Nä, inte jag, men maken! Jag har bara ett år kvar förvisso, huuu!

Han fyller inte förrän nästa helg men eftersom han ska ha herrkalas så flyr jag och Filippa och drar vår väg till hennes mormor och morfar medan det festas. Så vi passade på att fira nu i helgen med en smarrig jappkaka och hemmagjord svartvinbärssaft (snart slut på den tyvärr)!

Jappkaka

200g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dubbel Japp
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt

​Smält smör och bryt ner den mörka chokladen och den ena Jappen.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Blanda ner chokladsmeten i äggblandningen.
Rör sedan ned vetemjöl och salt.

Häll smeten i en form med löstagbara kanter och smula den andra Jappen ovanpå.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 11 minuter.
Låt kakan stå i kylen några timmar innan du äter den.

Smaka och njut!

​/M


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Hallen är en del av huset jag varit nöjd med från början. Tapeten (som vi bokstavligt talat fick jaga de allra sista utgående rullarna mellan Uddevalla och Strömstad) älskar jag och likaså den gamla byrån från farmor och farfar som stod i vårt sommarhus och slukar massor. Nu är det snart dags att plocka bort granen som fått stå och pryda i vinter. Stolen från farfars farfar och farfars farmor, gammal som attan är bra avlastning och ytterligare en älskad pryl.

Ja, jag är mycket för det ärvda och som lyckost mig så har jag ärvt massor. Vardagslycka!

/M

Likes

Comments


Den store idolen. Redan då och fortfarande. Vem? Jo, morfar som lägger ner hela sin själ i den där lilla tjejen. Det här kortet hänger på skrytväggen på vägen ner till källaren. Men ojoj vad det känns längesedan det där lilla pyret! 

Jag har fotat femårskortet som ska in i ram, ska bara framkalla det och sätta upp på väggen. (Om någon i familjerna vill ha kopia får ni säga till)!

/M

Likes

Comments


Ja, ni har väl märkt? Att dagarna blir längre och ljuset återvänder. Det är ju inte klokt vad skönt det är och så glad man blir av lite mer ljus. Men kvällarna är fortfarande beckmörka och jag fortsätter tända mina lyktor som jag shoppat från min egen butik, har man inte dagsljus får det bli levande ljus i stället..

/M

Likes

Comments


..är den lilla gårdsbutiken här i Dingle öppen igen kl. 11-13. Och tänk, i början av februari fyllde nätbutiken 7 år och idag bloggen 9 ¨r! Det firar vi med 20 % rabatt i gårdsbutiken denna dag och det gäller förstås ALLA varor!

Vägbeskrivning hittar du här. Välkommen!

Och som sagt. BLOGGEN 9 år (!) idag, hipp hipp hurra! Vi bjuder på 20 % rabatt även i nätbutiken februari månad ut! Rabatten dras i kassan.

/M


Likes

Comments


Jag har sett och hört talas om det men inte testat förut tills jag såg att vårt lilla Ica fått in det. Eller så kanske de haft det tidigare också fast jag inte sett det, vad vet jag.

Skrädmjöl - har ni testat? Stenmalet fullkornsmjöl av vedugnsrostad havre. Låter ju förträffligt! Och sicken snygg förpackning!

​​Jag bytte ut en del av vetemjölet i häromdagens bakade kanelbullar och det gav en smak som man liksom inte riktigt kan sätta fingret på men väldigt god!

Skrädmjölsdrömmar och skrädmjölsvåfflor tänker jag verkligen testa. Testa du också vet ja!

/M

Likes

Comments