Fredagen den 17/11. Idag har jag börjat med mitt tredje projekt och jag har gjort en färdig mall om hur jag vill att slutresultatet ska bli. Bilden ovan är en ungefärlig bild av hur slutresultaten kommer att bli. Jag kommer däremot att vara mycket mer noggrann och jag kommer att utveckla bilden något. Jag tycker att jag har börjat bra. Och att jag kommit långt idag. Jag skall utveckla bildens complexivitet och dess budskap. Summering av lektionen skulle vara att jag kommit igång och börjat bra. Kommit en bit påväg och jag kommer att bli färdig innan jul.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Konstnären

Rembrandt Harmenszoon Var en nederländsk konstnär, född 15 juli 1606 och dog 4juli 1669.
Han dog i en ålder av 63år vilket var ett långt liv vid den här tiden.
Han anses som mästaren av klärobskyr.
Klärobskyr är konsten att använda ljus och skugga.
Han har grundskole utbildning och en vidare utbildning inom latin.
Tidigt i sin karriär så gjorde han mest bibliska verk och bibliska målningar.
Rembrandt målade över etthundra självporträtt, och i ett av de första, från 1629, behärskar han helt och hållet ljuset som uttrycksmedel. 1642 utförde han sitt mest berömda verk, Nattvakten (eg. Kapten Banning Cocqs.
Rembrandts mest kända verk är Der nachtwacht eller på svenska nattvakten som föreställer.Frans Banning Cocq Hans mest kända bibliska verk är bilden föreställande den förlorade sonen.


Bild analys
Detta är enligt mig rembrands snyggaste och lätt vackraste målning eftersom den har ett djup en riktig 3D känsla. Detta göra att bilden nästan känns som ett fotografi. Den är verkligen verklighets trogen. Jag älskar hur han använder ljuset och lyser upp marken, ängeln och huvud personerna, detta gör att man riktar sin blick på dessa personer och man ser att det är dem som är i centrum. Handen som sticker rakt ut ser verkligen verklig ut dessutom är den gjord i 3D vilket gör att det känns som att den är närmare än vad de andra personerna är. Jag gillar hur han leker med färgerna och de olika nyanserna för att få djup i bilden. Det är detaljerna, de olika nyanserna och ljuset som gör att det får detta djupet i bilden och det är det som är så fantastisk. Han blir inte kallad mästaren av ljus och skuggor för ingenting.


Det är svårt att hitta något dåligt eller någon imperfektion på den här vilden eftersom den är målad av en riktig mästare. Bilden är ett porträtt föreställande Frans Banning Cocq. Den kallas för nattvakten för att bilden föreställer en man med kontroll och han är lugnet. Han är stabil och lugn även om alla bakom är totalt kaos. Den är gjord fär att visa att Frans Banning Cocq har makt och han är en riktig kämpe. Den får honom att framstå som stabil och lugn. Han är lugnet och alla andra är kaos. Jag tycker att han fick fram budskapet jätte bra igenom att få andra att se ut som vildar och Frans som en stabil människa. Dessutom så är Frans i ljuset vilket gör att han hamnar i centrum. Jag tror att Frans blev väldigt nöjd ,ed porträttet eftersom det blev en av Rembrandts bättre målningar. Denna bild har inget bibliskt eller religiöst inslag vilket många av hans andra målningar har. Jag vet inte om det är bra eller dålig men för min del spelar det ingen roll. Den liknar många av hans andra målningar till sättet. Ett tydligt centrum som han illustrerar igenom ljus och nyanser av olika färger. Han gör också ofta bilder med mycket djup vilket jag tycker är väldigt snyggt. Sammanfattnings vis så är han en bra konstnär och en riktig mästare när det gäller ljus och skuggor. Hans bilder har ett tydligt centrum som han gör igenom att använda ljus skuggor och nyanser av färger. Hans bilder är också oftast i 3D.

Likes

Comments

Fredagen den 13 oktober. Idag har jag tagit foto av @Hedesbildblogg (jesper) vilket tog ungefär 40 min med setup, foto och packa ihop. Sedan så började jag med att spraya mitt porträtt men färgen tog slut. Därför har jag börjat med mitt andra arbete som är min dröm semester , där skall jag skissa av med blyerts för att sedan färga med vattenfärg. Jag tucker att jag fått mycket gjort denna lektion och jag hoppas att kunna spraya färdigt mitt porträtt nästa vecka när jag har mer färg. Jag är nöjd med lektionen eftersom jag fick mycket gjort idag. Jag tror att jag hinner bli färdigt med boken utan extra arbete.

Likes

Comments

Fredagen den 6 oktober har jag precis gjort färdigt mallen till min grafitti målning. Jag började lektionen lite långsamt men kom igång efter ca 10min. Jag började med att skissa av den uppringare photo shop bilden. Skissen blev bra jag var ganska noggrann så den tog nästan en halvtimme. Sedan så började jag skära ut detta tog resten av lektionen alltså lite mer än en timme. Jag var mycket försiktig vilket gjorde att jag blev väldigt nöjd med resultatet. Jag tycker att jag lyckades bra med att få färdigt mallen. Jag är nöjd med dagens arbete.

Likes

Comments

Lektion 3 29/9 idag har jag fotograferat mitt porträtt för att sedan lägga in bilden på datorn och ändra tröskel värdet i Photoshop så att bilden blev svart vitt. Tröskelvärdet jag valde var 136 för att då blev större delarna av håret och vänstra delen på ansiktet svart.Bilden blev jätte bra den är tagen av @CarlHanssonMild Nu skall jag klippa ut bilden och skära ut det svarta i bilden för att sedan spraymåla och göra en graffiti målning. Jag tycker att jag har varit produktiv på denna lektion då jag har hunnit göra mycket. Jag tror också att min bild kommer att bli jätte bra för att jag gjort allting extremt noggrant.

Likes

Comments

Hej jag heter John Hermanson och detta är min blogg, jag går i klass 9C på kapareskolan i Onsala. Jag kommer att lägga upp varje bildlektion, om vad jag gör. Det brukar inte bara särskilt mycket eller avancerat. Jag gillar att träna, vara med kompisar och resa.  Jag har bott utomlands 2 år och då bodde jag i Kina. Jag har ett C i bild Vilket jag gärna vill ha kvar det är därför jag skriver denna blogg.

Likes

Comments