Contains affiliate links


Jag fyndade en slinga på rabatterat pris för en tid sedan som jag krånglade upp i växthuset. Och det lyser så fint om kvällar och nätter (antar jag för då sover jag ju) efter att ha laddats av solen hela dagen. Och faktum är att det laddar bra även mulna, osoliga dagar så tummen upp för solceller!

/M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Som en piggelinpigg färgklick är den - skålen i porslin som jag fyndade på loppis i helgen för några tior. Från 60-talet trodde loppisinnehavarna och i botten står det att den är gjord i USA. Hursomhelst en härlig färg tycker jag!

/M

Likes

Comments


Kan bli annat än kär och förälskad i en sådan burk? Svärmor har en har jag sett och jag har sett den hemma hos andra också och tyckt den bara är såå fin. Lyckan när jag fann den på loppis för en tid sedan för en hyfsad slant med en fräsch insida, ja då var den stor!

/M

Likes

Comments


Ni såg jordgubssvissen på bild igår? Jag gjorde ju hemmagjord glass till den och mitt tips till er som också gillar att göra det är att leta efter en aladåbform på loppis. Så himla smart och lätt att ringla ner glassen i den och bara sätta på locket och ner i frysen!

Och receptet på glassen kommer här;

HEMMAGJORD GLASS

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)

Valfri smaksättning (till midsommar valde jag bort detta eftersom vi hade jordgubbar till) men annars ex;

100–150 g pepparkakor, grovt krossade
1 pkt chokladkex, grovt krossade
1 burk nutella, rör om så du får stråk av nutella i glassen
Färska bär

Garnering
Garnera gärna med lite av den smaksättning du valt

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål (men inte för hårt).

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga.

3. Rör ner valfri smaksättning i glassmeten.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö lite krossade pepparkakor på ytan.

Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.


/M


Likes

Comments

Sista bilden tagen av maken


Vår midsommarafton i lite bilder! Vi hade gäster och jag bjöd på sill, färskpotatis, silltårta och dessförinnan en chokladtårta med jordgubbar till fikat. Efter maten en jordgubbssviss bestående av mina egna maränger i två färger, egen gräddglass, vispad grädde och - såklart - svenska jordgubbar! Och så dans runt majstången som hamnade i pressen (missa inte filmen!)!

/M

Likes

Comments


Ja, det finaste pyntet kom Filippa hem med häromdagen - midsommarkransen! Genomtänkt till botten där det är fäst modellera så att den står stadigt!

Fin midsommar, hoppas solen (eller i alla fall att vi slipper regnet) lyser på oss en stund i alla fall!

/M


Likes

Comments


Jag har lagt ned MYCKET tid och kärlek och pengar på trädgården de två senaste säsongerna. Rabatten vi gjorde blommar det i nu till min lycka, måste bara justera i höst lite grann, nåt som ska bort, nåt som ska flyttas och nåt annat istället från rean i plantskolan. Mina löjtnantshjärtan till exempel trivs inte alls här, de behöver ett lugnare läge. I vårt förra boende hade jag stora fina men icke här, får försöka lösa det!

Men vi har lerjord i övriga trädgården som är sisådär för en del. Hallonen trivs inte super i den hårda jorden så jag ska offra en av våra pallkragar och hänga in dem där istället. Och där rosorna bor ska jag försöka gräva upp en rabatt men det kräver EN STOR arbetsinsats från mig så jag tar det nog i slutet av säsongen när det är lite lättare att gräva (när regnperioden startat).

Och ser ni, två av mina pioner gillar läget i alla fall och stjärnflockan blommar så det knakar!

/M


Likes

Comments