Header

Jag skulle behöva en egen PT som säger vad jag ska äta och tvingar mig att träna.. Hade vart nått, någon som vill ? :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 202 Readers

Likes

Comments

Var med och stöd SOS barnbyar, kolla in den här sidan: http://www.tv4.se/en-resa-för-livet

  • 209 Readers

Likes

Comments

Ja, då härjat gjort mina ärenden, jobb, handlat och träffat en vän samtidigt som jag handlade. Trevligt! nu är det mysdax snart efter tacomyset vi hade precis. Otroligt mätt! men gott var det. Längtar tills ikväll när barnen sover då det är tyst och man äntligen får vila! sen äre ju helg! WONDERFULL! Har hicka, nu blir det filmmys innan barnen ska sova, Hörs!

  • 209 Readers

Likes

Comments

Inte köpt något än? coolstuff har tips! Checka in!

  • 211 Readers

Likes

Comments

Längesen nu, sorry!

Men har haft så sjukt fullt upp, med jobb, barn mig själv och med allt som händer just nu! Jobbiga är att allt som ska hända ordnar upp sig i mars, och jag har verkligen inget tålamod överhuvudtaget! hatar att vänta! tycker det är skit! Men är illa tvungen kännas det som... Har panik inombords, vill att allt ska bli så perfekt och bra, och det ska gå till si och så,men allt jag kan göra är att återigen vänta, suck!

Jaja, känner mig så positiv när det är alla hjärtans dag och allt. Hm, kanske blir bra dag ändå trots allt. Aldrig förstått det här med alla hjärtans dag. Har aldrig firat eller fått något heller, så kanske inte så konstigt. Känner mig bara ensam just nu på alla hjärtans dag. Vet att det är många som får saker och firar men inte jag, så därför känns lite ensamt.

Äsch upp med hakan! Det är ju fredag och helg! Oerhört skönt! vill vila! sova! det hade varit något.Då jag har haft så ont i magen de senaste dagarna påg rund av allt som komma skall som händer i mars.. Kan avslöja att det blir flytt, och jag har spenderat en del tid på målning och fixning hemma hos mig. Och den 25 februari så kommer hemverket hem till mig och värderar och lägger ut annons, så då är det igång iallafall. Blir nog bra, hoppas vi på! Har målat om hallen och en vägg i köket som ska blev en fondvägg.

Idag vankas det jobb, inte jätte taggad men måste. Ingen lust att fixa i ordning mig när jag inte har något bra schampo men ok då! Glömde det hemma, är hos min blivande sambo! Och kollar teletubbies medans jag skriver detta. Men min körv Simon, min gulleplutt!

Kolla in hemverket? det gör du här! http://www.hemverket.se

Det är hur jag känner mig, typ!Renovering!

  • 210 Readers

Likes

Comments

Det var ett tag efter att diktatorn störtat och landet var fortfarande i chock, och inget var som de det skulle. Det var sorg, elände, svält i landet. Landet i sig mycket fattigt, många livnärande sig på sitt jordbruk eller på gatan. I hyddor eller i brunnar under vintern för att slippa kylan de som inte hade någonstans att bo.

Året var 1992-12-30 då föddes jag i Rumänien, i Transsylvanien,i Checu silvaniei. Min mamma, Anna Talpa födde mig på sjukhus och strax där efter blev jag lämnad och övergiven på sjukhuset, låg där i ca ett år innan jag blev skickad till ett barnhem. Checu silvaniei som barnhemmet hette hade tusentals barn, barn som kom ifrån familjer med alkoholproblem, zigenare.. Ja helt enkelt sånna som inte var något värda i samhället. Eller sånna som inte var värda att leva. Som Nicolae Ceausescu stängde in, för det blev överflöd med barn. Folk hade inga preventivmedel en del av alla tusen anledningar som fanns i landet.

Bodde på barnhemmet ca två år, de barn om blev äldre en tre skulle skickas till en annan institution där de slog barnen. Men jag hade tur, jag var kvar på barnhemmet i Checu på över tid. Jag lärde mig sitta upp efter 24 månader och strax där efter lärde jag mig gå och gå i trappor. Hade inga direkta sjukdomar eller liknande. Dock vaggade jag i brist på uppmärksamhet/ rastlöshet.

Minns att vi bodde två och två i en stor aula, den avdelningen där de äldsta bodde. Vi hade staket runt våra sängar och vi hade en liten yta som vi kunde leka på, men ingen utav oss visste hur man lekte. Vi visste inte hur man visade känslor. Bara att vi skulle vara glada så vi inte var i vägen.

Vi stod på våran lilla yta och sträckte ut våra händer när de kom nyblivna adoptivföräldrar förbi som skulle hämta sina adoptivbarn. Vi hade en gård utanför vårt barnhem, där vi vistades då och då. Men ingen utav oss förstod hur man lekte ute heller. Alla tog tillfälle i akt att försöka få uppmärksamhet om inte så var de väldigt sjuka. Var man inte fysiskt sjuk så blev man psykiskt sjuk, antingen man ville eller inte.

Sedan hade jag turen att få världens bästa adoptivföräldrar som adopterade mig 1996 den 25 Augusti.

- hur har detta påverkat mig idag?

På massor av olika sätt, har känt mig värdelös i vissa situationer, då jag känt mig sämre än andra. I skolan, men ämnen, plugga har inte varit min starkaste sida. Då jag haft svårt att sitta still, vaggat pga jag varit rastlös, koncentrationssvårigheter.

Och jag gjorde en gång en medicinsk undersökning på varför jag haft svårt i vissa ämnen, den medicinska utlåtande blev då, att jag inte har något arbetsminne. Svårt att memorera saker och komma ihåg. Vissa säger att det är för att jag inte fick någon närhet av min biologiska mamma som nyfödd.

Jag kan  ibland bli besviken på mig själv, vill oftast prestera bättre än vad jag ibland gör, svårt att ta kritik, mått väldigt dåligt pga min bakgrund men vill ändå veta mer om den. Blandande känslor. Men visst har den påverkat mig. Absolut, den är ju del av mig. Det var spännande att åka ner till Rumänien på volontärresa, fick känna känslor jag inte känt på en massa år, säkert känt så när jag var liten men inget jag minns. Säkert förträngt det hela.

Men är glad att jag har en massa erfarenheter som många andra inte har, vilket har gjort att jag mognat fortare än andra. Har varit tvungen att bli vuxen tidigt och ta hand om mig själv vilket andra kanske  inte har. Så visst har det en positiva fördelar också.

Men kan ibland bli ledsen över att jag inte kan dela med mig av saker som andra kan, när man började säga vissa ord, vem man är lik. Sånt jag skulle vilja ta reda på. Men svårt att hinna med.

Hur som helst så är jag nöjd att jag är jag. Visst har jag gjort dumma saker i mitt liv som man kanske skulle vilja redara, och råkat ut för en del. Men va fasiken. Man är bara människa! Man lär sig av sina misstag.  

" en liten överlevare" 

  • 242 Readers

Likes

Comments

Tänk att jag blir så arg! Hur kan man ens göra sånt man vet att att man inte får? Hoppas människan får dåligt samvete, eller skäms! Hm, blir sur när folk vet att dem inte får men så gör de det ändå utan att tveka.. Jaja hoppas människan ångrar sig sedan. Ska jag se till!

Hm lät inte snällt, men jag är inte så elak som jag låter, även om människan får mig att framåt som det men nämner inga namn.. Hade vart skönt att kunna gå ut och springa och rensa tankarna, känna den friska luften som man andas in, känna att kroppen mår bra, att man själv mår bra och att hjärnan får slänga massa tankar och funderingar i papperskorgen. Det hade behövts efter dagens natt. Blivit en del funderande, säger inte om vad.. Måste bara få ventilera, synd att jag inte kan ut och röra på mig än, då förkylningen fortfarande är kvar.

Lena, Linnea och Simon har också blivit sjuka på nytt, tyvärr är det sådana tider. Vilket är skjut segt. Längtar tills sommaren då all den här skiten är över, och jag slipper känna agg mot någon som jag gör nu. Önskar det vore sommar, sol och värme. Och att det är badväder, då mår mittbena som bäst. Tycker om när hon mår bra, då mår jag bra. Kommer bli så skjut skönt men man får väl göra det bästa av situationen? Inte sant?

Idag är det måndag och jag har gjort ärenden i stan vilket behövdes, Lena är sjuk och jag är hemma och tar hand om henne. Vi ska kolla på lite tv om en stund när hon vilat, blir nog fortsättning på Walking dead.

Ska se spårlöst också, är ett måste i min värld, är så insatt eftersom jag själv är adopterad. Kul att se hur det går för andra och vad man själv kan tänka på, och ha med sig. Jag skulle också vilja söka själv, men har inte vågat än.. Eller jo men det är så stort steg, har varit tillbaka i Rumänien sedan 1996 då jag kom hit. Men var där på ett volontärprojekt så blev inget letande. Mådde ganska dåligt som det var att vara tillbaka, jag blev liksom helt plötsligt den rädda, ledsna, övergivna Louise på nått sätt. Fick känslor som jag inte känt på flera vilket var väldigt obehagligt.

Så det är ett måste, hade vart kul att se äkta människor också... Sedan är det ju Paradise hotell också. Ska bli sjukt spännande att se när Jeppe kommer tillbaka. Så ja vi har ens el tv tittande för oss. Men imorgon blir det jobb!

  • 240 Readers

Likes

Comments

  • 245 Readers

Likes

Comments

Jaha, senaste tiden har vi vart sjuka, vilket är segt.. Känner att jag är väldigt positiv utav mig? ;)

Vi har mest varit hemma och slappat med kidzen, kollat Teletubbies, kurerat oss och vilat typ. Idag är det byte, så vi ska fara hem till min lägenhet och vila upp oss för kommande veckan typ mer eller mindre. Och kolla på massa Walking dead! Vilket ska bli kul! Vi har börjat följa den, säsong två har vi kommit till.

Sedan har det blivit Paradise hotell tittande, självklart! Enligt mig. Tyckte Th ( nye thobias som kom in) var störtskön! Han verkar grym men väldigt rädd för att prata taktiksnack med de andra deltagarna och rädd för var folk ska tycka? Det ska man väl ändå inte vara rädd för om man ställer upp i något sådan program? och den nya tjejen Verkade också grym, inte helt lätt att ta ut någon ur tävlingen som nykomling men jag tyckte hon skötte det bra.

Ska bli spännande att se nästa veckas avsnitt då Jeppe kommer tillbaka! Han känns som han kommer ha mycket agg mot Samir eftersom de valde att inte ta tillbaka honom och paow när de åkte ut ur tävlingen på deckarveckan! då Samir var detektiv. Spännande spännande!

  • 243 Readers

Likes

Comments