Hei alle sammen, og god mandag!

Beklager for at denne blogginga mi er så forbanna dårlig, men jeg finner ikke helt flyten. Derfor har jeg bestemt meg for å kun blogge på norsk fremover, slik at det ikke blir like mye å skrive. Forhåpentligvis blir det litt lettere å komme med jevnlige oppdateringer. For de som ikke forstår seg på norsk så kan de bruke oversetteren til venstre.

Da jeg var hjemme i Norge fikk jeg mye spørsmål om hvordan det er å bo i London, og om jeg har forandret meg på noen måte. Det første jeg gjorde var å le og si "nei, jeg har jo ikke bodd der i fire måneder engang!" Men etter å ha tenkt litt på det, så har jeg faktisk forandret meg på flere måter, og jeg tenkte det kunne være kult å dele med dere!

1. I´m more polite - Da jeg først kom til England glemte jeg alltid de forbanna høflighetsfrasene som ingen bruker i Norge. Jeg var ganske kjapp med å forklare familien jeg bor hos at jeg ikke mente å være uhøflig, det er bare slik vi fra Skandinavia er. Heldigvis kom det fort på plass, og jeg sier ikke lenger "what?" når jeg ikke hører hva noen sier men "say again?" og nå har "please", "excuse me", "sorry" og "thank you" blitt noen av ordene jeg bruker mest.

2. Small talk - Jeg trodde alltid at jeg var relativt grei på small talk, siden jeg har jobbet i butikk i årevis og har vært politisk aktiv. Men det er noe helt annet å banke på dører i en valgkamp og faktisk møte noen man aldri har møtt før og holde en samtale gående. Da jeg flyttet hit kjente jeg jo ingen, og jeg har vært avhengig av small talk for å bli kjent med folk.

3. I´m a hugger - Dette hadde jeg aldri trodd, - de som kjenner meg vet at jeg aldri har vært noen fan av å gi folk klem, og at kroppskontakt har vært reservert for de jeg anser som gode venner. Nå derimot er det å gi folk en klem blitt en helt naturlig greie. Her om dagen møtte jeg ei svensk jente som akkurat har flyttet hit, og da hun strakte ut armen for å hilse på meg, gikk jeg inn for å gi henne en klem. Det hadde jeg aldri gjort for tre måneder siden.

4. I´m even more impatient - Jeg husker da jeg først flyttet til Trondheim så var en av de tingene jeg likte best det fantastiske busstilbudet de hadde der. Fra det enkle livet på Tingvoll med maks to busser om dagen så var forskjellen massiv. Likevel tok det ikke lang tid før AtB og forsinka buss var det verste jeg visste. Og det er litt slik nå også. Hvis jeg mister en tube og må vente i 5 minutter så er det krise.

5. I love walking - I Trondheim kan jeg lett hoppe på en buss fra Munkegata til Solsiden, uansett hvordan været er. Her går jeg hele tiden. Jeg bruker nesten 20 minutter på å til treningsenteret flere ganger i uka, hjemme hadde det kun skjedd hvis det virkelig var fint vær. Ofte så går det raskere å gå enn hvis man tar tube eller buss. Og ikke bare det, men det er alltid noe nytt å se, så det gjør ingenting!

6. I appreciate the green spaces - Jeg tror jeg kan telle på en hånd hvor mange ganger jeg besøkte en park i løpet av tre og et halvt år i Trondheim. Her elsker jeg parkene som man finner overalt. Riktignok så er de fleste sykt fine og gjennomførte, men jeg har også lært meg å virkelig sette pris på de grønne lungene rundt om i byen. Bare et steinkast unna her jeg bor ligger en av favorittene mine, og jeg er innom nesten hver eneste dag.

Jeg er ganske sikker på at jeg har forandret meg på flere måter, jeg har bare ikke merket det enda. Og jeg har jo ikke bodd her i fire måneder engang! Så kanskje kommer det en part two, med andre måter jeg har forandret meg på om en liten stund?

Når der kommer til kreativiteten min så er ikke den helt på topp, så det er ikke alltid like lett å vite hva jeg skal blogge om. Så hvis du har har noen spørsmål om livet i London så er det bare å spørre slik at jeg kan få inspirasjon til innlegg.

Håper alle får en fin mandag, så snakkes vi!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hei alle sammen!

Planen var å poste dette innlegget i går kveld før jeg dro på trening, men ingen av delene skjedde (jeg sovna). I dag har jeg heldigvis vært litt flinkere, innlegget postes nå og jeg er straks på vei på trening for andre gang i dag!

Uansett, jeg har enda ikke kommet meg over hvor fantastisk denne helga har vært! På fredag reiste jeg hjem til Trondheim for å overraske bestevenninna mi, Sanne. Hun skulle feire bursdagen sin på lørdag, og lur som jeg er sa jeg til henne at jeg ikke fikk til å komme. Resten av jentene hadde planlagt filmkveld på fredag, og da jeg plutselig dukka opp ble hun ganske overraska for å si det slik!

Vi hadde det sykt gjør på vorset på lørdag, men jeg merker at jeg ikke savner utelivet i Trondheim etter turen på byen. Nordmenn er så forbanna ufyselige når de drikker, jeg har enda ikke opplevd noe slik i London. Greit nok, man møter alltid på noen tosker på dansegulvet, men min oppfatning er at de fleste gutter har mye mer respekt her. Det gjør meg så sykt forbanna, når det eneste man vil er å dra ut å danse med venninnene sine, så ender man opp med å bli en jokkedukke på dansegulvet. Ikke greit!

Selv om jeg gleda meg veldig til å komme tilbake til London, så var det ganske kjipt å sette seg på flybussen på søndag. Trondheim har vært hjemmet mitt i flere år, og jeg savner byen og vennene mine hver eneste dag!

Nå skal jeg stikke på ROKOS for en 60 minutters spinning session, vi snakkes!


Hi everyone!


I planned on posting this yesterday, before I went to the gym, but neither happened (I fell asleep). Today I have done much better, and I'm on my way to the gym for the second time!

Anyway, I'm still not over how amazing this weekend has been! On Friday I went home to Trondheim to surprise one of my best friends, Sanne. She celebrated her birthday, and I told her that I wouldn't be able to make it. But when the girls had a movie night on Friday I showed up anyway!

We had so much fun at the pre-party on Saturday, but when we went out it reminded me how nasty some Norwegians are when they drink. And yes, can meet some crazy people in London, but I have never experienced people being rude in the same way. It´s so annoying when you just want to go out and dance with your friends you can't do it.

I always look forward to going back to London, but I had to admit it wasn't the best feeling going on the bus to the airport on Sunday. I love Trondheim and all my friends there, it will always be home to me.

Now I´m of to ROKOS for a 60 minutes spinning session!! Xoxo

Likes

Comments

Happy international women's day!

Søndag gikk vi sammen med March4Women for å feire den internasjonale kvinnedagen som er i dag. Det var fullt av folk, og det var flere kjendiser og artister der for å snakke. Emelì Sandè fremførte blant annet Read All About It, og jeg må innrømme at da gråt jeg litt. Selv om vi hadde fått fire timer søvn og var litt reduserte hele gjengen, så var det en veldig fin dag!


On Sunday we joined March4Women to celebrate the international women´s day. There was so much people, good speeches, and Emeli Sandé performed Read All About it. We where out the night before, and had like four hours of sleep, but it was so much fun!


Likes

Comments

Hei alle sammen! Okei, Jeg vet at jeg har vært elendig til å blogge med jeg lover at det skal bli bedre! Tenkte jeg skulle ta en enkel oppsummering av februar, så satser vi på at mars gir flere oppdateringer.

Hey guys! I know my blogging have been crap, but I promise it will getter. I have made a little summary of February for you, and hopefully we can get some more updates in March!


Highlight:
Med fare for å høre ut som tidenes klisje, føler jeg et hver eneste dag er et nytt høydepunkt. Likevel var den dagen det var 17 grader ute ganske herlig. Jeg tok meg en to timers lang trilletur med hun minste langs The Thames og kunne drikke iskaffe uten å fryse, digg!

With the risk of hearing like an cliché, I feel like every day is a new highlight. But the day with 17 degrees outside was absolutely amazing! I went for a two hour long walk with the buggy along The Thames, and I could drink my iced coffee without getting cold!


Bummer:
På slutten av måneden ble jeg syk, igjen. Har aldri slitt noe særlig med forkjølelse og slik tidligere, men dette er tredje gangen jeg har vært kraftig forkjøla siden jeg kom hit. Har aldri tatt så mye vitaminer som jeg gjør nå, forhåpentligvis blir det bedre!

I got sick, again. Back home I never got sick, but this is the third time I´ve gotten sick since December. I´m eating shitloads of vitamins, so hopefully this is the last time for a while..


Best buy:
Har brukt alt for mye penger denne måneden, og jeg har blant annet kjøpt texturizing hair spray og wave spray fra OUAI. Jeg gjør ikke så veldig mye med håret mitt til daglig siden jeg stort sett er sammen med barna, men i helgene er det absolutt verdt å bruke litt ekstra tid på håret! Jeg har brukt wave sprayen et par ganger, og er syyykt fornøyd!

I have spend waaaay to much money this month, but my favorites is the texturizing hair spray and the wave spray from OUAI. I don´t really do much with my hair on week days, but I like to do a bit more in the weekends when I go out. I have used the wave spray a couple of times and I love it!


In my ear:
Jeg hører på det meste av musikk, men jeg elsker det nyeste Ed Sheeran har kommet ut med! Spesielt Shape of You Stormzy remix, den er uten tvil favoritten min for øyeblikket.

I listen to a lot of different music, but Ed Sheehan has been killing it with the new tunes. I specially love Shape of You Stormzy remix, it´s my absolute favorite!


To watch:
Forrige uke ville jeg ha noe lett å se på før jeg la meg, men endte opp med å se tre episoder av Riverdale. Jeg tenkte det var en helt vanlig high school serie, men den var faktisk mye bedre enn det jeg trodde! Det kommer nye episoder hver fredag, noe som passer meg ypperlig siden jeg ta slipper å se hele sesongen i et (for jeg eier jo ikke selvkontroll).

Last week I wanted something easy to watch before I went to sleep, and ended up watching three episodes of Riverdale before I could stop. I didn't really expect much, but it was a really good show. And the best part is every Friday they drop a new episode, and that way I can't binge watch everything at once.


Nå skal jeg finne frem netflix, ta meg en kopp te og legge meg i senga. Forhåpentligvis så blir jeg frisk snart. I helga er det Womens March i London, og på lørdag skal vi ut i Shoreditch, så da gjelder det å være frisk!

Now I´m gonna find my bed, watch something on netflix and drink a cup of tea. This weekend is gonna be so much fun with the International Womans March, and we are going out in Shoreditch on Saturday. I really hope I´m feeling better then!

xoxo

Likes

Comments


What? Fresh Mexican marked food
Where? Wahaca Covent Garden, 66 Chandos Place, Covent Garden, London WC2N 4HG

Jeg elsker meksikansk mat og jeg kan leve lenge på en skikkelig god guacamole. Derfor er jeg sjeleglad for at jeg fant Wahaca, en restaurant hvor de serverer meksikansk street food. De er en stor meny hvor du kan velge mellom en stor porsjon eller flere små retter, som er perfekt til deling. De har også et veldig bra utvalg av drikke, både cocktails og tequila. En ting jeg digger med Wahaca er hvis du laster ned appen deres så slipper du å vente på servitøren for å betale, som gjør det veldig enkelt å dele regningen når dere er flere! Og det er perfekt hvis man har det travelt.

Wahaca ligger flere steder i London, blant annet ved St. Pauls, Piccadilly Circus, Westfield og Covent Garden.

Hvis du er i London anbefaler jeg deg å ta turen innom!


I love Mexican food, and I can live forever if I have a tasty guacamole. Therefore I´m so happy that I found Wahaca, a restaurant where they serve Mexican street food. They have a large menu where you can choose one large portion or 2-3 small dishes that are perfect for sharing. They also have a great drinks menu, with good cocktails and tequila. A great thing about Wahaca is their payment app. You can download it and you dont have to wait for the bill, you can just pay with your phone and leave. Perfect if you are in a hurry!

You can find Wahaca in different locations in London, including St. Paul's, Piccadilly Circus, Westfield and Covent Garden.

Likes

Comments

Hei alle sammen!

Endelig er det helg! Denne uken har det vært half term break, så barna har vært hjemme fra skolen. Vi har hatt play dates nesten hver dag, så de to timene jeg har vært på trening på kvelden har vært veldig etterlengtet.

På tirsdag var vi i Kew Gardens, en botanisk hage som ligger i Richmond. Den er gigantisk og har over 30 000 forskjellige arter (for de som bryr seg om slik). Vi var der egentlig bare for å møte noen venner og la ungene leke, så vi gikk ikke så mye rundt i selve parken. Siden det enda er tidlig på året, så har ikke det utendørs startet å blomstre enda, men likevel var parken utrolig flott.


Finally weekend! This week the kids had their half term break, so we've had play dates almost every day. I've gotten two hours for my self in the gym at night, and I really needed those!

On Tuesday we went to Key Gardens, a botanical garden in Richmond. It's huge and have over 30 000 different kinds of plants. We didn't really see much of the park, the kids spent most of the time playing with friends, but what I saw was really pretty!

The Hive er en 17 meter høy installasjon, som er inspirert av forskningen på bier og deres helse. Den har hundrevis av LED lys som lyser i takt med lyden av bier som hummer rundt deg. Man får rett og slett følelsen av at man står midt i en bikube, ganske kult! Under selve installasjonen kan man også "høre" hvordan bier kommuniserer med hverandre, via vibrasjoner gjennom munnen. Det er noe av det rareste jeg har opplevd!

The Hive is an 17 meter high installation made from thousands of pieces of aluminium and is fitted with hundreds of LED lights that glow and fade as a soundtrack hums and buzzes around you. It makes you feel like you are inside a beehive, that's quite cool! And you can experience how bees communicates through vibrations, might be the weirdest thing I've ever experienced!


De to siste dagene har været vært utrolig fint her i London, og i går var jeg blant annet på en to timer lang trilletur med hun minste langs The Thames. Utrolig deilig!

The weather has been amazing the last couple of days, and yesterday spent two hours walking with the youngest kid by the Thames. It was amazing, and I hope it stays like this!

XOXO

Likes

Comments

Hei!

Da har jeg endelig bestemt meg for å starte en blogg. Dette er noe jeg har tenkt på en stund, men motivasjonen har ikke helt vært der. Forrige gang jeg hadde en blogg var jeg fjorten år og blogging hadde akkurat blitt kult. Åtte år senere er jeg tilbake, nå med (forhåpentligvis) litt mer innhold i bloggingen. Jeg skal skrive om livet i London, sminke, mote og andre ting som interesserer meg.

Jeg skal skrive både på norsk og engelsk, så alle slipper google translate og alle er fornøyde. Kanskje ikke jeg, som er meget språkforvirra og har glemt hvordan man egentlig skriver. Ironisk siden jeg hadde planer om å bli norsklærer.

Dette blir fett!

Hi!

I´ve finally decided to start a blog. This is something I´ve thought about for a while, but the motivation hasn't really been there. The last time I had a blog I was fourteen years old and blogging had just become a cool thing in Norway. Eight years later I`m back, now with (hopefully) a little more content in my blogging. I´ll write about life in London, makeup, fashion and other things that interest me.

I'll write in both Norwegian and English, so all let google translate and all are happy. Maybe not I, who is very confused language and have forgotten how to really write. Ironic since I had plans to become a Norwegian teacher.

I´ll be writing in Norwegian and English, so you guys doesn't need to use google translate and everyone is happy. Or maybe not me, but I did kind of choose this my self.

This gonna be awesome!


Likes

Comments