De tv?? översta bilderna, foto Martin. Resterande, foto jag.

Min nyårskrönika kan sammanfattas med ett enda ord. Eller ett namn snarare. Filippa. Ja, så känns det, allt kretsar runt snuttan och det är förstås så det ska vara.

I januari skulle hon födas men jag gick över tiden med 13 dagar till 4 februari då hon föddes med akutsnitt. Hon fick min infektion som jag fick för att vattnet gick tre dagar innan förlossningen (och jag inte fick komma in). Hon blev sjuk, jag blev sjuk. Hon blev frisk och likaså jag. Och BB-fikat, det fick vi inte :-(

Hon döptes i april, vi firade sommarlov och halvårsdag. Hösten kom och likaså jul, herregud, vad tar tiden vägen? Jovisst ja, Ellis Corner fyllde 2 år och bloggen 4 år, båda i februari.

Men året har inte varit så rosenskimrande som de flesta pratar om när de får barn utan ett år fullt av kolik (?), skrik så till vida att jag köpte hörlurar (jo, faktiskt, hon skrek så otroligt högt), amningsförsök som inte ledde nån vart, sjukdomar och värk, byte av ersättning tills det funkade med hennes mage, vyssjande tills jag fick inflammation och värk i handlederna, dagsömnen som inte funkade och ett gnyende och gnällande dagarna igenom som var svårt att veta vad som var fel för stunden. Att jag varit trött om kvällarna är bara en underdrift.. Men även stunder av lycka, glädje och kärlek för den underbaraste tjej på denna jord förstås!

Likaså detta år har bjudit på massa sjukdomar, främst för mig, en del bär jag på ännu och tröttar mig till tusende men jag hoppas att 2012 ska råda bukt på detta, låt dem dra åt pipsvängen! ;-) Jag önskar mig ett 2012 fullt med Filippamys och att vi får bli friska, glada och harmoniska! (Och kanske nåt trevligt till min 35-årsdag i april..)

Gott nytt år!

? Mia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

CommentsTidigare i år köpte jag faktiskt den där Ösregnjackan jag tipsade om för några månader sedan. Kunde inte låta bli! Och flitigare använd kan den väl inte bli denna regniga vinter. Visserligen ingen vinterjacka men skön och varmare än man kan tro, dessutom går det ju att ta en varm tröja under. Och ska man ta den där dagliga barnvagnspromenaden är det liksom bara att välja - innedag eller utedag med Ösregn..

? Mia

Likes

Comments
När man inte får plats eller har möjlighet till julgran stoppar jag julgranskulor i en skål på soffbordet. Så får vi en liten dos med julgransfeeling i alla fall!

Men snart är det dags att plocka bort julen för denna gång. Inväntar dock trettonde först. När städar ni ut julen?

? Mia

Likes

CommentsJaha, det var den julen det. Fort över som vanligt! Första julen för stumpan och den firades hos hennes mormor och morfar. Skönare pose än såhär när man kollar på Kalle kan man nog inte ha eller? Det var mycket intressant fram tills Askungen, då började det klia i benen igen.

Tomten var också mycket intressant och inte alls skrämmande fram tills att han ville hålla henne, där gick gränsen..

? Mia

Likes

Comments


Bild med tillstånd från leila.se

När jag startade blogga för snart fem (eller säger man på det sjätte?) år sedan (får bli ett hejdundrande firande i februari, hihi) var det relativt ovanligt och vi var inte så många men nu är bloggosfären gigantisk! Både på gott och ont, jag hinner inte med att läsa alla bloggar jag vill hinna med..

Nu börjar även Leila Lindholm att blogga (hurra!) och har samtidigt piffat till sin hemsida lite extra.

Missa inte!

? Mia

Likes

Comments


Bilder med tillstånd från Oii.

Just nu är det farligt att läsa mail och kolla på nätet. Det är ju mellandagsreor precis överallt (inklusive i vår egen butik förstås!)! Vansinnigt sött finns till de små och hade jag haft en tjock plånbok hade jag klickat hej vilt. Men jag har faktiskt klickat hem en ny vinterjacka till mig själv istället för den jag har som vars blixtlås inte går att dra upp..

De ursöta kläderna från Wheat hos Oii babykläder är vansinnigt frestande, de söta leggingsen är synd att de inte finns till mammor också!

? Mia

Likes

CommentsEn bild säger verkligen mer än tusen ord.. God fortsättning!
Och nu börjar rean i butiken!

Missa inte heller Stjärnorna på slottet ikväll, SVT1 kl. 20!

? Mia

Likes

CommentsEn av bilderna på våra julkort blev som såhär, himla skoj att kunna skicka ut med vår lilla tjej på istället för de man köper ute. Blir ju så mycket mer personligt! Mycket arbete bakom blev det och ett antal omtagningar för mor och dotter men det är det förstås värt!

Passar på att önska er en riktigt god jul, förmodar att ni liksom jag inte kommer sitta så mycket vid datorn utan istället njuta av god mat, Kalle Anka (givet), paketöppning och en helt enkelt massa myspys! En god julhelg till er alla!

? Mia

Likes

CommentsOch i väntan på dopparedagen försöker jag piffa så gott jag förmår för trist väder. Julmusik och glögg, lite Årechoklad och så Tomten är far till alla barnen på dvd, man gör så gott man kan!

? Mia


Likes

CommentsKunde just tänka mig att de flesta har just det jag trånar efter just nu.. Vinterland.. Lyckost er! ;-)

Lite sotis är jag också på Filippas nya kläder (dock på tok för stora just nu men den som spar han har) från POMPdeLUX rea, urfina och mitt favoritmärke när det gäller barnkläder. Synd att de inte har till oss mammor också..

Klara med alla julklappar?

? Mia

Likes

Comments