... inte visste jag att det var livet.

Jag längtar efter att arbetsdagen är slut. Efter att arbetsveckan är slut. Till semestern. Till sommaren. Till helgen.

Tänk om vi istället för att längta oss vidare bara beslöt oss för att stanna här och nu i just denna stund. Å acceptera det som livet. Å just den stund där vi ska vara.

Skulle du göra något åt ditt liv och vardag då? Skulle du fortfarande flytta fram allt det där du borde, fortfarande undvika det som gör ont? Skulle du fortfarande vänta med att dina drömmar förverkligas?

Allt vi har är denna stund. Så ta vara på den. Gör den till ditt liv. För denna stund får du aldrig tillbaka. Oavsett hur mycket du längtar tillbaka till den stund då du en gång längtade framåt. Livet, det får du aldrig tillbaka. Det måste levas och upplevas här och nu.

  • 2 readers

Likes

Comments

Klockan är 6:30 och jag är på väg till jobbet! Så glad att vara back-on-track med livet igen och ha känt min energi komma tillbaka!

Konkreta saker jag har gjort denna vecka som jag tror påverkat min energinivå å allmänna livsglädje:
- tagit ut friskvård arbetstid så jag kommit mig ut på ett löppass
- kört två mindfulnessövningar/dag
- övat mig på att göra en sak åt gången
- tagit kontroll över min kalender
- försökt äta fler mellanmål och mer protein för att håla en jämnare energinivå
- avinstallerat candy-crusch (som visade sig vara en riktig tids- och energitjuv)
- bokat date med Helena i kväll
- gått i säng i tid! Å prioriterat sömn överhuvudtaget
- inte gjort något som känns som njaa, försökt få glädje i det jag gör
- börjat dagen med att fråga mig: hur kan jag leva helhjärtat idag?

Så med dessa tips vill jag önska er en riktigt god torsdag! Om du kämpar med energin i detta mörka januari så utmanar jag dig att pröva olika strategier, energin finns kanske alldeles bakom hörnet!

  • 9 readers

Likes

Comments

Jag håller på och drömmer om min alldeles egna resa. En resa helt solo nånstans i världen, 1 - 2v. Jag har rest ensam tidigare, aldrig så länge, men nu känner jag att det är dags. Inte så mycket för att jag behöver vara ensam som att jag behöver få resa. Å för att det är lite nu eller aldrig liksom. Jag vill inte stå där vid 80 och inte ha gjort något av det jag drömt om, även om jag inte riktigt vet precis hur drömmen ser ut.

Har kollat vilka resor som passar sig för ensamresande (tjejer) och några alternativ jag bollar mellan är bl.a. Hawaii, Nya Zeeland, Italien och Kuba. Jag känner mig öppen för det mesta men samtidigt söker jag det där lilla extra. Jag vill inte bli besviken. För insatsen känns så stor. Årtiondets resa bör ju leva upp till sitt namn. Jag vill inte sitta i ett hotellrum å hyperventilera av ångest för att stället inte motsvarade mina förväntningar.

Nå väl, det finns mycket som jag ännu behöver sova på, utforska och bara känna efter i mig själv. Jag vill tro att det blir bra till slut, som det brukar bli. Det är bara så viktigt att inte låta drömmar rinna mellan fingrarna på en, inte ens de, som inte är helt definierade ännu.

Här på en liten resa i Oslo med goda vänner.

  • 10 readers

Likes

Comments

En av de bästa perioderna i livet frågade jag mig själv varje dag: Vad kunde göra den här dagen lite bättre? Vad skulle kunna göra den här dagen mer än i mängden, oavsett borden och måsten?

Varje dag står vi inför val av att läggs till saker som ger mervärde och kvalitet, eller att fylla den med energi- och tidstjuvar.

Ofta kanske vi inte gör något av det vi skulle vilja fylla våra liv med pga bristande energi eller tid. Men tänk att du kanske inte behöver fylla det med allt på en gång, utan bara något. Å när du gör detta något som du vill göra, fokusera då bara på det.

För mig är varje dag en lyckad dag om jag ens kommit mig ut och träna. Eller en dag som jag tagit mig tid att göra en lyxig frukost och äter den helt fokuserad. En lyckad dag är även när jag får sätta mig ner i lugn och ro tillsammans med mina kollegor, oavsett vad jag ska göra näst. Ibland kan vi också behöva boka in något utöver det där vanliga, t.ex. att ta en bok och gå till ett café och läsa.

Gör varje dag till något speciellt, till en gåva i ditt liv.

Om du funderar på vad du vill ha mer i ditt liv, skriv en Underskottslista med saker du vill göra mer/ ha mer av. Fundera även vad du gör för mycket av, vad du gärna minskade i ditt liv. Kanske mindre telefontid, mindre slösurf, mindre gräl. Sånt som tar energi/livskvalitet av dig. Gör en lista som nedan.

Mina underskott (dvs saker jag vill ha mer av) är bl.a.
- mer roliga aktiviteter i vardagen
- mer morgonträning
- mer promenader, utforskande, kulturupplevelser
- mer tid för kompisar å relationer
- mer kreativitet t.ex. Måla, skriva
- mer aktiviteter som görs helt närvarande
- mer aktiva pauser
- mer lyxiga frukostar å mellanmål

Mina överskott (dvs saker jag vill ha mindre av):
- mindre tid framför telefon/data/tv
- mindre tid på jobbrelaterade tankar
- mindre tid på halvhjärtade saker, som inte ger mig så mycket

  • 22 readers

Likes

Comments

Idag fick vi tårta på jobbet för våra fina arbetsinsatser under året. Alltid kul med lite uppskattning, kan man tycka. Samtidigt rätt lite för allt man sist och slutligen gjort, men det är väl symboliskt.

Jag har känt mig lite rastlös och stressad ikväll av någon orsak. Kände inte mig heller riktigt lika avslappnad som vanligt efter en helg, jag har svårt att känna mig återhämtad. Har försökt varva ner tempot med skrivande, musik, bad och grönt te, men det är som att stressen ligger högt uppe oavsett vad.

En sak som jag utövat på med på länge är mindfulness. Jag vet att jag skulle må bra av medveten närvaro-övningar, så det är vad jag ska försöka mig på. Kanske det skulle vara dags att börja köra lite regelbundna övningar i det. 2x5min/ dag låter väl rimligt? Tänkte pröva en app i området, börjar med en gratisversion.

Om du har några tips på bra återhämtnings- eller avslappningsmetoder får du gärna dela med dig!

  • 26 readers

Likes

Comments

Jag sitter med ett glas vitt vin och tända ljus och tänker på helgen som varit. Så tråkigt att den gått så fort. Helgens bästa stunder har varit stunder i solljus. Promenaden med Viktor och löprundan för mig själv (som var rena iskanan).

Jag har hunnit skriva några sidor i ett brev till min syster. Just det har kanske varit det mest terapeutiska jag gjort. Jag ska fortsätta med dagboken ikväll å skriva fler bredsidor i morgon.

Jag har haft lite ångest inför en sak på jobbet imorgon och försökt KBT:a mig själv så ångesten skulle släppa. Det har den också. Eller så är det vinet..

Jag har funderat på vilka vänner eller personer överhuvudtaget som jag kan ringa till om jag nån sin skulle ha det jobbigt och vilja prata med någon. Å kommit fram till att det är rätt få. Det gör mig lite ledsen. Jag känner ju att jag har väldigt bra vänner, men ni vet, man är kanske i den där åldern då man inte bara ringer ä gråter inför en vän. Man förväntas hantera det själv. Å det gör mig också lite ledsen.

Överlag har jag väl haft tid att fundera, känna, tänka. Att vara med mig själv. Så som det sades så fint i en tv-serie: vi behöver fysiskt utrymme för att få mentalt utrymme för våra tankar. Å jag tror det är hälsosamt, även om det kan bli för mycket av det goda ibland.

Så med dessa fria associationer avslutar jag denna bloggvecka. Med hopp om en god kommande vecka till dig som tagit emot associationerna.

Min terapisoffa. Där jag som bäst tillåter mina fria associationer.

  • 31 readers

Likes

Comments

Godmorgon på er! Ligger som bäst i sängen och lyssnar på fågelkvitter på utsidan. Har nyss avnjutit denna frukost som bestod av crepes med feta och spenat, samt min första Acai Bowl.

Har varit sugen på att testa acai länge för att se "what the fuzz is all about". Läste på lite och förstod att acai är ett bär som innehåller en massa antioxidanter, mineraler och nyttiga fettsyror - å det tackar vi ju inte nej till.

Med superfoods tycker jag det är viktigast att a) det är gott dvs smakar inte spyor som maca b) det är användbart dvs lätt att få in i sin kost och c) det är nyttigt dvs inte bara en onödig å dyr tillsats.

Å allt detta verkar acai innefatta, så tummen upp för det! Nu ska jag vila å hoppas solen tittar fram, för då blir långpass på 19km once again. Får se vart det bär av!

Recept på acai bowl (2 små portioner, 1 stor)
2 msk acai pulver
1.5 dl frysta jordgubbar och blåbär
1 frusen banan
1.5 dl valfri mjölk

Mixa och toppa med valfri toppings :)

  • 33 readers

Likes

Comments

Så var mitt 1000 bitars pussel klart. Eller klart å klart, en bit fattades av någon orsak. Men jag räknar det som så klart det nånsin kommer bli.

Det har varit ett roligt tidsfördriv som jag gärna fördriver tiden med igen. I en tid då man ofta försöker vara produktiv är det skönt att en del saker man gör inte har något direkt syfte utöver det nöje jag får under tiden. Resan är målet.

Å jaa, när vi nu talar om pusselbitar så vill jag ännu dela med mig en livsvisdom: Det är i det halvfärdiga å ofullständiga som livet finns. Du kommer alltid att sakna någon pusselbit, livet kommer aldrig bli färdigt eller perfekt. Men snälla, låt det inte hindra dig från att njuta eller glädjas för varje dag.

  • 37 readers

Likes

Comments

Freedag!! Så skönt med helg!!

Är som bäst på väg hem från en middag på city med Johanna. Vi testade en nyöppnad italiensk restaurang i Östermalm, med svärdfisk till huvudrätt och chokladfondant till efterrätt. Mycket gott!

En annan härlig sak med denna dag var att få lite solljus. Åh, vad jag saknat det! Skulle så behöva en semesterresa till varmare breddgrader just nu. I väntan på det får jag dock nöja mig med några minuter av sol på lunchpauserna. Fast åtm går vi ju mot ljusare tider.

  • 47 readers

Likes

Comments

Ååh, ni förstår inte hur härligt det är att efter 2 jobbiga morgnar vakna pigg och välmående av sig själv! Sovit som en stock och vaknade utan minsta stråk av huvudvärk eller illamående. De enda känningar i kroppen var från gårdagens löppass på löpbandet, men det känns bara bra!!

Å dessutom är det fredag! Jag firade med en smoothiebowl med avokado, blåbär, jordgubbar, hampafrön, vaniljsojamjölk, jordnötssmör och proteinpulver. Sååå gott!

Jag läste sen tidningen och hade sedan ännu tid för att fuldansa till feel-good låtar före jag satte mig i bussen. Å på jobbet väntar fredagsfrulle nummer 2!

Hoppas ni får en lika bra start på denna helg!

  • 46 readers

Likes

Comments