Någon gång förra veckan hade jag och min assistent ett samtal om bemötande av personer med funktionshinder. Jag berättade om en gång när jag skulle köra ut från en hiss och kvinnan och befann sig i hissen tog tag i handtagen på min rullstol och börja köra mig. Visst, jag fattar att du kanske tycker synd om en person i rullstol och vill hjälpa denne, men för tusan fråga först!

Jag har aldrig upplevt detta personligen, men jag har hört av mina kompisar att de upplevt att folk pratar över deras huvuden när de till exempel är ute och handlar med en förälder/assistent. Jag tänker inte acceptera "okunnighet" som en ursäkt. Visst, man kanske aldrig har träffat någon i rullstol förut, men vi bits lixom inte. Inte heller är vi dumma i huvudet. 

En annan sak som jag vill ta upp, är det här med att tycka synd om folk med olika funktionsnedsättningar. Okej, jag fattar att det kanske kan vara jobbigt att anpassa sig till ett sittande liv efter en olycka, men så är det inte för mig. Jag har haft mina "svårigheter" större delen av livet, och jag föredrar rullstolen framför att gå. I alla fall när jag är "in public", så att säga. Men nu kan ju bara gå någon meter utan att bli helt utmattad. Jag har aldrig haft ens en tanke på att det är synd om mig. Jag sitter i rullstol, så är det bara. Mitt liv är inte skit bara för att jag knappt kan gå. När man har ett funktionshinder lär man sig att ta itu med sina egna problem och man lär sig tackla alla vardagens hinder.

ytterligare en sak att ta upp... är det någon som ett filmen "En Oväntad Vänskap"? Den handlar om en grovt funktionshindrad man som ska anställa personlig assistent. Man ser en massa högt utbildade människor som ansöker om jobbet. Enda problemet är att dessa mäniskor är astråkiga! De har ingen humor och man märker hur mannen avskyr tanken på att anställa dem. Jag menar... seriöst, ingen vill ha en sån assistent! Man vill ha en assistent som man kan skoja med och som inte behandlar en annorlunda pga funktionshindret.

Det var det.. Ska gå och lägga mig nu, jäääättetrött 💤 Kommentera gärna =)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I söndags fick jag feber. På onsdag åkte jag och mamma till akuten. Visade sig efter några prover att jag hade urinvägsinfektion. Jag brukar aldrig ha feber som symptom, men just den här gången hade jag det.

Var hemma alla dagar förra veckan förtom fredan. När jag kommit hem på fredageftermiddagen var jag så trött att jag la mig och sov i nästan två timmar. När jag vaknat kände jag mig dock pånyttfödd och mådde toppen!

Måndag imorgon, men jaja.. I alla fall bara 2 veckor kvar till lovet, nice 👍

Likes

Comments

Det var vääääääääääääldigt kallt. asså så kallt att mina fingrar kändes som pinnar. När jag var inne på Coop forum och körde hörde jag hur en liten unge säger till sin mamma: "Varför är det en bil här?" Nu förstår jag inte hur man kan få en trehjulad moped till en bil, men killen var ju faktiskt väldigt liten.

Vid ett annat tillfälle sprang en liten tjej ut precis framför mig. Jag riktigt kände hur mitt hjärta hoppade till! Lyckligvis stannar moppen när man släpper gasen, så det blev ingen olycka. Flickans mamma var dock arg på henne, vilket jag fullt förstår.

Ska kolla på TV ikväll o käka chips, gott 🎀

Likes

Comments

Har haft riktigt fullt upp hela veckan med skola & plugg hit och dit.. Nu har jag iaf tid och ork och tänkte dela med mig av en bra film som jag såg för någon vecka sedan. Den heter The Imitation Game och är väldigt omtalad, men tänkte ändå skriva om den här.

Filmen är baserad på en sann historia och utspelar sig under andra världskriget. Matematikern Alan Turing tar sig tillsammans med en grupp utvalda an uppgiften att knöcka den omöjliga Enigma-koden, som är deras chans att vinna kriget. Filmen är väldigt bra gjort, det är massa drama för er som gillar sånt :) Den finns på www.swefilmer.com där man kan se den gratis & helt lagligt 😄

Likes

Comments


Likes

Comments

Är nu fredag kväll o lovet är officiellt slut... Inte alls kul, vill ju ha mer ledighet 😞 Men måste säga att jag är nöjd med detta lov, har varit roligt och även väääääääldigt skönt att få sova länge på morgonarna!

Och ja, jag måste erkänna att det ska bli roligt att träffa kompisarna igen. Slutar ju snart 9an och sånt... #scary  

Likes

Comments

Asså, nu känner jag att jag bara MÅSTE blogga!! Vet dock inte vad jag ska blogga om, så får väl lixom improvisera..

I söndags såg jag äntliiigen "The Theory of Everything", på bio. För er som missat det så handlar den om fysikern Stephen Hawking, som vid 21 års ålder drabbades av amyotrofisk lateralskleros​, mer känd som ALS. Sjukdomen innebär att nerverna som skickar signaler till musklerna sakta förtvinar. Den är dödlig och Stephen fick beskedet att han bara skulle leva i 2 år till. Han är nu över 70 år gammal. Jag är djupt impad av hans "nu-jävlar"-attityd, som bland annat syns i en scen då han är ganska förlamad och kravlar upp för en trappa.

Jag rekommenderar alla att se denna film, även om ni aldrig hört om snubben tidigare (vilket jag tvivlar på). I just love this dude!!!!!!!! ​

Likes

Comments