Skolplanschen juli minner om semestertider.. Filippas och Martins dagar hoppas jag ska synka med varandra, simskola och lata dagar likaså. Vi brukar mest ta det lugnt och vila. Det som behövs allra mest men lite avstickare i närområdet brukar vi få till. Och kanske, kanske Astrid Lindgrens värld om allt vill sig väl men det får i så fall bli framåt höstkanten när alla turister (utom vi och kanske några till) åkt hem.. Vad tänkte ni ta er för i sommar?

/M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Jag är lite på hugget med att röja i köksskåpen, städa ur, göra mig av med sånt som inte används och kanske möblera om lite lätt. Jag ställde in det bara för 3 1/2 år sedan för att vi flyttade in och tyckte väl att jag tänkte till men tror jag ska justera lite grann. Slänga massa recept som inte används. Ja, ni vet.. Att ta lite då och då allt efter jag hinner och orkar. Urtråkigt men det är väl bara att sätta fart..!

/M

Likes

Comments


Jag har ett gäng pelargoner på tillväxt i blomsterbänken som ska placeras ut i huset när elementen inte brassar längre. Så jag hade inte tänkt köpa fler men så ramlade jag över en ljuvligt vacker engelsk pelargon i underbart rosa.. Och så fick den följa med hem och får stå i köket!

/M

Likes

Comments

Lite somrigare och lite nytt eller annat på den gamla hyllan över isskåpet i vardagsrummet. Det är så skönt att varva och byta lite ibland tycker jag!

/M

Likes

Comments


Lycka är när man har så mycket vårblommor i trädgården att man utan dåligt samvete kan ta in några ibland. Så när dottern kom med en näve snödroppar syntes det inte ens i rabatterna. Ljuvligt!

/M

Likes

Comments


Ja, ni som följer mig vet väl vid det här laget att jag älskar loppis? Allt ifrån en rar Rörstrandtallrik till en söt liten vas eller en möbel som kan få plats hemma. Det sistnämnda är ju lite mer joxigt. I alla fall om man hittar nåt som inte går in i bilen. Numera sitter ju dottern i baksätet också så den tiden när det bara var att fälla sätena i min Toyota och slänga in där bak är liksom lite mer begränsat. Tur man har en pappa med släpkärra då.. För sist hittade jag denna möbel. Vet inte vad jag ska kalla den. Skänk? Ja, det är nog det närmaste jag kan tänka mig i namnväg.

Den hade ingen prislapp och stod lite provisoriskt så jag högg tag i personalen som susade förbi och frågade om priset. - Jaaa, sa hon, den har precis kommit in så den har inte fått nåt pris ännu. Den har ju ett renoveringsbehov.

Och jo, det höll jag väl med om fast inte så värst mycket heller. Hyllplanen hade spruckit isär men det är ju bara att limma. Det saknades en knopp och den andra var en sådan där ful i brunt trä från 70-talet. Ena luckan fick jag inte upp. Och målningen hade slitits men det är ju bara vackert. Fast det sa jag inte.

Hon funderade lite, la huvet på sned medan hon tittade på möbeln. Så tittade hon på mig och sa:

- 75 kr?

Jag fick nog ögon stora som tefat. SJUTTIOFEM KRONOR! Inte klokt ju, inte ens en hundralapp för en gammal vacker möbel. Hade jag som snickare gjort den för hand för en herrans massa år sedan och sedan fått veta att den inte gick för mer på loppis hade jag gråtit floder. Å jaaaooojaa ville jag säga men jag bet mig i tungan och sa artigt ja tack!

Efter lite fjäsk med pappa susade mitt föräldrapar in på loppiset med släpkärra och vidare hem till mig.

Och jag är SÅ nöjd. Ser ni att det ser ut som den är gjord för att stå där i hallen? Seeeer ni? Plats innanför dörrarna och ett fack som man öppnar ovantill. Perfekt, underbart!

Den snälla loppispersonalen hade fått upp dörren som trilskades och bytt ut knoppen till två andra. Så snällt! De hör ju inte till men tills vidare får de sitta där, de är rätt fina! Lyckan är gjord och jag är jätteglad!

/M


Likes

Comments


..att vrida FRAM klockan (ta FRAM trädgårdsmöblerna - ledtråd) i kväll/natt!

/M

Likes

Comments


..hyllan som jag hade tänkt byta ut mot en hemmasnickrad (jo, jag hade faktiskt tänkt försöka) men jag tycker den blev rätt söt där ändå så den får stanna..

/M

Likes

Comments


Visst är det fantastiskt att få ljuset tillbaka? Och snart sommartid som gör det ännu ljusare (och svårare att få Filippa att somna/sova längre..)!

/M

Likes

Comments


Vissa saker är man mer glad i än andra. Och jag har många. Faktiskt!

Som piedestalen min pappa gjort själv för många år sedan. Som farmor fick då. Men sedan en tid tillbaka bor hos oss. Visst är den fin! Älskar ribborna, jag är svag för sånt!

/M

Likes

Comments