Bilder: Mia

När hösten och kylan kommer så plockar jag fram mina ljusslingor, fiffiga saker från Ikea som går på batteri och lägger dem där de lyser upp myskvällarna..

? Mia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

CommentsBilder: Mia

Jag och maken tog oss en liten sväng till de västgötska slätterna där jag föddes och bodde som yttepytteliten en riktigt kort tid innan pappa flyttade mig och mamma upp till det nordligaste Bohuslän. Släkt har jag kvar här och minnen förstås från alla spenderade somrar i Skövdetrakten, särskilt hos mormor och morfar. Alla härliga bad i insjö, jordgubbsplock i morfars gigantiska land och alla turer till ställen runtomkring är sånt jag värdesätter extra mycket idag när jag blivit vuxen och jag hoppas kunna ge till våra barn.

Och hos Marie i Hjo tog vi ett stopp och fann både detta underbara tråg plus ett par saker till (som ni får se senare) i hennes gårdsbutik. Tack Marie för att vi fick komma en dag som butiken inte var öppen! Ett tråg i passande storlek och ett utseende som tilltalar har jag letat efter mycket länge så det är kul att man finner det när man minst anar det ;-)

Mitt söndagstema blir detta till den nystartade inspirationsfabriken!

? Mia

Likes

CommentsAllt med Kjell Bergqvist och Tuva Novotny är bra, även lördagskvällens film Bröllopsfotografen i TV4 kl. 21. Föredrar du Kate Hudson, Matt Dillon och Owen Wilson ser du istället denna i TV3 samma tid.

? Mia

Likes

CommentsBilder med tillstånd från systerlycklig.se

Ja, tiden går - långsamt på ett sätt men fort på ett annat och nu har vi gått halvvägs! Jag tror min käre make tycker det går lite för fort, han sa "ja, jag vet" och såg lite stressad ut när jag sa att han kanske ska spurta på att kolla i bebisböckerna :-D

Jag har nu börjat tillåta mig att kika runt lite i butikerna på nätet, kolla lite smått på barnvagn, bilbarnstol och allt som hör till men också det som är så sött. Sebrasängen (finns även på etthusivitt.se) och de söta tossorna finns på Syster Lycklig med massa annat fint.

Säng är ordnad dock, redan under förra hösten och varför vet ni. Hjärtat vi väntade då fick ju aldrig sova i Junosängen vi hade sådan otroligt tur att få tag på (fanns
till och med här i Göteborg) men den står i säkert förvar hos mina föräldrar och väntar på vårt januaribarn. Vi var då tidiga även med att köpa några få plagg så det är därför jag inte vill köpa något förrän så sent som möjligt denna gång. Men sent i höst är det dags att börja tänka shopping och då inte till oss själva längre ;-)

Ikväll börjar ett nytt program i TV3 fullt med inredning, Välkommen hem kl. 20. Kolla in det, den svenska versionen av Extreme Home Makeover.

? Mia

Likes

Comments


Bild: Mia


Jag kan villigt erkänna att jag är en liten (eller stor) gottegris. Men bebisen i magen gillar tydligen inte så mycket sött och därmed inte jag heller, i små lass åt gången vilket resulterar i att min käre man frågar mig när det finns nåt hemma om han kan äta upp mitt godis. I bästa fall, ibland frågar han inte alls :-D

Smarrigt värre och så läskande gott var istället bigarråer häromdagen, å så mumsigt! Längtar efter de där vansinnigt söta och goda clementinerna som kommer lite längre fram. Tills dess håller jag till godo med satsumas som inte alls är samma sak men de får duga ;-)

I bakgrunden skymtar något fint jag hittade för inte så länge sedan, återkommer om det!

Ikväll tisdag säsongsstartar Såld på hus (kolla på fina hem) i TV4+ kl. 21 och så denna film i TV3 kl. 21. Spela in eller välj det du föredrar!

? Mia

Likes

CommentsBilder: Mia

När det inte är så ofta jag unnar mig något i klädesväg (och ännu mer sällan i inredningsväg eller tvärtom) numera så är det desto roligare när jag väl gör det. Lite skirt och i min smak är de söta linnena från La Redoute och används gärna nu innan sommaren går mot sitt slut..

Missa inte starten av Irene Huss-filmerna i kanal 5 ikväll, söndag, kl. 21.

? Mia

Likes

CommentsBilder: Mia


Helt opiffat och enkelt blir det idag. Sommarbäddning dessutom vilket innebär påslakan utan täcke, inte kanske så länge till förresten, det närmar sig ju september och höst!

Vi har haft makens canvastavlor över sängen länge och nu testar vi med ram, ett nytt motiv, det vänstra är min favorit, bryggan jag sprungit på så många gånger när jag var liten upp till vuxen ålder fram tills att vårt släktställe såldes. Nostalgi på hög nivå alltså ;-) Den vackra fyren finns bara en bit härifrån, så vacker..

Vänstersidan är min, konstig kudde tycker kanske en del med en liten bulle längst ned men det är min ergonomikudde eftersom jag har ständig värk i nacken sedan 9 år tillbaka vilket jag kan tacka min mobbande chef för. Krocken vi utsattes för för något år sedan gjorde värken snäppet sämre ironiskt nog. Tänkte passa på när jag ändå är inne på ämnet ergonomi och sovrum om någon av mina läsare använder Tempurkudden? Värd sitt pris?

Makens tavlor och Lyckakudden finner du i butiken.

? Mia

Likes

CommentsNyligen tragiskt avlidna Brittany Murphy i kvällens film, TV3 kl. 21.

? Mia

Likes

Comments


Bild:
Inscannad sida från Expressens bilaga Leva & Bo 7-8 augusti.

till en helt annan.. I Expressens bilaga Leva & Bo 7-8 augusti fick vi våra höga lemonadelådor med (de låga är på ingång men försenade). Det är en häftig känsla att se sin egen bild, frilagd i tidningen. Passande nu finns de åter i lager i butiken efter att ha varit slut ett tag. Dessutom de fina zinkkorgarna, perfekta till Maison Belle-flaskorna, har också kommit in igen.

? Mia

Likes

Comments