Bild: Maken

Med en sommarbild från förra året (Var tar tiden vägen?? Min lilla snutta ?..) önskar jag er en härlig första maj, hoppas solen lyser på er!

? Mia


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments
Säljarens bilder från Blocket.

Har ni en fin Valborg? Här är det en lugn sådan, tar en paus i en film en kortis.

För nån vecka sedan hittade jag ett isskåp på Blocket, alldeles i krokarna och eftersom jag länge önskat mig ett var det svårt att motstå, särskilt eftersom det var till ett bra pris jämförelsevis - dock trots att vi inte fått tillgång till huset ännu. Inte det traditionella utseendet kanske men jag älskar det! Detta har varit ett kassaskåp från början på 1800-talet och på senare tid under 1900-talet använts till att förvara smör som en bonde gjort på sin egen gård och sålt på torget.

I skåpet sitter dess historia på papper, mycket roligt att ha tycker jag. Tungt som bly som 3 män kånkade in det hos svärisarna i tillfällig förvaring, hihi! Vad jag ska förvara i vet jag ännu inte, vi får se!

? Mia
Likes

Comments


Sociala medier har förändrat världen ändå ser den ut precis som vanligt

”Like” En liten knapp som visar att man bryr sig. Inget fel i det. Men att gilla något förändrar inte världen. Likes är inte pengar. Eller?Schyffert och Yohio för UNICEF - i klädaffärenSchyffert och Yohio för UNICEF - på restaurangenSchyffert och Yohio för UNICEF - hos barberaren

UNICEF/Pelle Bergström

Så gilla gärna UNICEF (och det här inlägget ;) men ta också chansen att förändra världen på riktigt! På unicef.se/poliovaccin kan du köpa vaccin som räddar barns liv. 

För att ett barn ska få ett fullgott skydd krävs tre doser vaccin. För bara 49 kr skyddas 14 barn mot den dödliga sjukdomen polio.

 
UNICEF/Asad Zaidi

En flicka vaccineras mot polio i staden Landhi i provinsen Sindh. En dos är två droppar i munnen. I bakgrunden väntar hennes syster på sin tur.        

Unicef arbetar för alla barns rättigheter världen över. För att skapa varaktiga förändringar i barns liv arbetar vi långsiktigt - inte bara med några barn i en by eller i ett land, utan med alla barn över hela världen – och ända upp på regeringsnivå.

   

Likes

CommentsVykorten från Ylva Skarp finns i min butik!

Oj vad jag är trött.. April och maj är hektiska hos oss, mycket ärenden och möten, kalas och andra åtaganden. Ni vet, bland annat sådana där måstegöra som bara behövs ta itu med innan vi flyttar.. Tur att april nästan är slut och att det finns nåt så fiffigt som sovmornar emellanåt!

Längtar efter juni då det lugnar ned sig men då vankas det packning av allt till nya huset (fast jag har faktiskt redan börjat så smått!). Men då är jag i alla fall på hemmaplan, jag är en riktig hemmagris! Och så stämmer det så innerligt väl det där välkända ordspråket - borta bra men hemma bäst!

? Mia


Likes

Comments
Tack tack för fina kommentarer till förra inlägget! Inser att jag nog uttryckt mig lite mystiskt igen, nej, jag har ingen bulle i ugnen utan syftade mer på kommande tider! :-)

Det är dags för aprils moodboard för Inspirationsfabriken och eftersom jag är urkass på att klippa och klista ihop snygga moodboards väljer jag kort och gott en bild som symboliserar mitt april. Ironiskt nog (för att vi haft ett rätt dassigt väder senaste dagarna) på min vackra rosenmandel som inte valt att blomma än men börjar fyllas med stora knoppar.

Men jo, det är så här jag känner mig inombords just nu. I renoveringstankar, i längtan efter vårt hus som blir vårt på riktigt i juli och i lyckan över att äntligen funnit vårt alldeles egna bo. Jag tror och hoppas att det kommer bli såsom på bilden - alldeles alldeles underbart!

? Mia

Likes

CommentsNi tycker nog att jag är lite hemlighetsfull med vårt nyinköpa hus. Det är verkligen inte meningen men eftersom det fortfarande bor en familj i huset som säkerligen inte vill visa upp sitt bohag på min blogg så väljer jag att visa så lite som möjligt eller lite halvanonyma bilder fram tills tillträdet i början av juli.

Huset är byggt på -60-talet och därför kommer det inredas vitt vitt vitt i en blandning av gammalt och nytt med en lätt anknytning till detta årtionde. Det ska anas, inte dominera! Vi hoppas hitta fina trägolv under plastmattorna, renovera köket till en känsla av 50/60-tal och i hela huset kommer det vara ljust och påminna en del om vårt nuvarande boende, om än med lite äldre stuk. Tänk er skolplanscher, trägolv (förhoppningsvis), ljusa/vita tapeter, isskåp (jo, jag har fyndat!), pärlspont, öppen spis, vita trämöbler, kökssoffa och klaffbord. Typ så!

Ute ska staket upp för att få en liten 2-åring med spring i benen att stanna kvar i trädgården. Taket ovanför trappen ska göras rent, muren ska så småningom bli gråmålad liksom trappan. Det lilla staketet ska bort liksom rabatten, har lärt mig att man inte bör ha rabatt intill hus med källare. Så blommor kommer växa någon annanstans! Pioner, schersmin, lavendel, farmors ros och syréner ska det bli i alla fall.

En liten halvanonym bild alltså av vårt tegelhus, ååå vad skönt med praktiska hus som inte behöver målas! Och eftersom min mormor och morfar bodde i ett tegelhus (förvisso gult) så är det stor nostalgi för mig. Jag kan, trots att det är många år sedan nu, än idag komma ihåg hur det lät att stänga och öppna dörren. Ett knasigt minne men visst är det underbart med enkla minnen som gör en varm i hjärtat?

Och jag hoppas att Filippa och hennes småsyskon kommer att få underbara barndomsminnen i detta hus med många härliga kompisar att springa med mellan kåkarna!

? Mia

Likes

Comments
Bilder med tillstånd från Ikea Livet hemma

Nåt jag går igång på är vackra bilder. Spelar egentligen nästan ingen större roll vad som är på bilderna, bara känslan och skickligheten att ha stylat dem bra blir jag fascinerad av. Kan bläddra i kokböcker bara för att få se vackert tagna bilder på mat och bak. Just kokböcker har blivit otroligt vackra, eller hur?

Såsom dessa. Sköna sovrumsbilder, ja, ni vet ju att jag längtar efter att få sovrummet tillbaka till enbart sovrum och slippa arbetsrumsdelen. Förvisso har mannen på nedersta bilden lite annat också men jag gillar sovrummet helt klart ändå, lite lagom maskulint! Bilden på bruden i sitt sovrum är ju underbar!

? Mia


Likes

Comments