Header

Hej.


Det var ett tag sedan nu. Som vanligt har mycket hänt. Jag blev 17 härom veckan. So that's that. Jag hade kunnat önska att likgiltighet skulle vara den tilltagande känslan som uppstod när jag insåg att wow jag har faktiskt existerat, andats och tänkt i sjutton hela år utan att ha åstadkommit något. I bästa fall hade jag rent av hoppats att jag skulle känna mig exalterad som när jag fyllde 8. Nä nä så var det inte i år heller.


I takt med födelsedagsångest tampas jag även med diverse sömnparalyser som förövrigt gör mig mer nervös för varje natt som går. För att dämpa alla dessa sorgesbesked försöker jag kväva min lätt tragiska sinnesnärvaro med kaffe, morotskaka som Ollezz bakar, LP-skivor samt sporadiska samtal med bästis. Klart att det hjälper. Ibland så mycket att jag fortfarande inte förstår hur jag kan vara glad och ledsen samtidigt. Svårt att förklara, svårt att förstå. Men så är det väl med det mesta här i livet.


Nä ni... Det gör mig lika förvirrad som när en snubbe på bussen förvånades över att "ett så dåligt band som Kent kunde sälja biljetter till samma pris som Samir Badran." och jag blev uppriktigt förbannad, frustrerad, ledsen, besviken och road. Fick mig att tro att en del ungdomar kanske tvångslobotomeras vid tidig ålder. Värsta biten var att jag inte ens blev särskillt förvånad.


Imorgon är det måndag och en omedgörlig förälder försöker hindra mig från att sitta uppe och skriva/rita hela natten. Förstår dock frustrationen. Det är inte bara jag som drabbas utav mina högljudda misstag om kvällarna. Det där kanske låter som att det lutar åt ett visst håll men lugna ner er jag syftar bara på min klumpighet. Som att tappa ett glas på golvet eller snubbla i trappan klockan 2 på morgonen.


På tal om morgon, imorgon ligger jag helst kvar i sängen och är sjuk...men jag kan inte missa ännu en biologilektion. Dessutom är jag pinsamt inkompetent (oftast) när det kommer till att ljuga så mamma skulle genomskåda det direkt och antingen be mig spilla sanningen eller bara totalignorera mina desperata klagomål.


Finns många småroliga anekdoter jag kan förse "er" samt en framtida mig med, men jag får nog spara dessa i minnet tills vidare. Stockholm var kul trots att jag ditchade lördagsfesten och gick ut på en långpromenad i nacka efter en skål med "vodka-nappar". Insåg rättså tidigt att jag inte var in the mood. Promenaden var dock mitt bästa beslut på länge, Får även tacka donken i nacka som har öppet 24/7 och kan förse med glass till en tös med ruffsigt hår. Det gjorde sitt.


Jag strosade även aimlessly runt på Söder och köpte en ny LP-skiva, åt fin-middag i Hammarby Sjöstad, gick på bio i sickla, köpte kaffe i Gamla Stan, stod i och lämnade kön inne på Urban Outfitters, åt brunch på Ica Maxi, kollade på Gilmore Girls, lämnade in en uppsats 6,5h före deadline, blev nästan kär i en kille som pluggar på LIU, gick på Biebers dåliga konsert, missade Hillsong young and free (trots Adrians tjat), lärde mig skumma och dricka havremjölk trots mitt ärrade förflutna, såg kinas svar på en kille i min parallellklass, längtade till dagarna jag spenderade på Värmdö för tio år sedan, såg fram emot lägenheten jag en dag kommer köpa i Stockholm och mycket MYCKET mycket mer.


Fick frågan "pluggar du också på Liu?" Varpå jag svarade "hahah nej det gör jag inte..." och innan jag hann vidare utveckla hörde jag ett "aha KTH då förmodar jag". Jag kanske inte ser så liten ut som jag tror. Kanske inte efter en välkomstdrink eller två. Eller så sa han det för att vara snäll, också möjligt.


Nu ska jag packa ihop lite och framför allt sluta skjuta på det oundvikliga. Måndag. FYYY!


Det kanske inte ser så ljust ut men det hänger på betraktarens öga. Egentligen inte... På sätt och vis är väl jag betraktaren. Har ingen koll eller kontroll över någonting och jag har fortfarande inte bestämt mig om jag vill ha det såhär eller inte. Kanske inte är upp till mig... Borde gå till kyrkan mer, sluta tänka och börja prata mindre. Blir nog bäst så. Kanske gör en bieber-comeback i bästa fall. Alla screwar vi väl upp några av livets konserter då och då. 


Godnatt. 
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Go' kväll!


Ja det kan man säga, en god kväll. God dag också. När vi ändå talar om det var gårkvällen också ganska bra. Jag var trött, ledsen och ensam hemma. Amazing!


Allt detta ledde upp till ett långt bad, TFIOS, gråtsession deluxe och tea time ft. coffee samt läsning. Ganska najs, 5/5 om man räknar med all bra musik och det gör man.Idag då? Jo ni. Efter en förskräcklig natt med mardrömmar och andningsproblematik (?) så gav jag upp på sömnen och gick upp ganska tidigt för att vara lördag. Som tur var fick jag en slow morning med serier mer kaffe och lång tid att göra mig i ordning på sådär småmysigt.


Sen kom Idzzz och efter det kom lilla boxern Chico <3 kärlek förkroppsligad!


Promenad med kamera, Felix Recenserar och M&M förgyllde sedan dagen. Efter en god middag, vitt vin #badparenting , oräkneliga kisspauser (främst för Chico) och ännu mer kaffe sitter jag här i min säng, lyssnar på rap och väntar på sleep train samt orken att borsta tänder.

Livets hund. WOW. Det var fint väder också. Lever low key life just nu, mysigt men saknar spänning. Det mesta känns väldigt "dull"... Måste verkligen hitta på något speciellt innan jag blir tokig. Hopefully kan jag kanske arrangera något hemma hos mig om två veckor. Då ska nämligen pappa resa iväg igen och mamma är inte supersvår att driva ur huset // Demon child. Beroende på såklart men något ska väl gå att hitta på Xd. Om jag har orken det vill säga. Men men man kan inte få allt serverat på ett silverfat så att säga.

One can dream.


Annars då?

Mirakulöst nog lever fortfarande Maximilian. Jag har en engelskauppsats som ska in imorgon (jag har inte börjat på den) och jag har en intervju med en centerpartist på onsdag. Det händer inte så mycket mer än så. Jag andas, betraktar universum, läser, pluggar (kris och panik...fysikprov på torsdag och morfar ska bort), kollar på film, äter, lyssnar och pratar lagom mycket.

Jag vill skrika, explodera i färg, överröstas, förlora talförmågan och tappa rösten. Pallar inte en till vinter som den förra. Då går jag sönder i tusen bitar. Då måste Nora komma hem, sätta sig på mitt köksgolv och klistra ihop mig. Skulle inte tacka nej till det men allra helst är jag hel och ren när hon kommer hem.


Vi får se gänget. Jag får leva genom sommarminnen tills vidare, fortsätta dricka kaffe, köra mer bil och utnyttja Linus för att hälsa på Chico oftare. Vad har man en gammal vän till om inte för det ändamålet? Inte vet jag i alla fall. Någon som kan hjälpa mig bråka med papps om inte annat.


Nää ni. Nu är det dags att lägga ihop för kvällen. I alla fall slänga ner den här bollen på marken. Finns många kvar uppe i luften ändå.


sov gott, dröm sött och kissa innan ni går och lägger er (pro tip). Det är värt det jag lovar.Inte lätt att vara människa,                 man skulle vara skomakare istället.

Likes

Comments

Good evening!En söndag som vilken annan söndag som helst. Här sitter jag, frustrerad, skräckslagen, trött, kaffesugen och tittar på netflix. På fem dagar har jag försökt plugga in en halv mattebok parallellt med en samrapport och ett annalkande spanskaprov. Hur ska detta sluta? Mina enda tillflykter är bilkörning samt sporadiska kaffestunder med morfar.


Vad skulle jag ta mig till utan morfar?


Förutom att misslyckas med matte 2C skulle jag inte ha någon att riktigt på djupet diskutera rymden och flygplan med. Jag skulle inte heller lära mig löjliga påhittade uttryck samt lekar som involverar dyrt porslin, aerodynamik och idioti.


Morfar alltså... inte så dum.

Utan morfar skulle jag vara ett trasigt fel som inte fungerar. (Typ som nu när Nora inte är här fast upphöjt till 2).Annars då?


Jo jag har pluggat matte. Sovit, duschat, hängt med Olivia, köpt orimliga mängder godis och druckit orimliga mängder kaffe. Jag har alltså över helgen gått från ett snitt på 4 koppar/dag till 7 koppar/dag. Det blir så när man övningskör till rikemans platser som Vesterby golfklubb. Där mina vänner, där ingår påtår, Gustav kan ha rätt, det är en fantastiskt plats. Meeeeen i ärlighetensnamn är mormors kaffe bättre. För mormors kaffe är bäst i Sverige. Punkt.


Mitt avokado game är lika starkt som jag är stressad. Men hörrni!! På tisdag eftermiddag är det över! Puts väck! Matteprovet är borta då. Det kommer firas tillsammans med Eva.


Egentligen vet jag inte vad jag skriver eller varför men att prokrastinera bort sömn har väl alltid varit ett vinnande koncept, am I right? -.-


Jaja sov gott!
Note to self: Skaffa gardiner... :/

Likes

Comments

Stjärnklar himmel, kall luft, svaga vindar, musik, jag och min cykel. Bra combo. Nu ska jag fortsätta rita på en gammal teckning samt rulla runt i , spreja ner och mata mig själv med all bra musik i min nya lista.


Koka te, vira in mig i en film och inte sova. Bra. <3Likes

Comments

Hej!


Vi har inte hörts på ett tag, inte sen jag åkte och sedan dess har väldigt mycket hänt. Något som inte hände var att jag drack Barcelonas bästa kopp med kaffe... Men förutom det har nog de mesta hänt. Så mycket att jag inte ens tänker försöka skriva om det, utan det får vara vad det är och tills vidare endast bevaras i mitt huvud. Kul har jag haft och det har straffat sig med en långvarig förkylning. Trots det har jag inte legat till sängs en enda dag utan istället spenderat all min tid med att träffa vänner, tvätta fönster och gå på bio i alla fall en gång. Pressa ur det sista ur sommaren trots att vädret stretar emot.


Ikväll ska jag träffa Linus och hälsa på nya hunden (som inte är så ny längre) och imorgon ska jag samla krafterna för att åka till Göteborg med Eva. Åh, bättre slut på sommaren finns inte. Eva, Liseberg (2 dagar!!!) och spa. Dör av förväntan.


Tills vidare hoppas jag på bättre väder, mer CLUB och att tvåan inte blir förskräckligt svår.


Trots alla mina äventyr är det mesta sig likt, Maximilian är halvdöd, jag är sjuk, Nora ska fortfarande till Paris men inte än och Olivia har mycket energi.


Nä ni, på sistone har tiden känns väldigt okonstant, kaffet ovanligt kallt och verkligheten lite förvrängd. Så är det nog inte. Snillen spekulerar. Jaja nu ska jag fortsätta putsa fönster istället för att skriva om ingenting.


Wish me lunch and luck!

Likes

Comments

Godmorgon eller kanske till och med Go kväll!

Nu sitter jag här på flygplatsen, nyvaken, febrig och exalterad! Jag påväg till Barcelona! Bagaget är in-checkat, jag klarade säkerhetskontrollen och tack vare att boardingkortet numera enbart existerar i min telefon så har jag en sak mindre att hålla koll på. Om jag tappar bort mobilen så blir det inte så kul bara... :|

Klockan är inte ens fem (i skrivande stund) och jag har redan hunnit borsta tänderna och övningsköra. När jag väl anländer till Schiphol så blir det frukost och eventuellt en panikartad löptur till gaten :) wish me luck!

Det här blir nog bra även om jag inte har managed to comprehend it yet.

Så länge febern håller sig i schack och mobilen inte åker iväg på egna äventyr.


Jaja snart går flyget och det kan dröja ett par dagar innan vi hörs igen!

Hejdå!

Likes

Comments

God kväll!


Efter ännu en dag av sol, bad, Nora, frukt och inte så iskallt kaffe ska jag nu krypa ner i sängen. Idag har jag kört lite bil, bakat lite kakor, grundlöst köpt rosor till mamma, lyssnat på musik, ritat och av misstag facetimeat en snubbe som jag träffade på en utbildning för två år sedan och inte har sett en skymt av sedan dess. Minst sagt en oväntad (och oönskad) twist på kvällen... Men gjort är gjort, ringt är ringt och Henni är Henni. Såna här saker har drabbat mig sedan urminnes tider så det är nog lika bra om jag bara börjar finna mig i det och omfamnar möjligheterna som skapas. Om han svarar på mitt förlåt-för-att-jag-ringde-klockan-ett-på-natten-sms kanske vi fortsätter höras och blir bros igen. Trots att jag i stunden bad en bön om att han inte skulle svara (vilket han gjorde) så får jag väl göra det bästa av the after matt.


Med tanke på att det enda jag sade innan jag osmidigt lade på var "Du är nog minst lika förvånad som jag" och att jag bara hade bh på mig när det yttrades så är han nog för skärrad för att kunna smsa... Lika bra. Mest av allt hoppas jag att jag hann lägga på innan han hörde eller såg något.


It's too real... Nu vill jag bara forgive, forget och sova.


Ugh.


Ju mer jag tänker på det desto värre... Men vad är det värsta som kan hända?


Jaja let us move on... här är fina bilder (jag cringear för mycket för att kunna skriva mer just nu.)Om en Emil från PU14 på något mirakulöst sätt lyckas läsa det här så är jag både ledsen och skamsen... hoppas du är okej.


Plz don't mention this to your friends if you have any.
Jaja nu ska jag dränka föraktet för min klumpighet med sömn och vatten innan jag imorgon vaknar och fortsätter intala mig själv att det bara var en dröm allt eftersom mitt undermedvetna bygger på händelsen som en snöboll och fortsätter göra det till något större än det är...


AND ON THAT NOTE, SOV GOTT GUYS!


And may no stranger call you in the middle of the night <3Likes

Comments

Tja tja!


Här ute sitter jag och trotsar allergierna, dricker köp-smoothie samt lyssnar på ungdomarna från festen nere i området.


Jag sitter här och undrar om de vet hur mycket de låter egentligen... jag kan höra det mesta som sägs och jag bor inte ens i grannhuset. Givet att det är en utomhusfest hörs det ju extra bra men jag kan ju faktiskt inte ens höra vad mina grannar säger så det är nog abnormalt högt trots allt. Pratar man verkligen så högt på fest? Det gör säkert jag... men hör alla andra vad jag säger? Nej. Har alla hörselproblem på fest? Halv-ja. På grund av musiken problably eller så kanske alkohol attackerar även det sinnet.

Hur som helst ska inte jag förstöra deras roliga. Jag har det ju hur bra som helst här, njuter till viss del av att tjuvlyssna på deras halvt IQ-befriade konversationer. Vilka mest består av fraser som "Vi tar en till!!!" , "Vänta, vänta, vänta, vänta...vänta, OKEJ!?! Hahahaha, SÅ JÄVLA BRA! AMEN VÄNTARÅÅÅ!" eller "Aa det gick inte så bra det där va!" Jodå... Äkta vårgårdsliv. Hemmafest är ju alltid bäst och en i vårgård vore inte så fel såhär på sommaren. Men å andra sidan är det ju alltid värst att vara värd. Kanske speciellt med tanke på att det finns mycket ömtåliga saker hos mig som gör mig nervös även med nyktert sällskap. Ska man förlita sig på att Alfred fixar en till? Nae antagligen inte.


I alla fall... Det här dygnet har varit bra det med :) Nora kom hit igår för att sova över och vi badade, åt sallad, drack varmchoklad, kollade på en halv film, catchade up och sov. Sen (turligt nog) vaknade vi, åt vattenmelon, tittade på andra halvan av filmen och tids nog cyklade vi till Gamla Linköping för att äta glass. Det var mycket varmt idag förresten. Skönt! Men sen har vi ju det här med solen i ansiktet... inte alls skönt. Jag tyckte att jag klarade mig bra och tänkte inte så mycket på det. Nu, såhär dags är det mer lagom. Solen lyser på andra sidan skogen och jag sitter bland duntäcken, kuddar och filtar här ute. Jag slumrade till och med till i någon timma straxt efter att Nora hade gått. Ett tag var jag rädd att jag skulle vakna klockan fyra inatt och inse att jag missat hela kvällen men med tanke på hur upp och ned mitt dygn är var sannolikheten inte så hög. Hur som helst sitter jag här nu, tjuvlyssnar, nyser och fryser om vartannat men framför allt så trivs jag.


Det är antagligen sista kvällen helt ensam hemma då mina föräldrar i alla fall borde komma hem imorgon... så att någon kan köra mig till flygplatsen och skriva på ett tillstånd så att jag kan åka haha. :)
Ikväll ska jag minsann dra mig i kragen och komma i säng i tid så att jag kommer upp imorgon. Då blir det springtur (innan det blir varmt), påbörja packning, träffa Nora och framåt eftermiddagen ska jag köra bil med morfar. Jag lär kunna somna gott inatt för om kidsen festar på som de gjort hittills, då vågar jag nämligen slå vad om att konversationerna inom en timme blir sluddriga och att hälften av gästerna ligger på golvet kort därefter. 


Hur som helst hoppas jag att ni har haft en najs vecka hittills och att ni sover gott inatt!

Likes

Comments

Yo yo!


Bra dagar har passerat och jag har gjort massor kul!

- Jagat Pokémon en hel natt (från 20:00-04:40)

- Kört bil jättelångt

- Bakat choklad- och pistagetårta som "lämplig muta"

- Ätit thaimat

- Badat

- Druckit kaffe

- Saknat medelhavet och gott kaffe

- Handlat

- Hängt med MQ

- Hängt med Filippa, Eva och Ommi

- Shoppat

- Researchat inför Barcelona

- Köpt TicTac efter att ha städat för att framhäva min vilda och unga sida

- kanske mest av allt kollat på Jon Olsson (love)

OCH MYCKET MER!!! Men som alltid glömmer man bort det i skrivande stund.


Just nu väntar jag på Nora (vilket jag har gjort i snart en månad, nu är det dags!) och vi ska äta sallad, bada samt allmänt catcha up... Som jag har saknat henne!


Nää ni, finns mycket som jag vill säga men tala är silver och tiga är guld...


Vi hörs en annan dag!

Nu taggar jag Barcelona ännu mer!!!


Vill dit nuuuu men är rädd som bara den samtidigt! Lär bli sjukt! Skräckblandad förtjusning :)


HEJDÅ!


Likes

Comments

Yo!


Idag har jag flängt runt lite överallt och hur som helst. Dagen inleddes med 35 minuter yoga på golvet för att lindra mensvärk... och det funkade ganska bra, who knew? Min mamma såklart. Jaja, tack vare min inre spiritualitet och mitt lugn kunde jag sedan ge mig ut på grusvägarna för att köra för fort och för långsamt samtidigt.


Det gick i och för sig bra för mamma är bror och en klart godkänd handledare (3/5). Hon körde på taktiken: Om jag ber Henrietta ta ett djupt andetag och hålla farten så kanske hon inte märker traktorn som kör om i 120 km/h på den enfiliga vägen. Och det fungerade galant! Jag körde enligt mig ganska bra och parkerade dessutom vår "lilla" audi som en knug på vår uppfart trots att det var min första gång någonsin med det momentet (och trots att lexusen stod en halvmeter ifrån) :) inte meningen att skryta (jo det är det.) men jag har presterat bättre på vägen än jag någonsin vågat föreställa mig. Körde visserligen automat idag men ändå, enfiliga landsvägar är inget att fnysa åt.

Förutom man är den ignoranta bonden som körde om mig, då fnyser man nog åt det mesta.


Igår kom mamsigos även hem med en solo-påse fylld med kläder från rean. Bland annat fanns där en marinblå stickad tröja och så fort som jag lagt tassarna på den utbrast mamma " Henrietta, jag vet att du kommer sno den är tröjan från mig hela tiden så det är lika bra att du bara tar den nu direkt". Jorå, Pingelingan får pluspoäng den här helgen :)


Galningen ska till och med aningslöst lämna Icakortet hemma till mig i veckan, lika glad för det är jag men gladast är nog ica.


¿Algo mas?


Jo, pappa kom efter gymmet hem med croissanter från Ronaldos så frukostaptiten var inte lika framtvingad som vanligt :) Utöver det har jag väl städat, handlat en del och ska så småningom in till stan för att köpa mer dyrt kaffe, be till gud att de snygga killarna som jobbar på espresso house är där, gå till trädgårdsföreningen och möta upp MQ varpå vi ska cykla till OKQ8 för att hedra diverse minnen och sedan flänga runt som yra höns runtom i Linköping. Allt detta hänger ju på att hon har en cykel till hands och det kan man inte ta alldeles för givet men annars är det bara att ändra planerna.


Har också tänkt lite på att hyra kanot nån dag nu innan jag beger mig iväg till Barcelona. Skulle vara roligt att paddla runt i ån och njuta av naturen, fnissa åt människors nyfikna blickar och att välta min kompanjons kanot. Farligt? ja. För farligt? Naah. Jag har nog lärt mig ett och annat efter mina turer bland medelhavskustens klippor.


Sommarlovet blir vad man gör det till och jag tänker inte sitta här och uggla hela dagarna. För en gångs skull, vem bryr sig om alla sömnlösa nätter så länge de fördrivs under förhållanden som är värda tiden. Till exempel leta pokémon en hel natt eller bada i äckliga stångån, eller cykla någonstans så man inte längre vet var man är, eller hoppa från klippor ner i det becksvarta vattnet någonstans vid skeda udde. Detta gäller givetvis under dagtid också (dock känns det inte lika spännande när det är ljust). Eftersom jag redan har städat, handlat samt bokat in ett möte torsdagen den 21:a Juli klockan 17-18 *mental note* så har jag redan varit ansvarsfull och sansad så nu gäller det att ta vara på fritiden innan Barcelona.


Vem vet, kanske får världens striktaste värdföräldrar och sitter inlåst halva tiden i Barcelona, eller så går jag där på stranden mitt i natten omringad av ungdomar med rödsprängda ögon. Kanske cyklar jag omkring på min hyrcykel och upptäcker massa coola saker tillsammans med en Juan som också älskar strumpor och har långt hår. Eller så klickar jag med Francesca från Italien som redan råkar veta var man hittar den bästa kaffen och fördriver sina vintrar med att kolla på disneyfilmer och åka skidor och sen spenderar vi de efterföljande dagarna med att planera min resa till Italien. Allt kan ske!


Jo det blir bra det här, riktigt ballt. Jag är till och med taggad på att cykla in till lilla Linköpings stadskärna en grå sommardag som denna. Det enda som oroar mig just nu är min svullna hals. Om Hanna har smittat ner mig med sin halsfluss så vet jag inte vart jag ska ta vägen. Får knarka te och be min "herbalist" till morsa koka ihop något grönt som luktar farligt.


Jaja det tar vi som det kommer nu är det bara att säga mina goodbyes och sedan i extas fånga nya pokémon och spela oberörd när pappa frågar vad det är som har flugit i mig.
-Look at that parkering-Tack och hej kaffespray!


Likes

Comments