Mittersta bilden foto Martin, övriga bilder Mia.

Så har Filippa fått sitt allra första besök, mormor och morfar har hälsat på och vi har myst tillsammans i några timmar. Skönt när min mamma tog med sig mat och fika så vi slapp fixa det själva, sånt uppskattas stort när man är nyblivna trötta föräldrar!

Allt jag behövde göra var att duka och det är alltid roligt, vi använder oss av olika delar i vitt som går att matcha oavsett utseende när allt är vitt och matchat med lite rosablått, sött till liten som stor. Flaggan i topp för första besöket och för att hon fyllde tre veckor igår, måste ju firas med tårta förstås! ;-) Flagga, tallrikar, lyktor och kanna finner du i vår butik. Fatet inkommer i liknande modell till butiken till öppningen 17/3.

Tror stumpan charmade loss (emellan lite kinkande stunder) sina morföräldrar och sover nu gott i sin säng efter att ha varit vaken i ett antal timmar. I natt sov hon hela 6 1/2 timme i sträck, rekord hittills!

Passar på att säga tack till Filippas mormor och morfar för present och slant till hennes sparkonto och så till alla er som skickat kort och presenter, så snällt och gulligt!

? Mia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments
Oj vad tiden går, Filippa blir 3 veckor idag! Det känns som igår när vi kom hem från BB/Neonatal och även när hon blev utskriven och inte bara hemma på permission. Men vi har hunnit med en hel del - hennes namn är inskickade till Skatteverket, blanketter har fyllts i för barnbidrag, tillfällig föräldrapenning och föräldrapenning, doplokal letas och BVC besöks flitigt.

Vår lilla rödluva fotas och filmas flitigt, mest av sin stolta pappa som mer än gärna förevigar henne. Imorgon får hon sitt allra första besök, mormor och morfar kommer på visit, två förmodligen rätt förväntansfulla morföräldrar ska få träffa sitt första barnbarn, kan tänka mig att det är en stor dag både för dem och för stumpan!

? Mia

Likes

CommentsDen gamla fotoväggen i vardagsrummet ska uppdateras och göras om, från ego till familj och lite mer ramar än tidigare plus de söta kakelplattorna med texterna Kärlek och Lycka. Det fotas och filmas bebis här hemma, både av mig och Martin men det är inte lätt att välja ut vilka kort som ska ramas in. Ingen brådska heller förstås men det är ett lite mysigt projekt lagom att pyssla med mellan mat, blöjbyten och vyssning. Resultatet får jag återkomma till lite senare!

? Mia


Likes

CommentsDet blir tvära kast mellan bebisinlägg och inredning men så är det ju även i livet, inte sant?

I arbetsrummet samlas lite retroprylar, här dominerar makens saker och ting även om jag är med på ett hörn förstås ;-) Det suger lite i loppistarmen men har inte riktigt ro och ork att ge mig ut ännu så jag får tåla mig ett tag till. Först ska det planeras dop nämligen.

Funderar på vilket mitt bästa loppisfynd är, kanske Luciakronan för 30 kr ändå - vilket är era?

? Mia

Likes

Comments
Så äntligen är Filippa utskriven från Mölndals Neonatal och inte bara längre hemma på permission utan för gott. Helt underbart!

Hon fick en tuff start i livet men har repat sig fint efter att ha varit riktigt dålig. Att hon är lite klängig på oss är nog inte så konstigt efter att ha flyttats så många gånger och fått gå igenom prover och undersökningar samt legat allena i sin säng innan hon fick komma på permission ned till oss på BB.

Jag skulle nog egentligen kunnat skriva vad jag anser om vår (fel)behandling, min och Filippas men jag väljer att avstå och istället landa i livet som småbarnsmamma. Vi har lite fredagsmys här varje dag nu ett tag framöver vilket vi tycker vi är väl värda efter denna pärs! ;-)

? Mia

Likes

CommentsTusen tack för alla era fina hälsningar och gratulationer till vår lilla dotter, vi blir jätteglada alla tre!

Så värst mycket inredningstänkande blir det inte just nu av förklarliga skäl ;-) men maken överraskade med att komma hem med en ljuvlig bukett till mig idag på alla hjärtans dag. Underbar och precis vad en trött men lycklig mamma behövde :-)

Maken fick som den stora tedrickaren han är, det godaste teerna av dem alla, Kusmi förstås! (Tacka vet jag näthandel när man är höggravid eller av andra olika skäl inte orkar eller kan ta sig ut i butiker!)

? Mia

Likes

Comments


Foto: Pappa
Bäddningen á la Mölndals Neonatal får fortsätta lite här hemma för att hon ska vänja sig
vid en annan säng, stumpan behöver trygghet.

Som många av er redan förstått så har vi blivit tre, så äntligen. Tack till alla som redan gratulerat oss!

Väntan var lång, jag gick 13 dagar över tiden med ca 60 timmars djävulska värkar som inte ledde nånstans trots att vattnet gick, turer fram och tillbaka till förlossningen och att jag om och om igen inte fick stanna kvar så kom hon då äntligen ut. Men så gick det som det gick, läkaren trodde troligtvis på grund av vattenavgången och missarna att skicka hem oss så blev det komplikationer då jag fick en infektion i livmodern som Filippa också fick och ledde till ett akut kejsarsnitt. Både mor och dotter har fått antibiotika, Filippas kur fortgår fortfarande men vi fick äntligen åka hem lite i förtid på permission från BB/Neonatal tack vare att hjärtat nu mår bättre men vi måste förstås tillbaka för kontroller ett litet tag. Vi blev dessutom flyttade från Östra till Mölndal vilket tog hårt på krafterna att rätta sig efter ett nytt BB och ett nytt Neonatals ordningar mitt uppe i. Att vi mått uruselt alla tre trots lyckan över att bli tre är nog inte så svår att förstå..

Så skönt att idag äntligen fått komma hem efter strama tyglar på BB och Neonatal, lillan sover sött i sin säng och vi ska försöka koppla av och komma till ro efter en helvetisk vecka. Det har aldrig varit mer underbart att få komma hem och kärleken till vår lilla dotter är gränslös!

? Mia

Likes

Comments