Igår var e intensiv men bra dag, så jag hann aldrig blogga. Vaknade av slump redan vid 4, steg upp och for till gymmet och sprang intervaller. Det går ju omöjligen att springa ute i den här glasklara halkan!

Åkte till jobbet där flera intressanta besök och att dra gruppbehandling väntade. På kvällen i samband med shopping för min fest på fredag var jag till Stadion som hade 20% rea på allt hittade jag ett par löparskor från IceBugs. Typ de enda man kan ha när man ska springa på isigt underlag. Å så blev dessa efterlängtade skor en julklapp till mig från Viktor ❤️så glad!!

Idag ska jag testa skorna när jag springer hem och sen ska göra lite förberedelser för min födelsedagsmiddag imorgon. Städa å fixa å sånt! Det ska bli såå kul att få umgås med mina favorittjejer i Stockholm!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 13 Readers

Likes

Comments

Idag har jag firat min 28:e födelsedag, å den gick faktist helt över förväntan! Saknade förstås Viktor vid min sida när jag vaknade och på frukostbordet, men det var ju bara att acceptera. En lyxig frukost med ljus, paket, kaffe, finskt rågbröd med gravad lax, äggröra och creme fraiche gav mig en bra start på dagen.

I paketet fanns det ett par stickade vantar av Viktors familj, med jeppis egna ”tro hopp och kärlek”. Har inga vantar förutom tunna handskar så det var precis vad jag behövde.

Av Viktor hade jag fått redan i söndags före han for till Åland en badrock/morgonrock från Ralph Lauren. Har ju önskat mig en motsvarande länge och den här var faktist mycket skönare än jag trodde vid första åsyn. Lyx med riktiga kvalitetsgrejer.

På jobbet unnade jag mig en halvtimmes massage på ARBETSTID. Ja, det är tillåtet :D Sen hann jag bara med lite jobb vid sidan av och så var en trevlig å annorlunda arbetsdag över.

På kvällen bjöd jag Johanna på middag och sen drack vi glögg och åt choklad tills vi blev trötta. Å där var den födelsedagen slut! Okonstlad, enkel men fick mig ändå att känna att jag har underbara personer kring mig som verkligen finns där för mig ❤️

Nu är tydligen ännu ett blomster- och chokladbud på väg till mig ännu här i snökaoset, får se om det kmr fram före jag somnar. Sover nog gott i natt!

  • 27 Readers

Likes

Comments

Jag har planerat för en perfekt födelsedag. Lyxig frukost. Massage. Rolig träning som jag tycker om. Present. Men det gick inte att komma över att hur perfekt jag än gjorde den skulle jag fira den ensam.

Jag tänker på hur perfekta fasader ofta kan dölja en ensamhet. Å ju mer ensamheten växer desto starkare verkar behovet av att fylla tomheten av den också. Oftast fyller vi den med yttre ting som pengar, vackra ytor, skönhet, fixade kroppar, statussymboler, arbetsprestationer, bekräftelse. Å jag ser på vårt samhälle och den ytlighet som florerar i sociala medier. Är den bara en utfyllnad av en allt växande inre tomhet och ensamhet?

Som tur släppte inte min ensamhet trots mina perfekta planer. Så jag tog mig istället mod att bjuda in en vän, trots rädsla för avvisande på en dag då jag verkligen inte behövde det. Å få mitt behov fyllt av det som mig egentligen fattades.

  • 40 Readers

Likes

Comments

Inför årsskiften faller det sig naturligt att gå igenom hur många av sina mål man uppnått under det gångna året och vad som känns viktigt för det kommande året, vilket jag kommer behandla i ett separat inlägg.

Vad jag ville för ett år sedan att 2017 skulle innefatta:

- Mer äventyr och göra fler saker jag aldrig gjort förr, t.ex. miniresor, bjuda vänner på en trerättersmiddag.

Ska faktist bjuda ett gäng tjejer på födelsedagsmiddag på fredag, så jei me! Å avseende äventyr å nya saker har jag definitivt utmanat mig på den punkten med ensamresa till New York, träningsresa, kurser och annat skoj.

- Sluta anpassa mig så mycket efter andra och stå upp för mina beslut. Våga be om hjälp och erkänna när jag inte kan eller vet.

Lite svårmätt men generellt har jag nog definitivt tagit mer ansvar stått upp mer för mig själv, mina beslut och behov, samt erkänt mina fel och att jag inte vet. Det har varit skitsvårt tidvis men ack så belönande.

- Konsumera mindre och ge arbetet mindre makt i mitt liv.

Jag har konsumerat mindre och tycker generellt att arbetet har en mindre roll i mitt liv genom att andra saker blivit viktigare. Samtidigt älskar jag ju mitt jobb och det är en stor källa till självuppfyllande, men jag upplever mig ha större kontroll över hur stor del av mitt liv det tar.

- Fått betalt för att ha lett minst ett body pump pass i egenskap av att vara licensierad body pump instruktör

Uppnåddes nog ej som licensierad eftersom jag aldrig klar licensieringen pga det dumma upplägget som i princip krävde att man hade ett jobb på gym. Men no shame i att inte alltid nå sina mål. Nöjd att jag gick kursen, fick dra grupper där och lärde mig massor.

- Rest till ett ställe jag aldrig tidigare varit på:

Uppnåddes gånger flera! Har rest till 5 nya städer (Barcelona, New York, Aljezur/Faro, Hamburg och Budapest) i år! Så glad för det!

- Gått på minst en vandring/hike

Var faktist och vandrade i skogen i Glömsta i Stockholm under några timmar, så tänker räkna det som uppnått, haha.


- Sparat min målsumma på mitt sparkonto -

Uppnådde detta mål med råge trots vissa oplanerade utgifter.

- Ha ett nytt personbästa på något lopp/distans jag tidigare sprungit

Uppnått! Drog av hela 20min på Stockholm Marathon.

Det är roligt att titta tillbaka på vad jag skrivit för ett år sedan och konstatera att jag är ganska bra på att uppnå mina mål. Det beror nog på att jag oftast sätter rätt realistiska mål som jag verkligen är motiverad till. 2017 var och är mitt s.k. drömmarnas år och jag är glad att så många drömmar uppnåtts i år!

  • 43 Readers

Likes

Comments

Budapest är en helt fantastisk stad att besöka juletid! Hela staden är belyst av julbelysning och undrar tidvis om till och med parlamentet har satsat lite extra kring jul? En fantastisk julgran har de i varje fall.

Vi besökte två julmarknaderna vid Budapest, som vi hittade av en slump. Ett av den var det kända Vörösmarty ter, bjöd på både 3D-show och glittervit belysning. Vi besökte den både dagtid och kvällstid, å den var lika smockfull med folk båda gångerna.

Den andra låg vid Basilica. Där testade jag och Malena potatispannkaka med fyllning, som är en av de ungerska kökets specialiteter. Vi hade tänkt testa Langos, som vi fått rekommenderat i taxin på väg till hotellet, men tyckte dessa såg godare ut.

Förutom allt gott vi åt bjöds det på mulled wine (glögg) med en rejäl punchshot, hantverk, choklad och ungerska bakelser. Budapest kan jag absolut rekommendera juletid. Det är en mysig, lagom stor stad med garanterad julkänsla trots avsaknaden på snö.

  • 56 Readers

Likes

Comments

Jag älskar den lätt pirrande känslan av att vara på väg på resa. Att få gå där jag aldrig gått förut, se saker jag aldrig sett, smaka nya smaker, höra nya ord. Även om resor alltid innebär viss stress och osäkerhet, kostnad och att man går vilse ibland så är det ju bara såå värt det. När jag lever känner jag mig som mest levande, och ännu mer om jag springer där jag reser.

Å nu är vi igång igen. Denna gång i Budapest. Denna gång med Malena. Vi reste till Oslo för ett år sedan och för tre år sedan firade jag min 25-års födelsedag i Genève.

Nu är vi i alla fall i Budapest
och jag är förtjust i båda Buda och Pest. Vilken fantastisk stad! Tyvärr kan jag vara bjuda på bilder från en stund av dagen eftersom min telefon dog på eftermiddagen, så julmarknaderna, ösregnet och den ukrainska middagen går ni miste om. Men om allt vill sig väl så återkommer vi ändå till julmarknaderna imorgon bara vädret är något bättre.

Vårt hotell råkade sig vara perfekt beläget uppe i de historiska kvarten i Buda, vilket inte var så konstigt eftersom det är Budapests äldsta hotell. De har dock gjort om det för ett par och sen å idag är det ett otroligt vackert design-hotell, ett av de vackrare inredda hotellen jag besökt!

Matutbudet hittills har även varit toppklass. Å priserna är ju riktigt bra också!

Tack Budapest rör denna fina dag. Vi ses imorgon!

  • 66 Readers

Likes

Comments

Hello! Jag borde egentligen gå och sova men har en torktumlare igång som ska få köra färdigt. Imorgon morgon drar vi nämligen till Budapest, jag å Malena!

Den här veckan
har varit rätt intensiv så jag har knappt hunnit blogga, men vad gör nu det. Det har varit middagar på stan, mingel på mitt nya jobb och resterande tid arbete och träning. Ja, det är verkligen som att man inte hinner med mycket mer än en extra sak om dagen på vardagarna.

Måste bara säga
att jag läängtar så att börja med nya utmaningar på mitt nya jobb. Även mitt nuvarande jobb är helt awesome så ser jag så framemot något nytt. Var igår på en föreläsning som berörde de jag skall jobba med och insåg ganska snabbt att det här kan jag ju! Men visst att det kommer innebära nya utmaningar när det väl startar upp.

Nedan får ni bara en allmänt omotiverad bild på en vardagsmiddag som smakade supergott efter 17km löpning ikväll. Sallad, stekt majskyckling å risoni 👌🏻

  • 70 Readers

Likes

Comments


När någon ber mig berätta om Finland, är det första jag säger: Tro inte på något du har hört om det! Det går inte isbjörnar längs vägarna, vi går inte runt med kniv i fickan och de flesta är inte alkoholiserade och kalla.

Det bästa med Finland är: Att det är ett tryggt och relativt okorrupterat land som har en bra skola som ger möjligheter till var och en oavsett bakgrund och ekonomi.

Det sämsta med Finland är: Att det finns mycket bakåtsträvande mentaliteter och rädslor för det som inte är urfinskt.

Jag är stolt finländare, eftersom: jag föddes i Finland och därmed fick en bra start.

Ett konstigt påstående jag hört om Finland: Att vi har knivar i fickan och slåss.

Den bästa låten av en finländare: Fick typ hjärnsläpp så jag tar den första låten jag kommer på: Rakkaus on lumivalkoinen, haha

Min bästa, finska tradition:
Karelska piroger med äggsmör.

Min favoritdesigner från Finland:
Marimekko.

Det här gör jag på självständighetsdagen:
Är på mingel och föreläsning på mitt nya jobb! Sen blir det en ensam kväll då Viktor farit till Åland.

Så här upplever jag Finland idag:
På håll känns det lite mysigt och det är ju ändå mitt hemland. 💙

  • 85 Readers

Likes

Comments

Vi har bott i Stockholm i 2.5år och jag blir allt mer medveten hur allt större del av mitt liv som faktist är här, samtidigt som allt mindre del av mitt liv är där, i Finland.

Efter många år som kringflackande då vi bott i Åbo, Helsingfors, Åland och nu här i Stockholm, blir det allt tydligare att Österbotten kanske bara var början och Stockholm kanske blir slutet. Länge var mitt mål att skapa ett bättre liv i Stockholm än jag skulle kunna skapa någon annanstans, med den stora utmaningen att min å Viktors familj och gamla vänner aldrig skulle bo oss nära.

Med tiden blir det ändå allt tydligare att det kanske ändå går att behålla de relationer som är värdefulla även om man bor långt ifrån. Å de relationer som dör ut, var kanske aldrig tillräckligt starka för att överleva. Det hör väl ihop med livets realitet om att inget är förevigt och att vi bara måste lära oss att släppa taget om vissa saker.

När Finland fyller 100år nu på onsdag kommer jag ändå till insikten om att en del av mig kommer alltid vara i Finland. Från Finland. För Finland. Finland kommer alltid vara bredvid och med mig, vid min sida.

  • 96 Readers

Likes

Comments

I helg har vi fått fira lillajul med Viktors familj och så mysigt det har varit! Det är alltid roligt att ha gäster, men det blir på något sätt ännu bättre vid jultider för alla ljusen, chokladen och stämningen.

Vi har haft ett gediget program igår med julmarknad, konsert och bio. Å så mat däremellan. Ändå blev det en bra balans mellan aktivitet och vila och alla höll sitt humör uppe, haha.

Konserten var med Tomas Ledin och den var helt sevärd fast jag inte är någon äkta-Ledin fan. Gillade speciellt scenografin!

Efter en energisk Ledin åt vi grekiskt i Södermalm å därefter blev det Solsidan-filmen. Gillade den verkligen, å både skrattade å grät under filmen.

Idag har jag kört ett löppass med TSM, gillar verkligen att springa i grupp! Tiden bara flyger iväg när man pratar med andra löpare. Å långdistanslöpare är nog mina topp-3 ”mänskotyper” om man får säga så, haha. Nu blir det mat, vila, sen kanske lite shopping å middag :) Great weekend :)

  • 106 Readers

Likes

Comments