Joo, vi har bakat igen! Faktum är att vi bakar mer än som syns, jag visar inte varje gång för då tror ni att vi inte gör annat än att bakar. Och det gör vi kanske inte men vad ska man göra när det regnar och regnar och dottern bara äääälskar att baka? (Jag också förresten, jag också..) Jo, då bakar man! :-)

Och här blev det Filippas mormors tekakor, ett recept jag skrivit upp för att behålla för evigt och som inte bara är sådär nyttiga med havregryn (som med vatten kokas till gröt) i utan även mättande och nostalgiska. Vi åt dem alltid som barn jag och brorsan. Jag gjorde en extra stor laddning så det var plåt på plåt på plåt in och ut ur ugnen så nu står vi oss ett tag.

Så, nu är det jag som ger dem till min dotter och om det smakade? Jo, det gjorde nog det - hon smällde i sig 5 1/2 stycken!

? Mia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Alltså, det finns så mycket skitsjukdomar nu för tiden och en av dem är cancer. Man får ont i magen bara man hör ordet.

Därför blir man så glad när det finns människor med hjärtat på rätta stället såsom initiativtagarna till For Life. Som engagerar sig och ser till att det kommer in pengar till cancerforskning genom försäljning av underbara armband, halsband och mobilskal.

Jag har sedan tidigare deras mobilskal till min jobbmobil och nu detta smarta armband till Filippa. Som för henne är en cool och snygg accessoar men för oss också en superbra grej när man åker iväg till nåt större varuhus eller ställe där man kan tappa bort varandra. På armbandet står mitt mobilnr, smart - eller hur?

Ta en titt i butiken, jag är övertygad om att du också hittar nåt fint där en slant går till cancerforskning!

? Mia

Likes

CommentsFick vackra rosor av maken på alla hjärtans dag som faktiskt lever fortfarande. Inte såhär fina, tog bilderna när de var sprillans, men de har fått nytt vatten och nya snitt nästan varje dag av mig så jag har faktiskt gjort mitt bästa. Och de tackar mig! :-)

Fin lördag!

? Mia


Likes

CommentsJag har aldrig varit någon egentlig fan av vare sig gult eller grönt men kan tycka att i rätt sammanhang är det rätt fint. Som här! Ni minns väl tävlingsinlägget för några dagar sedan med priser från Jotex? Kudde, löpare och lampa landade även här hemma hos mig, tyckte de var så fina, särskilt lampan som jag tycker ger en soft biblioteksfeeling, perfekt där på sidobordet bredvid soffan.

Och grönt är verkligen skönt just nu när det viner runt knuten och regnet faller titt som tätt medan våren nog inte kommer riktigt ännu. Då får kudden matcha mina nya Mårbackor i fönstren efter att mina andra står på tillväxt efter vintern (om de nu klarar sig hela vägen).

? Mia

Likes

Comments

Ujujuj.. Här har det varit full rulle i arbetsrummet i helgen må ni tro. Min dator gick inte att slå på i fredags. Alls. Den har levt på övertid, till åren och total fullknökad med bilder och filer för både blogg, butik och privat så det har varit ett under att den levt så länge. Och har klagat högljutt när jag knarrat igång den varje morgon. Fram tills i fredags alltså, då ville den inte alls längre. Som tur var gick allt att rädda tack vare min kunnige make som har tummen där den ska sitta när det gäller sånt. Det har inte jag kan jag säga, inte installation och omhändertagande i alla fall, bara användande.

Men - min nya dator är en Mac.. Den där med äpplet på ni vet.. Och i vissa lägen är jag en riktig bakåtsträvande dam som förvisso inte har nåt emot förändringar men har vissa förutfattade meningar. Som ansåg att en Mac vill jag INTE ha, jag har haft en vanlig dator sedan urminnes tider och behöver inte nåt fancy schmancy. Ja, ni hör ju.. Fast jag är löjligt barnsligt stolt att kunna meddela att det kanske inte var så dumt ändå. Jag klarar av den redan första dagen! Lite ovant förstås, kan inte alla kommandon och funktioner men det rullar på. Är jag inte lite duktig ändå? ;-)

Mac:en är tyst som en mus, min förra lät som en trilskandes traktor och bäst av allt - MINA BILDER TILL BLOGGEN ÄR SOM JAG REDIGERAT I LIGHTROOM! Låter lite krypiskt nu men jag har haft megastora problem med bilderna till bloggen som inte behållit min redigering utan lagt sig till med olika gråtoner och inte alls som jag velat ha dem. De blir fortfarande lite mörkare som Blogger gör dem tyvärr men inte så mycket att göra åt...

Hursomhelst - i helgen gjorde vi nåt helt annat jag och dottern än att titta maken över axeln när han jobbade i arbetsrummet. Vi bakade chokladbaguetter. Fantastiskt gott och det där med nutella gillade Filippa.. Ja, ni ser ju..

Och så grattis till Annelie som vann tävlingen om priser från Jotex!

? Mia

Likes

CommentsDenna lilla växt är nog banne mig det bästa jag nånsin köpt i blomväg. Nu borde jag egentligen akta mig vad jag skriver, jag är skrockfull och vad vet jag, den kanske börjar tappa sina blad efter jag skrivit detta inlägg. Men jag skriver peppar peppar och spottar över vänster (eller ska det vara höger?) axel för säkerhets skull. ;-)

Myrsine - får jag lov att presentera kompisen/släktingen till myrten som dock är lite knusslig att ta hand om. Men myrsine - å så tacksam! Min står inte ens i ett fönster och medan mina andra blommor lever en tynande tillvaro när jag glömmer att vattna så står den här grön och grann och har inte tappat ett enda blad. (Peppar peppar igen.)

Så - mitt tips - stöter du på en i blomaffären - köp! Det tänker jag göra nästa gång - en till vill jag nog ha!

? Mia

Likes

CommentsDet är dags för tävling! Och eftersom bloggen fyller hela 8 år (ÅTTA!!) på torsdag så passar det väl bra?

Jotex.se är snälla att bidra med de superfina priserna - med en härlig känsla av vår - två kuddar Rue de Vanille (45 x 45 cm), två matchande löpare samt Cyprus bordslampa i silverbeige (höjd 42 cm). Värde ca 750 kr. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

"…även om det känns långt bort så är våren på ingång. Dagen blir smått ljusare för varje dag som går och inom kort är de gråa nyanserna i naturen snart härligt gröna. Precis som på Jotex. Gröna detaljer som skapar en harmonisk och lugn känsla i ditt hem och ute i naturen."

Vill du ta chansen att vinna? Skriv en kommentar till inlägget och glöm inte att ange din mailadress!

Tävlingen pågår t o m söndag 15 februari.

? Mia

Likes

CommentsDet har förändrats lite lite här hemma. Bordet från farmor åkte ut i köket som ni vet och där det stod är det ett litet provisorium just nu i väntat på att känna efter ett tag om bordet i köket ska stå där. Så får vi senare ta ställning till vad som ska stå här istället.

Men ytterligare en förändring är att pinnstolarna åkte upp på vinden och istället står nu här Leksandsstolarna som vi hade innan Filippa föddes och när hon var pytteliten. Vi bytte ut dem när hon var blöjbarn och bet på allt då vi tyckte det var mer praktiskt med pinnstolar. Nu så är det tajm igen, tycker det är synd att så fina stolar står på vinden!

? Mia

Likes

CommentsPå lördag fyller nätbutiken 6 år och vi firar det med 20 % rabatt på allt t o m måndag! Rabatten dras automatiskt i kassan. Hipp hipp!

? Mia
Likes

CommentsSlutade med napp i påskas
Slutade med blöjor i somras
Kan räkna till.. ja, ingen aning men låångt
Kan stava till sitt namn och flera andra ord
Kan alla bokstäver
Kan lite engelska och lite teckenspråk
Kan ringa mormor och morfar alldeles själv
Vet vad som är höger och vänster

Ja, eget skryt luktar ju illa sägs det men då skryter jag lite om dottern istället och allt är alldeles sant! Och såhär blev mitt egenhändigt tagna 4-årskort av henne som ska upp i ram på väggen.

Hipp hipp hurra för lilla Filippa idag - eller lilla förresten - 4 år har hon hunnit bli!

? Mia


Likes

Comments