Header
Välkommen till bloggis kommer att uppdatera då och då

En helt vanlig onsdag som denna kan bli till fest. Att hänga med vänner och sitta på ett mysigt fik och snacka lite skit kan vara det bästa som finns. Trots mycket plugg och lite "ledig tid" kan man unna sig en sådan här dag, det betyda mycket.

Idag har det inte hänt något speciellt i skolan, dubbel lektion i No och lite So. Fiskpinnar och remouladsås till lunch inget annat speciellt.

Påväg till stan ser jag en annons på Instagram att om man köper en kanelbulle på pressbyron för sjutton kronor får man göra sten, sax, påse mot kassören, om man vinner över han eller hon får man en till bulle gratis. (eftersom att kassören sa att han skulle ta påse var det ganska enkelt att vinna men ni fattar principen.)

Nu sitter jag iallafall och pluggar inför engelskaprov imorn:( Önska mig lycka till. Glad bulldag från mig! / kram Herta

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Andra gången gillt eller vad är det man brukar säga?

Varför inte ge min bak karriär en andra chans tänkte jag när jag satt i min soffa hem på Södermalm. Jag bad mamma köpa socker, kakao, vetemjöl och ägg allt annat hade vi till att baka kladdkakemuffins. Ni kan hitta receptet på https://www.recepten.se/recept/kladdmuffins.html om ni vill baka dom. Tänk på att inte låta dom stå inne för länge om ni vill ha dom lite sega och kladdiga, dom gräddas klart utanför ugnen. Om ni tar ut dom när dom är perfekta är det risk för att muffinsen blir för torra.

Jag har inte gjort någonting idag, mer än att baka och hjälpa till med saker hemma. Det kan bli långtråkigt på helgen när man inte har kommit utanför huset, mer än när man går ner till Ica eller tar en sväng med hunden. Förut när innan jag hade flyttat hängde jag med kompisar jämt. Under helgen eller efter skolan, om jag inte hade nått planerat ringde jag direkt när jag vaknat till någon och frågade om vi kunde hänga. Nu är det inte så längre, efter flytten. Nu känner jag mig isolerad och bortglömd. Ingen orkar åka hela vägen in till stan och jag orkar inte heller jämt och ständigt åka den 45 minuters långa tågtur ut till saltis. Nästa helg ska jag ha nått inplanerat, kanske sova över med någon. Nu är jag iallafall så klar man nu kan bli för en ny skolvecka, som innehåller tre prov :( 

Puss och Kram/ herta

Likes

Comments

Det är tanken som räknas

Den traditionella lördagsmorgonen är annorlunda i vår familj. I vår familj betyder Lördagsmorgon att gå upp klockan 8:00 för att gå till jobbet. Skynda iväg till fotbollsmatch i Saltsjöbaden vilket betyder att jag behöver pendla i fyrtiofem minuter. Mina syskon behövde hinna  med ett tåg till mormor och morfar efter som att både mamma och pappa jobbar på helgen behövs oftast en barnvakt till mina syskon vilket idag blev mormor och morfar. Dörren till lägenheten på södermalm låstes kl 9:00 på en lördagsmorgon. Tycker inte ni att det är lite annorlunda i jämförelse till andra 'normala' familjers lördagsmorgnar? 

Jag kom till saltis med ett tåg som var framme i perfekt tid till samlingen på Saltsjöbadens IP. Efter första halvlek såg det mörkt ut för oss men tränarna och lag kamraterna fortsatte att peppa varandra. Matchen slutade 3-2 till oss! yaaay.

Jag åkte hem efter att ha tagit en glass på IP. När jag kom hem gjorde jag en toast med mosarella,pesto och tomat.

Den blev katastrof, kladdkakan alltså. Gör aldrig kladdkakan från Arlas recept. Den blev typ en millimeter tunn och inte kladdig alls. Jag har inte smakat den än men jag skulle tro att den smakar lika torrt som den ser ut att vara. Jag försökte göra den fin genom att lägga på lite vanilj socker men ni ser ju hur det blev... men det är tanken som räknas.

Nu sitter jag iallafall i soffan och väntar på att min familj ska komma hem. Mamma är och hämtar mina syskon och pappa är fortfarande och jobbar. 

Kanske borde göra lite nytta snart. Kanske plugga lite.

Ha det bra! kram Herta


Likes

Comments

Andra inlägget på dan!

Detta är ett inlägg med lite fakta om mig själv som liten så att ni lär känna mig bättre. Jag som liten var inte så komplicerad, jag visste vad jag ville och jag visste definitivt vad jag inte ville. På det sättet var jag ganska lätt hanterad, jag tog inte så mycket plats men visade vad jag tyckte och kände. Jag hade lätt att få vänner och redan i förskoleklass var jag med i ett tjej gäng som sedan fick namnet 'bullerögänget' eftersom att vi gick i en klass som hette Bullerö. Åren gick och vi i Bullerögänget höll fast vid varann. Nuförtiden hänger jag fortfarande med dom, vi är inte längre Bullerögänget men vi har inte tappat kontakten. två av mina bästa vänner var medlemmar i gänget och vi har hållit fast vid varann i snart åtta år trotts flytt, skolbyte och bråk står vi varann riktigt nära. Alla förändras ju, det har hänt mig och mitt tjejgäng, från en sommar till en annan kan man helt ha bytt personligheter och trivs inte allas lika bra med varann.

Ha en trevlig helg! Ses nog nästa vecka skulle jag tro.​

 

Likes

Comments

Äntligen fredag!

I helgen ska jag typ inte göra nått, jag ska spela en match, få besök av mina kusiner och plocka bär med min mormor och morfar. Inget mer, jo kanske plugga lite också :( men inget mer. Det kan kännas skönt ibland att inte ha något in planerat, men å andra sidan kan man känna sig lite stressad över att alla ens kompisar gör massor med saker under helgen och man själv sitter och plöjer igenom en hel säsong PRL med massa onyttigheter, men så får det vara ibland förresten kompliterar jag min ångest genom att plugga lite, då brukar det kännas bättre.

Värsta dagen på året!

Varför har skolverket kommit på att man ska ha frilufsdagar med skolan? Ingen tycker det är roligt, inte ens lärarna. Idag skulle vi gå sex kilometer, inte råga på det skulle vi gå med ett gäng tvåor som bokstavligt talat går i snigel fart. Vilket betyder att det tog oss två och en halv timme att gå sex kilometer, som max skulle tagit en timme för mig. Under dom två han det bli jävl*gt kallt. Denna dag slutar med att ha duschat i 40 gradit varmt vatten, ätit två levern mackor och druckit en kopp te, sitter jag nu i sängen med 38 graders hög feber. 

Med det sagt säger jag Trevlig Helg!

Likes

Comments

Jag har panik!!

Nästa vecka har vi tre prov och två inlämningar. Pluggar typ ihjäl mig (om man nu kan göra det). Samtidigt som jag sitter varje kväll och pluggar tjatar min fotbollstränare på att vi måste träna inför den nya sarongen och att man under inga omständigheter får skippa en träning. Livet är hårt ibland. Men om två dagar är det helg, längtar sååååå!!

Likes

Comments

Hej!

Jag heter Herta Runeborg och är 13 år och går i sjuan. Just nu är mitt liv så jävla stressigt. Jag har prov, inlämningar och allt möjligt som lärarna kan hitta på. Jag lever för Fotboll och helgen. Under skoltid kämpar jag för att hålla mig övernytan. På tisdagar och torsdagar har jag fotbollsträning. Det är också bara där jag kan slappna av. Det är där jag kan vara mig själv fullt ut.

Likes

Comments