Nu ligger jag här igen och vet inte vad jag skall skriva om. Jag gör liksom samma saker varje dag typ och det är knappast som att det är intressant att varje dag läsa om samma saker.


Många saker väljer jag att inte skriva om här, vart jag ska och vad jag ska göra, för helt ärligt talat är det lite obehagligt att vem som helst där ute kan lägga en timeline på en och vet vad man gjort när och när huset står tomt osv... Speciellt så som världen ser ut just nu. Världen är full av elaka skumma människor som tar första bästa tillfälle den får för att skada andra människor. Ta tex. denhär clowngrejen. Det är ju så sinnesrubbat som det bara kan vara. Och det är precis vad personerna som utför allt det är: sinnesrubbade! Sådana människor skrämmer mig för dom kan komma på vad fasen som helst. Sjuka människor lever för mycket i the moment och klarar inte av att tänka på konsekvenserna. Jag märker själv att jag på sistone hållit tillbaka så mycket från bloggen som jag annars skulle skriva om men jag vill inte. Jag vet inte vem som sitter där ute och läser och det skrämmer mig lite faktist. En annan sak som jag tycker är tråkig är då man ivrigt skall berättat något nytt som hänt och så får man till svar: Joo jag läste bloggen. Hur tråkigt är inte det??  Så jag har nu tagit beslutet att sluta blogga öppet. Funderar på en lösenkodad blogg men det får isåfall bli sen då jag inte har så mycket att göra hela tiden. Dagarna just nu är smockade med program. Den bloggen blir isåfall för nära vänner, släkt och familj.


För er som endå vill följa med mitt liv av någon anledning kan ni göra det på SnapChat! 😊 Adda hansku91

Samma gäller instagram men där är jag väldigt lam, iallafall på min egna. Hästarna går att följa på @team_silden

SnapChat är endå det stället jag väl är hyffsat aktiv på för tillfället... Och lovar bli ännu aktivare nu då jag inte kommer fundera på blogginläggen mer 😊


Så så fortsätter jag nu iallafall och funderar inte så mycket på någon framtid som amatör bloggare. Det är nog inte min grej att dela ut mitt liv på nätet konstant.

Ha en super måndag och start på veckan allesammans! puss! 😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!
Idag har jag vaknat, spekat några episodes, stigit upp, gått på toa, borstat tänderna, tvättat ansiktet, ätit frukost i bilen, löst ut ett paket från posten, plockat upp Linn, åkt till stallet, ridit, kört bort från stallet, lämnat av Linn i stan, kört hem, svarade på några sbapps i bilen ute på parkeringen, kom in, tog en selfie, printade ut veckoschemat för tre kommande veckor, bytte kläder, drack ett glas vatten och nu sitter jag i soffan och väntar på att maten skall bli klar. Glömde jag månne något nu? Ajo efter att jag printat ut pappren gick jag på toa... Såhär intressant har denna lördag varit hittills.

Red Casby i en Stübben hoppsadel idag som satt perfekt på honom. Tog hem fem olika sadlar från Åbo och två av dem bestämde jag mig för att prova rida med. Den första får iallafall godkänt 👌
Fick prova min dunväst som kom på posten idag också och den är helt enkelt underbar! Älskar dessutom att logon är liten och inte tar för mycket plats på plagget 😊

Nu skall jag äta min väldigt sena lunch, åka på lite ärenden och sen blrja laga mig färdig för kvällens festligheter med stallgänget och några till 😊 Kan inte bli mycket bättre! Ha en trevlig lördagkväll och en riktigt skön helg! ❤

Likes

Comments

Hej fredag och Hej på dig!

Mötet med min lärare gick suveränt och om allting går som planerat med ihopplockningen av min personliga studieplan kommer jag att bli färdig 6-7 veckor i förtid. Det kanske inte låter som så hemskt mycket men för mig är det värdefulla dagar och veckor för jag vill komma igång med livet någon gång. Jag är ju nog igång med livet redan nu men då man studerar måste man endå lägga mycket åt sidan och liksom trycka på paus. Man kan inte planera så mycket, man kan inte jobba heltid och mycket av den lediga tiden går till skolarbeten. Jag vill bli klar med allt detta nu så att jag kommer vidare till nästa moment. Vad nästa moment är vet jag inte riktigt ännu faktist men det lär väl ska klarna när tiden närmar sig.

Jag känner att jag just nu är i ett sådant skede i livet att jag söker mig till ro i samhället. Jag är klar med att leta efter vänner och försöka lära känna en massa nya människor. Jag har fimpat de som inte hör hemma i mitt liv och de som finns kvar är folk jag känner att jag kan vara mig själv med fullt ut och folk som ser mig utan att jag skall behöva slå mig fram med armbågarna spetsade. Jag har också hittat det jag vill göra, mitt arbete. Jag får hjälpa folk som behöver min hjälp och jag får känna mig viktig varje dag. Mitt jobb är inget jobb som betalar ut en förmögenhet i lön men det har jag heller aldrig proriterat. Jag har alltid haft problem med att veta vad jag vill göra med mitt liv. Jag har hoppat kors och tvärs bland olika sorters arbeten (kock, merkonom, eftisledare osv) men har aldrig riktigt hittat fram till min egen grej, förrän nu! Det är en sak som stillar ens sinne väldigt mycket. Att man har ett arbete, att man bryr sig om sitt arbete och att man trivs med sitt arbete. Det är ett krav i dagens samhälle att man skall vara kapabel att dra sitt eget strå till stacken. För att passa in och för att vara en del av, ja i princip allt! Jag prövade på en längre mammaledighet och visst var det skönt, men aldrig i världen skulle jag klara av att sitta hemma hela tiden. Att vara mammaledig är ju en helt annan sak förståss, men då fick jag känna på hur det är att vara hemma. Med barn är jag gärna hemma, men för skojs skull? Aldrig i livet! Jag tror att jag skulle bli tokig av att bara sitta hemma. Så det känns verkligen skönt att ha ett jobb och att ha viljan att ha ett jobb och gå på jobb. I dagens läge är det inte lätt att få ett jobb och det verkar som att många tom. väljer att hellre vara hemma. Speciellt unga människor. Jag undrar faktist varför? Det finns ju inget bättre än att ha kontot smockfullt med pengar på lönedagen och smidigt kunna betala bort allting. Visst, det suger rumpa att det försvinner lika snabbt som det kom in, haha, men jag antar att det är livet! Då jag var yngre minns jag att jag tänkte varför fasen skall man arbeta då pengarna försvinner lika hastigt, och då man måste betala så mycket skatt?! Nå idag förstår man ju kanske lite mer än vad man gjorde då.
Jag har en känsla av att unga människor lätt blir hemma utan att skaffa arbete för att det är lättare idag att bli hemma än vad de kanske varit förut. Det finns så mycket hjälp runt omkring en så man lär sig aldrig dendär meningen med att gå på jobb. Och varför ens göra det då man inte måste. Dagens samhälle cirklar väldigt mycket runt att leva på kredit och det är ju super enkelt! Man kan köpa allt detdär man vill ha utan att ha pengar och dessutom får man betala i pyttesmå rater som väl vem som helst har råd med. Varifrån kom ens denhär boomen? Det är lite skrämmande faktist...

Jag tycker om att kunna säga att jag har ett jobb, och jag är väldigt glad över mitt jobb. Vissa väljer att arbeta hemifrån och där blir jag lite sur då folk påstår att det inte räknas som jobb. Jag arbetar både ute på fältet och hemifrån och jag räknar både och som lika mycket jobb. De är inkomstkällor som bidrar till min ekonomi. Nu vet jag inte varför detta blev så arbetsrelaterat, tankarna började helt enkelt flyga. Känner bara att jag är väldigt nöjd och glad över mina två arbeten och jag tror tyvärr att färre människor än man skulle tro egentligen kan säga att de är 110% nöjda med det dom gör. Endel kanske inte kan arbeta med det dom skulle vilja, andra kanske siktar högre hela tiden och då är man heller aldrig riktigt nöjd i stunden. Och om man är missnöjd med något är det nog väldigt svårt att sopa det under mattan och vara genuint glad.

Jag tror att det i dagens samhälle är väldigt svårt att få ro. Man skall vara på ett visst sätt för att klara sig fullt ut med karriär, vara vänner med alla, ha en fläckfri familj och ett skinande hushåll. Detta är dessutom som att det skulle vara ett krav att man skall vara sådan! Jag är långt ifrån den personen men jag har beslutat mig för att sluta försöka så förbaskat mycket hela tiden och bara lägga mig till ro så som jag har det nu och leva livet tills det är dags att göra någon förändring. För egentligen finns de ingenting att förändra på. Jag har det sååå bra som det är nu och jag har insett det nu. Dom som inte gillar mig eller har något emot mig får hemskt gärna ha det då om man måste ha det. Jag är inte everybodys cup of tea och jag känner heller inte att jag behöver vara det.

Dom som umgås med mig gör det ju för att dom trivs i mitt sällskap trots att jag är just den jag är, och det är precis dom människorna jag vill ha runt omkring mig. Dom flesta kan tänka sig en kopp te, men det är inte många som beställer sig en ren dubbel vodka. Men dom som gör det, gör det för att dom älskar vodka! Mamma sa alltid att man ska inte gräla med folk, men man behöver inte heller vara kompis med alla. Och man behöver ju faktist inte det. Precis som allt annat runt omkring oss passar allt och alla inte ihop. Det gäller ju inte bara personer utan precis allt runtomkring oss. Vi har olika smaker, trivs med olika sorters människor och gör olika sorters val. Varför skall någon behöva vara sämre pga. det?

Det är mycket jag inte blir klok på och jag har nu insett att jag behöver inte bli det heller. Jag behöver inte lägga min energi på att fundera och grubbla över varför solen stiger på morgonen och sjunker på kvällen, för oberoende hur mycket jag grubblar och spekulerar så kommer den att fortsätta göra det för all framtid. Jag har kört på i racerfart dehär senaste åren och försökt vara någon jag inte är, försökt bevisa en massa för folk som det inte har haft någon betydelse för och försökt kämpa med att komma överens med alla. Jag har sårat andra personers känslor så som dom har sårat mina och hur illa det än tar har allting en betydelse. Men nu orkar jag inte längre med allt detta. Nu kommer STOP skylten emot och det är dags att välja åt vilket håll jag skall svänga. Jag har hittat mitt livs man, har en son, vi har ett hem, jag har en inkomst, jag har hittat nya vänner för livet, ha tappat vänner som kommit in i mitt liv av en orsak men som även lämnat av en orsak. Jag har det så mycket bättre än vad jag egentligen hunnit inse för allt har gått så fort framåt. Men nu skall det bromsas ner och leva i nuet, med det jag har och med dem jag trivs med. För de är allt detta som gör livet värt att leva. Tack för mig och ha en trevlig fredagkväll

Likes

Comments

Godmorgon.
Är trött som få men känner mig endå pigg (makes no sense)
Jag mår bra just nu. Hade en liten neråt period här på några dagar men nu känns allting super igen! 😊 Idag skall jag på möte till skolan. Vi skall gå igenom mina arbetserfarenheter och se vad jag får till godo vid inkommande praktik. Efter det blir det en förmiddag i stallet tillsammans med härliga Sami. Vi skall pyssla på i all ro och bara njuta av stallet och hästarna! ❤ Finns inget bättre... På eftermiddagen skall jag åka och söka några sadlar på prov och sen skall jag chilla hela kvällen och bara ta det lugnt och titta på serier med gubben 😊 Kanske tillochmed dricka ett glas skumppa!

Nu måste jag dra vidare, men kolla så fin Casby blev i sin nya huppu?? 😍

Likes

Comments

Tisdag morgon = snöslask
Vem hade kunnat ana det 😊 Äntligen kommer vintern! Jag är inget fan av dessa klottiga tider, men i år har det varit helt okej att strosa omkring i höstvädret med mina nya pinka gummistövlar! 😍 Vem blir nu inte glad av lite färger i de annars så gråa höstvädret.

Idag ser dagen ut som alla andra dagar; stall och familjemys - och jag älskar det!
Hinner tyvärr inte skriva så mycket mer just nu... Ha en bra dag! 😊

Likes

Comments

Trevlig måndag på dig!

Märkte just att jag hade så fiffig rubrik på förra inlägget, hade tydligen glömt fylla i något där så den drog själv till med "bloggat från mobilen" men sådär härligt på finska. 

Igår åkte jag och Linn iväg till Hööks för att titta på sadel. Hittade en som borde sitta som handen i handsken men återstår att se. Får hem den denna vecka (hoppas jag) så sen skall vi börja träna sådär påriktigt.

På hemvägen stannade vi och käkade Subway och konstaterade att vi båda senast har ätit det någongång i våras/vintras efter en Noora träning. Hur har vi klarat oss så länge utan SW??

I stallet hade vi ingen brådska och vi konstaterade flera gånger hur jäkla skönt det är att inte ha bråttom någonstans. Casby fick prova nya täcket som kom med hem från Hööks och det passade perfekt. Köpte också en ryktlåda som jag organiserade allting i och så plockade jag på hyllorna så att allt rymdes dit. Köpte också K9 man- och svansspray som var helt suverän!

Ryktade och pysslade om honom i säkert närmare 1-1,5h och där stod han och njöt av livet i allmänhet. Trimmade manen, redde ut svansen, smorde hovarna med hovolja och borstade baken i en evighet (det trillar så mycket hår av honom så folk tror att jag har rakat honom då dom ser resultatet på golvet)

Valde longering för gårdagens pass. Cirka 20 min jogg i alla gångarter och på slutet 15 min horsemanship. Casby kände nog igen sig direkt för han var helt som hemma i manegen och trots att blåsten och regnet idiotsmattrade mot både väggar och tak brydde han sig inte ett dugg.

Idag skall jag hoppa upp i sadeln och rida ett lugnt pass, vårt första ridpass. Sen ska jag fixa lite ärenden, posta lite grejer jag sålt och fortsätta påminna folk att de ska betala de dom har köpt. Jag kan sen bli så irriterad. Vad är grejen med att köpa grejer man inte kan betala? Man kan ju vänta med att råffa åt sig prylarna tills man kan logga in på nätbanken och fixa betalningen också. Sålde flera grejer på pryliset på facebook men två stycken har så förbaskat svårt att få iväg betalningen. Eller tre egentligen men den tredje har sagt ett datum då hon kommer betala. Jag fattar inte... Och att sen sitta här och påminna och påminna. Har man ångrat sig kan man ju bara säga då "sorry men nu gick det så att jag är inte intresserad sen heller" men istället svarar man att man skall betala idag och en vecka senare; nada!

#måndagsirritation

Utöver den lilla parentesen kommer denna dag vara fri från negativitet, jag lovar 😁 Jag brukar inte vara så negativ men vissa saker bara kan jag inte wrap my head around helt enkelt...

Nu började jag plötsligt fundera på dagens mat. Hade i planerna att gå ut och lunch med gubben innan stallet men det får vi nog diskutera senare för han har sitt första tandläkarbesök ever idag (alltså som dom gör något annat än kollar läget, han har ju nog varit hos tandläkaren förut haha) och jag tror inte han är så pigg på mat just nu. Men kanske lite senare, beroende på hur allvarligt dom har "misshandlat" (inte bokstavligen) honom!

Sonen är på dagis och hemmet är städat så idag är det faktist en riktigt skön måndag. En måndag med allt som gör en dag till en bra dag 😊

Dethär är liksom ett såntdärnt täcke som man endera älskar eller hatar 😁 Jag har trott att det bara funnits i ponnystorlekar så jag hoppade jämnfota av glädje då jag såg att det fanns ett täcke kvar i storlek 145. Nappade det åt mig på direkten... 👻 Riktigt uppiggande i höstmörkret tycker jag!

Likes

Comments

Hej på er,
och dit for det veckoslutet igen. Puff sa det och så blev det söndag igen.. Idag har jag inget annat i planerna än att jag skall åka till Hööks en sväng och sen skall jag till stallet. Efter det blir det baaaara lugn kväll här hemma. Oliwer kommer hem från pappa och sen blir det filmkväll för hela slanten. Måste åka via butiken och köpa en massa snack då jag kommer hem från stallet. Tacos kanske? Skulle inte sitta helt fel! Men jag vet inte om jag har sån glädje av dem som resten av familjen kommer ha. En visdomstand började nämligen trycka på igår och imorse då jag vaknade kändes det som om tanden hade växt ut en centimeter och det inte fanns rum alls kvar i munnen. Men det har lättat lite nu faktist så kanske det gick över för gott... Eller åtminstonet för ett tag framöver.

På fredagen var jag hela dagen med Sabbe på HIHSen. Vi kollade amateurtouren, junior cup och shoppade lite smått. Casby skulle ju anlända dagen därpå så jag köpte åt honom en roman med tunnel, Back on Track ryggvärmarare och benskydd till alla fyra ben.
Dagen var lång och jag kände mig febrig de sista timmarna i stadion. Vägen hem gick betydligt bättre än vägen dit (hatar Helsingfors trafik) och på kvällen efter bastun sjönk jag bara ner i soffan och hade en skön kväll med film och mys.

Glömde ju helt bort att berätta att vi på torsdagkväll besökte Svartå Slott. Vi åt 6-rätters middag och njöt av en lugn sal med bara några få andra gäster. Härlig mat igen en gång, som hösten till ära innehöll mycket fisk och vilt. Namm!

Igår ringde väckarklockan kl 9 men då hade jag redan legat vaken och mornat mig i över en timme. Skulle laga frukost åt mig men smöret var slut så plockade med mig kalla köttbullar to go istället. Big mistake. Lidls köttbullar är goda varma, men som kalla var dom verkligen inte någon höjdare. Riktigt vidriga faktist.
Plockade upp trailern och Sami i Broby och styrde sedan näsorna mot Bjärnå där vi plockade upp en sympatisk Casby 😊 På vägen hem stannade vi i ABC för kakao och lite smått att äta. Fick vänta i en evighet på min panini. Det tar väl inte så länge att grilla en smörgås? Nåväl, den var värd att vänta på. Bilresan bestod av skratt, stoj och saftiga samtalsämnen. Inte så saftiga som de låter haha. Mest pratade vi nog endå om den fyrbenta i trailern och om våra liv. Så skönt att prata av sig emellanåt, speciellt med Sami! Det finns domdär få människorna man kan prata om allt med utan att bli dömd eller knivskuren, och hon är en av dem ❤

Väl i stallet fick Casby en lång ryktstund och sedan mys med BoT värmaren. Han fick sedan bli inne för den dagen som sällskap åt Dollan, det vindade endå på som värsta tornadon ute så. Usch så det blåste igår! Hamnade avboka en porträttfotografering pga vädret och hästfotograferingen kom jag just och just igenom. Det vindade på så att det kändes som -10° och jag stod bara och skakade trots ordentliga lager med kläder. Idag får jag klä mig ännu bättre! Bilderna blev dock väldigt bra tycker jag så det var värt lite kyla 😊

Nej nu skall jag stiga upp och svänga ihop frukost to go. Sedan bär det av mot Hööks. Ha en bra söndag allihopa! 😊


Och här en bild på mig och Casby från en Norilo hoppträning i Broby för ööö ett och halvt år sedan? 😁 Sits on fleek (eller så inte, haha)

foto: Malin Lahtivuori

Likes

Comments

Igår var jag och fotade detta härliga gäng. Kommer mera bilder nog men denhär tiden på morgonen fungerar inte hjärnan ännu riktigt som den ska 😅

Jag ligger kvar i sängen ännu och försöker desperat att vakna upp och piggna till. Kanske jag får ta en kalldusch haha. Tänk att vanligen brukade jag jobba sånahär tider hela tiden men nu då man inte gjort det på länge är det ju nästan lite ohumant att stiga upp denhär tiden. Men vad gör man inte för en hel dag på Helsinki International Horse Show! 😄 Så nu skall jag dra mig upp ur min varma sköna härliga säng och börja få något gjort... Mer updates senare! Ha en bra fredag! (va, det är ju fredag idag?!)

Likes

Comments

Gårdagens arbete var en världsmästare av hög kvalité. Jag blev riktigt nervös då jag insåg hur viktig fotograferingen var. Mina bilder kommer synas i tidningar med utställningsbilder, avelshundar och världsresultat. *gulp*
Att hitta de vinklar som en hundmänniska letar efter är inte alltid det lättaste men jag tror att jag lyckades och kunden var nöjd med bilderna! Det är den bästa belöningen 😊 Och för att vara min första riktiga hundfotografering (har fotat en gång förut en snabb fotografering) är jag faktist riktigt nöjd med slutresultatet!

Likes

Comments