Imorse hade jag ett så roligt möte som gav som ny energi! Plötsligt kändes det som att en helt ny värld öppnades och allt var möjligt.

Jag tänker på hur vi blir så inne i vår egen verklighet att vi antar att det är den enda verkliga. Å när den verkligheten börjar gå emot våra drömmar å värderingar så blir det mörkt ett tag. Men när vi vågar ta klivet in i något nytt så inser vi att ja, det är ju så här det SKA kännas!

Vårt problem är ofta inte att vi hoppas för mycket utan att vi tror för lite. Vi har för lite tillit. Våra liv blir då fyllt av en massa problem som aldrig uppstår.

Idag känner jag mig upplyft, hoppfull och glad! Imorgon drar vi till Hamburg.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 2 Readers

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag haft tid att tänka och fundera. Som vanligt kommer de mest bästa tankarna när jag springer. De är de som får mig att komma vidare å inte fastna i ältande.

Ikväll ska jag på föreläsningen "Om oro" med Anna Kåver. Jag sitter som bäst på fika på Kaffeverket, kom hit direkt efter jobbet. Jag uppskattar såna här avbrott i vardagen. Det ger mig motivation att gå vidare.

Jag gillar verkligen den här vardagen. Men ännu mer gillar jag tanken på en ännu bättre vardag. Imorgon får jag se om gräset är grönare på andra sidan... men mer om det senare. Vi hörs!

  • 8 Readers

Likes

Comments

Idag hadd vi planeringsdag med jobbet. Vi fick vara i sån otroligt fin miljö, på Kastellholmen i ett slott, som ni ser på bilden nedan. Vi blev sedan serverade lunch på Skeppsholmens hotell, också det otroligt fint å gott.

Lite lyx i en långt ifrån oglamorös vardag tycker jag vi är värda på jobbet.

Å lite lyx ska det bli i helg också i Hamburg. Som jag längtar.

  • 10 Readers

Likes

Comments

Jag tog ett första steg mot något nytt. Vacklande och med kanske delvis fel motiv, men jag gjorde det. Nu är bollen i rörelse.

Jag trivs så väl i bekvämlighetszoonen. Men jag kunde inte låta bli att se mig omkring utanför den.

Det kan hända att jag återvänder tillbaka till bekvämlighetszoonen efter min lilla eskapad. Kanske då säkrare än nånsin att jag hör hemma där ett tag till. Men just nu måste jag pröva mina vingar. Jag har inget att förlora.

  • 16 Readers

Likes

Comments

Hashtaggen #metoo cirkulerar på Facebook och bloggar. Den står för
"If all the people who have been sexually harrased or assaulted wrote "Me too" as a status, we might give people a sense of magnitude of the problem".

Jag funderar på mina egna erfarenheter av ovannämnda och inser att jag upplevt det redan från 11år. Helt galet men ja. Å nu har jag ändå glömt de "lättare" fallen, de liksom förglöms i massan av alla betydligt grövre fall.

Jag minns inte alla detaljer. Men jag minns stelheten i kroppen. Den överförda skammen. Obehaget. Den emotionella avtrubbheten, ångesten och äcklet.

Jag var 11år.
Jag var 15år.
Jag var 19år.
Jag var 20år.

Hur mycket har vi inte normaliserat för att inte kännas vid. För att på något sätt gå vidare trots vad de lämnat för spår. Hur mycket har vi inte fått bära andras skuld och skam.

För några år sedan bearbetade jag en del av dessa fall. Men de finns fortfarande med mig. Jag förlåter för min egen skull men jag glömmer inte. Å jag accepterar definitivt inte.

  • 16 Readers

Likes

Comments

Den här helgen har jag fått ägna mig åt tre saker som jag älskar. Att äta, umgås med en god vän och röra på mig. Jag har tänkt på hur oumbärliga dessa sakerna är för att jag ska må bra.

Jag älskar matglädjen. Hur nåt så litet kan göra mig så glad. Hur nya smaker kan fascinera mig. Hur jag kan längta till en viss konsistens. Hur jag gillar att dela en måltid med goda vänner. Hur jag alltid tycker mig få en sån inblick i ett annat lands kultur genom maten. Hur jag känner hur stressen släpper när jag får fokusera bara på att laga mat.

Som en kollega sa: tröstätande är underskattat! Även om det kan vara problematiskt om man försöker hantera känslor genom ätande, så får vi inte glömma hur mat kan associeras till positiva saker och få oss att må bättre. Jag skulle inte kunna se mat som endast näring!

Men maten och träningen blir inget utan vänskapen. Det fanns en period för 10år sedan då allt kretsade kring maten och träningen, så att jag blev isolerad. Jag var så fokuserad på vad jag fick och inte fick äta, samt hur mycket jag skulle prestera, att jag antagligen varken var en bra vän eller kunde stå på mig själv tillräckligt för att skapa goda relationer. Efter det har jag valt att prioritera goda relationer (inklusive till mig själv), å sen får det övriga komma.

Å så träningen, ja träningen. Utan träningen vore ju det inte lika roligt att äta, för då skulle jag ju inte må så bra och ha samma aptit. Inte skulle jag känna mig lika glad i min kropp utan den. Å inte skulle jag vara en speciellt trevlig vän och flickvän då heller.

Idag sprang jag mitt första långpass på 3månader och det kändes helt magiskt!! Som jag älskar löpningen! ❤️

  • 23 Readers

Likes

Comments

Hej! Vi har varit på ett av årets höjdpunkter igen: CHOKLADFESTIVALEN.

Som vanligt fanns det choklad i mängd och massor och som vanligt åt vi oss trötta på choklad, som man bör!

Vi lyckades få med oss ett och annat gott. Jag köpte mig en julkalender med isländskt lakritschoklad och Emmi köpte burkar med isländskt lakritschoklad. Can't wait 'til December!!

Fyra år har vi varit på Chokladfestivalen och jag är mer än tacksam för att Emmi år efter vill spendera en helg med mig. Även om vi kanske känner oss redo att gå vidare från chokladfestivalen så kommer vi att skapa å hålla i andra viktiga traditioner. För sånt är viktigt i en föränderlig tid.

  • 24 Readers

Likes

Comments

Hej! Visste ni att min fina kusin och vän Emmi är på besök denna helg? Visste ni också att vi fick chansen att delta i Stadiums och Kari Traas träningsevent? För så blev det!!

Vi skyndade oss till eventet som låg på Urban delis takterrass men hann gott och väl få varsin mysig #karitraa Rose undertröja! Så gosig och som Emmi sa så var passformen perfekt då den inte var så korta som många är. Men så är ju deras kläder också "made for girls".

Efter ett svettigt och roligt pass lett av Ida Ruder med många parövningar där vi satte varandra på prov tog vi några mindre fagra bilder.

Å efter en knapp timmes träningspass blev det bara bättre: nämligen mat och mys på Urban Deli takterrassen (där vi förövrigt även tränade).

Kanelbullar, våfflor och smörgåsar fanns där - å allt smalt lätt ner.

Den fina termosen innehöll varm saft och den fick vi också med oss hem :)

Sammanfattningsvis var det här ett jätteroligt och mysigt Girl-power-event som ordnats. Lämnade en så mysig känsla efteråt och jag kände bara att jag vill ha mer sånt här i mitt liv :)

  • 36 Readers

Likes

Comments

Efter två rätt tunga veckor känner jag äntligen mig som mig själv igen. Jag känner det inre lugnet. Jag sover hela nätter och min aptit är som tidigare. Min kropp känns inte längre slutkörd. Mina stressnivåer har sänkts enormt.

Jag tror på att vi måste lära oss att rida ut stormar. För så länge vi är levande kommer vi hamna i gungning då å då. Att då ha verktyg till det är helt avgörande om vi vill klara oss ur stormarna. Att då ha tränat upp våra mentala muskler för att orka är helt avgörande. Att då även ha en stark kropp som orkar med sömnlösa nätter och slitna dagar är lika viktigt. Allt hänger ihop.

Att vara på andra sidan och utrycka tacksamhet över att vi kom över är även avgörande. Vi behöver känna tacksamhet för att inse hur tillräckliga vårt liv och vi är för att kunna samla krafter till nästa storm. Å för att inte sluta leva, trots stormar.

  • 48 Readers

Likes

Comments

Jag som oroade mig för att prata inför andra. Står nu och föreläser framför andra. Utan att staka mig. Utan att fyllas av panik. Lugn, självsäker, tydlig.

Jag som var så rädd för att blotta mina misstag. Säger nu rakt ut att jag gjort fel. Utan att ursäkta mig. Utan att skylla på annat. Tar mitt ansvar i min hand. Å släpper skammen.

Saker blir bra. Trots att det varit jobbigt. Kanske för att det varit jobbigt.

Hopp.

  • 54 Readers

Likes

Comments