Om det är något område jag är impulsiv på så är det gällande håret. Jag kan helt enkelt inte planera kring mitt hår. Så idag när jag for till frissan hade jag ingen aning vad jag skulle komma hem med för frisyr. Jag skulle ha kunnat bli övertalad till nästan vad som helst.

Å så här blev det.

Å jag tror jag gillar det. Å jag är förvånad över att jag inte alls saknar mitt långa hår. Tvärtom är det som jag blev mer fri nu.

Hår alltså. Så obetydligt å ändå så viktigt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 5 readers

Likes

Comments

Livet blir aldrig som man tänkt sig. En fras som återkommit i boken Bitterfittan 2, som jag lyssnat på som ljudbok den senaste veckan. Jag har funderat på den frasen en del. Om det verkligen är så.

Hur mycket kontroll har vi för vår framtid? Kanske framförallt, hur mycket kontroll tror vi att vi har? Själv har jag liksom inte haft känslan av att livet inte blivit som jag "tänkt mig", just för att jag inte tänkt så mycket på att livet skulle behöva bli på ett visst sätt.

Dock måste jag ju säga att den här sommarn nog inte riktigt blev som jag tänkt mig, fast jag inte tänkt så mycket om den. Å Men livet fortsätter ändå. Å det gör det oavsett om livet inte blev som vi tänkt oss.

  • 6 readers

Likes

Comments

Efter dagar av flyt följer dagar av oflyt. Ty så äro livet förutbestämt.

Å idag var en sån där dag av oflyt. Eller en helt vanlig SKITDAG, om jag får uttrycka det mer korrekt.

Det börjar med att jag vaknar med lätt ångest vid kl 3. Kan inte somna om på två timmar. Somnar om och sover lite för länge.

Cyklar till jobbet och konstaterar att jag borde pumpa däcket. Nästan framme vid jobbet inser jag att däcket är helt sönder.

Kommer svettig å lite sent till jobbet eftersom jag fick leda cykeln den sista biten. Inser att närmaste cykelreparatör ligger 3km bort.

På lunchrasten tar jag cykeln på pendeltåget till reparatören. Det kommer ta en vecka typ. Går tillbaka och har redan missat lunchrasten.

Resten av dagen sker det en hel del grejer som leder till extra-arbete. Bara av rent oflyt. Om något kan gå fel så går det.

Å nu sitter jag på bussen hem och batteriet till telefonen tar slut när som helst. Å pga förseningen på bussen kommer jag antagligen att missa bussen jag skulle byta till.


Å även om jag tycker att det här är en skitdag så har den även varit bra på sina sätt. Mina kollegor är ju rätt söta även på skitdagar. Å hemma finns ett varmt bad å mat som väntar. Även skitdagar har sina guldkanter. Ty så äro livet förutbestämt.

  • 19 readers

Likes

Comments

Det är måndag och jag känner mig redan dränerad på energi efter en dag fullproppad med möten. Som tur cyklar jag till jobbet och känner då inte att jag behöver eller orkar träna mer. 20km cykling i rejäla uppförsbackar om dagen må vara en godkänd träningsdos i vardagen.

Måste säga att jag kommit att älska vardagsmotionen allt mer ju äldre jag blir. Den känns så snäll mot kroppen och så rensar den huvudet inför och efter jobbet. Slipper dessutom duscha håret varje dag när det är främst kroppen som blir svettig.

En rolig grej som jag gjort på jobbet idag är att börja göra mitt rum mer ombonat och hemtrevligt. Köpte en lampa och lite fotografier från Fotografiska i helg som jag tänkte hänga upp. Ska kolla i lådor och skåp efter lite dukar och annat smått å gott också. Tyvärr måste jag byta rum och våning igen vid årsskiftet men det är ju den sorgen.

Något som också hänt sedan jag började jobba på riktigt igen är att min 8 timmars sömn har kommit tillbaka, vilket är riktigt skönt. Tror det är hjärnan som behöver vila och processera allt som händer. Visste ni att det är på natten som hjärnan just bearbetar intryck från dagen och lagrar minnen. Därför är sömnen så viktig för vår inlärning.

  • 28 readers

Likes

Comments

Hej från sängkanten! Här sitter jag och gör mig redo för natten.

Det har varit en sån där skönt händelselös dag som jag behöver få ha med jämna mellanrum för att orka med i vardagen. Bara pysslat i hemmet, förberett den kommande veckan, ätit gott, vilat, tränat, läst och sett på tv-serier. Just såna dagar helgar jag. Jag behöver regelbundna pauser och händelselöshet - vila - för att fungera i längden.

Nu blir det natten, Gonatt!

  • 31 readers

Likes

Comments

Idag har jag haft lyckan att umgås hela dagen med två av mina närmaste vänner. Anna kom från Lund över helgen för att hälsa på sin syster, å hade då lyckligtvis några timmar för mig. Kultur- och mattanter som vi alltid varit så blev det ett varv på Fotografiska, lite shopping, ett cafebesök å en lunch.

När Anna skulle vidare for jag till Johanna, som i sin tur bjöd på hemmagjord pizza och glass. Hade nästan glömt hur trevligt det är att göra middag tillsammans, prata och se på serier hemma hos nån. En helt perfekt kväll i all sin enkelhet✨

Känner mig så lyckligt lottad för de vänner jag har, båda nära å lite längre bort. ❤️

  • 37 readers

Likes

Comments

Hej! Tänkte det var dags för en update efter några dagars oplanerade bloggvila.

Det är fredag och sommaren har återvänt till Stockholm. Jag njuter av de varma dagarna men en del av mig längtar redan till hösten, precis som jag gör varje år. Hösten är verkligen min favoritårstid.

Arbetsdagarna har äntligen börjat rulla igång med visst tempo. Det är klart att det kommer utmaningar ibland, men hellre det än tristess. Jag fungerar bäst med lagom mycket utmaningar.

Fritiden låter jag gå åt läsning, ljudböcker, promenader, cykelturer, vänner och tv-serier. Kvällarna känns långa och jag älskar mina tidiga morgnar.

I helg får jag besök av Anna från Lund och senare på kvällen ska vi ha tjejkväll med Johanna. Blir nog en bra helg :)

  • 48 readers

Likes

Comments

Jag har läst flertalet artiklar om dem. Sett dem på stan. Läst böcker om dem. Men inte före jag träffat dem genom mitt arbete och fått ta del av deras historia blir de verkliga för mig. Flyktingarna från Syrien. Å andra länder.

Å just för att de blir så verkliga för mig så börjar de spela en roll. På ett helt nytt sätt jämfört med tidigare. Deras framtid blir en sak att kämpa för. För de är så lik oss att deras historia kunde vara vår. Om vi vore födda i ett annat land. För det är inget annat som skiljer vårt kött och blod. Än just var vi blev födda. Vilka förutsättningar vi fått utifrån vårt geografiska och kulturella läge.

Deras framtid är inte viktigare än vår, men det finns mer att kämpa för i den än i vår. För de har så mycket mer att vinna. För att de redan förlorat så mycket. Å ändå inte gett upp kampen.

Jag vet inte vad som är rätt sätt att hjälpa dem. Jag vet bara att vi måste. Även när de inte syns i nyheterna. Även när de inte syns på våra gator. Även när de inte skrivs böcker om dem. Även om de inte blivit verkliga för oss. Även när de inte berört oss personligen.

De finns bland oss. Och vi kan inte annat än göra oss redo att sträcka ut en hand när vi väl får chansen.

  • 76 readers

Likes

Comments

... väntar ofta för länge. Eller så har det känts för mig den senaste tiden. Jag väntar till varje måndag bara för att få höra att jag får vänta en vecka till. Å en till. Å en till.

Men jag har ju inget val. Å om något positivt har kommit av all väntan så är det väl att jag inte tar saker lika mycket för givet längre.

Å i slutändan... Vem är jag egentligen att klaga?

  • 82 readers

Likes

Comments

Har annars beställt 3 roliga saker de senaste dagarna som jag inte berättat om ännu!

1. Tecknings- och illustrationskurs!
Den första är att jag har anmält mig till en kurs i teckning å illustration så jag får fortsätta så frö till min dröm om att skriva en barnbok nån dag. Barnboksillustration är faktist en av teman i denna kurs :) Hoppas bara kursen får tillräckligt många anmälda så den blir av!


2. Vi ska se Johan Glans "Världsturné". Beställde nämligen biljetter dit idag! Såg annars Johan Glans på tunnelbanan för ett tag sedan. Igår stötte vi annars på Magnus Uggla i Östermalmshallen å Marie Serneholt på Stureplan.

3. Jag har beställt tapetprover! Fick ett knyck imorgon att nu får det räcka, orkar inte se på tapeten i vardagsrummet längre! Så nu är proverna beställda, sen får vi se vad nästa steg blir. Kanske man skulle börja riva ner tapeter nästa vecka redan? Har aldrig tapetserat så är typ livrädd, så om nån har tips får ni jättegärna ge mig dem.

  • 90 readers

Likes

Comments