Glutenfritt

Igår hade jag bara lektion från 9.00-12.00 så efteråt gick jag hem och fick för mig att baka bröd vilket jag aldrig gör. Hittade ett recept på Ica.se och bytte bara ut vetemjölet mot glutenfri basmix och smaksatte med rosmarin. Det blev faktiskt väldigt bra! Tyvärr blev det inte lika många som det stod i receptet men jag var nöjd ändå.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Inspo

Jag fick en ny väska i present, har faktiskt aldrig tidigare haft denna model men måste säga att jag stortrivs med den! Så himla skönt att bara kunna ställa ner den och så är alla grejer på plats till skillnad från mina andra väskor där allt bara blir till ett huller om bullerkaos och jag måste gräva runt för att hitta det jag behöver. Toppen!

Likes

Comments

Tankar

I måndags hade du ringt. Du hade frågat om den exakta tiden jag skulle komma hem och innan jag knappt hunnit komma innanför ytterdörren skulle telefonen ringa och du skulle vilja veta allt om min dag. Vad jag tyckte om utbildningen, om min nya klass, skolan, vad vi fick göra, ja allt. Du hade tänkt på mig exakt på minuten när klockan slog 09.00 och undrat hur min dag skulle bli. Precis som du gjorde varje gång jag hade prov, du frågade alltid om exakta klockslag för att kunna tänka på mig och hålla tummarna så att jag skulle lyckas.

Men i måndags ringde inte telefonen. För du finns inte här längre, men jag vet, jag vet att hur allt skulle varit. Och jag låtsas i min värld att det fortfarande är så. Stunderna utan dig börjar växa på hög men jag vet precis vad du skulle göra, vad du skulle säga och hur vi skulle skratta tillsammans. Så även om du inte är här så är du ändå det. För jag tänker på dig jämt. Det är så tomt utan dig. Jag saknar dig så.

Världens bästa, finaste, underbaraste och vackraste mormor. Det var du verkligen och kommer alltid att förbli.

Jag älskar dig


Likes

Comments

Resa genom USA, Resor

Efter att vi cruisat runt i Beverly Hills åkte vi till Walk of Fame och kollade runt. Jag har varit här så många gånger men det händer alltid något. Och parkeringen är fruktansvärt billig haha. Tog tyvärr bara bilder med telefonen för orkade inte ta upp DSLRn bland alla människor där det är så trångt och stökigt, så bilderna blev inte jättebra. Felix hade inte varit här på flera år och när jag skulle handla en Frappe på Starbucks blev han helt överlycklig när han i Footlocker butiken mitt emot såg sina allra först Jordans. Han och butikssäljaren hade en otroligt lång konversation om vad värdet av hans gamla skor skulle vara idag och hur Jordens skapar en bra familjetradition där föräldrar köper de till sina barn och när barnen växer upp köper de Jordans till sina. Jag stod där och bara; jaha okej! Tycker Jordans är väldigt fula måste jag säga, inget som intresserar mig.

Fortsättning följer i LA Part 3!

Likes

Comments

Vardagsstunder, Webbkommunikatör Sociala Medier

Nu är första skoldagen avklarad! Det var mycket information, nya namn och ansikten sådär som det alltid är. När det var lunchrast så gick hälften av klassen till Coop och handlade plocksallad och sen tågade vi iväg och satte oss i en liten park ett stenkast från skolan och lärde känna varandra lite mer. Mysigt.

Väl tillbaka i klassrummet skulle vi presentera 3 Instagram eller Twitterkonton som vi följer och förklara varför vi följer just de. Jag berättade om The Bucket List Family, Julia Engle och Carina Berg som tycker om att följa av lite olika anledningar. Det var knappt en tredjedel av klassen som hann redovisa efter att det gått en timme och vi fick bryta där. Istället blev vi indelade i grupper om 5 och fick intervjua varandra med tre frågor som vi själva fick komma på i gruppen. Det ska vi redovisa imorgon.

Efter det var första dagen slut och jag mötte upp mamma som var i stan och skulle byta ett par sulor. Vi gick förbi Gunnarssons och köpte saffransglass! Mums!

Likes

Comments

Webbkommunikatör Sociala Medier

Nu börjar det bli pirrigt för imorgon börjar jag läsa till Webbkommunikatör med inriktning Sociala Medier på Medieinstitutet. Där kommer jag tillbringa de kommande två åren och vara färdig i april 2018. Det ska bli så himla kul och jag är så förväntansfull!

Likes

Comments

Resa genom USA, Resor

En dag i juli hyrde vi bil och körde ner till LA över dagen - fast det snarare kändes som vi var där i två dagar, älskar den känslan! Betyder ju att man upplevt så mycket och är full av intryck att hjärnan luras. Så jag kan låtsas att det var en weekend haha.

Vi började med Rodeo Drive och promenixade omkring och plötsligt så kände jag igen något där i fönstret, något som kändes väldigt bekant. Insåg att jag stod utanför Paley Center For Media och där var ju Claire & Jamie's kostymer i Outlander! Jag älskar Outlander, är helt såld på den serie! Felix fattade ingenting och ännu mindre när jag skulle förklara vad den handlar om. Jag var väl för uppspelt och visste inte hur mycket eller lite jag skulle berätta så allt blev lite rörigt haha.

Efter det tog vi kort vid Beverly Hills skylten och cruisade sedan runt med bilen i Beverly Hills och kollade på alla galna hus, en del så himla fina och andra bara för mycket.

Fortsättning följer!

Likes

Comments

Vardagsstunder

Var det någon av er som såg föreställningen Palace des Anges av Gratte Ciel på Kulturfestivalen i tisdags eller onsdags? Jag såg den första kvällen och var helt tagen när himlen fylldes av fjädrar som svävade omkring mig. Det var så himla vackert och inte likt något annat jag upplevt. Fin musik var det också och hjälp vad duktiga akrobaterna var högt uppe på linorna. Själv har jag höjdskräck. Det var verkligen värt att se och galet hur lyckliga alla plötsligt verkade bli.

I stunden var det oerhört vackert men inte lika när man tänker på att de 1 ton fjädrar kom från små fåglar, att de flugits hit från Frankrike och att de nu kommer täcka våra gator, parker och Mälaren långt framöver. Hur tänkte egentligen Stockholm Stad när de sa ja till detta? Vi som ska vara ett ledande land, ett land som försöker leva hållbart, ekologiskt och ta hand om miljön på bästa möjliga sätt. Jag var glad där jag stod där och då, nu är jag besviken.

Likes

Comments

Vardagsstunder

Har varit inne och kikat lite på kulturfestivalen idag och tittade bland annat på dessa två lindansare (heter det så?). Jätteduktiga var de och det såg ut som de nästan svävade fram på linorna fast det måste krävts otroligt mycket styrka och balans. 

Tidigare under veckan jobbade jag på Barnkulturfestivalen tillsammans med Unga Berättar, vi fotade barn mot en green screen så att det såg ut som de befann sig i Paris eller en Frankrike inspirerad bakgrund.

Nu sitter jag på Ikea bussen på väg hem. Har handlat en ny sänglampa, sängskydd och ett underlakan till min nya säng som kommer i kväll! Ska bli helt underbart att få sova i en 120 säng istället för 90, är ju inte världens uppgradering men det är stor skillnad bara det. Roma heter den och kommer från Mio.

Hoppas ni får en trevlig helg! På måndag börjar skolan, tjoho!

Likes

Comments

Som jag har kollat antagningen varje dag hela sommaren, flera gånger. Började tappa hoppet men ville verkligen inte snubbla på mållinjen. Jag som alltid kommit in på de utbildningar och skolor jag sökt till, har jag gått på jobbintervju har jag fått jobbet. Men icke sa nicke denna gång och jag fick en reservplats. Men så i förrgår gick jag in på mailen mitt i natten och där var det - JAG KOM IN!!! Blev helt chockad och bara tjöt av glädje! Jag kom in. Jag kom in. Jag kom in. Jag är så himla glad!

Nu ska jag bli en Webbkommunikatör inom Social Medier på Medieinstitutet. Utbildningen börjar nu på måndag på min födelsedag och jag kunde inte fått en bättre födelsedagspresent! Wohoo!


Likes

Comments