Jaaa! Februari ut och in med mars! Den officiella vårmånaden! Även om det är lite snöhögar här å var, halkan är påtaglig och solen syns fortfarande för sällan, så ser jag helt tydliga vårtecken!

Som att:
- det var ljust ännu vid 17:30 när jag sprang hem från jobbet - å ljust när jag går till jobbet på morgonen
- jag behöver ingen mössa längre på löppassen
- kroppen längtar mer efter frukt och grönt å mindre efter snabba kolhydrater och fett.
- asfalten är synlig för det mesta
- mina naglar har en härlig ljusrosa vårfärg, precis som kollektionerna i de flesta butiker.
- vårens löpargrupper startar om 3v.
- det är bara 5 veckor till vår påskresa till Barcelona

Vilka vårtecken ser ni??

  • 6 readers

Likes

Comments

Godmorgon :) Här vaknar jag efter en lång men lite orolig natt. Somnade vid 21, vaknar vid 24, är vaken en dryg timme och sover sen 5 timmar till.

Jag börjar min morgon med 15min meditation å reflektion, kör sen en långsam frukost, packar ihop väskan och slutligen går jag två busshållsplatser längre än vanligt förrän jag hoppar på bussen. I bussen fortsätter jag med några djupa andetag och känner av kroppen. Allt enligt wellness-21 planen.

Det är så intressant hur små förändringar i vardagen kan ge en boost. Bara det här att få in en promenad och några minuters reflektion varje morgon - guldvärt!

Vilken liten förändring kan du göra idag?

  • 15 readers

Likes

Comments

Jag har idag påbörjat 21 dagars wellnessprojektet som jag fått lyckan att delta i. En av många saker vi ska göra under våra 21 dagar är att undvika bl.a. socker. Låter ju inte så svårt, tänker jag först, förrän jag sen tänker på de kommande två veckorna.

- Tre personer på jobbet kommer att sluta, vilket innebär att tre personer kommer att bjuda på fika. Å vem vill vara den som tackar nej till avskedsfikat?
- Det är fettisdagen på jobbet och då bjuds det på semla. Å jag är bokstavligen den sista som tackar nej till traditioner och gratisbullar.
- Jag har lovat att baka till jobbet. Å hur lätt är det då att säga att "sorry, äter ej mina bakverk. Men varsågod ni bara".

Jag bad då de övriga deltagarna i 21 dagars wellness projekt om råd i förhållningssätt. Tänkte att det måste ju vara ok med någon bulle då och då. Fick väldigt vettiga svar och förstod genast vad tre av mina problem är.

1. Jag tackar ja till saker bara för att göra andra nöjda.
2. Jag inser inte att den där bullen idag inte gör så stor skillnad, men att bullar 3/7 dagar lätt gör skillnad.
3. Att jag skyller mina problem med socker på andra säger kanske något om hur svårt jag kanske just har med det. Att inte ta ansvar för sitt "beroende" är ju just ett tecken på att det är ett (beroende).

Så jag kommer följa rådet att undvika socker, för min egen skull. Å informera de som frågar om att "ja, just nu har jag ett sånt här projekt - för min skull." Å vem vet, kanske jag får lära mig att det nog inte var ett så stort problem egentligen för andra, som för mig.

  • 19 readers

Likes

Comments

Det finns ett uttryck som lyder: "Berätta vad du läser så berättar jag vem du är". Å när jag tittar i min bokhylla, som jag varsamt rensade för några veckor sedan, inser jag att de böcker jag har där berättar mycket om mig.

Om vi börjar med helheten: Bara sättet det är uppdelat säger att jag gillar ordning, överskådlighet, struktur. Vi ser även att jag läser betydligt mer fakta, än skönlitteratur. Jag tror det är för att jag inte så ofta läser bara för att läsa, utan för att jag vill lära mig och reflektera. Det kan ju en del skönlitteratur ge, men det är ju inte deras huvudsyfte.

På den högsta hyllan finns böcker som jag vill ha läst i år, annars hotas en del av dem pappersstrimlaren. Å bara det, att jag lika lättsamt kan äga en bok som göra mig av med den - berättar om mitt förhållande till ägodelar. De är instrument till ett bättre liv - sällan ett egenvärde.

Här finns också böckerna jag påbörjat, men inte avslutat. Här ser ni väl bäst min otålighet, min tendens att ha flera bollat i luften samtidigt och min svårighet att slutföra en del saker om jag inte är motiverad. Jag vill dock verkligen avsluta dem, men jag är nog inte riktigt redo att lägga tiden på dem mitt i livet. Jag väntar på rätt stund.

En annan sak högsta hyllan säger om mig är att det finns en öppenhet för nytt, jag är inte rädd att pröva något, även om det inte helt känns som jag från första början. Känns de fortfarande nja efter 100s så kanske jag ger upp. Jag har insett att det är ingen vits att spela någon man inte är. Jag måste vara sann till vad jag tycker om - å inte

På andra hyllan ser ni min kärlek till träningen. Här finns böcker om löpning, styrketräning, simning å triathlon. Tycker överlag det är svårt att hitta bra böcker om träning, jag vill ha något som ger mig mervärde i träningen, inte bara teori eller träningsprogram. Min absoluta favorit är Haruki Murakamis "Vad jag talar om när jag talar om löpning". Den är bara sååå bra. Andra favoriter är Stora Löparboken för kvinnor och Löparglädje.

På tal om övriga böcker: skulle verkligen vilja genomföra mitt första triathlon i år. Men vi får se..

Hyllan i mitt berättar om min kärlek till mat!! Åh vad jag tycker om denna hylla. Det finns otaliga recept som jag inte prövat, men som väcker mitt intresse. Jag älskar att bara bläddra i kokböcker, se alla fina bilder och få inspiration!

Här ser ni böcker inom främst kategorin tränings-/hälsokost, bakning och vardagsmat. Mina topp 3 favoriter är Oh She Glows Cookbook (vegansk mat när den är som bäst), Bröd och pizza (helt makalösa degar) samt Kyrkkaffe-serien.

Av alla böcker tycker jag faktist det är svårast att göra sig av med kokböcker, det finns ju något bra recept i alla böcker. Ett långsiktigt projekt blir att skriva ner mina favoritrecept i en separat bok och ge till mina framtida barn i utflyttningspresent. Fast då tycker de väl recepten är såå ute.

Längst ner har ni min Psykologi-hylla, som förstås är en viktig hylla för mig. Många av mina psykologiböcker har jag ju på jobbet, så dessa är ett bara en del av alla.. å en del av psykologiböckerna ligger på högsta hyllan i väntan på att bli lästa detta år.

Många av böckerna har jag inte läst sen studietiden och en del av böckerna har väglett mig under praktiken. Jag skulle gärna läsa böckerna igen, med nya och mer erfarna psykologiska ögon, men jag tar det som det kommer. Förutom rent psykoterapeutiska böcker finns här även fantastiska böcker såsom "Happy Money", som visar hur vi utifrån vetenskap får mest glädje utav våra pengar på lång sikt. Läs den!

En del av böcker tangerar nog mer andlighet, tro och meningen med livet mer än psykologi, såsom böckerna Andrum och Vägar till glädje. För mig är det viktigt att jag även får input även när de gäller de stora frågorna i livet, å något att reflektera kring.

Jag undrar om min bokhylla kommer se likadan om 10, 20 och 30 år som nu. Jag hoppas inte. För något nytt vill jag ju ha med mig. Å vid varje flytt byter jag innehåll. Just nu ser min bokhylla ut så här. Just nu ser jag ut så här.

  • 28 readers

Likes

Comments

Jag har sovit så mycket denna helg, både på natten och på dagen, att jag nästan känner mig skyldig. Det känns så lyxigt, att bara få sova och få sova gott. Min sömn är ett tecken på att jag mår bra, har en bra stressnivå och att livsstilen passar mig.

Jag har fått in en rutin med mindfulness igen efter några veckors paus. Vi använder mindfulness som del i behandlingen jag leder i mitt arbete och jag vill dela den processen med klienterna, så att jag vet var de går igenom. Dessutom vet jag ju att det är gott för mig.

Jag sprang 23km igår i vackert solsken, våren är verkligen här. Det känns bra att komma tillbaka till löpningen efter några veckors fokus på Bodypump. Det är löpningen som i slutändan får mitt hjärta att slå det där extra slaget.

Jag hade planer på så mycket i helg, men så lite blev gjort. Ändå känns det som det viktigaste blev gjort: löpning, sömn, god mat, tid med V, reflektion. Å just därför är jag helnöjd med helgen so far.

  • 27 readers

Likes

Comments

Det måste vara vårsolen som gjort det, men jag har fått en dos sug efter lite extra hälsosam kost de senaste dagarna. Jag känner ett sug efter gröna smoothies, chiapuddingar, färggranna soppor och sallader, superfood etc.

Funderar att kanske det får bli ett tema för fastan i år: att mer medvetet välja näringstät, färgglad och bra mat som gör gott för mig. Inte som ett påbud, att alltid äta något hälsosamt, utan som en källa till glädje och inspiration. Att säga "ja" till bra mat, utan att för den skull förbjuda.

Det finns otaliga böcker, bloggar och Instagramkonton med helt magiska recept. Tror faktist jag ska passa på att gå igenom lite recept jag har på lager, göra en liten bok åt mig med recept jag vill pröva denna fasta och låta varje dag vara en ny chans att välja bra mat.

  • 37 readers

Likes

Comments

"For a happy life
you need three things:
someone to love
something to do
something to look forward to."


Someone to Love:
Är så tacksam för Viktor, min familj, mina vänner, mina kollegor. Tänk att just de finns i mitt liv!

Something to Do:
Är så glad för mitt jobb, löpningen, träningen å att jag har en fritid som passar mig. Så tacksam att jag får resa, äta mat jag tycker om och vara i en stad där allt är möjligt.

Something to Look Forward to:
Är så glad att jag har tre resor att se framemot, har bokat in massage var tredje vecka, å ska påbörja löpkurser å springa marathon i vår/sommar.

Lever du ett happy life?

  • 40 readers

Likes

Comments

Ljuva morgonsol. Vad jag har saknat dig.

Ibland undrar man ju varför man bor i de mörkaste och kallaste delarna i världen. Å sen kommer den där dagen då man känner solen mot ens kind. Då vet man varför.

Det är som när man känner sig frisk efter en ihärdig förkylning. Som när man försonats efter ett långvarigt gräl. Som att känna lugnet återkomma efter en stressig period. Eller känna av tryggheten efter en lång tids ovisshet.

För det är i kontrasterna som tacksamheten föds. I att inte ta för givet för det vi en gång saknade. Å det är i tacksamheten som vi lägger märke till lyckan över de små sakerna. Där meningsfullhet gror.

​Å ännu en sak. Det är fredag!

  • 43 readers

Likes

Comments

Hej! Tänkte bara säga att det är en bättre dag idag. Solen värmer redan från morgon, jag har sovit över 8h och inbokat en friskvårdstimme under arbetsdagen. Å dagens fina vinterväder i jämförelse med gårdagens slaskiga å gråa sunkväder gör att jag även känner mig ok med att det är vinter. Åtm den här veckan, sen får det för f*n vara slut 😉

Å det påminner mig om att så här är ju livet. Det går upp en dag, ner en annan dag. Vi sover dåligt en dag och bra en annan. Vi känner oss stressade och ångestfyllda en dag och lugna och harmoniska den andra. Du kanske kan påverka en del saker, men mycket måste du bara acceptera som den fantastiska variationen i det som kallas livet. För hur mycket du än kämpar kommer inte livet vara utan slaskiga och gråa sunkdagar, varför du lika bra kan sluta lägga din energi på att kontrollera det du inte kan och fokusera på det du verkligen kan. De går över. Även de jobbiga dagarna. ♥️

  • 51 readers

Likes

Comments

Jag hade så sett framemot att börja cykla till jobbet, men så kommer snökaos version 3 för i år. Kan inte den här vintern bara vara över?

Påminn mig sedan när våren kommer hur härligt det är bara att det är ljust, varmt, torrt.

Samtidigt inser jag ju att det finns så mycket att vara tacksam för som jag redan har. Hälsan, kärleken, vännerna, arbetet, hemmet. Å jag påminner mig om det jag faktist har, som är lika långtifrån självklart som att det är fint väder året om.

Men jag räknar ändå varje dag veckorna tills vi får röra oss mot sydligare breddgrader å semester. 6 veckor. Bara 6 veckor.

  • 55 readers

Likes

Comments