De fyra vackra kakelplattorna från Maria Holmberg har äntligen funnit sin plats i huset. Jag har vetat länge var jag ville ha dem men så är det det där med att ändå låta det bero och sedan involvera maken. Som ju faktiskt är den som sätter upp allt på väggarna, skulle jag göra det skulle väggarna se ut som en schweizerost. Fulla med hål!

Så - med detta ämne för dagen stoppar jag därför passande nog in lite kärlek och lycka, inte bara för er nyårsafton utan för ett fint 2014! Jag och maken ska mumsa hummer när Filippa lagt sig för kvällen samt invänta det sprillans nya året i vårt nya hus! I lugn och ro som vanligt!

Måtte 2014 bli ett härligt, mysigt, lagom händelserikt, lugnt år fullt med vackra årstider, lite mindre stormar och regn och mindre antal sjukdomar. Ja, bara helt enkelt ett bra år!

Gott Nytt År!

? Mia 
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

CommentsEn sådan där mellandag då maken åkte iväg för att jobba och dottern som hunnit bli väldigt pappig under dessa dagar blev väldigt ledsen när han åkte. Tur det är ett par lediga dagar till då alldeles strax!

Såå, är ni lediga eller jobbar ni idag?

Fin måndag vänner!

? Mia 

Likes

CommentsI år får julen vara läääänge hos oss, ända till tjugondedag knut. Inte för att vi längtat så vansinnigt efter julen utan för att i mitten av januari ska det göras ett inredningsreportage hos oss, då i juleanda, för att förhoppningsvis publiceras julen 2014. Medan andra plockar bort julen redan nu i bloggvärlden, har jag sett, så gör det mig faktiskt inget alls, snarare tvärtom. Jag är långt ifrån klar med julen, särskilt eftersom jag varit sjuk och inte kunnat sniffat på hyacinterna..

Än så länge får jag inte säga mer än så men nu börjar det bli lite pirrigt! Och jag hoppas att granen står sig grön och grann så länge, helst med alla barr kvar, det vore väl inte för mycket begärt? ;-)

? Mia 

Likes

CommentsOm ni bara visste vad dålig jag varit i jul. Fyyy! Jag har garanterat fått värsta förkylningen ever, någonsin! Är fortfarande dålig men nu märker jag att det i alla fall går åt rätt håll om än väldigt långsamt. Nä, förkylning är nog inte ordet så som jag mått, det kanske kallas influensa snarare, vad vet jag.. Maken också men jag lyckades få värsta slängen medan dottern hade en släng lite tidigare så hon har varit oförskämt pigg, lite väl pigg när man själv mår pekka och inte orkar något..

Och i slutkanten av det kom det en leverans till butiken.. En underbar sådan! Jag tar förstås inte in sånt jag inte gillar men vissa saker klappar hjärtat lite extra för. Som detta. Underbara receptboxar i ljuvligt blommigt mönster med receptkort i, avsedda för de där recepten som hjärtat klappar lite extra för och man vill spara. Istället för alla buntar med tidningsurklipp som man aldrig hittar eller receptböcker som tar stor plats.. Ja, jag har i alla fall unnat mig en och ska bemöda mig skriva in såväl nya som gamla recept. Mormors tårtbottenrecept till exempel, ovärderligt!

Boxen innehåller 24 receptkort i svartvitt men du kan köpa till i andra mönster! Och mitt nyårslöfte är att försöka komma igång med det jag faktiskt egentligen tycker är roligt, egentligen, nya recept och att laga riktigt god mat. Det har varit sisådär de senaste åren, ni vet, man tappar gnistan lite grann men med ett sprillans nytt kök i ett nytt hus har jag fått upp intresset igen. Nu gäller det bara att försöka bli frisk och bli lite friskare 2014 så jag orkar!

? Mia 


Likes

Comments


http://www.elliscorner.com/rea/

God fortsättning, eller fortsatt god jul kanske det heter..! Nu kör jag igång REAN i butiken, välkommen in och fynda!

? MiaLikes

Comments
Med årets julkort (som jag hoppas alla fått nu) - från lilla familjen här på Öståker - önskar vi er alla en riktigt god jul!

? Martin, Mia o Filippa


Likes

Comments

Jag blir så otroligt seg i huvet och kroppen av det här trista vädret och utebliven sol. Eller jo, den visade sig hela tre minuter cirka igår, jösses! Det åskade och haglade rejält i fredags som jag o Filippa förstås hamnade mittuppei när vi var ute och blev plaskvåta. Samma väder kom igår så man kan lugnt fråga sig var vintern tog vägen?

Och så fortsätter vi vara sjuka, nu inne på femhundraelfte omgången för i år tror jag. Förkylningarna tog ny fart..

Sån tur att vi fick upp granen i alla fall, den gör otroligt mycket för julstämningen här hemma som tur är. Man kanske skulle knappa på lite julmusik också för att öka på lite till.. Ja, såhär blev den då, 2013 års julgran! Rätt fånigt att skriva så egentligen, vi kör med samma julpynt i granen som tidigare år (till och från med vissa undantag) men visst, granen i sig skiftar ju förstås. I år kom den för första gången från svärföräldrarnas gård och skog, tusen tack för det!

Fin måndag vänner!

? Mia


Likes

Comments
..och grann i stugan.. Ja, det syns väl vad vi pysslade med igår kväll? En kanske inte så jätteintresserad Filippa var med på ett litet hörn som synes och kan man inte hänga upp går det ju faktiskt också att lägga, eller hur? ;-)

? Mia

Likes

CommentsNyheter i butiken - deosprayen från Lilla Bruket och påfyllning av dess kompisar från samma ställe samt nya kollektionen från Cotton and Button - hur fint är det inte med klassiskt randigt? Mjuka, sköna och funkar både som klänning/tunika och vardagstights föreslår jag faktiskt som nypt i dem här i gårdsbutiken - fantastiskt fina natt/hemmamyskläder!

? Mia

Likes

Comments