Ljuva vintersol, det är inte ofta vi får träffa dig men håll med om att det lyfter de dagarna hon väl dyker upp? Ironiskt nog är det första jag tänker på vad jag behöver fota för bloggen och Ellis, hihi! Reflexskärmar och stativ i all ära (lite överkurs för min del) men dags- och solljus är ju bäst förstås. Men det får gå fort, hon försvinner i rasande fart..

Lite vårpiff i hemmet med tulpanerna maken köpte med sig hem, nu tyvärr vissnade, ska se om det kan bli några nya istället. Rosa och vita är mina favoritfärger på blommor förutom lite grönt förstås - myrten och murgröna är också vackert! Ranunkel, syrén, lavendel, krokus, förgätmigej - åå, ni hör ju, liiite vår- och sommarlängtan har jag nog i alla fall! ;-)

? Mia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

CommentsLite nytt och påfyllt i butiken blev det i veckan, en ny snygg trästjärna har kommit och de omåttligt populära kuddfodralen finns i lager igen (rosa kuddfodral i samma modell plus söta tvättsäckar från samma leverantör är dessutom på väg in).

Tack till alla er som som mailar och frågar och ni som frågar i kommentarfältet, nix ingen bebis ännu! En vecka över tiden imorgon lördag, rastlöst! Trodde aldrig att jag skulle längta efter att få åka in till förlossningen men där ser man.. Sista tiden på BMG på tisdag, sedan flyttas jag över till Östra för överburenhetskontroll(er). Men vid det laget hoppas jag innerligt att jag har fött! Och för er som frågat, jo, det kan nog tänkas bli någon bild sedan här på bloggen när h*n är född, jag kommer nog inte att kunna låta bli ;-)

? Mia

Likes

CommentsSen igen till Inspirationsfabriken kommer några bilder från vårt badrum som tisdagstemat grundade sig på. Vårt badrum är inget spännande att visa upp, hyresrätt som vi bor i - vitt kakel med blå bård (varför alla dessa fula bårder??), blå plastmatta och standardbadkar så förskonar jag er dessa bilder. Jag har försökt piffa ändock med ett vitt skåp som för handdukar, tvättmedel och diverse badrumsartiklar där också den lilla trälådan står.

Det bästa av allt är dock den egna tvättmaskinen och torktumlaren, sån lyx i hyresrätt och används flitigt redan innan vår lilla bebis kommit till världen, stort + i kanten! Annan lyx är Himlas och Lexingtons handdukar, väl värt en investering i, de allra första Himlahanddukarna jag köpte för tolv år sedan när jag flyttade ner till Göteborg har jag fortfarande kvar.Grattis Brunkullan med mosipperötter, Johanna Börjesson, Viktoria Mårtensson och Ida Hahlin vars nomineringar (läs allas här) jag fastnade för och som alla svarat rätt på frågan i tävlingen (hur många rengöringsprodukter det fanns och några av er svarade flitigt även för männens del vilket inte behövdes eftersom länken gick till kvinnans, 5 (+2) st alltså). Maila mig era adressuppgifter så kommer det snart små paket på posten!

Tack till Buzzador/Cliniderm för möjligheten till tävlingen!

? Mia

Likes

CommentsHihi, kul att ni undrar om bebisen kommit, nix, h*n trivs alldeles utmärkt i mammas mage. BF + 2 idag alltså och jag är rastlös inför att åka in och föda, måtte det blir närsom!

Tulpanens dag höll jag på att missa, nämnde det för maken i förbifarten och snälle sötnosen kom hem med ett gäng vita vackra blommor. Plus i kanten till min käre man alltså! ?

Tulpanerna får symbolisera våren som ännu inte nått oss men uteslingan i häcken får lysa liiite till, det blir så vansinnigt mörkt och dystert utan den. Och sist är vi inte med ljusslinga kvar på vår gård, ser ett par grannar till som resonerar likadant som vi ;-)

Vilka 4 som vann tävlingen meddelas i nästkommande inlägg!

? Mia

Likes

CommentsBeräknat förlossningsdatum är imorgon lördag men nope, ingen bebis ännu.. *suck* Och jag tror inte att h*n har några tankar på att lämna magen ännu heller även om jag har lite småkänningar och trodde det var på g i onsdags. Med tanke på att Göteborg är ett av de få områden i Sverige där man få gå hela 42+6 dagar, en vecka längre än ni andra lyckostar innan man blir igångsatt så känns det lite sisådär. Att vänta ända till 10-11 februari, nääee tack! H*n blir ju inte direkt mindre med tiden! Med ett nu konstaterat högre blodtryck får jag in lite oftare nu till BMG för extra koll, skönt att de håller koll på oss!

Den vackra filten i regnbågens alla färger är virkad av min kära mormor som gick bort för 15 år sedan nu, så synd att hon inte fick träffa vår lilla bebis. Tänk vilket arbete, jag skulle hemskt gärna vilja lära mig att virka men trots flera idogna försök så har jag fått lägga ned virkpinnen för gott, det går inte trots beskrivningar och stort (nåja) tålamod!

? Mia

Likes

CommentsNågra gröna fingrar har jag inte. Tyvärr. Just nu är jag glad om jag kommer ihåg att vattna våra blommor överhuvudtaget när typ det enda jag gör är att känna efter om det är bebis på g ;-) Och tack förresten för finfina söta hälsningar till magbilden och hjärtat i magen!

Men det ironiska och roliga är att just det där med att missa vattna har kanske gjort att jag fått vår orchidé jag gömde bakom gardinen i höstas att blomma om! Jag läste att orchidéer vill stå i norrfönster den varma årstiden och söderfönster den kalla vilket den har fått gjort, fått lite mindre vatten och voilá!

? Mia

Likes

CommentsNu längtar jag efter den lill* människa som bor i min mage. 6 dagar kvar, på lördag är det dags. Jag har tidigare hela tiden trott att h*n tänkte titta ut före bf och trott att jag skulle härma mamma med att föda för tidigt men jag misstänker att h*n trivs lite för bra därinne. Att h*n tänker stanna lite längre. H*n bökar rejält, knôr runt så magen bågnar, skjuter upp sin lilla rygg och rumpa, sticker ut en fossing eller en hand så tydligt att jag nästan kan känna fingrarna. Men är som bebis väldigt medveten ändå, lystrar till när maken eller någon annan vill känna och stannar upp i rörelserna för att sedan fortsätta när vederbörande tar bort handen. Inte ens pappa får känna ordentligt, bara på nåder ;-)

Krämporna börjar bli lite övermäktiga, jag har sagt hela tiden att det är värt alltsammans vilket det ju självklart är men när det gör så ont i fogarna att jag behöver hjälp att gå i vissa lägen, ryggen värker, huvudet värker (nej, ingen havandeskapsförgiftning, bara hormoner), andningssvårigheter (under utredning som ska fortsättas när bebisen är född) och mitt karpaltunnelsyndrom som blir värre och värre så känns det som det är bra tajming om det skulle bli förlossning nu. Rastlösheten och gnälligheten sätter in, jag vill inte gå över tiden..

Men tacksamheten finns där över miraklet och visst kommer jag sakna graviditeten i sig och det intima förhållandet vi har, h*n och jag, myset när jag smeker magen och får gensvar. Jag är oerhört tacksam och lycklig över att fått bära vårt barn i nio månader, något som tyvärr inte är alla förunnat. Men jag längtar efter dig lill* pyre, jag är redo att träffa dig!

? Mia

Likes

CommentsVad söta ni är och vad glad ni gör mig med era fina kommentarer till förra inlägget! Ni vet säkert själva hur svårt det är att se sig själv på bild..

Några av julklapparna är dessa, en efterlängtad mortel istället för den yttepyttelilla vi har som inte rymmer särskilt mycket. Tung som bly men då står den stadigt förstås ;-) Och så den söta lilla sikten för socker eller florsocker, perfekt till kommande bak- och fikastunder i vår och sommar! Själv har jag fallit för semlorna nu, jag skulle mer än gärna äta en om dagen men får nöja mig med nån gång ibland ;-)

Kökshandduken däremot finns i vår butik, älskar det pastelliga mönstret (finns även i rosa).

Skönt tycker jag att säsongsstarterna börjar nu lite så smått, Halv åtta hos mig satte igång i måndags och ikväll börjar Skavlan i SVT!

? Mia

Likes

Comments


Foto: Martin

Jag gillar egentligen inte att visa upp mig på bild, avskyr att fotas och har svårt att se mig själv på foto men jag förmodar att det är en del av att försöka hitta det där självförtroendet man saknar och att acceptera sig själv. Även om jag inte är så mycket för att visa upp mig på bloggen så är det inte så ofta man väntar smått och kunna ta de där fina bilderna på en växande mage. Och min mans bild på oss alla tre med minstingen i magen med då 16 dagar kvar till bf, nu 11 dagar kvar, så känns det lite speciellt. Vem vet, det kanske kan bli lite oftare?

Vi ska göra om vår fotovägg förstås och detta är ett av de första korten till den, jag filar på den i huvudet och det blir nog ett evigt fotande härhemma snart skulle jag tro så materiel kommer nog inte att saknas ;-)

? Mia

Likes

CommentsNär regnet öser ned över den vackra snön och minusgraderna tickar nedåt undrar jag ju om det är dags att längta efter våren? Inte ens en vinterälskare som jag gillar ju inte tö och definitivt inte när det sedan fryser på igen, fullkomligt livsfarligt!

Vinter eller vår - vad säger ni? Med risk för att bli nedröstad så röstar jag ändock för vintern ett par månader till, vi behöver den ljusa snön när det är så mörkt och våren kommer nog till oss ändå så småningom.. Det är ju bara januari ännu och snön ligger konstigt nog kvar fortfarande men när det börjar bli slask och blask kan vi vara utan!

? Mia

Likes

Comments