Ikväll har Leffe (och jag för den delen) fått gymnastikhoppa lite. Jag rev fram upphöjd kavaletti och studs och Leffe blev dunderpigg! Jan kostade till och med på sig ett litet bakutsprång så jag tror det var uppskattat även från hand sida.

Anledningen till att jag kör den här typen av övningar är för att stärka upp och bygga rygg och rumpmuskler,sen är det ju barnsligt roligt dessutom 😊

Det märktes att det var jobbigt för Leffe blev snabbt både flåsigt och svettig så jag hoppas att han känner sig nöjd i kroppen ikväll!

Klockan är just nu 22.07 och jag är så trött att ögonen går i kors men min lilla vildbatting till dotter har inte somnat än så det blir nog några vändor till hennes rum för att stoppa om innan jag fåt sova 😴

Jessica

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

2012 köpte jag min första alldeles egna häst, ett rött sto född 2003. e. Royal Olymp ue. Donnerhall. Hon hette Royal Charity och var en riktigt bjässe på 175cm.
Hon var en häst med ett jäkla humör och när jag provred henne så stod hon nog på bakbenen 8-9 gånger 😂
Men nånting hos henne gjorde att jag ändå blev förälskad och jag har inte ångrat en sekund att jag köpte henne även om varje ridpass fick kämpa för att få en liten del av min vilja igenom!

Tillsammans hann jag och Charity gå från LB till MSV B på tre år och jag har lärt mig så otroligt mycket utav henne, delvis utbildningsmässigt men också vad gäller tålamod och att hitta alternativa lösningar. Jag tror ju inte på att slå hästar till foglighet men ned Charity hade det heller inte varit möjligt. Hade jag varit för hårdhänt så har hon bog dragit mig i backen direkt! 😅

Bild från första sensommaren som jag ägde Charity, vår andra tävling tillsammans.

Foto; www.lindaanderssonfoto.se

Hösten 2014, så otroligt skillnad, både på mig och Charity!

Det som var roligt med Charity var att hon verkligen var en allroundhäst, ena dagen kunde jag tävla dressyr och bästa dag red jag ut barbacka eller var på hoppträning eller nåt liknande, hon var så otroligt rolig på det viset. Det fanns inga begränsningar.

I början på sommaren 2015 så visa Charity ömhet i sina framknän, vi åkte in till veterinär och behandlade. Jag var inte särskilt orolig utan tänkte väl egentligen att det inte var så konstigt om hon blivit lite överbelastad i sona feamknän med tanke på hur pass stor och tung hon var och att hon gått ganska mycket under vintern och våren.
Men vi behandlade två omgångar utan någon förbättring så då bad jag om en röntgen av knäna och det visade på det värsta tänkbara, Charity hade otroligt kraftiga pålagringar i båda framknäna som gick in i lederna. Veterinären trodde att med en hel massa vila (ca ett år) så kanske hon skulle kunna vara sällskapshäst/lättare promenadhäst. Jag kände direkt att det verkligen inte var något för Charity i och med att hon blev olycklig bara av den korta vilan under sommaren. Dessutom så tog det ett tag från det att jag fått beskedet till jag tog bort henne och utan smärtlindring blev hon så pass öm i knäna att om jag lyfte upp benen för mycket när jag kratsade så markerade hon att det gjorde ont.
Att ta bort en häst är bland det värsta jag varit med om och jag var ett tag inne på att aldrig mer ha häst av just den anledningen att jag inte ville behöva vara med om att ta bort en till häst!

Charity var en av de finaste hästarna jag har träffat, jag kommer aldrig glömma bort henne och allt som hon gjort för mig!

Jessica

Likes

Comments

Måndag - vila

Tisdag - rida på morgon, troligen blir det klättring.

Onsdag - vila

Torsdag - kvällsridning, pass i ridhuset med bommar.

Fredag - vila

Lördag - rida ut

Söndag  rida ut

Jessica

Likes

Comments

Det har varit ganska intensivt de senaste dagarna, i fredags åkte jag,sambon och två kompisar till Stockholm och gick på konsert. Det var In Flames och Five Finger Deathpunch som spelade. Riktigt roligt at få komma iväg och göra någonting en helg! 🤘😊

Vi kom hem kring kl.03.30 på natten mot lördag så lördagsförmiddagen låg både jag och Magnus och sov som stockar!
När vi vaknade ute vi direkt till Magnus föräldrar där Felicia hade sovit, hämtade henne och sen direkt iväg till Bollnäs för att fira min moster som fyllt 50år. Där blev vi till kl.19 på kvällen och när vi kom hem var det i princip bara att lägga sig direkt för att vi var så trötta 😴

I morse klev jag upp kl.7 för att hinns rida ett pass och vi passade på att körs ett dressyrpass i ridhuset med fokus på att ligga i ramen och vara följsam för rakt och böjt spår, vi kände även lite på förvänd galopp och det var nyttigt för där märktes det tydligt att höger galopp är den svaga så nu har vi hittat ytterligare moment att träna på!

Nu saknar jag verkligen snön, hagarna är tack och lov inte leriga längre men det är väldigt halt och väldigt knöligt så hästarna rör sig inte många centimeter under dagen när de står i hagen, usch så tråkigt om Leffe skulle till och vricka sig också nu när vi är så bra igång!

Efter ridpass och mockning var det bara att åka hem, pussa lite på Felicia och mysa i soffan, äta lunch och sen var det dags för kvällsjobb!

Jessica

Jessica

Likes

Comments

Igår kom det några centimeter snö och jag har haft en tradition förut att alltid rida ut och njuta avd en första snön så igår fick jag ändra om i planeringen, tanken var ju att rida ett pass i ridhuset men jag kunde inte hålla mig utan var bara tvungen att sticka ut i det mysiga vintervädret 😀👍❄️

Jessica

Jessica

Likes

Comments

Jag vem är då jag? Som sagt så heter jag Jessica och jag bor i lilla Edsbyn, jag är 30år gammal och har varit hästtokig i stort sett hela mitt liv.
Jag tillhör de som började på knattelektion på ridskolan, jag var åtta år när jag började och även om jag slutat rida på ridskola i omgångar så har jag hållit på med hästar hela tiden.
Jag har ridit hos privatpersoner och även haft en period när jag höll på med travhästar, jag red på dem men jag var också med när de tävlade och på provlopp och jag lärde mig otroligt mycket om hästar under denna period, allt från hovar och foder till sår, gallor och svullnader. Väldigt nyttiga saker att kunna som man kanske inte lär sig lina naturligt på en ridskola!

Jag köpte min första egna häst 2012, tyvärr fick jag ta bort henne 2015 men det får jag gå in på lite mer i ett annat inlägg!

När jag inte är i stallet så jobbar jag som sjuksköterska, jag bor i ett hus tillsammans med min sambo Magnus, vår dotter Felicia och hunden Maximus. Felicia fyller snart två år och det kan vara ganska hektiskt att hinna med både häst, småbarn, hem och jobb men i slutändan är det värt det!


Jessica

Likes

Comments

Måndag uteritt

Tisdag vila

Onsdag antingen är vi med på ridlektion eller så rider jag efter lektionerna är slut och då blir det travbommar och galoppbommar.

Torsdag uteritt

Fredag vila, jag åker till Stockholm och går på in flames konsert 😀

Lördag vila

Söndag beroende på väder så blir det en uteritt antingen med klättring eller med trav och galoppinslag.

Jessica

Jessica

Likes

Comments

Idag har jag äntligen fått träna för Ia igen! Fokus ligger ju hela tiden på att få Leffe att söka stöd i bettet och han gör det mer och mer i trav och galopp men i skritten känns det som att han skrittar i sirap om jag har kort tygel. Och det var just skritten vi skulle jobba med idag, vi ville att Leffe skulle skritta på med energi trots att jag hade kort tygel och hade kontakt med Leffes mun, till en början så tjurade han ihop och frös fast på stället, när jag drev på sparkade han mot min skänkel men efter lite övertalning och lite hjälp från Ia så gick han till slut fram om då kunde han verkligen skritta 😂
Sen arbetade vi med galoppen, delvis på att inte krypa ihop i formen(ber jag om liiite samling så kryper han direkt ihop och blir bakom lod) sen har Leffe en något komisk egenskap när han tycker det blir jobbigt, de flesta hästar bryter ju av om man t.ex samlar galoppen för mycket eller något annat som de inte orkar, Leffe slänger med frambenen så att han nästan slår sig själv på nosen när han bryter av 😂 så då jobbade vi på att han inte ska bryta av så dramatiskt utan istället kunna göra det med lite mindre rörelser. Vi fick en bra avsaktning när nöjde vi oss, Leffe (och jag) började bli så trött att det bara skulle bli värre av att nöta vidare!

En liten film för att visa vad jag menar med att han flaxar med frambenen 😱

Bild från idag med fina berlindor och vitt schabrak 😍

Jessica

Jessica

Likes

Comments

Hua, var ut och klättrade idag med Leffe och även om det var otroligt fint ute så känns det att det börja bli kallt, jag skulle definitivt behövt ha både långkalsonger och rejäla vinterhandskar 😐❄️

Fick tyvärr ingen bra bild från dagens tur så det får bli en bild från en tidigare ridtur!

Imorgon är det dags för dressyrträning för Ia och jag längtar verkligen, jag har bara hunnit träna för en henne gång tidigare med Leffe och det ska bli roligt att få visa att vi övat på vår hemläxa 😀

Jessica

Jessica

Likes

Comments

Som rubriken lyder; vem är då Leffe?

Leffe, eller High Life som han egentligen heter är en flugskimmelvalack född 2004 (13år).
e. Heraldik xx. u. Deisi. ue.damos.

Han har alltså mycket fullblod i sig.
Han kom till Sverige som 5åring från Tyskland och trots att han är tränad för fälttävlan så har han aldrig tävlat i Sverige utan gått som hobbyhäst, han har bott i Stockholm.

Ska jag vara ärlig så trodde jag ute att jag skulle köpa honom heller, jag har ganska stora fördomar mot fullblod 🙈 men jag kände att pga det otroligt förmånliga priset och att han stod så nära (har stått i Söräng sedan i Juni) så tyckte jag att jag lika gärna kunde prova.
Och döm om min förvåning när jag satte mig upp och fick rida på den mest ambitiösa och arbetsvilliga häst jag nånsin ridit! Det fanns en del att jobba på och såklart måste man lära känna en häst innan man kan hitta alla knappar men med tanke på att han hade stått i hage i tre månader så var Leffe otroligt schysst!

Nu är tanken att han ska bli dressyrhäst hos mig, med det sagt så kommer jag inte att sitta och nöta inne i ridhuset hela dagarna utan jag trivs bäst med varierad ridning men mycket uteritter och även en del hoppträningar/markträningar.
Mitt mål är att starta LB till våren 😊🌟

Jessica

Första gånger jag provred

Film från första provridningen

Jessica

Likes

Comments