Bild med tillstånd från Sköna hem


Vad roligt att ni gillade bilden, då blir jag glad!

Att göra kök är säkert bland det roligaste som finns förmodar jag, jag har ju inte varit i den sitsen än men längtar tills det är dags. En stor önskan vore en Smeg-kyl men är inte det allra billigaste. En smart variant och riktigt fint är detta där de byggt in en vanlig kyl och frys i skåpet längst in i hörnet. Nåt att överväga faktiskt. Fiffigt, jättesnyggt och budgetsmart!

Mia


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments"Idag får många barn i Sverige inte glasögon. Det tycker vi är helt fel. Men det finns många sätt att hjälpa fler barn att få glasögon. Skriv på för att just ditt landsting ska ge gratis glasögon till barn. Tills politikerna tar sitt ansvar skänker vi genom Ögonstenen™ glasögon till barn upp till 8 år."


Självklart ska alla barn ha rätt att se. Men så är det tyvärr inte. Alla har inte pengar till detta och möjligheten att ta sig råd. En självklarhet, tänk dig själv om du inte kunde se! 'Idag erbjuder inget landsting gratis glasögon till barn.

Ögonstenen är ett initiativ från optikerkedjan Smarteyes och det hela började med att Majblomman, som ger bidrag till utsatta barn, rapporterade att landstinget inte tar sitt ansvar för våra barn gällande att se till att alla får glasögon. Därför startades Ögonstenen där barn upp till 8 år med synfel får gratis glasögon. 2012 fick Smarteyes genom Ögonstenen utmärkelsen Årets blommande företag av Majblomman.

För att en folkomröstning ska bli till krävs minst 10 000 namnunderskrifter från röstberättigade i ett landsting. Jag har skrivit på, gör du det också, här!

Mia

Likes

Comments
Denna lilla tjej driver mig till vansinne ibland. 2-årstrots minsann. Oh yes. Hur kan det rymmas så mycket vilja och ilska i en så liten kropp? Men så är det tur att vi ändå har lite mysiga stunder emellanåt. Mellan varven och raseriutbrotten (puuuh!). Är man stenbock, rödhårig och två år så är man!

MiaLikes

Comments


Bilder med tillstånd från Alvhems mäkleri

Jag gillar när någon tänkt till. Som att istället för en sockel (heter det så?) längst ned i köket sätta lådor för extra förvaring. Mycket smart!

Mia


Likes

Comments

Bilder med tillstånd från Sköna hem.

I vår och sommar tänker jag inte göra ett smack i trädgården. Eller jo, rensa ogräs förstås, vattna och plocka in i vaser, lukta på blommorna och sitta ned. Men inga nyplanteringar, möjligtvis en blomma i en kruka framför dörren men that's it. Jag har ingen större lust att engagera mig i en trädgård i vad som förhoppningsvis är sista sommaren i Amhult. Eller blir det en ny trädgård redan i sommar månne? Drömma och hoppas kan man ju i alla fall!

Tills dess blir det att njuta av det vi redan har! Och jag längtar efter doften av syrén, pion, äppleblom, luktärt och jasmin. Finns det nåt härligare än dofter?

Mia


Likes

Comments
Bilder med tillstånd från Alvhems mäkleri

Älskar gammalt, dess historia och patina. Utan för den del inte bara omge mig med gammalt, en salig blandning av nytt och gammalt som ger personlighet tycker jag är perfekt! Och vad är mer underbart än gamla platsbyggda möbler, avsedda för dess plats helt och hållet och perfekt för ändamålet?

Den gamla serveringsgången på bilderna är ljuvlig och jag förstår inte hur man skulle vilja göra sig av med något sådant. Skåpet skulle i så fall mer än gärna få flytta in hos mig!

Fin fredag kära vänner!

Mia

Likes

Comments
Ordning och reda är Inspirationsfabrikens tema för dagen. Och ordning och reda för mig = bra förvaring. Kanske där man minst anar det. Som kökssoffan med förvaring under locket.

Perfekt - syns inte, tar inte extra plats och en möbel som fyller mer än en funktion är +++ för mig!

Mia

Likes

CommentsBild med tillstånd från TV4. Foto: Björn Terring/TV4.

Sista-minuten-tipset för tvkvällen kommer här - Mia på Grötö - bästa Mia Skäringer som gästas av kändisar i sitt hem på Grötö (alldeles här i krokarna, i närheten där jag bor). Första avsnittet gick förra veckan som ni kan se på tv4.se och var helt outstanding bra! Såg faktiskt Mia på vårt Ica Maxi i höstas, skoj!

Missa inte heller Scandal och Body of Proof på femman, börjar nu!

Mia


Likes

Comments

Bild med tillstånd från Ikeas blogg Livet hemma

Tänk vad lite ommålning kan göra. Om man inte gillar trärent eller en redan målad möbel så kan den bli som sprillans ny med lite ny färg. I det här fallet furubyrån Tarva från Ikea.

Och även om jag, som ni vet, gillar vitt allra helst älskar jag denna byrås färg - minner om färgen på väggarna i farmors hall. Nostalgifeeling alltså som ni förstår. Visst ger den en känsla av 50/60-tal? Och sådär små rara tavlor med blommor på har jag nåt liknande från mamma som hon hade när hon var ung. De ligger bara och väntar på vårt hus..

Älskar kombon pastellgrönt med blomster, underbar och så vårig! Det enda som saknas är tussilago! Kanske kan behövas en sådan dag som denna med närmare -16 grader ute..

Mia

Likes

Comments