Grädda muffinsarna mitt
i ugnen i ca 10 min.

Klart!

Likes

Comments

ingredienser:

sirap 2 dl
cornflakes ca 1 l
choklad 250g
socker 1 dl
jordnötssmör 1 burk, 350g
kokos 1dl

gör så här:

Blanda jordnötssmör, socker
och sirap i en kastrull.

Smält ihop det och låt det
bli varmt.

Tar du av kastrullen för snabbt
så kommer kakan bli mjuk och
falla isär.

Desto längre du har kastrullen på
plattan desto hårdare blir den.

Krossa cornflakesen lätt i handen
och blanda i kokos och cornflakesen
i kastrullen. Blanda väl.

Häll upp i en form med
löstagbara kanter (brukar ha
bakplåtspapper i bottnen) och bre
ut blandningen jämnt i formen.

Låt blandningen i formen
svalna medans du smälter
chokladen.

Bre ut chokladen i formen.

Ställ in kakan i kylen/frysen.

Klart!


Recept: Helen Torsgården (youtube)



Likes

Comments

Hej! Det var väldigt länge sen jag laddade upp ett recept eller ett ordentligt välgjort blogginlägg. Det beror på att jag inte tycker det är lika kul att skriva recepten och posta blogginlägg som förut. Det är också pga att jag har haft väldigt mycket i skolan på senaste tiden. Men ska försöka lägga upp fler recept nu under sommaren!☀️💗

Likes

Comments

Ingredienser:
♡ ca 75g hasselnötter
♡ 200g smör
♡1 1/2 dl strösocker
♡ 4 dl havregryn
♡ 2 dl vetemjöl
♡ 1 tsk hjorthornssalt

Garnering:
♡ Hasselnötter
♡ ev. 1 äggvita (om du vill att nöten
på kakan ska sitta fast bättre, se bild!👆)
funkar INTE för ÄGGALERGIKER!

Gör så här:
Mal nötterna, blanda alla torra ingredienser,
tillsätt smöret, arbeta in det noggrant.
Rulla ut till längder och skär av lika stor bitar som sedan rullas till bollar. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck sedan ner dem lite försiktig med tummen. Om du vill pensla på lite ÄGGVITA, placera en nöt ovanpå. Det ska bli
ungefär 50-60 st kakor med det här receptet. Grädda i 8-10 min i 175 grader.
♡Lycka till♡

Likes

Comments

Ingredienser:

♡ 100 g Smör

♡ 2 1/2 dl strösocker

♡ 2 ägg

♡ 1 dl vetemjöl

♡ 3 msk kakao

♡ 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:


Sätt ugnen på 175°
Smält smöret i en kastrull.
Lyft av kastrullen från plattan.
Rör ner socker & ägg i en bunke,
blanda väl. Rör ner övriga ingredienser
& blanda väl. Häll smeten i en smord &
bröad form med löstagbar kant. Grädda
mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna.
Pudra över florsocker. Servera med
grädde eller glass.

Lycka till!

Likes

Comments

Ingredienser:

♡ 2 paket oreokakor

♡ 200g philadelphiaost/cream cheese

♡ 300g choklad (valfri choklad)


Gör så här:

♡ Mixa oreokakorna i en
matberedare/mixer, tills det
blir små små smulor.

♡ Häll över smulorna i en bunke/skål
& blanda ihop smulorna med
philadelphiaosten.

♡ Rulla dem till bollar & ställ in i
kylen i ca 15 min.

♡ Doppa dem sedan i smält choklad &
ställ in i kylen så att chokladen stelnar.

Lycka till!

Likes

Comments

Här kommer ett tips om du vill baka något litet julgodis som är enkelt och snabbt!

ingredienser:

♡ choklad (valfri, jag tog mjölkchoklad)

♡ cornflakes

Gör så här:

♡ Smält så mycket choklad som du vill andvända.

♡ Blanda i cornflakesen i den smälta
chokladen & blanda. Ta så mycket
cornflakes som du tror att du behöver.

Lycka till!

Har du några funderingar? Komentera!♡





Likes

Comments

Ingredienser:

♡100 g Smör

♡100 g Mörk choklad

♡2 Ägg

♡1.5 dl Strösocker

♡1 dl Vetemjöl

♡1 dl Kakao

♡1 tsk Vaniljsocker

♡0.5 tsk Salt

Gör så här:

♡Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 12 stabila muffinsformar på en plåt.

♡Smält ihop smör och choklad i en kastrull på låg värme, ställ åt sidan.

♡Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp i 2 minuter.

♡Rör ner smörblandningen i äggvispet.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop en klumpfri smet.

♡Fördela smeten jämnt i formarna, 2/3 i varje.

♡ Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

♡ Låt svalna.

Lycka till!♡♡

Recept från Frida Skattbergs bakblogg: blogg.amelia.se/fridasbakblogg
Kika in hennes instagram om ni inte gör det! Hon är grym! Fridas instagram: bakamedfrida
♡♡♡


Likes

Comments