Sista jobbdagen idag före semester. Hela 25 dagar hinner jag semestra denna gång. Efter mina två resor har jag så lite lust att dra någonstans på resa, istället vill jag bara semestra hemma och i Sverige. Ja, lite i Finland å förstås.

Började dagen med en smoothiebowl med mango, avocado och fryst banan som blev riktigt god! Nu är det bara att cykla till jobbet, köra slutspurten och sen bara försöka förstå att det är semester!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 12 readers

Likes

Comments

Igår var jag och träffade en god vän "Under Kastanjen". Ja, å så hennes lika goda man och barn, förstås. Jag tänker ibland var jag vore om det inte var för just henne. Att hon finns och funnits med i mitt liv i närmare 15 år har gjort all skillnad.

Det var hon som visade mig det vackra i ett "vanligt" liv och fick mig att längta till det.

Det var hon som gav mig böckerna som gav mig vägledning och tröst.

Det var hon som jag gick gråtandes till när jag kände att alla andra övergett mig.

Det var hon som såg något värdefullt där jag själv såg värdelöst.

Det var hon som lät mig berätta det få ville höra.

Det var hon vars trygghet jag bar med mig när jag kände mig osäker.

Få personer är jag så tacksam för som för henne.

  • 25 readers

Likes

Comments

Vi är tillbaka i Stockholm efter en riktigt fin helg i Dalarna. Nya bekantskaper, god mat, roliga aktiviteter, vacker natur å bastu. Det behövs inte så mycket mer för.

Inte ens vädret vill jag klaga på. Min löptur (nästan) runt sjön var hur härlig som helst även i regnet. Å vi fick några solstrålar trots allt. Å årets första dopp i ovannämnda sjö blev också av.

Nordisk natur är såå vackert! Så fridfull och mystisk samtidigt.

Om det är något jag ska lägga tid på under min semester så är det att vara i naturen. Jag vill gå ut och vandra på nya stigar i Stockholmsområdet, bara se och utforska. Ta med en termos och lite tilltugg och låta benen föra mig framåt. Ett område i taget.

Å vet ni. Det är bara 3 dagar kvar till jag får semester. Den längsta någonsin. Låt den även bli den bästa någonsin.

  • 31 readers

Likes

Comments

Har haft fullt upp med midsommarfirande från morgonen men passar på att ta en liten bloggpaus nu så jag orkar resten av kvällen. Hittills har vi ätit fantastiskt god mat, gått till den lokala festen, dansat "små grodorna" och tävlat i frågesport. Har inte tid att skriva detaljer så ni får nöja er med lite bilder.

  • 58 readers

Likes

Comments

Jag har aldrig varit någon stor midsommarfirare. Mina midsommarminnen är mest kopplade till de midsomrar jag firat på min barndomsvän Jessis villa. Å egentligen behöver jag nog inte fler midsommarminnen än dem.

I år blev vi inbjudna till ett midsommarfirande i Säfsen. Hittills har vi mest bara kommit fram, resan tog nämligen ovanligt länge i midsommartrafiken.

Å det är så fint här! Blev mest sugen på löppass i utflyktsanda, det kan bli riktigt nice!

  • 58 readers

Likes

Comments

En innehållsrik onsdag börjar lida mot sitt slut och jag planerar sova alldeles strax. Måste bara beundra kvällens himmel och skriva ett litet inlägg först.

Dagen började med att jag tvingade mig upp (still jetlaggad och långt ifrån morgonpigga heidi) och cyklade till jobbet. Sen var det full rulle på jobbet framtill lunch å likaså efter. Men tycker så mycket om de patienter och anhöriga jag möter och olika personals hjälpvillighet så jag blir varm i hjärtat. Det ger mig sånt hopp.

Efter jobbet cyklade jag hem, förberedde middagen och ställde mig i ordning för ett löppass med Ellinor. Vi sprang runt "vår" sjö och hoppade sedan i poolen för ett avsvalkande dopp. Såå skönt! Därefter blev det middag och prat tills vi insåg hur trötta vi var.

Kvällen till ära har jag packat inför morgondagens midsommarfirande i Säfsen (vid en sjö typ 220km nordväst om Stockholm). Ska bli skoj!

Ha en skön midsommar ni också!!

  • 66 readers

Likes

Comments

I två dagar förnekade jag jetlaggen. Men så börjar jag jobba och då tror jag att den slår till. För jag somnar inte som förut. Å jag sover inte som förut. Å jag vaknar definitivt inte som förut. Istället försover jag mig.

Men det är ok. Bara 4,5 arbetsdagar till *trumvirvel* semester!! Å även om jag har en massa som jag borde hinna göra så känns den här slutspurten överkomlig med midsommar mitt i. Midsommar ja. När hände det att juni plötsligt är nästan slut?

Juni har varit och är en omtumlande månad, på många sätt. Intensiv, händelserik och överlag amazing. Å samtidigt längtar jag lite till en lite lugnare period. Den långa semestern är så välkommen.

  • 76 readers

Likes

Comments

Den här söndagen har varit en av de bättre söndagarna på länge. Vi sov till närmare halv nio, åt frukost och läste tidningen. Sen blev det ett lugnt löppass i den varma vinden, följt av ett hopp i poolen. Lunch på balkongen och lite solbad medan den andra koppen kaffe slank ner.

Förberedde sedan lunchen för veckan, som blir bara 3.5 arbetsdagar lång för mig. Inte illa alls. Sedan for jag och träffa Karolina i stan, som än en gång utmanat sig på Vätternrundan. En sån inspiration, denna kvinna!

Efter att vi njutit av centrala Stockholm ett tag cyklade jag till Liljeholmen där jag åt plocksallad och smoothie vid viken intill. Så somrigt och härligt och precis som det ska vara.

Efter det träffade jag Johanna för en par timmars promenad i hennes hemtrakter, vilket lyckligt nog inte är långt från mina egna längre. Där satt vi på klipporna och jag tänkte hur glad jag är att bo just här. I världens bästa plats. För mig.

  • 91 readers

Likes

Comments

Jag känner mig lite i ett jobbigt mellanläge som bäst. De senaste veckorna har två stora drömmar eller mål uppfyllts. Jag har sprungit mitt andra marathon och jag har rest till New York, vilket länge varit ett drömresemål.

Att ha ett mål ger en så stor trygghet i ens tillvaro. Varje dag som jag tar ett steg i riktning mot mina mål känns som en bra dag. Nu när målen är uppfyllda - vad händer då?

I marathonsammanhang pratar man om "post-marathon blues" om just perioden efter ett mål som man har uppfyllt. Troligen för att jag ändå hade NY att fokusera på kände jag inte av någon tomhet, jag var bara glad över hur bra det gått. Nu har det dock smugit fram en lätt oro inför vad jag ska hitta på näst.

Jag vet att jag kommer att fortsätta springa, det är ju det bästa jag vet. Å jag vet att jag kommer att resa mer, det finns så mycket att se. Men just nu tror jag fokus ska vara något annat, vad än det är.

När jag googlar så hittar jag följande förslag till att hantera denna tomhet efter marathon:

- anmäl dig till ännu ett lopp. Gjorde det förra året och det gick rätt bra. Själv är mitt långsiktiga fokus dock redan nästa års marathon och jag funderar mest på hur jag kan skapa den starkaste grunden för denna redan idag. "Marathons are meaningless, but they mean everything.”

- använd dig av strukturen, organisationen, fokuset och måluppsättningen du lärde dig under marathonträningen på andra områden i ditt liv. Hmm, det ska jag absolut pröva! Måste börja med att skapa tydliga mål.

- fokusera på andra områden i livet som inte fått så mycket fokus när du siktat mot ett mål. Det här är klokt och känns relevant. För mig skulle det här bl.a. vara styrketräning, långa promenader och lugna morgonlöppass. Ja. Ja. Ja.

- Håll dig kvar i stoltheten av att ha uppfyllt ditt mål även efter loppet. All den träning du lagt ner. All glädje den gett dig.

  • 101 readers

Likes

Comments

Nu är jag äääääntligen i Stockholm igen! Ååh, vad Norden växte i mina ögon under frånvaron. Vill inte lämna Norden alls i sommar (utöver Portugal i slutet av sommar) utan bara vara här och gotta mig i det underbara med svensk och finsk sommar.

Flygresan hem gick faktist rätt smärtfritt, vilket jag tycker är ganska häftigt då det ändå är 8h flyg. Men sover man emellan och får se på film tills man sover igen går det hur bra som helst.

Sista dagen i NY fyllde jag i med några saker jag inte hunnit med: en fet amerikansk donut, en tur på Chelsea Market, en hamburgare på ShakeShack (vill seriöst inte se en hamburgare på länge efter den tredje på tre dagar) och en tur till Beacon's closet i Williamsburg. Som ni ser på bilden köpte jag svenskt kaffe på konditori i Williamsburg. Saknaden var för stor. Om det är någonstans i NY jag skulle bo så är det där.

Donutsen var riktigt god, men lite för söt till frukost. Till lunch åt jag då ShakeShacks berömda hamburgare, vilket var värd sin berömmelse. Å till lunch blev det pizza och godis ala flygfältet, nyttigt dag eller va? Längtar såå efter lite nyttigare matvanor, men e man på semester så tycker jag man kan skita i sånt nån dag eller så.

Är så glad att jag har varit på mitt äventyr! Det har verkligen varit en upplevelse och ett minne för livet! Slutligen vill jag avsluta denna reserapport med några saker som jag har noterat att vi kunde ta efter NY och vice versa.

Saker vi borde ta efter New York
1. Vätskestationer där du kan fylla på flaskan eller ta en klunk när du är ute och springer
2. Sättet man småpratar med folk. Måste dock säga att jag inte ännu har automatiserat svaret på "How are you doing?", å säger fortfarande bara "Hi!" å tittar ner före jag inser att personen faktist frågade mig något.
3. Att önska varandra godmorgon på morgonen. Helt okända mänskor som man möter på gatan önskar en god morgon. Intressant nog har detta bara varit personer av afroamerikanskt ursprung, så jag vet inte hur väl detta stämmer överens med övriga.
4. 1 dollar för 1 liter läsk på McDonalds
5. ShakeShack. Godaste hamburgaren i stan.
6. Frikostighet i komplimanger. Under min vecka här har jag fått långt fler komplimanger än under ett år i Sverige. Hur svårt kan de vara att säga något snällt till andra?
7. Mera dans på gatorna. Älskar hur folk bara slår på musiken i bilen och börjar dansa längs gatorna. Liksom bara för att de kan.


Saker New York borde ta efter oss
1. Ordentliga löner så den idiotiska drickskulturen försvinner.
2. Ett mindre komplicerat tunnelbanesystem. Nej, det har inte bara att göra med att jag är nybörjare och att New York är större än Stockholm.
3. Normala kaffestorlekar. Jag älskar kaffe men 4dl kaffe känns liksom inte som en regular coffee..
4. Vettigare matkultur. Det känns verkligen som att Amerika är snabbmaten förlovade land och att de inte gör mycket för att göra hälsosam mat tillgängligt för alla. Inte bara för de som är rika och priviligierade.

Tack för att ni har följt med på min resa genom bloggen!!

  • 103 readers

Likes

Comments