​Ord kan göra så mycket för själen det enda ni behöver göra är att lägga till ”you are” innan ni läser varje ord ❤️🙏

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det här är verkligen något som får mig att finna ett lugn. Att vara närvarande och göra det jag känner för här och nu.

Jag har inte alltid levt i nuet och tidigare kunde jag sväva iväg med tankarna och glömma bort det jag har framför mig. Jag la på tok för mycket tid åt att grubbla över saker dom varit . Händelser jag inte kan spola tillbaka bandet till och därför tycker jag denna fras passar in på mig.

I didnt change i found myself.

Jag hittade det jag behöver för att må bra och det är att leva nu nu nu 🙏

Likes

Comments

Över jul och nyår drar jag och min familj iväg mot varmare breddgrader och Thailand , Koh samui🙏. Det blir mitt första besök till Thailand och behöver alla slags tips till saker vi absolut inte får missa ?

Jag har hört att stränderna är magiska och att maten är helt fantastisk men jag vill uppleva så mycket mer . Så dela gärna med er 🙏

Likes

Comments

Detta är något som verkligen inspirerar mig 🙏 Att stanna upp och leva det liv vi lever nu utan förhastade beslut och utan ett liv fyllt av negativ stress . Fånga dagen här och nu och ha tålamod. When the time is right it Will happen 🙏

Likes

Comments

Do more What makes you Happy 

Så lite som kan göra så mycket som denna wake up Call . I all den vardagsstress som kan uppstå hjälper det faktiskt att inreda hemmet med att fokusera på det som gör en glad och leva efter det.

Här och nu

Lev idag

Glädje 

Likes

Comments

Varför varför varför starta morgonen lugnt i soffan framför tvn när man kan ta hjälp av världens bästa inredare och bygga ihop en koja mitt i vardagsrummet . Med hjälp av alla stolar , täcken och kuddar i huset har vi lyckats 🙏 Hoppas alla får en fin dag 

Likes

Comments

Igår promenerade vi tillsammans till underbara Judarnskogen Naturreservat i Ängbyplan, Bromma.. Inga måsten och ingen stress tog vi oss igenom skogen med enbart tanken här och nu. Ger vi barnen tid , är vi närvarande får vi ta del av den underbara lek barnen skapar bland träd, sten, kottar och mycket mer med hjälp av barnens fantastiska fantasi 🙌


Likes

Comments

​Här och nu är ett levnadssätt jag älskar att leva efter . Jag kan inte ändra andra människors tankar och levnadssätt utan det är en väg man själv måste finna . Jag hoppas däremot kunna inspirera andra . Ge verktyg som förhoppningsvis ger mening till andra.

Hur fann jag vägen till att leva i nuet och för stunden ?

Jag har alltid under mitt yrkesliv varit en så kallad arbetsmyra . Tagit tag i uppgifter utan att känna efter om jag verkligen fixar det. Jag har så länge arbetat utan att egentligen stanna upp och se hur jag mår i det vardagliga arbetslivet tills det en regnig dag bara blev för mycket för mig . Jag tog på mig för mycket uppgifter och ansvar där jag var ansvarig över bemanning på arbetsplatsen . Jag kände hur stressen tog över mig . Med ständig huvudvärk , illamående, irritation som gick över min familj , gråtande dagar och kvällar så förstod jag att jag drabbats av en utmattningsdepression (jag gick in i väggen). Tack vare min underbara sambo Johannas stöd lyckades jag stanna upp och fråga mig själv "vad behöver jag göra nu?" "Vad behöver jag göra för att må bra?"

  • dagar efter tog jag ett möte med min chef där jag ville avsäga mig allt ansvar över denna bemanningstjänst och svaret jag fick var:
  • "Ok men du måste ge oss tid till att hitta en ny bemanningsansvarig- trots att jag berättade detaljerat hur jag mår .
  • Det va ett svar jag inte godtog utan gav mig inte . Jag är inte längre bemanningsansvarig jag mår så här nu och det kan inte fortsätta såhär, jag vill att ni löser det idag.
  • 10 min tog det av deras tid för att hitta en ny.


Jag beslutade mig även för att avsluta min tjänst på arbetsplatsen för att starta om på nytt med ett nytt tänk .


Att ta varje dag för vad den dagen har att erbjuda.


Förr gick jag runt och och kunde älta olika händelser i dagar, månader och år och tänkt "hur kunde jag gjort annorlunda vid ex. Den händelsen" men har nu kommit till insikt med att det inte gör mig något gott. Istället fokuserar jag på att leva här och nu , här idag tillsammans med alla jag håller så kärt runtom mig.


Vad har hjälpt mig att leva här och nu ?

Det är framförallt min kärleksfulla familj . Att få möjligheten att umgås och att ge av varandra var dag.


Vad som även har hjälpt mig är det min kära morfar inspirerat mig till och det är konstens värld alla kan ta del av.

Att teckna och måla är för mig mindfulness där jag kan koppla bort allt runtom mig . Jag kan fokusera på mig själv och det jag vill och behöver .


Vad behöver du?


Att leva utan den vardagliga stressen?

Här nedanstående kan ni ta del av det som stressat mig under åren men som jag lyckats ta mig genom med mitt nya levnads och tankesätt.

-Åh herregud bussen/tunnelbanan kommer om 1 min jag måste springa .


Du missar tåget eller bussen och stressen tar över

---

Det kommer en ny buss eller tunnelbana och är det så att du är försenad till arbetet , ring och säg det , halva dagen blir oftast förstörd av den lilla händelsen då du jagade upp dig på grund av att du sprang och även missade bussen eller tåget. Stress som övergår till irritation.


  • Tänk om det är sjukt många kollegor borta imorgon , hur ska det lösas?
  • Tänk om jag försover mig.
  • Tänk om jag inte hinner i tid till mötet
  • Tänk om
  • Tänk om
  • Tänk om

Det händer fortfarande då och då att man fastnar i det tänket "tänk om" men det tar jag mig ur rätt fort i tänket "här och nu" jag är här nu . Jag lever här och nu. Dyker det upp komplikationer nästa dag (som vi inte vet ifall det gör) ta tag i det då . Du kan inte styra över något som inte skett .


Jag kan ärligt säga att jag är en betydligt gladare person idag som kan fokusera på rätt saker . Jag kan inte spola tillbaka tiden för att ändra saker och ting , jag kan likväl inte se in i framtiden och skåda hur det kommer se ut för morgondagen är inte lovad.

Det är aldrig fel med framtidsvisioner att det här vill jag utbilda mig till. Om 5 år är jag min egna chef osv. Men fastna inte för mycket i vad som komma skall utan lev idag.

Lev idag med dina nära och kära och behandla andra som du själv vill bli behandlad med kärlek och respekt .


Finn ditt lugn:

Kan vara allt från:

Powerwalks

Jogging

Simning

Styrketräning

Cykling

Målning

Tecknande

Yoga

Det du brinner för att göra .

Låt ingen stoppa dig för vad det är du behöver . Du behöver det . Inte din sambo , bästa vän , granne utan detta är enbart för dig.


Vad får dig att må bra ?


Det är så lätt att fastna i samma gamla mönster . Vi tittar så mycket på sociala medier och avundas vad andra har och äger och glömmer bort allt det fina livet erbjuder för en själv .


Vi tar del av andras problem och skapar det till våra egna problem så mitt råd är att inte fastna för hårt vid det andra lägger upp .


Det finns absolut väldigt bra saker som också läggs upp på sociala medier som inspirerar men återigen så viktigt att vara i nuet och leva för sig själv och personerna runt dig i din omgivning .


Den här tiden vi befinner oss i nu får vi inte tillbaka . Ta vara för varje stund och va i nuet.

Allt för ofta ser man föräldrar runt om i olika parker fokusera mer på sin telefon och ägna mer tid åt sociala medier och nyheter än att faktiskt vara med i leken tillsammans med sina barn .

Tänk att lägga all den tid man lägger på telefonen åt sina barn istället. Ge barnen uppmärksamhet .

Ge barnen verktyg .

Få uppleva det sociala samspelet barn emellan .


Lägg ner telefonerna och dagens teknik för enbart en dag och se hur mycket man får uträttat tillsammans med sina allra käraste ägodelar.


Va extra noga med att uppmuntra och bekräfta . Göra personen i handlande sedd . Unga som äldre behöver det så mycket som möjligt. Aldrig fel med att sätta personer man verkligen tycker om i rampljuset ⭐️


Våga stanna upp

Våga bromsa

Känn efter

Vad behöver du, jag, vi för att må bättre

Vi lever idag ❤️


Här och nu .


Jag skrattar idag

Kanske gråter jag sen

Jag vill leva i nuet

Inte ångra mig sen

Så jag lever idag idag idag

Morgondagen är för långt bort

Vi är här idag

Så jag skrattar idag


/artbytobbe


Likes

Comments

Vad är mindfulness


Vad är mindfulness för mig. Det handlar om en acceptans till livet vi lever i idag och vad vi väljer att göra med våra liv.

Att leva här och nu och att leva för stunden utan att döma eller lägga egna värderingar över hur andra väljer att leva sitt liv.


Ofta så blandar vi ihop verkligheten med våra tankar, idéer och fantasier. Vi värderar , förnekar, tolkar, ältar det förflutna och oroar oss inför framtiden.

Istället för att vara i kontakt med vår omedelbara närvaro här och nu.


Att leva här och nu har fått mig till att:


-Känna mig mindre påverkad av stress.

-Vara mer i kontakt med mig själv, andra och livet runt omkring

-Känna mer entusiasm och energi till livet.

En ökad livskvalitet för mig.
Likes

Comments

Det här är en person jag skulle vilja höja till skyarna. En stark person med ett driv till att lyckas både för sig själv samt att vägleda andra till lycka och framgång. 

Jag hade äran till att träffa denna underbara tjej för 6 år sedan och jag har aldrig varit så lycklig som den dagen hon och jag blev vi.

En person med en sån enorm värme och glädje. En person med en så stark omtanke till andra. En glädjespridare med ett hjärta av guld.

Tillsammans idag har vi två fantastiska söner och lever familjelivet. Vi lever för varje dag. Vi lever för våra barn. Vi lever för varandra.

Ett av mina motton är "Störst av allt är kärleken " och det är verkligen sant för den kärlek jag får av min familj är obeskrivlig.

Hon är min sambo, mamman till mina barn, min allra bästa vän och jag är så tacksam över det.

"Tror vi alla har den person som har det lilla  extra. En person som betyder mer än ord kan beskriva. Låt den person få ta del av dina känslor för just denna människa"

❤️


Likes

Comments