Jag låter kastanjer och ekollon pryda ljusstaken på bordet och försökte fånga några av höstfägringen utanför matrumsfönstret. Det gick inte så bra men det är vackra färger, jag lovar!

Vår, sommar och långt in på hösten ser vi i princip inte ett smack av grannhuset men nu gluttar det fram lite grann mellan träden. Gör mig inget alls, för mig som är mörkrädd och utan sällskap av äkta make några kvällar i veckan ger det en känsla av trygghet (även om just detta hus ironiskt nog står tomt för tillfället så finns det ju andra grannar).. Det är jobbigt att vara mörkrädd men tur att vi inte köpte hus med stora avstånd mellan husen, det hade jag aldrig pallat!

Ljusstaken finns i butiken, tillfälligt slut men kommer igen i slutet av november/början av december.

? Mia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Å jisses, tänk att vi börjat få upp tavlor på väggarna, inte en dag för tidigt! Men så har vi bott här i snart tre månader också och har haft gott om tid på oss att tänka. Eller tja, kanske inte så man tänker på det hela tiden men fått fundera lite.

Och även om vi inte är helt färdigfunderade - jag funderar på fotovägg i trappan men det funderandet är inte klart - så det som är spikat och klart i våra huvuden är tajm att få upp på väggarna. Skönt och lite mer ombott tycker jag, helt blanka väggar utan något på är definitivt inte min grej!

? Mia

Likes

Comments


Hon har blivit så stor och när jag häromdagen ville fota lite varor till butiken var det absolut inga problem. Jag märkte att hon gjorde det som jag frågade så helt plötsligt växte hon ett snäpp och blev så mycket större. Ja, mammas lilla snutta är helt plötsligt inte så liten längre!

Och de ljuvliga varorna hittar du förstås i butiken!

? Mia

Likes

CommentsJag har fönstren fullt av pelargoner härhemma så jag tyckte det var bra att blanda upp dem med nåt helt annat. Nåt grönt! I krukorna från Ica Maxi som minner om femtio/sextiotal som passar perfekt till vårt hus tyckte jag de blev skönt gröna!

? Mia

Likes

Comments

Jag har idag fotat för butiken och när det gäller julen har jag inga problem alls att ryckas med.. Det gör väl inte saken bättre (eller sämre) att jag igår köpte julens första juleskum, pepparkaksdeg och julmust samt att Lantliv kom med posten full med vackra julhem.. Och att häromdagens Ikeabesök ledde till julklappspapper och pepparkakshus!

Nä, då är det svårt att låta bli att sätta på lite julmusik men - äh - än så länge är det ju oktober så jag väntar lite med det. Tror jag..

? Mia

Likes

CommentsEn sådär sliten klassisk klyscha. Men stämmer så bra. Ack så bra. Hem ljuva hem, vad är väl bättre än så? Sån tur att man har lätt att acklimatisera sig fort. Om två veckor har vi bott här i tre månader. Inte klokt vad tiden går!

? Mia

Likes

Comments


Lite extra roliga är Mailegs leveranser att packa upp, förmodligen för att jag är så barnslig.. Tycker det är sååå sött alltsammans!

Idag kom en stor leverans med jul och annat från Maileg! De efterlängtade adventskalendrarna bland annat, möss, grisar och mycket annat. (Egna bilder kommer under helgen..) Kika bara!

? Mia

Likes

CommentsDagens tema i Fabriken som jag är medlem i (kolla här om ni är nyfikna) är bilder från instagram. Ni som följer mig på insta har redan sett denna bild men för er som inte gör det kommer det en egobild. Jag gillar inte direkt att bli fotad men ibland får man göra undantag och bjuda på sig själv lite. Detta var dagens på intervjudagen för lokaltidningen!

Och för er som ännu inte följer mig på insta kan göra det på @hemochlycka

? Mia

Likes

CommentsHöll nästan på att glömma att berätta att vi äntligen fått in påfyllning från Lilla Bruket men också en nyhet - handcremen med doft av salvia, rosmarin och lavendel! Titta gärna in i butiken, det är mycket som kommit in nu! 

Och du glömmer väl inte att vi öppnat gårdsbutik i Dingle? Maila gärna för att besöka butiken då vi har öppet till överenskommelse i oktober (fasta öppettider kommer in november och december). Gör du din beställning och bor i närheten är det enkelt att göra din beställning på nätet och välja uthämtning i gårdsbutiken! Läs gärna mer här.

? Mia


Likes

CommentsTusen tack för alla mattips, ska absolut följa upp varenda ett!

Vi har en så vackert promenadstråk som går i utkanten av skogen här hemma. Förmodligen den gamla landsvägen innan den blev större! Perfekt lagom i skogen utan att villa bort sig in bland träd, törs inte gå in i skogen själv om jag inte skulle hitta ut igen.. Filippa älskar att få springa fritt och jag tycker det är skönt att kunna få släppa henne lös lite grann. Men var inte oroliga, vi är inte i närheten av någon älgjakt såklart!

Så det här regnrusket som härjar just nu på västkusten vill vi inte ha - fram för fler vackra höstdagar - regna kan det göra på nätterna! ;-)

? Mia

Likes

Comments