Titta noga! Våra arkitekt lovade oss vita lister, dörrar och garderober men när vi kom till lägenheten var allt färdig målat och de var beige färg, inte vit... Gör om, gör rätt så nu har målarna fått komma tillbaka och måla om allt vit. På bilden är dubbeldörrarna vita och ramen till rummet mot kamera den (hemskt) beiga färgen. All in process.

Så glad över att jag tjatade till mig ett par dubbeldörrar! Innan vi tog lägenheten var detta 3 separata rum, men vi bestämde att öppna upp alla. Allt är nu en stor röra, men de är så spännande att se allt växa fram som vi vill ha det.

Dock fick vi bakslag när vi precis fick reda på att de kaklet till duschen som vi beställt ifrån Italien är försenat... Grr!!

Lutry Plage i torsdags. En liten söt suddig bild på mig och Marek vid vattnet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I fredags yrde jag och Sandra runt för att fixa inför vår examensfest som var i lördags. Vid midnatt var jag helt slut, höll på med det sista och gissa vem som bara dök upp i mitt rum!? SUPRISE! Min fina kille, då har han flugit ifrån Schweiz, hyrt en bil ifrån Kastrup och kört upp till Småland bara för att överaska mig!💘


Det blev en så himla rolig fest! Mega tacksam för all som dansade in söndagens dagsljus med oss!


Och en liten uppdatering på vår nya lägenhet! Idag köpte jag en super fin mässing kran/köksblandare ifrån Tapwell! Titta, klicka

Likes

Comments

Nu har jag äntligen en Master of Science in Business Administration (Företagsekonomi)

Känner mig stolt att efter 4 år haft varsin fot i varje land. Har haft min fina pojkvän flera hundra mil bort, pluggat utomlands, läst på två olika universitet i Sverige, skrivit min master uppsats på engelska tillsammans med ett företag i Schweiz och ett i Sverige, klarat att bo i en resväska på olika ställen. Med många tårar och höga skratt har dessa åren varit mycket lärorika, nu vet jag att jag kan! Jag som var skol-trött redan som 10 åring, tänk att jag skulle stå här 16 år senare! Jag har så många att tacka, men den som alltid funnits där och är helt klart min störta förebild är min mamma ❤
Utan henne hade jag aldrig klarat det! 

Likes

Comments

Tillbaka efter en vecka i Schweiz, äntligen har jag fått se vår nya lägenhet ! Bilden visar där vi äntligen öppnat mellan de tre rummen mot vattnet. Rummet längst bort ska bli vårt sovrum och ha dubbeldörrar. Det är så spännande att se hur allt tar form!


-" De första glaset" - med de improviserade elementet och hink som bord.

Likes

Comments

Alltid viljat ha ett svart-vitt schack rutigt golv, men trodde jag aldrig skulle välja de i med att man kan lätt tröttna..in the long run. Nu behövde jag inte välja, för när de började renovera hall-korridorren, rev bort den fula heltäckningsmattan så...

..var det ett snart 100 år gammalt schack rutigt stengolv! Nu ska gamla limmet bort, de ska slipas och putsas upp!
Ska bli så spännande och se det! Har inte varit i lägenheten sen de "hittade" detta golvet 👣

Likes

Comments

Så var tentan och min master thesis defense över... Känns som de senaste två veckorna varit som att cykla i en grå tung dimma. Nu känns de lite bättre, sista dagen på Jönköping University International Business School! Tyvärr jag är jätte besviken på skolan. Otroligt dålig organisering, opersonligt och lärare med ett stort kunskapsgap. Så rekommenderar alla de som vill läsa på Jibs, ni borde tänka om! Innan läste jag på LinnéUniversitetet som var 100 gånger bättre! Därför är jag så glad att det äntligen är ÖVER! 🙏

Frustrationen ligger kvar dock över skolan, så idag gjorde jag de som funkar bäst på mig. Varit ute i det gröna, klappat och mys med djuren på landet och de mest effektiva, varit ute och skjutit 🔫

​På torsdag flyger jag till Schweiz!

Likes

Comments

Att febern smyger sig på när allt är som mest hektiskt är inget ovanligt för mig... I måndags lämnade jag in min Master Thesis (D-uppsats) och idag har jag opponerat på ett kvantitativt arbete med massa statistik. Så tungt att ta sig igenom det och ganska jobbig vad att vara den ända opponent med publik och en bunt gamla lärare som tycker och tänker en väldans massa. Dock var jag ju "bara" opponent, värre blir de på måndag, för då ska min master thesis opponeras, då är jag "defence". Men de har jag inte en chans att tänka på för... på lördag...(nej inte lång helg för vissa) har jag 7.5hp tenta i " Globalisation of Economic activity". Roligt ämne men nu måste man trycka in information i huvudet. 

Skönt att få skriva av sig lite! Snart är hell-week över och då ska de skålas i bubbel!

Likes

Comments

Ja, nu är de bestämt! M och jag ska skaffa en ny lägenhet i Schweiz!

Den ska total renoveras, därför har jag börjat frossa i inredningstidningar, Pinterest, springer runt på loppisar och antikaffärer. Som student passar Second Hand mig toppen. Just nu dras jag till mässing och guld saker... Ljusstakar, slipade glasflaskor, scandia guldbrickor. Letar efter en drink-vagn, en stor spegel att ha ovanför öppnaspisen..

Redan varit på en antikhandel och kärat ner mig i en jättefin kristallampa som inte gick att motstå. Perfekt till sovrummet! Även en italiensk mässing stol med röd sitts. Den ser ungefär ut som en godisbit. Ska visa bilder asap.


Ett litet smakprov på våran nya lya...

Har så många tankar, de blir lite mer komplicerat i med att jag är i Sverige och hittar massa saker som jag vill få ner till Schweiz. Hur ska man ta med sig en spegel på 1.5m x 2.4m?  Kommer golvet va sig likt när de slipat? Hur blir det när vi öppnar väggen mot andra rummet? Hur högt är de i tak? Miljoner frågor och jag kan inte åka ner till Swissan och kolla förrän nästa vecka! Stackas vår arkitekt... Så mycket jag vill göra! 

Likes

Comments

Here we go... Söndagar känns som en uppförsbacke. M har jobbat i Sverige denna veckan så han var här i helgen. Tiden går så fort och nu sitter han redan på flyget tillbaka till Schweiz. Detta och de grå vädret har en bidragande effekt till uppförsbacken. Men troligtvis är det för att Master uppsatsen ska in i morgon, jag ska själv "defend it" på onsdag och jag har tenta på lördag som jag inte ens har tittat på än.


​Midsommar förra året. Hittade en tam fågel. 

Likes

Comments

Denna bilden ifrån Pinterest ger mig inspiration.. dubbel dörrarna, öppna spisen, liljorna, guld detaljer på bordet...
Älskar´t!

Likes

Comments