Header

Baby / Barn, Hverdag

Jeg vet ikke med dere, men fy søren så glad jeg er i familien min. De er akkurat passe rare, akkurat passe sta (altså, jeg er mest sta - ennå) og akkurat min type humor. Vi gjør hverandre godt rett og slett. Første mann inn og ut av butikken. Første mann å ha på seg selen i bilen. Wilhelm roper "siste man er en råtten banan" mens jeg stopper opp og ler og roper etter han "og første mann må spise den!" "Na-hai!" får jeg tilbake.

Jeg får servert min egen oppdragelse på sølvfat tilbake. Wilhelm fikk mobil til bursdagen sin av morfar. Litt tidlig mener nå jeg, men har han alt fått den så er det ikke så mye man kan gjøre med det. Vi har dog sett begrensninger. Fredager etter barnehagen, lørdag og søndag er dagene han får holde på med mobilen. Det vil si inntil 30 minutter før leggetid. Og han får ha 10 apper/spill også. Ikke ett eneste mer enn det.

En tirsdag sjekket jeg telefonen hans, det var lenge siden jeg hadde gjort det. Og da sluttet jeg og telle etter 32 spill..... Oppgitt som jeg var ringte jeg pappaen hans og bad om å få snakke med Wilhelm. Samtalen gikk omtrent sånn her:

- Hei vennen! Du...? Hvor mange spill har du lov å ha på telefonen din igjen?

- 10 stykker

- og hvor mange har du?

- vet ikke....

- du har over 32 stykker! Er det lov?

- Hvordan vet du det?

- Jeg sitter med telefonen din i hånden, jeg har nettopp telt dem.

- Hvilken dag er det da?

-Det er tirsdag idag?

- Men mamma da! Da har du ikke lov å holde på med telefonen!!


Hahaha, Gullkorn <3 Det får man servert i masse vis av!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Baby / Barn

Det er bare sunt å legge fra seg teknologien en gang i blant. Og søndager er vår dag. Famile-dagen vår. Idag kom guttene hjem fra mormor og morfar. Wilhelm dro dit på torsdag, etter at vi hadde spist kveldsmat og formelt sett avsluttet barnehage-karrieren hans. Litt vemodig at han bare har en uke igjen... Og Zakarias dro ut til mormor og morfar på fredagen. Jeg jobbet lenge så Andreas kjørte han ut til foreldrene mine, men det gikk greit.

Andreas gjorde det sånn at mammaen min kom opp til meg på lørdag, mens Wilhelm dro i selskap til en kompis. Så hvem fikk rydde-mani på fredagskvelden? Jo, jeg! Jeg la meg klokken 2 og stod opp igjen før klokken var 8. Forrige helg drakk jeg ut en venninne. OG denne helgen var det hennes fremtidige mann sin tur!

Vi jentene dro på rafting (i smeltevann med en tempratur på mellom 5-8 grader) i Valldalen, mens mannfolka våres dro på Hav Safari med rib og på Skotholmen på matkurs. Jeg kan love dere at det var to vellykkede utdrikkningslag. OG: there is yet more to come! Brylluper og utdrikkningslag ! Som jeg gleder meg!

Så mens Andreas var på utdrikkningslag på lørdag, hadde jeg et hyggelig besøk av mamma. Så fikk jeg slappe av noen timer med klesvask og kjoleshopping før jeg dro på jobb. Jeg hadde 23:00 - 03:00 vakten på Kaffebaren i helga, og det er ikke noe problem når jeg har lommen full av tips penger når kvelden er over! Det er ikke feil.

Så idag har jeg bare koset meg med disse to. Pusslespill, tegneblyenter, piknik med (grove) bokstavkjeks på stuegulvet. Hva mer kan man ønske seg? Latteren satt løst. Slengkyss og våte kyss i fleng. Sånne dager, gjør mammalivet verdt det!

Nå skal jeg ikke si at det bare er fryd og gammen, for når kvelden kommer er det en som kommer med "jeg liker ikke natten", "jeg trenger ikke å sove, mamma" eller "jeg er sulten/tørst" tiltross for at det er mindre enn en halvtime siden han spiste og drakk - bare for å utsette leggetiden. Men - dette fokuserer vi ikke på. For sånn var jeg også!

Hvordan var din helg?

Likes

Comments

Hverdag

Som dere sikkert vet, så flytta jeg bloggen min fra nouw.com til blogg.no. Det gikk greit, og plutselig hadde jeg en leserskare på rundt 100 mennesker hver dag. Jeg skjønner det faktisk ikke den dag i dag. Neida, det er ikke mange mennesker i forhold til de virkelig store bloggerene, men det var mange for meg. Jeg skrev et innlegg om vekten min når det var trendy og prate om kroppspress... La ut før og etter bilder... og tenkte dette gikk fint!

Men så plutselig poppet det inn en melding på facebooken min som startet med "jeg har lest bloggen din en stund nå ..." og jeg fikk svettebråt! Jeg vet ikke om jeg las hele meldingen en gang. Greia er i alle fall at den var kjempe lang. Og at jeg ikke så for meg at noen jeg kjente og hadde på facebook faktisk las bloggen min. Det var sykt skummelt. Men jeg bet sammen tennene og fortsatte en liten stund.

Et innlegg jeg skrev i frustrasjon ble fanget opp av noen som virkelig står meg nær. Eller. Han hadde fått en melding og lurte på hva som var ment med dette innlegget og innholdet. Jeg oppdaget kjapt at jeg ikke håndterte saken godt, fikk panikk og slettet hele bloggen min.

Men jeg må innrømme det: jeg savner og skrive. Jeg savner det. Så fikk jeg en mail fra en som hadde likt bloggen min som lurte på om jeg fortsatt blogger.. Så hva gjør jeg da? Fortsetter jeg eller begynner jeg her?

Likes

Comments

Adjø og farvell nouw
 

Jeg har ikke blogget her på år og dag, eller... i alle fall kjempe lenge. Og grunnen er enkel: jeg har gått tilbake til min første bloggplattform: blogg.no. Så dersom du ønsker, så kan du godt følge med på livene våres på bloggen min

www.henniie.blogg.no

Håper og se at du følger meg videre. Jeg kommer garantert innom for å se hva dere holder på med i ny og ne!


Takk for meg!

Likes

Comments

Oppskrifter og mat

Når ryktene svirrer om overtid og jeg vil ha hjem sambo, da tyr jeg til skitne triks for å få det som jeg vil! Haha, ikke at jeg tror det var muffinsene som gjorde susen, men sambo jobber i alle fall ikke lenger enn til klokken fire idag. Så er det og pakke litt klær, for i morgen skal vi (forhåpentligvis) bytte tilbake polo-pelle med volvoen vår før vi drar på hytta! 🎉

Så nå er det litt babykos, før forstingen kommer på muffinsene og så kommer testpanelet mitt hjem! Lurer på om muffinsene mine får ståkarakter fra fireåringen?

Likes

Comments

Baby / Barn, Hverdag

// Bildet er fra nettet, og redigert med Font Candy på telefonen //

Så det er ikke alltid like lett for de små og få rette lydene på ord. Og noen ganger blir det veldig morsomt. På bildet over, er det ganske tydlig at det er en pingvin, men i vokabularet til fireåringen er dette et "pinnsvin". 

Han fortalte meg også, etter et besøk på Hatløya at "besta har tanteklipper. Og den bråker!" Jeg måtte tenke meg om før jeg forstod at det var kantklipperen han mente.

Vi driver jo alle med oppdragelse av barn. Og en ting som går igjen når man har barn, ca. 1.000.000 ganger før det går inn - om det noen gang gjør det, er at ting skal legges på plassen sin. Hva skjer om det ikke gjøres? Jo, ting forsvinner og man finner det ikke igjen. Jeg får smake min egen medisin og.

"Mamma da." sier fireåringen med et armebånd av meg i hånden, "Du må legge det på plassen sin, det forsvinner snart!"

Og om han vil ha noe, som jeg ikke gidder og dra på butikken ens ærend for å kjøpe eller kanskje vi nettopp har vært der, så bruker jeg argumentet om at jeg ikke har penger. Det hjelper ikke lenger, fordi guttungen har en sparegris på størrelse med en ekte stuegris full av mynter. Og han kommer løpende med nevene fulle av mynter "Jeg har, du kan få av meg!" 

***

Over på noe helt annet - Jeg er endelig sosial igjen! Som jeg har savnet telefonen min!

Likes

Comments

Hverdag

I 8 -åtte- år har vi vært sammen. Mer eller mindre faktisk. Husker første gangen vi møtte hverandre. Hvor opptatt du var i å se på filmen, fordi du kjeda deg. Mens jeg lå på gulvet og hylte og skrek fordi noen fant ut at jeg var kilen og synst det var gøy og torturere meg. Husker du alt potetgullet som fløy veggimellom? Og alt som havnet i gulvteppet? Uff, så dårlig samvittighet jeg har...

Jeg var pratmakeren som jeg alltid har vært. Men jeg greide ikke å prate med deg. Jeg følte nesten at du så rett gjennom meg. Og du hørte etter. Ikke mange forstod at jeg viste at pratinga mi skremte folk. At når jeg var "travel" så var det for å ikke slippe folk inn på meg. At jeg prata om ubetydlige ting, for å ikke være spennende. At alt som ble sagt bare var tull. Forstod du det?

Jeg syns du virka kjent. Men jeg viste ikke hvor jeg kjente deg fra. Det viste seg at jeg hadde prata med deg på nettby, for dette er den tiden det var inn. Jeg husker hvor nærvøs jeg ble når jeg fant ut av at du var 40 min unna meg med scooteren min. Skulle jeg tørre å møte deg? Etter at vi hadde prata en hel masse på meldinger og på nettby? Ja, noen kjangser må vi ta. Men scooteren den fikk stå hjemme. Planen ble lagt. Jeg skulle si til mamma at jeg skulle møte en venninne. Men at vi ville ha snachs så vi skulle møtes på Meny. Meny er sånn tilfledigvis rett ved buss stoppet. Jeg skulle ta bussen, sånn at jeg var hos deg til du var ferdig på jobb klokka 16:00. Jeg satte meg på bussen så snart mamma dro. Og tok bussen opp til deg. Der sto faren din og du å venta. Herre gud, jeg var flau.

De neste timene fløy, og ble borte med vinden..

Plutselig ringer telefonen min, og "mamma" lyser opp displayet. Faen. "Ja hei..." sier jeg når jeg tar telefonen, og rødmer. "Når kommer du hjem? Og hvor er du?" spørr mamma. Noe så flaut. Jeg forteller mamma at jeg er i Ulsteinvik og at jeg er med en kompis. "Jaha? Og når kommer du hjem?" var alt hun svarte meg med. Jeg fortalte henne videre at planen var og ta siste bussen hjem. "Og når går den?" Den hadde gått for lenge siden, klokken nærmet seg midnatt, og jeg hadde glemt alt av sted og tid. 

/FOAdesign har tatt bildet av luringen min

Nå har vi hus, hjem og en luring springende rundt som kaller oss mamma og pappa. Er det ikke rart? Uansett, jeg er uendelig glad i dere! Begge to!

Henriette

Likes

Comments

Hverdag

Først ute var #twitter med hashtag. Så #Tumblr... Deretter kom #Instagram. Og så kasta facebook seg på trenden og nå kan man vist skrive innlegg her på blogg.no med #hastags opp og ned! 

Jeg kan ikke si at jeg er helt begeistret men i alle fall. Jeg led av

.
mania før. Nå ender jeg vel opp med å få det igjen. Stakkars dere! 

 

/Henniie

#blogg #nyfunksjon #funkerdet? #fungerer #mania #lol #deternoknå #denfølelsen #trengerikketaggerlenger

Likes

Comments

Hverdag

Oh, loard! Det var godt å begynne igjen. Etter en mnd. treningsstopp, så gjorde det godt å kjenne kroppen bevege seg. Ikke lange økten idag, men intervallene, de er på plass! 

Hvor ofte trener du? Eller har du for mange unskyldninger? Jeg er mamma, går skole, gjør lekser og husarbeid og jeg har tid til å sitte både på facebook, oppdatere bloggen og trene. Har du virkelig en god nok unskyldning nå?

/Henniie

Likes

Comments

Oppskrifter og mat

Hmm.. hvordan endrer man bildet fra liggende til stående? Er rett veg på dataen?! Jaja... Til middag idag hadde vi panert torsk, med grønsaker til. 

/Henniie

Likes

Comments