Contains affiliate links


Igår hade vi finbesök och jag gjorde makens favvis alla gånger, morotskaka/tårta. Nyttig kan man ju låtsas i alla fall, hihi! Och jag tänkte tipsa om att hålla utkik efter godis och dekorationer i mataffärerna och godisaffärerna (finns ibland t o m i inredningsbutikerna) som man kan använda sig av på tårtor och bakverk. Detta morotsgodis kommer ypperligt till pass just till morotskaka förstås!

/M

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


Som en piggelinpigg färgklick är den - skålen i porslin som jag fyndade på loppis i helgen för några tior. Från 60-talet trodde loppisinnehavarna och i botten står det att den är gjord i USA. Hursomhelst en härlig färg tycker jag!

/M

Likes

Comments


Kan bli annat än kär och förälskad i en sådan burk? Svärmor har en har jag sett och jag har sett den hemma hos andra också och tyckt den bara är såå fin. Lyckan när jag fann den på loppis för en tid sedan för en hyfsad slant med en fräsch insida, ja då var den stor!

/M

Likes

Comments


Ni såg jordgubssvissen på bild igår? Jag gjorde ju hemmagjord glass till den och mitt tips till er som också gillar att göra det är att leta efter en aladåbform på loppis. Så himla smart och lätt att ringla ner glassen i den och bara sätta på locket och ner i frysen!

Och receptet på glassen kommer här;

HEMMAGJORD GLASS

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)

Valfri smaksättning (till midsommar valde jag bort detta eftersom vi hade jordgubbar till) men annars ex;

100–150 g pepparkakor, grovt krossade
1 pkt chokladkex, grovt krossade
1 burk nutella, rör om så du får stråk av nutella i glassen
Färska bär

Garnering
Garnera gärna med lite av den smaksättning du valt

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål (men inte för hårt).

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga.

3. Rör ner valfri smaksättning i glassmeten.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö lite krossade pepparkakor på ytan.

Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.


/M


Likes

Comments

Sista bilden tagen av maken


Vår midsommarafton i lite bilder! Vi hade gäster och jag bjöd på sill, färskpotatis, silltårta och dessförinnan en chokladtårta med jordgubbar till fikat. Efter maten en jordgubbssviss bestående av mina egna maränger i två färger, egen gräddglass, vispad grädde och - såklart - svenska jordgubbar! Och så dans runt majstången som hamnade i pressen (missa inte filmen!)!

/M

Likes

Comments


Ja, det finaste pyntet kom Filippa hem med häromdagen - midsommarkransen! Genomtänkt till botten där det är fäst modellera så att den står stadigt!

Fin midsommar, hoppas solen (eller i alla fall att vi slipper regnet) lyser på oss en stund i alla fall!

/M


Likes

Comments