Header

Når solen varmer og temperaturen stiger, da er det deilig med en avkjølende dusj.

Så er tiden inne til at alpakkaguttene, Robin og Sivert, skal lære å gå i grimme. Det kan være ganske skummelt i alpakkaenes øyne.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei! Ja, nå har det skjedd litt av hvert hos oss de siste dagene. Guttene er nå blitt så store at de må skilles fra mødrene sine. De synes nok det er dårlig gjort, men slik er livet.

Lille Casper er som alle små criar spiser, sover, løper og vokser kjempefort. Alpakkababyer kalles for cria. det betyr avkom.

Nå som det er blitt godt og varmt ute, er tiden inne for sommerklippen. Det kan se litt drastisk ut, men sikkerheten for både dyr og mennesker er viktig. Kuttskader vil ingen ha. Og de synes nok det var deilig å få av seg vinterfrakken med flere kilo med fiber(ull) . Så nå er det opp til matmor hvor flink hun er til å bearbeide fiberen.

Likes

Comments

En av vårens store under er når cria fødsel skjer, en liten gutt kom til verden denne gangen også.

Navnet er ikke bestemt enda, men kommer i nærmeste fremtid.

Likes

Comments

Så har jeg vært en tur på Felleskjøpet i Elverum og handlet inn ny forsyning med kraftfòr. Jeg bruker formel sau. Og nå i vinter har jeg prøvd Champion Luserene i tillegg. Dyrene synes det er veldig godt.

www.felleskjopet.no


Likes

Comments

Hei.

Jeg og min mann kjøpte dette småbruket i 2014, da hadde vi allerede gjort kjøp på 2 drektige alpakka-hopper og 1 ung hoppe. Vi fikk våre ny innkjøpte alpakka damer som imellom-tiden hadde født en cria gutt og en cria jente, hjem på gården og var veldig stolte.

I dag består flokken av seks individer. Alle dyrene har hver sin personlighet, utseende og væremåte. De er litt skeptiske på fremmende, men er noen livlige dyr.

Planen vår er å kunne selge livdyr i ny og ne og produkter av alpakka. Vi har også en bryggestue hvor vi selger antikviteter også.

Til tider har vi besøk av barnehager og skoler som får lov å se og er de heldige få klappe dyrene våre, noe barna synes er kjempe stor stas.

Vi har smått begynt å produsere såler. De er tovende av karet fiber og lagt på en underflate for å kunne holde formen. De er ypperlige å ha i støvelen til barna der de holder varmen og blir ikke fuktige/våte.

Selger også for egen spinning for de som har lyst til å spinning selv. Hvis du synes dette virker spennende, eller har spørsmål ta gjerne kontakt med oss, enten om du sender en melding her eller på epost: ael-joh@online.no så får vi en hyggelig samtale :)

Likes

Comments