Min gamla lilla kofta pryder Junosängen i väntan på hjärtat
?

..och tacksamhet för vad livet har att ge efter tuffa tider och att lyckan kan finnas runt hörnet när du minst anar det..

Apropå lycka - grattis Emma, Jeanette Jakobsson, Monica, Nanna och Cathrine till varsin förpackning med Wettex! Ni har fått mail!

? Mia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments
Först in i garderoben från underbara Odd Molly är min fina jacka/kappa som jag köpte tidigare i höst. Första plagget därifrån (tack Freeport för outletbutiken och lägre priser!) men förhoppningsvis inte det sista. Kräver bara lite mer eftertanke med tanke på priset och lite sparande innan köp. Nu börjar den bli för kall men har använts flitigt i höst och kommer fortsättas användas i vår förstås!

? Mia

Likes

Comments..utanför så lockar jag med lite jul.. Vi kör julrean veckan ut så passa på att fynda i butiken, nu ännu lägre priser dessutom!

? Mia

Likes

CommentsAtt bli äldre innebär väl att inse och acceptera vem man är. Att jag är en riktig hemmagris som helst är hemma och myser i hemmets vrå har jag nog insett för rätt länge sedan. Sån tur att jag mötte en likasinnad, dvs min man, som inte heller är ute på krogen särskilt ofta. Det kanske kommer med åldern? ;-)

Om vi är tråkiga eller inte beror väl på vem man frågar men hursomhelst blir det ju pengar kvar till annat, som inredning förstås *fniss* Och tur att vi har det intresset gemensamt också ;-)

Tofflorna hittar du i butiken.

? Mia

Likes

CommentsOBS! TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

I höst lanseras Wettex med hjärtmönster, inte svårt kanske att räkna ut varför? 50 öre av varje såld förpackning går till forskning om hjärtinfarkt.

Man tipsar om att inte bara använda trasan i köket utan torka av cykelsitsen, förvara den under sitsen och bli torr om ändalykten. Fiffigt! Eftersom Wettextrasan suger 15 gånger sin egen vikt är den grym att nyttja!

Wettex Ltd finns i butik från början av oktober och kostar ca 16.90 i fyrapack. Den är till 100 % biologiskt nedbrytbar och bryts ned i komposten på ca 6 veckor.

Jag lottar ut 5 st förpackningar om 4 hjärtliga trasor till 5 vinnare. Vill du vinna en förpackning skriver du en kommentar till detta inlägg och glöm inte att ange din mailadress! Vinnarna dras 29 oktober och meddelas per mail.

? Mia

Likes

Comments


Bild: Mia tagen på omslaget till boken På smällen - från A till Bebis

Efter en helvetisk natt med smärta i magen och rädsla för det lilla grynet med akutsamtal till specialförlossningen så är jag mer än trött och tagen idag. Men allt verkar vara som det ska, vi slapp åka in, bebisen sparkar och jag har peppar peppar inte känt samma sak igen vilket jag ber att jag inte ska göra. Så rädd har jag aldrig varit i hela mitt liv, fy vad hemskt! Vaksam ska jag dock vara på om det händer igen så jag är på helspänn.

Idag skulle det vara dagen med stort D för oss även om den har smolkats lite av den gångna natten. Eller tja, det är väl egentligen bf då men vi ska iväg om ett litet tag och få reda på om det är en tjej eller kille som bor i min mage. Det är så olika det där om man vill spara det som en överraskning till förlossningen eller om man, som i vårt fall, är lite nyfikna och gärna vill få det lite mer personligt, veta om det är en liten kille eller tjej som sparkar loss och kunna säga han eller hon om magen istället för h*n.

Dock är jag tveksam till om jag kommer berätta på bloggen eller om vi tänker vara lite privata med just det.. De som vill kommer få besked om de vill veta men vi får se om jag skriver något om det på bloggen. Förr eller senare så kommer ni ju märka det ändå! ;-)

Bilden kommer från omslaget till denna härliga gravidbok, rekommenderas att läsa emellan all korvstoppning med rena faktaböcker. Humoristisk och med glimten i ögat!

? Mia

Likes

Comments
Inte idag men en dag i veckan är det dags för operation barnkammare.
Sista gången vyn är denna alltså och är det där projektet jag talade om för något inlägg sedan. Eller barnkammare kan jag inte säga, en halv vägg för lilla plutten eller pluttan blir det, mer har vi tyvärr inte plats för hos oss och det kanske ändå inte behövs så mycket plats i början. Så småningom kommer vi ju att flytta när det känns högst angeläget. Antalet leksaker än så länge är ju inte så många, vi har inte köpt något, något finns från min pappa och något finns från när jag var liten, det sistnämnda ska jag kika på mina föräldrars vind om det finns något jag vill ha. Märker att både jag och M är mer för de där nostalgiska gedigna leksakerna i trä och tyg än grälligt i plast med diverse Disneyfigurer på.

Plats för de yttepyttesmå kläderna ska göras i våra garderober och den lilla väggen ska boas in med Junosäng och tallrikshylla. Får det plats så blir det nog någon låda under sängen för mer utrymme och i veckan är det dags för Ullaredtur.

Tidigt (en dryg vecka kvar till 8:e månaden) kanske några tycker, inte alls tycker andra, mina gravida vänner jag har kontakt med på ett forum har de flesta redan shoppat klart så jämförelsevis med dem är jag sen. Hursomhelst klarar inte gravida kropp klarar inte trava omkring på Ullared så mycket längre till så det är inte så mycket att välja på. Jag får väl ta sikte på gubbsofforna och hänga mig över kundvagnen när det är som värst/ondast :-D

Inredandet är i stort sett nödvändigt att ta nu när vi kan få hjälp av pappa
med skåp (som är vansinnigt tungt) och säng innan hans operation i höst/vinter. Och målet är som sagt tidigare att vara klar med allt till första advent och få fira jul i lugn och ro i väntan på tomte och bebis ;-) Det är underbart att vara gravid och känna bebisen i magen men ojoj vad stryk kroppen tar, jag känner mig stundtals som 95 år ;-)

Resultatet får ni ta del om några inlägg!

? Mia

Likes

CommentsDoften av vårt salta västerländska hav är nog bland det bästa jag vet. Och som uppvuxen i Sveriges västligaste stad har det blivit måååånga turer på havet och ned till strandkanten, egen båt var en självklarhet och med ett sommarställe som man bara kom till med båt så var jag inte mer än ett par veckor gammal innan jag fick följa med på böljan den blå.

Så vackert, så farligt, så underbart och så befriande. Egen båt är tyvärr i dagsläget något vi inte har möjlighet med (trots att förarbeviset är fixat sedan flera år tillbaka) och därför blir turerna fattiga få. I sommar blev det en enda gång (då med pappa) och därför nästkommande somrar tänker jag se till att vi tar någon av skärgårdsbåtarna och färjan ut till öarna för att få den där härliga bohuslänska känslan lite oftare som jag faktiskt saknar. Har man inte tillgång till eller egen båt får vi göra det bästa vi kan. Matsäck i väskan, en liten batting i Babybjörn på pappa och med barnvagnen i bagaget så får det bära av, tur att vi bor bara tio minuter från färjan ut till öarna!

Ikväll ser du denna film i TV4 kl. 21.

? Mia

Likes

CommentsIbland går veckorna rätt fort, är det så för er också? Skönt med fredag, tyvärr jobbar maken imorgon lördag också som han gjort sedan en hyfsat lång tid tillbaka och gör så ett tag till men sedan blir det lite mer helgmys för oss, ska bli skönt (och inte så ensamt) att vara hemma båda två på helgerna!

I veckan som kommer blir det en stor förändring här hemma, vad det blir kommer ni förstås att se och det är väl inte så märkvärdigt egentligen men för mig är det stort!

I butiken har det kommit in lemonadelådor från House Doctor plus smycken samt vackert textade varor från vår nya leverantör Ylva Skarp!

Trevlig helg!

? Mia

Likes

Comments