Film / Kino / Underholdning, Hverdag

Når man jobber sent så rekker man liksom aldri å skrive noe sikkelig innlegg. Ikke vet jeg hva jeg skal skrive om heller. Jeg rydda hus i noen timer før jobb. Og etter jobb er jeg sliten og trett, med planen om å finne sengen. Men må bare se litt serier først. Er noe tidlig og legge seg ennå!

Jeg har HBO, Viaplay, Sumo og Netflix men er det noe og se? Nope. Ikke noe er av interesse. Jeg er for lat til å finne noe spennende og, haha!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Hverdag

Idag ble jeg vekket av at telefonen min ringte. Andreas hadde dratt på jobb, og jeg med min nye telefon, hadde naturligvis glemt at jeg måtte stille nye alarmer. Haha, ingen krise heldigvis - mandager begynner jeg seint på jobb! Selv om klokka var 0900. Jeg liker ikke så veldig godt og føle at jeg begynner seint, eller at jeg står opp seint. Jeg liker og starte morgenene mine seigt, og kose meg med guttene mine. Men idag ble det og kle på meg selv, deretter minsten. Ringe til legekontoret og bestille time til Wilhelm, og skysse oss alle ut døra. Bilen min måtte ha drivstoff, så etter at Zakarias var trygt plassert i barnehagen, dro Wilhelm og jeg på bensinstasjonen. Og deretter dro vi til legekontoret. Vi var der tidlig, men vi venta lenge nok på å komme på labben så det var bra vi gjorde. På labratoriet gikk alt fint. En laborant som virkelig kan og ta seg av nervøse barn! Hun lo og roet ned Wilhelm, stakk han i fingeren og sa noe sånt som "næh! har du drukket så mye julebrus at det er det som kommer ut av fingeren din? jaja, da er det bare for meg og lete frem sugerøret!" og Wilhelm lo! Og dette er en gutt som ikke er noe glad i og ta blodprøver eller sånn. Jeg brukte en halv dag på å legge på et bedøvelses-plaster og fortsatt protesterte han når han kom til legen, sist han måtte ta blodprøver. Vet dere hva det værste er? Jo, når hun laboranten la på et plaster på fingeren, da gråt han. Og han stoppet ikke før jeg tok det av fingeren hans og kastet det. Så... det er plasteret som gjør vondt! haha!

Etter legebesøket, dro Wilhelm og jeg på premie-shopping og så hjem og spiste lunsj, før han fikk noen timer nede hos besta før pappa'n henta han. Jeg har vært på jobb til nå.

PS:

Jeg har lært meg et nytt ord. Laborant. Så da måtte jeg nesten bare bruke det!

Likes

Comments

Hverdag

// bildet er hentet fra www.adeleelvira.no //

Se på den nydelige prinsessen, en solstråle uten sidestykke! Sterk som en løvinne! Den yngste i en søskenflokk på fire. Hun gjør firkløveret komplett.

Du kan lese mer om historien om henne og diagnosen hennes både på Facebook (her) eller på nettsiden jeg har hentet bildet fra. Jeg anbefaler deg til å ofre to minutter av din tid til denne jenta her!

Hun videreformidler til norske helsemyndigheter hva hun lærer. Noen fnyser av hva hun sier, andre lytter. Det er ikke lett og lære opp de lærde.

Dette er skrevet av mammaen hennes, eller kanskje pappaen. Og det irriterer meg noe voldsomt! Leger med en bedreviter-holdning bør egentlig finne seg noe nytt og gjøre, spør dere meg. For er det et yrke som er mer i endring så vet ikke jeg. Her snakker vi fra enkle ting som det og vaske hendene til antibiotika! Hallo!!!!? Man bør være kildekritisk ja, men hvem sier at man må være lege eller doktor for å lære seg alt om en spesifikk sykdom? Hvem er bedre til å innhente informasjon om en sykdom? Moren til denne vakre prinsessen, som vil henne alt vel, som finkjemmer alle kriker og kroker på nettet, kommer i kontakt med helsepersonell verden over? Eller en doktor som mener han kan alt?

Norske myndigheter bør se på helsevesenet. Det er så vanskelig og ha en diagnose som ikke er utbredt, det er så vanskelig og måtte sloss for å få det en har rett på. Det er grusomt å se kjente og kjære sloss så det går på helsa løs, bare for at de skal kunne gi litt bedre omsorg. Og vil du gi denne omsorgen hjemme? Nei, da er det bare å stålsette seg på en krigføring....

Masse, masse lykke til på veien Adele Elvira! God tur til Sverige!! Krysser fingrene!

Likes

Comments

Hverdag

Endelig er den min; Apple iPhone 7! Et lite stykke lykke i en hverdag så grå med en midlertidig Sony telefon. Takker for en flott måned sammen, men nå er det altså slutt, finito! Og jeg har en ny herlighet! Endelig skal jeg komme med hyppigere oppdateringer her, på Instagram og på Snapchat! Det er offisielt: jeg er tilbake!

Likes

Comments

Film / Kino / Underholdning, Hverdag

smooth

Completing a task with such grace and fluidity that the onlooker will lose appreciation for how difficult a task it really was.

That's how they roll

Så jeg jobber på en videregående sånn av og til. Og idag var en sånn dag. Jeg endte opp med å være lengre enn planlagt grunnet sykdom på en kollega, og gikk sent i kantinen for og ordne meg lunsj. De har salatbar der, og den er ganske godt utrystet, om jeg så må si det selv. Men siden storfri var nesten over, så var det enkelte ting som var nesten tomme eller tomme. Så en jente, som var der da jeg kom, spurte vennlig om kantinedamen kunne fylle på med kylling og pasta, noe som ikke var noe problem. Jeg og denne jenta småprater litt menst vi fyller opp hvert vårt beger, med forskjellige greier. "Den er igrunnen ganske bra denne salatbaren" "Salat er egentlig ganske godt, men ikke uten kyllingen" og sånn vi sa oss enige i hverandres meninger. Mens vi står med ryggen mot inngangen kommer en gutt bort til denne jenta. Forsiktig, ganske rolig, og lettere nervøs sier han

Duu [navn på jenten]...? Jeg ville bare at du skal vite at jeg er hjemme alene i helgen....

Det blir en pinlig stillhet, og jeg biter meg i leppene for å ikke si noe. Jeg får mine assosiasjoner til Skam, og drar på smilebåndet. Jeg har virkelig lyst og si noe men vi blir avbrutt av ingen ringere enn kantinedamen som sier

Så du har lyst på et besøk du, altså?

Da greide jeg ikke mer, betalte og lo og gikk.

Likes

Comments

Film / Kino / Underholdning
Skam

Herre Gud som jeg elsker SKAM! Jeg elsker karrakterene, jeg elsker storye, jeg elsker samtalene, loggene - ALT! Eneste jeg kan sette fingeren på er at jeg vil ha mer av gutte Chris!! Men man kan ikke få alt her i verden, eller? Jeg elsker at NRK får gjort det så realistisk med "live" oppdateringer, sms og facebook logger og kontoer i sosiale medier.
Nå har denne serien også fått mye verdensomfattende oppmerskomhet, og det ser du godt både på twitter og tumblr. Der legges ut oversettinger fra norsk til engelsk (dog ikke alltid like gode oversettinger), fordi frustrasjonen over at NRK ikke tekster episodene er stor. Men dette har altså med rettigheter for musikken i serien, at den dekker bare det norske- og kanskje det scandinaviske markedet. Så verden; buhu! Ikke noe å gjøre med!

Frikjent

Nicolai Cleve Broch er en av mine norske favoritt skuespillere! Og denne serien er ganske så spennende også! Jeg har skjeldent blitt så sur av en norsk tv serie! Men denne, denne greier altså å påvirke meg såpass at jeg blir sur. Makan til drittfolk (karrakterene) skal du lete lenge etter.

Denne serien har også fått ganske mye oppmerksomhet i utlandet, men kanskje ikke for det man skulle tro. Det er faktisk naturen som vekker oppsikt! Og det er litt gøy egentlig. Jeg, som bor på sunnmøre, rett under Sunnmørs-Alpene, jeg ser ikke greia. Men det gjør vist verdenen vi lever i.. Men etter x antall sommere i dannmark og gjennom skogene på østlandet og Sverige, kan jeg kanskje innbille meg fasinasjonen over fjorder og fjell fra omverdenen. Men bare kanskje.

Hvilke serier følger du med på?

Likes

Comments

Hverdag

Sponset analyse-resultat

Det første som møtte meg på skolebenken på høgskolen i faget Arbeids-psykologi var en DISC analyse . Og jeg, personlig, elsker sånne! Sånn som kartlegger personligheten din. For hvilken personlighets type du er nyttig når du ønsker og utvikle deg. Dette er et veldig nyttig verktøy for å kartlegge deg som person, personlighetstrekk og hvordan du er i arbeidsmiljøet. Hva gjør deg motivert, hvordan er du organisert, konflikthåndtering og ikke minst: samabried. Hvem sammarbeider du med og hvem passer du og jobbe med! Eller hvilken ledertype jeg er!

Jeg har alltid vært fasinert over hvordan sånne tester blir så nøyaktige, de treffer spikeren på hodet!

Hvorfor? DISK-puslespillet er en kommunikasjonsanalyse som kan brukes i mange situasjoner hvor forskjellen mellom folk er viktig, som for eksempel i rekruttering, gruppeutvikling, lederutvikling, salgsutvikling og kommunikasjon. Og vi som personer kan bruke puslespillet til viderevutvilkling av oss selv. Jeg har forandret meg de siste årene, og ser at det som virket for meg for 5 år siden, ikke fungerer for meg idag. Derfor tok jeg en ny analyse!

Litt om resultatet mitt, om meg:


Du finner deg lett til rette sammen med andre mennesker og din sorgløse natur innebærer at du føler deg vel selv sammen med mennesker du ikke kjenner. Du er ofte overbevisende og sjarmerende. Stødighet i profilen din innebærer at du også har evnen til å lytte på en avslappet måte når situasjonen krever det. Du har vanligvis også et sympatisk øre for andre og er forberedt på å hjelpe til med å løse deres problemer hvis mulig. I disse tilfellene kan du være noe av en passiv mottaker av andre menneskers tanker og følelser.

Du er en varm, åpen person som er sensitiv og imøtekommende for andres behov og har stor tiltro til dine sosiale evner

Du jobber bedre i et åpent miljø hvor handlingene dine ikke er gjenstand for detaljert overvåking. Du er derfor vanligvis ikke en som legger langsiktige planer, selv om du vanligvis tenker før du handler.

Jeg ler! Jeg sitter med en følelse av at jeg har hatt en flue på veggen, eller kikker meg selv i speielen. Jeg har en ordenssans uten sidestykke, liker struktur og planlegging, men langsiktige planer har jeg aldri vært noe kjempe god på. Jeg har fått kritikk for at jeg bryr meg noen ganger for mye om mine nærmeste ve og vel, og dermed nedprioriterer meg selv. Så nå har jeg det skriftlig på hvordan jeg er som person, hvordan personligheten min er og hvordan jeg kan forbedre meg selv, motiverer meg selv og kanskje - prøve å legge lengre planer for fremtiden!

Viste du forresten at DISC er tilgjengelig på 28 språk, inkludert DISC svensk (www.discanalys.com), DISC dansk (www.discanalyse.dk) og DISC finsk (www.discprofiili.fi)?

Likes

Comments

Hverdag
Hånd-, fot- og munnsykdom

Finnes det noe verre enn når de små er syke? Jo. Å føle at man ikke har tid nok til å være hjemme og ta seg av den syke. Og når man ikke sover i tillegg... Herre gud... Jeg sier det bare, kryss fingrene for at dine aldri, aldri får dette viruset. Den følelsen av "det er virsus så det er bare å ta tiden til hjelp..." - den er håpløs.

Evigvarende alt mulig sykdom.

Likes

Comments

Hverdag

Jeg tar bilder med telefonen. Jeg har en telefon med tidenes værste kamera. Det er så vidt jeg snapchatter, men det er kun for å vise at jeg fremdeles lever. Jeg heter foresten @henniie på snapchat, men kallenavnet eller visningsnavnet mitt er FruHatløy tror jeg. Joda, dette stemmer.

Tiden min går til jobb, guttene, middag, rydding, trening - det vanlige med andre ord.


Så dette er et lite livstegn fra meg. Jeg lever med andre ord, haha

Liten kollage av meg

Likes

Comments

Hverdag

Så jeg er assistent på en pleietrengende jente. Flere ganger for dag løfter jeg henne fra rullestolen til benk, til stolen til toalettet - ja du skjønner. Og bruke heis og seil avanserer alt. Det tar tid, og i alle fall med toalettbesøket så gjør seilet det vansklig, tungvint og jeg tror ikke at seilet blir "strategisk" plassert i og med at det skal plasseres godt under rumpa for at hun skal være bekvemt og at løftet skal være komfortabelt for henne. Vanligvis gjør vi det på den enkle måten: hun tar rundt skuldrene mine og holder seg oppe, jeg tar tak under knærne og rundt henne. Og løfter sånn.

// illustrasjonsfoto //

Jeg fikk besøk på skolen av hjelpemiddelsentralen og NAV, da de kom med et hjelpemiddel da de skulle tilpasse noe etter jenten. Og jeg løfter henne fra stolen og bort på denne. Og da kunne han fortelle meg, NAV-mannen, at i arbeidsmiljøloven står det at jeg som kvinne ikke har lov og løfte mer en 15 kg!! Og at jeg må bruke heis.

Jeg hadde forferdelig lyst og svare han med "teori og praksis" og le av han, men jeg sa "Åh?" og svarte med at den har jeg ikke lest. Jeg trodde det var 25 kg uansett.

Hva med barnehager?!

Likes

Comments