​... med kalas såhär en dag i efterhand är mat- och bakresterna. Och blommorna jag köpte till kalaset som några fick ta plats i en loppisfyndad vas. Hoppas de står sig riktigt länge!

/M

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Bildregn!

Så blev det kalasdag och en väldigt förväntansfull tjej. Som berättat om detta i skolan för sina fröknar och kompisar i 1 1/2 vecka. MINST! sa en av hennes fröknar i fredags och log lite trött. Lite tjatigt kanske men man fyller ju bara 5 en gång här i livet!

/M


Likes

Comments


Just nu surrar det bara kalasplanering i huvet på mig. Dottern fyller nämligen år nästa vecka men vi håller kalas på lördag för släkten. Eftersom maken är ute och reser hela veckan gäller det att planera sin tid och jag har skrivit upp exakt vad jag ska göra vilken dag för att göra det lite lättare för mig nu när jag är helt allena. Tror och hoppas att jag har det under kontroll!

Skåpet ja, ni vet väl att jag är så nöjd och glad för det? 

Snart om någon dag åker det upp ballonger och serpentiner och gud vet vad, jag gissar att jag får lite (mycket) "hjälp" av blivande femåringen! Vi har hjälpts åt att baka lingonsnittar idag, rätt goda tyckte i alla fall vi så får vi se om det faller övriga släkten i smaken!

/M


Likes

Comments


Vackraste lyktan eller lanternan om ni frågar mig är den stora med spetsmönster på taket nyinkommen till min lilla butik från TineK! Jag fick också påfyllning av den rara minivarianten i ungefär samma utseende. 

/M


Likes

Comments


Så blev det ju faktiskt en riktig Kung Bore-vinter till sist, i alla fall ett tag, vi får se hur länge det varar. Och som så brukas göra numera igen i vår lilla by så lånar man Räddningstjänstens brandslang och så spolas grusplanen vid ena skolan och förvandlas till en isbana, bara två minuters gångväg från oss. Självklart när Filippa nu är lite större så tyckte jag vi skulle testa på och jag hade hittat skrillor till oss alla på loppis. Hittade nog marknadens allra äldsta till maken men lite kult får det ju vara också, haha! ;-)

Jag ska väl först utesluta mig själv. Mamma sa att det är nog som att cykla, att man kommer ihåg hur det går till och bara slänga sig upp på isen och dra iväg. Möjligtvis för andra men inte för mig. Räknade ut att jag nog var 13-14 sist jag stod i skridskor på is och jag testade hemma på landbacken innan vi gav oss iväg men med ett grabbatag om Martins arm och ett par ben som gick som furor i storm så frågade jag min man om han tyckte det var nån mening att jag tog med skridskorna. Han slängde en blick på mig och sa helt sonika - Nä, det är definitivt ingen mening. Inget inlindat där inte utan väldigt ärligt men jag fattade vinken. Vilket jag ärligt talat blev väldigt lättad över...

Det handlade ju såklart mest om dottern som var väldigt sugen på att testa. Som hade sagt att hon minsann skulle stå på ett ben och snurra runt. Mja, sa vi, du ska nog vara glad om det går att åka lite på dina skridskor, det är inte så lätt! Vilket hon blev jättearg över att höra (puh, detta 4-årstemperament!) och minsann VISST skulle kunna stå på ett ben!

Och joodå! Upp på isen, stadiga ben, höll pappa i handen och iväg åkte de. Kvar vid kanten stod en häpen morsa och såg att både far och dotter var fullproffs på isen. Eller ja, i alla fall väldigt stadiga i benen och åkte som de aldrig gjort tidigare båda två. Jag frågade om hon ville försöka utan pappa och efter lite tveksamhet så drog hon iväg själv. Utan stöd, stadig och superduktig!

Och självklart stod hon på ett ben, förvisso med två händer i pappas men vaddådå! ;-)

/M


Likes

Comments


Fick en tanke häromdagen som jag inte kunde släppa och igår testade jag. Hängde upp en gardinlängd istället för hissgardinen och ja, kanske det inte är så dumt.. Den får hänga ett tag så får jag känna efter.

Jag är inte helt supernöjd med blommorna i fönstret. Det där mormorsfönstret jag är ute efter - stora maffiga blommande skönheter som liksom tar över fönstret - är liksom inte riktigt de som står där. Men dessa är de jag kommit närmast med och jag får nöja mig med tills vidare. Eftersom jag inte riktigt vet vad jag letar efter och inte funnit heller så får det vara såhär så länge. Mormor kunde hon, jag har ett bra tag dit!

/M


Likes

Comments


Ja, oj, det blev visst ett litet uppehåll här. Jag dippade lite på olika sätt och vis men har lite nya inlägg på gång.

Börjar med att säga att nu börjar vårens nyheter att trilla in i butiken och denna gång kom en liten påfyllning från Maileg med några nyheter. Tandfén har gjorts om lite grann och bor numera i en tändsticksask som Dröm- och tandfén i rosa eller blå toner. Ursöt till den som håller på att tappa en tand eller två!

/M


Likes

Comments


Imorgon lördag är lilla gårdsbutiken öppen här på Öståkersvägen 1 i Dingle kl. 11-13!

​​Vi har REA och ytterligare ett exklusivt erbjudande för enbart gårdsbutiken (ej nätbutiken) -
​100 kr styck för alla kvarvarande barnkläder från Geggamoja (utom t-shirt labyrint endast 80 kr)! Ordinarie pris ca 199-349 kr. Finns i storlekarna (udda storlekar kvar) 74-140!

Välkommen!

/M

Likes

Comments


Julen är som sagt utkastad och inkastad blev istället lite klassiskt blåvitt. Står sig året om, om ni frågar mig, blir aldrig fel och jag tröttnar aldrig!

Amaryllisen köpte jag efter jul billigt och blev ståtligare än vad jag hade räknat med. Hoppas den står sig länge, blev vackert med en röd klick tycker jag!

/M

Likes

Comments


Så har jag slängt ut julen! Granen var förvisso fortfarande grön och fin, barrade inte nämnvärt mycket heller faktiskt så det tog emot lite men jag har ingen lust att vänta till tjugondedag Knut utan ville passa på medan Martin var hemma (han reser ju i jobbet och är borta mycket) och få hjälp med att ta ut den. Känns alltid lite tomt och sparsmakat efter att allt åkt ner i sina lådor och upp på vinden.

Men julblommorna, amaryllis och hyacinter blommar fortfarande och får så göra tills de vissnar ihop.

/M


Likes

Comments