På kvällarna, när jag är klar med att ta hand om barn, jobbat och packat för flytten behöver jag varva ner. Det är inte många minuter kvar på dagarna då men det där med att slänga sig i säng direkt efter allt det där har jag testat och det funkar inte, inte när man är uppe i varv och bara tittar upp i taket.

Och eftersom det inte visas särskilt mycket på tv i sommar förutom repriser och Hart of Dixie (mycket bra serie, rekommenderas!) så kikar jag/vi på lite film en stund, hinner inte hela filmen på en kväll.

Så det kommer nog förhoppningsvis fler rekommendationer i sommar, denna är en av dem!

Lördag 3/8 är sista dagen gårdsbutiken i Hålta säljer Ellis Corners produkter. Därefter fortsätter Stina sälja sitt eget hantverk, finnväven.
Imorgon lördag bjuder vi därför på 25 % rabatt på alla produkter från Ellis! Gäller endast i gårdsbutiken 3/8.
? Mia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

CommentsKan man vara kär i ting? Ja, det kan i alla fall jag. Senast på listan är den fina köksblandaren från Tapwell. Egentligen hade vi inte tänkt lägga en större slant på blandaren då vi fann en till bra pris från Ikea men eftersom alla varnar för Ikeas blandare blev det denna skönhet ändå. Nu har jag ju än så länge inte hunnit testa den eftersom den inte kopplas in förrän nästa vecka men jag hoppas det är lika stor fröjd att använda den som att titta på den!

? Mia

Likes

CommentsVi behöver få lite lättare packning inför flytten nu i början av augusti och bjuder därför på lite SOMMARRABATT i form av 15 % på allt i butiken fram t o m söndag 4/8! Och du, du missar väl inte att vi samtidigt har FRAKTFRITT!

Skriv in rabattkoden SOMMAR i kassan så dras rabatten automatiskt. I sommar packar och skickar vi paket 1-2 ggr per vecka.


? Mia

Likes

CommentsIdag kaklas det! Vi hade funderingar på ett vanligt enkelt vitt fyrkantigt kakel för att harmoniera med husets ålder men det föll inte riktigt i min mans smak som gillade detta vita fasade rektangulära mycket mer. Och jag håller med, det är jättefint och (fanns dessutom i ett av husen i vårt sommarboende när jag var barn - lite nostalgi) det blir mina drömmars kök!

? Mia

Likes

CommentsJaaa, sorry för mestadels renoveringsbilder här på bloggen för tillfället men det är så det är just nu! Det enda som cirkulerar i mitt huvud som är renovering och flytt! I lägenheten kan jag för övrigt knappt fota eftersom det står flyttlådor överallt och allmänt rörigt - faktum är att vi hoppas kunna flytta in om exakt 2 veckor i helgen så det är bråda dagar och jag behöver sätta fart med flyttpackandet här hemma vilket inte är så lätt med en liten tvååring som hojtar mamma så fort jag går mer än två meter..

Och i huset växer vårt alldeles egna touch på vårt kommande boende fram. Lite här och lite där, så som jag har lite svårt för, jag föredrar att jobba med ett projekt i taget tills det är klart men det funkar ju inte riktigt så i en totalrenovering. I alla fall inte om man har hantverkare lite här och lite där.

Men - köket är väl det vi märker mest på att det går undan nu. Porslinshon kom på plats igår, efter att ha fått en trasig ho fick vi i en rasande fart beställa en ny som kom omgående tursamt nog. Bänkskivor är på plats och hyllplan börjar komma på plats i köksskåpen. Och imorgon börjar min käre far att kakla!

Imorgon lördag är det näst sista dagen vår butik säljer vårt sortiment i gårdsbutiken i Hålta utanför Kungälv. Allra sista gången är lördagen därpå, dvs 3 augusti. Imorgon och den 3:e bjuder vi på hela 25 % rabatt på hela sortimentet från oss (gäller enbart i gårdsbutiken)!

? Mia


Likes

Comments


Här kommer en liten uppdatering på vårt lilla badrum. Inte så stort som synes men det gör inget, jag tar hellre mer utrymme någon annanstans! Vi har även en liten gästtoalett.

Inget märkvärdigt - enkelt vitt rektangulärt kakel som harmonierar med husets ålder och en grå matta, neutralt och enkelt - precis som vi vill ha och inget man tröttnar på i längden. Vi lägger lite piff på det andra istället. Men så ska ju ett badkar, toalett och handfat sättas in samma vecka som vi flyttar in så det gäller att det klaffar!

Byta blöjor får vi nog göra i källaren hädanefter dock, enda nackdelen jag kommer på men någon ska snart pottränas ändå..

? Mia

Likes

Comments

Tjohej, ännu en dag närmare flytt och jag börjar bli nervös om hantverkarna verkligen håller tiden och vi ska hinna till det datum vi hoppas kunna flytta in. Det är drygt att pendla 12 mil en väg till och från någon till några gånger i veckan och tar mycket på krafterna så jag hoppas verkligen att det håller!

Köket växer fram, främst tack vare min duktige svärfar som är snickare. Köket blir litet, eller är litet. Vi har ju valt att inte slå ut någon vägg som säkerligen många andra hade gjort men jag är inte så mycket för öppen planlösning utan föredrar dörrar och väggar och den gamla ordningen. Och dessutom få behålla det stora härliga vardagsrummet som jag längtar efter.

Så det kök som växer fram ser i princip exakt ut som det gamla med samma planlösning med undantag för att vi flyttar ut matbordet i matdelen i vardagsrummet och skippar två matplatser så att säga. Ett litet arbetskök med andra ord, helt efter mina drömmar!

Psst - sista dagen för rabattkoden på Facebook för dig som gillar Ellis Corner på FB där du just nu handlar fraktfritt + 20 % rabatt om du hämtar rabattkoden på FB-sidan!


? Mia


Likes

Comments


Bild: Martin

Argbigga, rödhårig, temperament, trotsig med en stark vilja men söt, rar, kramig (när det passar henne förstås), mammig och mitt hjärta!

? Mia

Likes

CommentsKanske inte rätt tid att tipsa om film mitt i varmaste juli men faktum är ju att även svala sommarkvällar kan det vara skönt att se en bra film. Och bra är precis vad denna svenska Små citroner gula är! Rolig, mysig och mycket sevärd! Rakel Wärmländer, Eric Ericson, Josephine Bornebusch, Anki Lindén, Tomas von Brömssen och Dan Ekborg i rollerna i filmen baserad på romanen av Kajsa Ingemarsson.

Psst, kolla in butikens Facebooksida där du just nu finner rabattkod om 20 % som gäller samtidigt som vi har fraktfritt!

? Mia

Likes

CommentsTänk att vi fick tillbaka sommaren ändå och tänk att det kan skilja såpass mycket i väder mellan Torslanda och Dingle, bara 12 mil emellan! Jag hoppas sommaren håller i sig länge denna gång så jag hinner sitta lite i solstolen mellan flyttlådorna i huset när vi väl är på plats. Lite skön brittsommar och en vacker höst önskar vi oss, eller hur?

? Mia
  

Likes

Comments