För många år sedan gjorde pappa denna piedestal till farmor. Den stod i den inre hallen nedanför trappan upp till övervåningen men jag har ingen aning om vad som stod på. Olika blommor antagligen. Jag minns inte och som liten tänker man ju inte på sånt. Fast att piedestalen stod där minns jag. Men farmor höll ju sina blommor vid liv i det långa loppet till skillnad från mig.

Hursomhelst så hamnade den hos mamma och pappa efter att farmor dog. Men jag tyckte att den var en aning malplacerad därnere i gästrummet vilket jag poängterade om och om igen. Tyckte mina hintar var tydliga men uppenbarligen inte. Så till sist så sa jag att ni vill nog inte ha den där så jag kan ta den om ni vill. Och som tur är fick jag den. 

Passar finfint hemma hos oss tycker jag. Matchar spjälpallen och blombänken ypperligt bra. Blomman från svärmor i krukan från mormor som står ovanpå piedestalen lär säkert dö snart som alla andra blommor hos mig brukar göra efter en tid men det är väl tur att det finns fler i blomaffären.

PSST - du har ännu  några timmar med 10 % rabatt på allt i min lilla nätbutik!

/M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Ni vet, de där plaggen man inte vill lägga till tvätt ännu? Som man kan använda lite till? Och helst inte vill, som min käre make dock gör, slänga dem i en hög. Jag lät maken skruva upp två gamla knopphängare bakom vår sovrumsdörr. Lagom diskret men väldigt lättillgängligt. Några gamla galgar som jag tycker är jättefina och så är det bara att hänga upp det man vill!

/M

Likes

Comments


Här sitter dottern väldigt ofta och kikar in i spegeln. Piffar till sig, plockar med sina hårband och smycken. Och byter kläder förstås. Inte kan man ha samma kläder en hel dag väl? Tre, fyra, fem byten är inte ovanligt!

/M

Likes

Comments


Lite sovrumsbilder. Jag tog av det fina överkastet från svärmor. Fort som det ska gå morgon och kväll, småbarnsföräldrar som man är och jag som är så mycket ensam med Filippa, så går det lite fortare att krypa ner direkt istället. Så överkastet får vänta några år hur dumt det än må låta.

Sänggaveln är den enklaste man kan ha tror jag. En träskiva som följde med sängen när vi köpte den men då var det ett tjockt vadderat tygstycke om. Med tiden blev vi trötta på det så jag häftade helt sonika fast nytt tyg direkt på träskivan. När det blir solkigt så drar man bara av det och häftar på ett nytt. Tror inte det ens går på en hundralapp på Ikea!

/M

Likes

Comments


För några dagar sedan, efter att jag ställt upp blombänken vid fönstret, fick jag göra en liten miniommöblering. Denna stol hamnade istället här, i hallen och den stol som stod där sitter nu Filippa på och äter vid middagsbordet.

Ombyte förnöjer som jag sagt så många gånger förr!

/M

Likes

Comments


Återbruk är himla fiffigt! Jag rensar med jämna mellanrum och emellanåt går jag på loppis. Ett tag sedan hittade jag en söt byrå, årgång -50/60-tal gissar jag. Älskar handtagen! Den hade en märklig blå nyans så jag tog fram penseln för att göra den vit.

Tanken var till lek/gästrummet och den hamnade där några dagar tills jag kånkade upp den till Filippas rum. Numera rymmer den hennes utklädningskläder och gjorde rummet lite mindre plottrigt. Så får väl hålla utkik efter flera byråer, en himla smart möbel tycker jag! På väggen över ska nog en annan möbel upp men jag får fundera på den ett tag. Har ett par alternativ på vinden. Återbruk som sagt!

/M


Likes

Comments


Min lilla fina söta tjej..

​​Som bäddade åt sig på bänken under äppelträdet som är fullt av äpplen. Och gav sina småvänner lite mat från lekstugan medan hennes mamma repade ogräs. Det var en så rar syn så jag sprang in efter kameran och förevigade denna sköna augustikväll..

/M

Likes

Comments


Vi har blivit med ny möbel. Igen. För ett litet tag sedan blev vi tillfrågade av svärisarna om vi ville ha denna möbel. Maken hann nog inte öppna munnen innan jag svarade JA, SÅKLART! En ljuvlig liten sak, gjord av svärfars morbror om jag inte minns fel. En klenod helt enkelt och liten å nätt som passar lite här å där. Som i vårt sovrum till exempel. Rymmer makens alla slipsar och en uppsjö av smycken. Nä, skämt åsido men lite ditten å datten som man kan lägga av sig för kvällen. Passar till allt!

Ljusstaken hittade svärmor liggandes som maken fått i present nån gång av någon. Passade ypperligt till färgskalan tycker jag!

/M

Likes

Comments


Den här glassen har gjort storsuccé hemma måste jag säga och vi äter den alla tre! Läskande god och nyttig, inga konstigheter i! Att man fryser den först hemma är ju också fenomenalt, förvara i skafferiet och släng i frysen efter behov. Vi har ett gäng förpackningar i matkällaren och fryser några i taget. Dagens tips alltså, finns i flera smaker! Vi har köpt våra på ICA.

"Originalisglassen från Danmark  sedan 1979 

Sun Lolly är en fräsch isglass för frysning hemma som skänker glädje åt både barn och vuxna. Den lilla trekantiga isglassen innehåller bara äkta fruktjuice*, inga konserveringsmedel. Den finns till hands när du blir sugen och är alltid enkel att servera och njuta av.

​​
Det är otroligt bekvämt! Du köper Sun Lolly ofryst i affären och fryser den själv hemma. Ingen smältande is på vägen från affären. Sun Lolly förvaras i ett vanligt köksskåp i rumstemperatur tills det är dags att frysa den. Sedan fryser du den bara i 24 timmar, klipper upp, klämmer ut isglassen och njuter av den fräscha smaken av fruktjuice*. Sun Lolly har varit en populär isglass sedan den lanserades 1979. I dag säljer den mest av alla isglassar för hemfrysning i Danmark och finns i flera andra länder i Europa. 

* Sun Lolly Cola innehåller inte fruktjuice."


Likes

Comments


Före/efterbilder tycker jag alltid är inspirerande! Med bara lite färg kan man ju komma riktigt långt!

På ett loppis för bara några dagar sedan fyndade jag denna blombänk. Makens bil är förvisso bra och stor men min är ännu större och högre (bra när man har butik och fenomenalt när man fyndar på loppis). Jag sa innan vi åkte att jag tyckte att vi skulle ta min bil för säkerhets skull. Då stelnade maken till, tittade på mig lite skrämt och frågade vad jag hade tänkt köpa egentligen. Nja, sa jag, jag skulle inte ha nåt emot en byrå. Äh, vi tar min bil sa han och jahaja, så gjorde vi.

Vi gjorde några loppis i samma krokar och på ett av dem såg jag denna. Plus lite till, däribland en sån där mackapär som man mejar ner kvistar och grenar i. 275 kr betalade vi för mackapären som kostar 3-4000 i handeln kollade mannen upp! Ett riktigt fynd alltså!

Knivigt och knepigt blev det när vi skulle mecka in grejerna i bilen. Mackapären gick in utan problem. Maken tittade lite fram och lite bak. Hummade en del. Pratade för sig själv en del också. Fällde sätena och det där pratet för honom själv blev lite mer högljutt. Där hade jag lite svårt med anletsdragen måste jag säga. Det där uttrycket "vad var det jag sa" hade ju passat rätt bra in men man måste välja rätt tillfälle för att våga yppa nåt sånt. Jag tyckte inte att det var ett bra tillfälle, risken var överhängande stor att jag hade fått lämna blombänken kvar. Det fick vi förvisso men bara för att åka hem och byta bil. Makens humör var en smula ansträngt så jag nöjde mig med att fråga om vi inte skulle speeda hem och göra ett bilskifte vilket vi gjorde. 

När vi hade lämnat loppiset och lämnat den reserverade blombänken hade ett par bara några minuter senare åååat sig och velat köpa den så man ska ha tur ibland, tänk om vi varit en timme efter!

Hursomhelst, den bruna färgen var säkert fin en gång i tiden när man pratar den tidens trendfärg men den föll mig inte alls i smaken. Fram med penseln men huuu vad jobbig den var att måla, det värsta jag gjort i måleriväg faktiskt! Spjälor överallt! 

Äntligen vit och egentligen hade jag tänkt mig den i lek/gästrummet men den mellanlandade i vardagsrummet tills vidare!

/M

Likes

Comments