Är det något dottern älskar så är det att baka. Det räcker med att jag väsnas lite misstänksamt i köket så hör jag "Vad gööör du mamma? Ska du baka?" Vips så har jag en liten täva bredvid mig som hämtar sitt förkläde och så är vi igång. Supermysigt och jag tycker det är fint att ta sig tiden till det ibland.

Något som är urlätt och snabbt att göra är hallongrottor eller hallonpussar jag sett andra kalla det ibland. Och det låter ju lite sötare!

Muffinsformarna hittar du hos klaraform.se och tipselitipsar om att de har flyttrea just nu så passa på att fynda lite nya fina formar inför julens bak!


HALLONPUSSAR (ca 20 st)

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Jag använder ekologiskt så långt jag bara kan och det blir så fina svarta prickar i kakorna efter det ekologiska vaniljsockret. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Jobba ihop till en deg, gärna i matberedare men inte för länge, bara så den går ihop! Låt den gärna ligga i kylen en stund så är det lättare att baka ut.

Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt. Jag använder mig av lite fastare sylt så det inte rinner ut över kakan.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Mums!


/M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments