Vi är lite långlediga alla tre och njuter av stillheten. Vi pysslar, läser, tar det lugnt och gör faktiskt så lite som möjligt. Och det är så SKÖNT!

/M


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Vår lilla julafton i några bilder. Jag glömde fota julematen och dukningen men jag kanske återkommer om det. Men ni äter väl kanske ungefär samma som vi så ni vet nog.. Tomten kom på traktor i år och märkligt nog försvann pappan i huset samtidigt. Som vanligt! Och julklappar också såklart!

/M


Likes

Comments


Årets fotografering jag gjorde på Filippa blev såhär. Julpussar och nyårskramar!

God jul!

/M

Likes

Comments


Jag är med i Buzzador och för väl ett halvår sedan, drygt kanske, fick jag en kaffemaskin - en Dulce Gusto som används flitigt här hemma. Nu fick jag chansen att prova en rad kapslar;

Americano - bland det godaste kaffet vi druckit,

Espresso Intenso - kanske inte vår smak men helt ok,

Café au Lait - precis som en café au lait ska smaka,

Zoégas Mellanrost - ett gott kaffe men lite starkt

Zoégas Mollbergs - också ett gott kaffe med smak av vinbär och kola

Honey Black Citrus Tea - bland det godaste teerna vi smakat

och Nesquik - vem gillar inte varm choklad!


Tummen upp för alla smaker även om Americano och teet slog bäst an här hemma!

Tack till Buzzador

som låter oss testa och tack till Dolce Gusto

!

/M


Likes

Comments


Min mamma fyllde jämnt idag så vi minifirade henne lite idag jag och Filippa i väntan på det större firandet längre fram. Och Filippa fick lite julklappar av mormor och morfar som tomten inte orkar kånka på tills lördag.. Så mysigt att se reaktionen på när hon öppnar paketen och allt möts av ett åååå!

/M

Likes

Comments


Ibland klappar hjärtat lite fortare av den där loppis/bloppisinköpen. Som denna burk. SÅ FIN och kommer få inrymma vårens och sommarens kakor. Tills dess stoltserar den i skåpet i bakgrunden.

Fler loppisinköp hittar ni på instagram där jag också heter @hemochlycka

/M

Likes

Comments


Jag har väl hört maken muttra högljutt varje år över den idiotiska julgransfoten med idiotiska halvtrasiga gänger (eller vad det nu heter) men har lyckats förtränga det år efter år. Fast nu var det än högre tongångar då den halvtrasiga delen som vi tyckt ändå funkat gett upp. Det syntes inte när jag tog ner foten från vinden tyvärr. Så när maken högljutt deklarerar att foten är paj när jag står och håller granen på plats I JULGRANSFOTEN måste jag erkänna att det var väldigt frestande att slänga ut hela rasket genom altandörren. Gran och fot! Fast jag besinnade mig, höll i granen ett tag till medan maken lagade foten provisoriskt med - ja gissa vad - buntband! Så den håller ett tag till, jodå, granen står stadigt om än något sned (det lyckades vi inte helt fixa), den kommer inte att trilla! Men det är ett komihåg till oss för nästkommande jul att då får det bli en ny fot.

Ja, alltså, om man ser den på håll ser den väl ut som den alltid brukar. Grön gran köpt lokalt här i Dingle som sig bör, vita hjärtgirlanger, belysning, gammalt ärvt pynt varvat med nyare. Fast jag har plockat undan lite som jag inte varit så förtjust i och addat med lite nytt. Så liiite skillnad är det faktiskt!

Och du - om du ännu inte köpt några klappar - lägg en slant till Svenska Addisonföreningen istället! Mer info hittar du här.

/M

Likes

Comments


Hoppsan, har visst helt glömt av att visa pepparkakshuset á la 2016! Filippa dekorerade, pappan limmade (jo, vi skippar det där livsfarliga sockret) och jag typ servade herrskapet!

/M

Likes

Comments


När det som alltid är vitt och rött i jul här hemma tänkte jag lite guld och vitt tänker jag mig i nyår. Loppisfyndat porslin möter nya lyktor och en sprillans ny duk som jag unnat mig och tänkt Filippa ska få känna igen år efter år om det vill sig väl!

/M

Likes

Comments