Header

På senare tid har frågan om jag är introvert eller extrovert varit något jag tänkt på väldigt mycket. Jag har faktiskt tidigare inte lagt ner så mycket tid på det  eftersom det kändes självklart att jag var introvert. Jag pratar inte mycket, jag föredrar att vara ensam för det mesta och kände helt enkelt att beskrivningen av introvert passade mycket bättre in på mig. Men jag har kommit fram till att det inte gör det egentligen. Jag hatar att vara ensam och den enda anledningen till varför jag föredrar det framför att umgås med andra är för att om det är något som jag avskyr mer än att vara ensam så är det att umgås med folk jag inte känner eftersom det ger mig ångest. Så efter alla dessa månader av funderande har jag kommit fram till att jag egentligen är extrovert. Jag mår dåligt av att bara sitta hemma helt ensam och jag älskar att umgås med de få vänner jag har. Men samtidigt kan det vara så otroligt jobbigt, men inte för att jag är introvert utan på grund av min sociala fobi, vilket gör det hela mycket svårare. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har mixed feelings om igår. 1 Jag råkade ta bort vsco från min mobil och såklart försvann ALLA min bilder :) men jag har kommit fram till att det är okej. Många av bilderna var från min kamera så jag har kvar dem. Men många var tagna med mobilkameran (typ massa bilder från i somras och på vår katt). Men det är också okej för mycket av det ligger uppe på instagram. Och jag kan ta nya bilder. Jag tycker det är okej, alltså på riktigt men jag är rädd att det kanske var någon viktig bild som försvann. Men jag tror inte det. 2 Jag hade nackspärr. För ett tag sen hade jag det hela tiden och i torsdags tänkte jag att jag var tacksam över att jag inte haft nackspärr på länge och gissa vad som hände dagen efter. Eller gissa och gissa, jag har ju redan skrivit men alltså fatta så trött jag blev på allt när jag vaknade med nackspärr. Tur att det inte var lika jobbigt som det brukar vara, och idag känner jag det knappt. Inget bra hände egentligen igår haha. Fick panik när jag fattade vad jag hade gjort med mina bilder och började gråta för jag älskar mina foton. Men nu har jag lärt mig att inte ta bort orginalbilden från mitt album på mobilen och spara dem på datorn typ varje månad så att jag har plats för nya foton på mobilen. Och att ALDRIG radera vsco (+ att den nya uppdateringen är skitful). Jag har också blivit påmind om att jag måste fluffa min kuddar varje kväll innan jag går och lägger mig så att jag inte ligger konstigt med huvudet. Bestämde mig även igår för att jag måste fota mer med min kamera. Tänker på det hela tiden men gör typ aldrig det. Får börja ta med den överallt.

Likes

Comments

Jag vet, jag vet. Augusti är inte slut än, men eftersom skolan börjar snart och jag inte kommer göra mycket annat än att plugga bestämde jag mig för att skriva en lista på saker som jag tyckt extra mycket om i augusti hittills.

Wattpad
Jag älskar att läsa. Wattpad är egentligen en favorit varje månad men jag har uppskattat det extra mycket i augusti. Jag har liksom varvat plugg och wattpad. Skolan hade varit så mycket lättare om plugget fastnade lika lätt som berättelserna jag läser på wattpad.

Akvarell
Denna månaden har jag målat mycket mer än vad jag brukar och kommit fram till att jag verkligen älskar att måla med akvarell.

Vit choklad
Eftersom jag precis fått min mens har augusti hittils mest bestått av pms och choklad. Jag hade bett mamma köpa marabou salta mandlar, men det var billigare om man tog två så jag valde vit choklad också. Jag öppnade den sistnämda först för att spara den jag egentligen var mest sugen på till sist. Ångrar inte det beslutet för jag har fortfarande hela min marabou med salta mandlar kvar men hallå, vit choklad är så gott. Jag brukar glömma det.

Rosvatten
Jag har börjat spraya rosvatten i ansiktet varje kväll. Jag har hört hur länge som helst att det ska vara bra för hyn, men i Iran använder man rosvatten i efterätter och glass, så lukten påminner mig om det. Det känns väldigt konstigt att ha det i ansiktet då, haha. Men jag älskar lukten så I don't mind.


Likes

Comments

Jag mår inte så bra idag. Jag mådde helt okej imorse, men vaknade tröttare än vad jag gjort de senaste dagarna. Jag lyckades äta frukost, plugga i en timme, lyssna på musik (här mådde jag som bäst) och kolla tumblr innan jag började känna av ångesten. Jag tänkte att en film skulle få mig på andra tankar innan ångesten hann bli för mycket, men jag valde den sämsta filmen att kolla på. Kolla aldrig på the perks of being a wallflower när du är ledsen. Det var länge sen jag såg den sist, och det är en fin film, men den gjorde mig bara ännu ledsnare och mer ångestfylld. Mitt i allt kom jag på att det var fredag. Vilken dålig dag att ha ångest på. Alla dagar är dåliga dagar att ha ångest på. Nu ska jag i alla fall dricka vatten och kolla youtube, i hopp om att det får mig på andra tankar.

Likes

Comments

Finns det något jobbigare än människor som inte svarar på sms? Det är självklart att det finns, men just då i stunden kan det vara svårt att komma på något. Just nu har jag en kompis som inte svarar på mina sms. Det handlar inte om några timmar eller så, utan dagar. Jag är en person som lätt övertänker allt. Men jag har försökt de senaste dagarna att inte försöka tänka för mycket på detta. Hur det har gått är jag inte helt säker på, men jag tycker att mina tips ändå kanske kan hjälpa andra, så varför inte dela med mig av dem?

1. Försök att distrahera dig
Hur svårt det än kan vara att sluta tänka på anledningar till varför personen inte svarar, så är det bättre att försöka sluta så tidigt som möjligt. Tankar som har jag gjort något? Är hen sur på mig? Tycker hen inte om mig längre? gör bara allting värre och kommer få dig att må dåligt. Gör något du tycker om. Rita, se på en film eller en rolig serie (tips: New girl eller Modern family), läs en bok, spela tv-spel. Vad som helst som du tycker är kul och som får dig på andra tankar, även om det bara är för en liten stund.

2. Kontakta personen på andra sätt
Tar det jättelång tid för personen att svara kan det vara en bra idé att på andra sätt försöka ta kontakt med personen. Skriv på facebook eller snapchat, be personen kolla sina sms, men tjata inte. Nackdelen med detta är dock att personen kanske inte svarar även om hen har sett ditt meddelande. Vilket kan får dig att må ännu sämre.

3. Försök att tänka logiskt
Jag tror egentligen inte att min kompis helt plötsligt utan anledning inte tycker om mig längre och har bestämt sig för att ignorera mig. Det finns säkert en förklaring till varför hon inte har svarat. Hon kanske var upptagen just då och glömde bort att svara senare. Hon kanske inte hade lust att skriva den dagen. Det finns massa anledningar till varför någon inte svarar på sms som inte nödvändigtvis har att göra med att man inte längre tycker om personen. Det löser sig tillslut.

Likes

Comments