Header

energi, från botten till toppen, från ingenting till nånting, ge alla en chans, Henrik Fröjdendal, 2017

22 januari 2015 föll domen för mig och jag dömdes till 1 års skyddstillsyn och efter det 2 års villkorlig dom - Jag gick in 8 maj 2014 och var innan dess efterlyst 2 år för utebliven närvaro vid rättegångar, förhör och under tiden begångna brott....

Nu är det 1 år kvar på resan och 2018 är jag inte längre fri på prov, jag har klarat den resan ingen då sa att jag skulle klara och jag har aldrig lagt mig ner och gett upp oavsett hur mörkt det varit bitvis under resan.

Det har inte varit en dans att göra den men resanär orsakad av mina egna val och handlingar så jag har heller aldrig skyllt på någon annan.

Många som varit anställda hos mig eller på annat sätt blev drabbade av mina val som kriminell säger att jag fått åka räkmacka utan några vidare konsekvenser av mitt handlande men jag kan starkt dementera dom ryktena, Absolut fick jag ett mildare straff än vad som generellt döms ut i förhållande till mina brott men istället fick jag slåss för mina barns rätt att ha en pappa och kämpa för att få bostad, jobb och vänner tillbaka.

Utöver det har tillit varit nått jag fått kämpa för hårt tillsammans med att alltid vara beredd på frågor eller att tänka på att berätta om min bakgrund själv först så att inget kan komma bakvägen genom rykten till någon.

Det känns bra att det är 1 år kvar nu, jag trodde personligen att jag skulle vara mer stressad då jag fortfarande i princip tackar nån högre makt varje dag att jag faktiskt tog tag i mitt liv till slut och tog ansvar för mina handlingar.

I början tyckte jag det va väldigt jobbigt att jag har trådar om mig på Flashback och andra forum men insåg med tiden att det som står där är inte alltid sanningen och dom som lärt känna mig idag säger ofta att dom inte kan se den sidan av mig alls idag.

Vad som står på internet är inte jag och inte heller det som definierar mig som person, min historia kan jag aldrig förändra och jag kan inte hela mitt liv gå och tänka på det för jag lever nu och lagligt för att jag vill!

Man kan bakom min rygg kalla mig vad man vill för det är det som är framför som jag bryr mig om och vill se!

"Man kan aldrig förändra sin historia men man kan ta ansvar för sin framtid"
- Henrik Fröjdendal

Likes

Comments

2016, energi, från botten till toppen, från ingenting till nånting, ge alla en chans, Henrik Fröjdendal

Förlorade min själ någonstans här i världen på färden, försökte bara köra rakt på den krokiga vägen.

Hittade själen när jag klivit över gränsen, klivit genom isen och tappat bort mig i trängseln så jävla larvånger min undergång för många gånger har lyckats dämpa min ånger genom så många sånger.

Genom min son och dotters leende läker jag sår,
genom mitt gamla levende livet jag levde igår,
som ni förstår jag har länge spelat nån annan identitet iskall spelat över som Allan men ibland har man gått in i rollen så man fan inte vet kan inte skilja på sanning och falskhet.

Jag blev bra på o va dålig och dålig på o va bra men en dag fick jag nog av o känna mig svag,
man kan inte vända vinden men alltid vända sig om och gå i medvind med ryggen för motgång,
för de spelar ingen roll hur du flyr eller gömmer dig kommer ändå synas på håll av alla som dömt dig,
så vänd dig om o ta den där tjuren vid hornen för jag lovar dig jag lovar dig de e rätt väg att gå.

Likes

Comments

2016, energi, från botten till toppen, från ingenting till nånting, ge alla en chans, Henrik Fröjdendal

Ibland för jag frågan hur jag kan hantera saker med en klackspark och inte deppa ihop - frågan i sig är inte konstig för utåt kan jag verka som en humoristisk och framåt kille med få saker som kan slå ner mig men sanningen är en annan...

Jag visar sällan utåt hur mitt inre mår, min beroendeperson slåss jag emot varje morgon och dom senaste dagarna har jag rymt från mig själv på alla plan.

Nykterheten är där men demonerna jag slåss mot i huvudet varje morgon är hemska men kommer från en ärrad själ som aldrig kommer bli hel.

Allt jag vill är att helt komma tillbaka men jag har accepterat att inget kommer bli som det var.

Jag är inte särskilt stark, visar däremot sällan nått för någon annan och har svårt att acceptera mig själv där jag är nu.

osäker och 27 år gammal är ingen bra kombo men jag tror att så länge jag kämpar framåt kommer det bli bra.

kram

Likes

Comments

2016, energi, från botten till toppen, från ingenting till nånting, ge alla en chans, Henrik Fröjdendal

Minusgraderna träffar kinderna som en örfil,
självupptagen i min värld jag och min fucking mobil, röker upp min cigg o slänger fimpen på backen, jag söker mina svar men dom är som nålen i höstacken, idag är det torsdag men jag är redan på fredag, aldrig till freds av skiten som aldrig blev av, några dagar led jag andra dagar så levde jag, o vissa dagar vill jag bara blunda för o ge mig av, kan inte le idag men hoppas jag kan se imorrn, o se mig om med stolthet att jag kunde ge nån, nånting som betyder igår idag imorrn, hur man än vrider o vänder tiden så lever vi nu.

Vi har en tendens att leva förflutet, leva slutet o luta oss mot slutet tillslut, men vi lever här o nu kanske fri eller i bur, kanske fattig eller rik fan kanske frisk eller sjuk men vi lever, vad fan är lyxproblem som huslån och lån på din bil, mot en vardag mot dom som verkligen är i nöd, bryter vatten o bröd fucking liv eller död, dom som lever för dagen dom som är blottad o naken i själen o hjärtat, dom som vet att dom smärtar, jag vet att the pain is the same men i olika game, skillnaden att överleva dagen och leva för dagen.

Likes

Comments

2016, idagedda, otrohet

För en tid sen träffade jag en tjej som senare skulle ge sken av en sak men göra en annan och det har nu kommit fram svart på vitt, Det är sjukt ledsamt även om vi gjort slut att få reda på att en person ett helt förhållande varit otrogen mot en och ständigt sagt en sak till mig och pratat illa om en till andra.

Jag förklarade för denna tjejen när allt kom fram igår att jag ville ha en ursäkt och veta varför och hur för jag ansåg mig vara värd det efter vad jag berättat för henne i förtroende som hon senare sagt till allt och alla.

Jag vet att jag i mitt missbruk ljög massor och det sa denna person att jag inte kunde bli ledsen eller sårad för jag hade ju själv gjort fel och jag försökte förklara att jag va aldrig otrogen medans hon skrev med killar om att göra både snusk och träffas osv...

Killar hon till mig sa bara var vänner, killar hon skrev att jag va olika saker men samtidigt samma tider skrev gulliga saker till mig....

Hon har till dessa killar ljugit och sagt att jag följer efter henne men till mig skrivit att hon vill va med mig och berättat saker jag delat i stort förtroende för att lätta på trycket.

Skrattat åt hur hon medvetet försökt förstöra min resa och skrivit detta till andra som att en sån här resa är ett skämt.

Utöver det skrev hon till sitt ex att jag inte var med i bilden medans hon till mig sa att hon älskade mig, Hon ljög alltså inte bara för mig utan för alla omkring henne med och till en del killar sa hon bara rent av att förhållandet inte va äkta...

Hon har visserligen varit otrogen mot alla pojkvänner hon haft i vuxen ålder och varje relation har börjat med att hon varit otrogen vilket skulle varit en varningsklocka men man blir blind ibland...

Det som är synd är att hon inte kan se hur illa hon gör människor när hon är otrogen utan tycker det är okej att vara det om hon vill något hon sa till mig när allt kom fram för enligt henne fanns det inget att be om ursäkt för...

Jag vill absolut inte ha tillbaka denna människa i mitt liv men oavsett vad gör det ont att få svart på vitt att allt var en charad och jag va en i mängden - jag har det jag behöver och mer ändå och vimmerby är en bra destination enligt mig....

Alla ni som läser detta, va inte otrogna - otrohet är enkelt - kan du inte säga det till din partner är det nått som är fel.


#otrohetsuger #mangörbarainteså

Likes

Comments

2016, energi, från botten till toppen, från ingenting till nånting, ge alla en chans, Henrik Fröjdendal

lättar ankar och låter demonerna stanna hemma ett dygn, lättar tankar och låter mig leva en sekund...

tankar som snurrar varje natt i ensamhet men idag är jag fri och ska andas ut för ett dygn i Stockholm...

storstadens sus ska få omfamna mig, en miljö jag trivs i för det är anonymt på ett annat sätt än dår jag bor idag...

lättar ankar...

Likes

Comments

2016, energi, från botten till toppen, från ingenting till nånting, ge alla en chans, Henrik Fröjdendal

Att va nykter helt innebär att jag har massor tid över som innan gått till planering för att dricka, att dricka och att ljuga för att kunna dricka...

Nu åker jag på roadtrips, fixar i hemmet och umgås med vänner - gjorde samma saker innan men nu är jag delaktig och närvarande också vilket jag inte varit innan..

jag brottas fortfarande med demoner vid frukostbordet och på nätterna men jag hanterar dom bättre för varje dag som går...

Demonerna kommer alltid finnas där, ju tidigare jag accepterar det ju bättre kommer framtiden bli...

Jag är nykter idag och imorgon, en dag i taget och imorgon far jag till stockholm för att träffa en härlig prick och umgås med god mat och annat påhitt....

kram på er, mvh roadtrip mästaren

Likes

Comments

2016
Jag tror att ohyran infekterat hela min själ 
Ätit sig upp genom näsan till min hjärnbarriär 
För om mitt liv är en tävling är jag dys-funktionär 
som saboterar diskret och som en dag som den här 
blir dysreglerad i sinnet som en revolutionär 
som tär på sammhällets normer 
med sitt kontrovers-besvär 

Spenderar dagen med översättning KROPP till BINÄR 
Blir internet hypokondriker som faller isär 
Jag ropar varg med krypade medier som det här 
för varje knapp som jag trycker 
konstateras misär 

Jag kanske är 
så oändligt desillusionerat lycklig 
att jag bär alla andras bördor, frivilligt trycks ner 
så att jag rycks med och tycks se 
nån mening med allt, 
med alla nycker och flykter 
Behöver konstant 
nånting som ger mig ett syfte 
distraherar galant 
nåt som besitter mig fullständigt 
Vill bli ignorant 
som kristna som tror på sin helande hand 
och de kan be för mig 
ser på mig som att de tror det är sant 
Planterar in en ide som de matar konstant 
tills dess jag tror jag kan se 
om så än på distans 
hur alla andra är de som är orsak till allt 
Konformitet i fördömmande 

Går som en dans 
att släppa loss alla monster 
som hjälper mig korsa min gräns 
Studerar konsten att älta, 
och klärvojant unviker smärtor imorgon som de redan fanns 
Komposerar apatiskt en tillfällig dödsannons 
Inte menad att publiceras men man vet aldirg sånt 
Jag kan tillslut fokusera trots sån sjuk turbulans 
Låter mitt trasiga ego få halvtids-dispans 
att lapa pölar av Prego jag spillt brist på balans 
Slutar att kommunicera min ambivalens 

Trasslar in mig mera i brist på substans 

Likes

Comments

2016, från ingenting till nånting, ge alla en chans, Henrik Fröjdendal

​​ jag är fruktansvärt trött, inte sova trött utan i sinnet - Väldigt mycket jag inte bearbetat under alla mina år med drogerna eller kriminaliteten och nu ska jag bearbeta alla tre element - drogerna, kriminaliteten och alkoholen dom 3 saker jag missbrukat i mängder för att gömma mig bakom nått och det är svårt att hitta tillbaka till sig själv nu när man snart är 30 liksom.

Om man nu har en själ är min trasig kan man säga, och sinnet blir bara utmattat av det

Likes

Comments