Härligt med en lugn lördag (äntligen!). Det har varit en ganska hektisk vecka med tävling, jobb, föreläsning och träning. Idag ska jag träna för andra dagen i rad för Jenny Schreven. Piffad från topp till tå med glittriga nya saker från Equito! På bilden ovan har vi marinblåa benskydd med glitterspännen, glitter-boots, svarta lindor med glitter och marinblått schabrak med silverkant. Man är garanterat mest glittrig med produkter från Equito 😄✨

Nu känns det som jag har tillbaka min gamla Capriss! Pigg och framåt. I somras kände jag att allt inte stod rätt till med honom och efter ett blodprov visade det att han hade en infektion, både från ett fästingbett och något annat. Veterinären ordinerade lättare arbete en tid framöver. Så han har fått ta det lugnt, små turer i skogen och lättare jogging på ridbanan. Men som sagt, nu känns det som vi börjar komma tillbaka. Det är inte alltid man tycker om att se sig själv på film men det är ett väldigt bra verktyg för att kunna se sin utveckling. Nedan finns en film som visar Capriss utveckling från början av januari i år till och nu. Jag ser skillnad! Gör ni?

Årets nervpärs, Breeders i Flyinge, var i tisdags. Vår 6-åriga Zappa SV fick scenskräck och visade inte alls vad han gick för och var alldeles för spänd. Tyvärr var det flera i publiken som prasslade med sina jackor och gick omkring på läktaren under Zappas ritt vilket medförde att Zappa blev än mer spänd och skrämd. Ingen toppendag men han kommer igen! Nu ser vi fram emot Elmia Scandinavian Horse Show om ett par veckor.

I torsdag hade jag föreläsning på jobbet om företagsstrategi. Jag är ganska nöjd med min föreläsning men jag var rejält nervös denna gång eftersom det var på engelska. Efteråt var det en student som kom fram och sa att det var en jättebra föreläsning. Det var kul att höra och bra för självförtroendet!

Fina bilder av Zappa SV. Iklädd luva, pannband och schabrak från Equito. Foto: Equito

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tur man har fått en sänghimmel när årets nervpärs närmar sig! Äntligen har vi fått ordning på sovrummet och äntligen har jag fått en alldeles egen sänghimmel! Det har varit lite krångligt att hitta en sänghimmel som skulle kunna passa då vi har sluttande tak men till slut hittade jag den perfekta sänghimmeln på Ellos. Sänggaveln är en gammal dörr som jag hittade i den gamla ladugården hemma på gården. Jag är nöjd med resultatet, vad tycker ni? Funderar på om man skulle spexa till det ännu mer med ljusslingor i sänghimmeln…

Capriss har fått galoppera på ängarna här hemma och ute i skogen. Han är lite klumpig och har fortfarande svårt att hitta både rytm och balans. Jag tänkte därför att det kan vara bra att så småningom låta honom kantra så att han hittar sin egen rytm och balans. Men vi tar det successivt – men visst är det härligt att damma av mina gamla fälttävlanskills igen! Jag är lite ringrostig just nu men de gamla takterna sitter i. Jag har ridit både SM och Nordiska Mästerskapen i fälttävlan😜

Imorgon bär det av till de stora unghäst-tävlingarna, Breeders Trophy, i Flyinge. Vår Zappa SV ska delta bland de 6-åriga hästarna. Håll tummen!

🌟Zappa SV 🌟

Likes

Comments

Igår åkte vi på tremånaders-dräktighetskontroll med vårt avelssto och guldkorn Fandriana MW. Så vi åkte på en liten road-trip ner till Falkenberg med henne och hennes lilla fyramånaders föl Ruben. Ultraljudet visade att hon var dräktig med Vitalis! Jättekul! Lite längre ner i inlägget hittar ni en film på honom. Ruben skötte sig exemplarisk och ville helst bli kliad hela tiden. Det är hans grej.

Väl hemma så skulle vi släppa in resten av huligangänget. Man tror att det är de yngre hästarna som ska ställa till kaos men icke. Etik, 27 år, slet sig på väg in från hagen och drog med sig sin 2,5 åriga kompis Brooklyn. Jag försökte, som man alltid gör, hålla mig kvar i grimskaftet men drogs omkull i en liten sluttning varpå Etik hoppar över mig. Jag hoppar upp snabbare än löparna i ett 100-meters lopp och springer genom en lerig hage, hoppar ut genom staketet, kutar genom trädgården ut framför huset genom en buske och kastar mig efter Brooklyns grimskaft och fångar henne. Herregud, jag hade ett sånt himla adrenalinpåslag att jag trodde först att jag hade slagit i huvudet men det var bara väldigt hög puls. Sen åt jag pizza och drack champagne. Firade att jag levde och att nästa år kommer vi att få ett litet föl😍

Här ser man ultraljudet, det man ser är fölets ryggrad. Fölet är nu ungefär lika stor som en katt.

Här ä en film på Vitalis. Vi hoppas på att bebisen kommer att se ut som honom 😍

För 4 månader sedan. Fandriana och en nyfödd Ruben.

Likes

Comments

Förra veckan var fullspäckad med aktiviteter! Måndag till onsdag var jag på konferens i Göteborg med titeln "Deciphering the New Challenges to Universities: Knowledge Economy and its impact on internal organization, relations to firms, and public policy". Under denna konferens presenterades flera projekt av välkända internationella och nationella forskare som handlade om universitets roll i samhället, innovationsmiljöer och regional utveckling (se mer info här ). Jag var där och presenterade material ur min forskning – innovation och hästar! Jag fick mycket positiv feedback och en forskare kallade min forskning för ”refreshing” inom innovationsforskning och forskning om samarbete mellan universitet och industri – som vanligtvis fokuserar på medicin, bioteknik eller IT.

Smakprov på min presentation och huset som konferensen var i😊

Fredagen och lördagen spenderades också i Göteborg med middag på en restaurang som heter Studio HPKSM . En väldigt trevligt och mysig ställe med god italiensk mat. Deras tiramisu var så god! Lördagen ägnades åt och shopping och fika på en av Göteborgs bästa cafeer, Viktors Kaffe . Om man gillar kaffe, goda smörgåsar och croissanter så är det hit man ska gå.

Min häst Capriss har fått ta det lite lugnt ett tag då han fick en mindre infektion orsakad av ett fästingbett. Jag märkte i augusti att han inte riktigt var sig själv. Så vår veterinär kom ut och tog blodprov och det visade låga värden för en anaplasma-infektion och veterinären ordinerade lugn jogging en tid framöver. Nu har en dryg månad gått och han känns mycket piggare och fräschare. Alla som har häst vet hur bekymmersamt det är när ens häst inte mår bra. Det känns väldigt skönt nu när han börjar må bättre 😍.

Jag och min syster Anna har även fått i uppdrag att vara projektledare för ett dressyrprojekt nästa år. Mer än så avsöljar jag inte än…håll ett öga på bloggen och min Instagram så kommer mer info om detta längre fram😄.

Likes

Comments

För en tid sedan fick jag och min syster Anna en förfrågan om vi ville fotografera hästtäcken för en nystartad hästbutik på nätet. Nu är butiken igång och vi måste säga att bilderna blev helt ok ändå😊 Hästhuset kontaktade oss via Instagram och frågade om vi var intresserade av att samarbeta. Det är kul att höra att andra tycker om bilderna som min syster tar och att jag och Capriss gör ett bra jobb som "modeller"😜. In och kika på www.hasthuset.se! Många fina produkter till riktigt bra priser!

Likes

Comments

God morgon! Här sitter jag och dricker mitt morgonkaffe. Vänner spelas i bakgrunden på Netflix och jag ska strax börja skriva på min avhandling. Vilken kväll det blev igår! Ingen i hästsverige har väl missat att svenska dressyrlaget tog brons igår? Vilka dressyrekipage vi har! Och Peder Fredricsson och All In vann sin första klass. Veckan blir bara bättre och bättre😄 Jag blev smått förälskad i Therese Nilshagens Dante Weltino, vilken häst! Och ännu gladare blev jag när jag fick se en av mina idoler, Cathrine Dufour och hennes Cassidy dansa in på banan. Hon är bara så cool.

EM veckan i Göteborg har man gått och väntat på kan man säga. Just denna vecka kan jag förena nytta med nöje, alltså både jobba och umgås med hästar samtidigt. Chalmers och Saab har montrar på mässområdet och imorgon ska jag bege mig dit för tredje gången denna vecka och göra fältstudier. Fältstudier innebär exempelvis att man observerar och tittar på hur montrarna är uppbyggda, man pratar med folk och ställer frågor, man tar kort och gör anteckningar.

En annan roligt nyhet denna vecka är att jag har gjort min allra första radiointervju. I tisdags morse ringde P4 Radio Sjuhärad och frågade om jag ville ställa upp på en intervju under EM-veckan för att prata om hästar och innovationer. Jag var jättenervös! Mest nervös för att jag skulle få pipig röst och få hjärnsläpp – vilket brukar hända när jag blir nervös men jag tyckte nog att jag skötte mig ganska bra😉 Igår sändes hela intervjun under eftermiddagen. Den som är nyfiken på intervjun hittar den här . Man får spola fram lite i klippet, intervjun med mig är från 2:05:47 - 2:09:45 och 2:15:06-2:18:20.

Ett stort tack riktar jag till reportern Sara Johansson och till P4 Radio Sjuhärad för en fin intervju 😄

Likes

Comments

Denna sommar har jag haft drygt 3 veckor semester. Jag hade gärna varit mer ledig men i år har jag sparat några veckor till hösten. Det är skönt att kunna ta ledigt lite då och då och samla energi, kanske åka och träna en helg eller så. Nu har jag redan avslutat min tredje jobbvecka efter semestern. Tiden går fort...

Man slungas snabbt in i arbetet igen, om innovationer och hästsport. Visste ni att sport och idrott är underutnyttjade område för innovation? Det är väldigt få som talat om innovationspotentialen inom hästnäringen och speciellt inte inom idrottsområden som är kvinnodominerade (läs mer om detta här) . Ett ganska tydligt exempel är så klart ridsporten. Man har faktiskt börjat prata mer och mer om innovation inom ridsporten. Chalmers Sports smarta hinder på Gothenburg Horse Show, Saabs engagemang med Patrik Kittel, diverse innovationspriser och Vinnovas finansiering av några ridsportrelaterade projekt. Vinnova är Sveriges Innovationsmyndighet och deras uppgift är att stärka Sverige som forsknings- och innovationsland. Innovation är bra och det behövs inom ridsporten. Nästa vecka är det ryttar-EM i Göteborg! Någon mer än jag som är taggad som tusan? Ni får inte missa Hästsmarts monter som håller olika föredrag om innovativa satsningar inom ridsport och såklart Chalmers monter. Där kommer jag att hänga i alla fall😊

Likes

Comments

Igår var vi väldigt förväntansfulla när vi hämtade ut paketet från vårt närmsta postombud. I paketet låg den efterlängtade “Marcello” tröjan! Förra året fick vår lilla sagoponny Mr Marcello galoppera vidare till de gröna ängarna, 35 och ett halvt år gammal. I nästan 21 år fans Cello vid min sida. Tillsammans vann vi flertal SM-medaljer och större tävlingar I både dressyr och fälttävlan. Innan dess tävlade han framgångsrikt tillsammans med Jeanna Högberg. Det är många som minns Marcello.. Det var någon som skrev att han var “one in a million” och det stämmer nog. Han var nog en drömponny för många!

Vår goda vän Ann-Therese Helgesson som även arbetar på Hööks bestämde sig för att designa en hyllnings-T-shirt till minne av Marcello. T-shirten ingår i Hööks höstkollektion och heter faktiskt “Marcello”. Lena Furberg (Mulles mamma) har tecknat Mulle och Marcello som leker bland höstlöven. Det är inte klokt att en massa små ryttare ska gå runt med Marcello på sig! Kan det bli finare?

Just nu följer vi unghäst VM I Ermelo på storbildskärm via Clipmyhorse.tv. Jag har på mig min Marcello-tröja och försöker memorera hur de duktiga ryttarna rider sina unghästar – jag tittar på tempo, takt och sits. Ska försöka efterlikna detta I eftermiddag!😜

Zappa SV har tävlat i helgen och vann båda sina klasser på drygt 77 % och 78 % och har därmed kvalat till Elmia Scandinavian Horse Show i oktober!

Likes

Comments

Sista veckan på semestern och jag tycker jag har lyckats uppnå ett bra intag av kakor och besökt flera smultronställen denna sommar! Eftersom jag och min familj är riktiga spårhundar när det gäller bra fikaställen så är det inte mer än rätt att jag kanske ska tipsa er om dess smultronställen? Inför nästa års kak-intag alltså och inspiration.

Första stället som är värt ett besök är Vareborgs jordgubbscafé utanför Varberg. Ett helt utbud av kakor, pajer och tårtor endast gjort på jordgubbar.

En tripp till Slöinge och Solhaga stenugnsbageri bjuder på ett fantastiskt utbud av goda smörgåsar gjort på stenugnsbakat bröd, massor av olika fikabröd och kanske världens godaste chokladcroissanter. I närheten hittar man även SIA glass fabriksförsäljning (2 kulor glass för endast 25 kronor).

Lite längre söderut i närheten av Mölle hittar man Krapperups slott och slottscafé. Tycker man om att insupa kakor i slottsmiljöer är detta ett ställe man inte får missa.

Idag besökte vi Obbhults Gård , en liten gård i Rolfstorp cirka 2 mil utanför Varberg. Där kan man äta frukostbuffé och kakor samtidigt som man kan hitta fina antika fynd och lyssna på insiprerande sommarpratare.

Förra året besökte vi Trip2Garden som drivs av två tjejer, en i Valinge och en i Tvååker. För 100 kronor kan man fika och kika på deras inspirerande trädgårdar samt shoppa en och annan inredningsdetalj. Och givetvis är alla ovan nämnda platser inte bara bra fikaställen, det är även väldigt fina gårdsmiljöer och trädgårdar.

Igår åkte vi ner till Laholm för att kolla in sommardressyren. Vår Quentin SV (f. 2008 e. Quarterback-De Niro) debuterade Intermediere II! Det var väldigt roligt att få se! Quentin hade dessvärre för många ben att hålla koll på denna gång så det blev en del dyrbara missar men trots det fina poäng. Jag fick även chans att öva lite med systemkameran. För att vara första gången så blev bilderna ändå ganska bra tycker jag :)

Likes

Comments

Upp som en sol och ner som en pannkaka. Det är sällan det går som man har tänkt sig, eller hur? Igår debuterade jag och Capriss en ny klass, en del moment gick mycket bättre så det känner jag mig nöjd med. Resten, ja det har jag redan förträngt :P

Jag har funderat över en del hur man ska lägga upp förberedelser inför tävling, exempelvis hur många dagar ska Capriss gå innan en tävling och hur länge ska man rida fram? Innan, som junior och Young rider, visste jag exakt hur jag skulle lägga upp en optimal framridning. Men nu med en ung häst och med mina (förlorade) tävlingsnerver är det svårt att pricka rätt. Förra tävlingen kände jag att det kanske blev något lång framridning och denna gång blev den istället alldeles för kort, vilket jag tror var anledningen till vårt bottennapp igår. Man får helt enkelt prova sig fram. Nu när jag har lugnat ner mig lite sen gårdagen så kan jag förstå vad vi behöver ändra till nästa gång och framförallt, att trots att det inte gick så som jag hade tänkt så är det mycket som fungerar bättre än för bara någon månad sedan. Även om man helst vill glömma en del ritter så är det väldigt nyttigt att reflektera och fundera över ens egen prestation, för att lära sig vad man kan göra annorlunda och för att bli bättre.

Just nu sitter jag på vår trätrappa och dricker dagens första kopp kaffe. På måndag börjar jag jobba igen. Jag älskar mitt jobb men att vara ledig är så otroligt härligt! Man kan gå i stallet och pyssla hela dagarna. Jag ser fram emot morgondagen då det bär av till sommardressyren i Laholm. Vår Quentin SV ska debutera Intermediere II! Det ska bli riktigt kul att se!

Ut på tur, aldri sur!

Likes

Comments